De bageglade goumeter!

De bageglade goumeter!

Medlemmer: 201
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Ophængning og tilslutning af lamper 2.500 kr.
  • Lampe opsætning 2.000 kr.
  • Møbler 5.000 kr.
  • Kan i hænge de her op og fixe det her rod? 600 kr.
  • Rengøring 500 kr.
  • Klargøring af væg til nyt køkken 7.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  sundt brød?
  • #1   26. feb 2009 Jeg lytter lige med. Eeelsker nemlig brød smiley

  • #2   26. feb 2009 brød er også godt smiley Og vil også komme til at savne brød men jeg skal jo også vinde vædemålet haha

  • #3   26. feb 2009 Hjemmelavede Rugfler.

    100 g. gær smeltes i
    7 dl. lunkent vand, tilsættes
    3 tsk salt
    1 æg
    300 g hvedemel
    400 g rugmel, evt med fuldkornsrugmel

    æltes godt og hæver med fugtigt klæde i ca 1 time
    æltes igen og formes i boller og hæver 1 time
    pensles med koldt vand
    bages ved 180 gr. i ca 20 min - ½ time (tage en ud og bank under bunden, lyder den hul er de færdige)


  • #4   26. feb 2009 du er der altid mor med en opskrift =D


  • #5   26. feb 2009 jada:-)

  • #6   26. feb 2009 Skiblinge boller

    14 stk.

    2 ½ dl kærnemælk
    1½ dl vand
    50 g gær
    1 spsk sukker
    2 tsk salt
    50 g solsikkefrø
    50 g rosiner
    300 g gulerødder
    125 g grahamsmel
    ca. 550 g hvedemel

    Kom kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, solsikkefrø, rosiner og groftrevne gulerødder. Tilsæt grahamsmel og dernæst hvedemel lidt ad gangen. Ælt til en sammenhængende, men stadig fugtig dej. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time. Slå dejen ned og del den i 14 stykker - brug evt. en ske. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve 30 min. og bag dem ved 200 grader i ca. 25 min. Afkøl på en bagerist

    Fiberbrød
    Ingredienser:
    1 kg grahamsmel
    5 dl hvedeklid
    3 dl hvedekim
    2 dl hørfrø
    2 tsk salt
    50 g gær
    11 dl vand Opskrift:
    Gæren opløses i vandet, og det hele blandes og røres med grydeske eller farsrører. Stilles til hævning på lunt sted i ca 40 minutter, hvorefter dejen slås ned og kommes i smurt form. Efterhæves i 20 minutter.

    Bages på nederste rille i ovnen med 150 gr i halvanden time.


    www.dk-kogebogen.dk
    Mere end 28.000 gratis opskrifter

    Boller med byggryn ( Diabetisk )

    ca. 20 stk.
    Ingredienser: 2½ dl. vand
    2½ dl. byggryn
    50 g. gær
    2½ dl. fingervarmt vand
    2 tsk. salt
    2 spsk. olie
    2½ dl. rugmel
    5 dl. hvedemel


    Kog byggrynene i vandet ca. 10 min., til de har opsuget alt vandet.

    Opløs gæren i det lunkne vand og bland det i gryndene, når de er afkølet. Tilsæt salt, olie og rugmel.

    Ælt hvedemel i lidt efter lidt og lad dejem hæve tildækket mindst 30 min.

    Ælt dejen godt igennem og form den til 20 boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad bollerne efterhæve 30 min.

    Bag bollerne 15 min. ved 225 grader.



    www.dk-kogebogen.dk
    Mere end 28.000 gratis opskrifter

    Bonde rugbrød med rå, revne kartofler (Amo)

    Antal: 3 stk.

    Ingredienser: 2000 g. rugmel
    500 g. sigtemel
    100 g. gær
    4 dl. malt- eller hvidtøl
    5 dl. vand
    10 dl. kærnemælk
    200 g. revne rå kartofler
    2 spsk. salt
    evt. 2 tsk. madkulør


    Kartoflerne vaskes og skrabes. Rives på et råkostjern.

    Øl, kærnemælk og vand blandes sammen og lunes til det er håndvarmt (37 grader). Gæren opløses heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes, til den er ensartet. Stilles til hævning på et lunt sted ca. 45 minutter, tildækket.

    Dejen slås sammen og deles i 3 lige store dele. Formes til kugler og derefter til aflange brød, som lægges i smurte 2 liters forme. Brødene prikkes med en gaffel. Efterhæver på et lunt sted, tildækket til dejen når op til kanten af formene, ca. 30 minutter.

    Brødene pensles med vand. Bages på grillristen i bunden af ovnen ved 180 grader i ca. 1 time og 30 minutter.













  • #7   26. feb 2009 tak anette smiley

  • #8   26. feb 2009 det var så lidt
    et godt brød er altid godt


  • #9   26. feb 2009 ja smiley

    Har du prøvet nogle af dem du linker til?


  • #10   26. feb 2009 ja jeg har prøvet dem .og synes de er gode alle 4

  • #11   27. feb 2009 anette: Okay takker smiley

    Sabaina: har du en fuld opskrift på det?


  • #12   27. feb 2009 okay mange tak smiley

  • #13   27. feb 2009 De 3 af de opskrifter jeg har lagt ind er uden fedtstof, og de 2 er også uden sødestof, malt eller hvidtøl giver lidt sødt.

    Men hvis der ikke er ret meget sukker i bliver det brugt i tilberedningen.
    så det ikke skulle have hoget at sige for evt. folk med diabetes. Men kun i meget små mængder.


    i boller med byggryn er det de kogte byggryn der på en måde erstatter fedtstoffet. Meget enkelt forklaret


  • #14   27. feb 2009 mange tak smiley jeg vil ihvertfald kigge videre på dem smiley

    Lige et sidespring.. Hvis man nu har en kage hvor der skal 500g sukker i.. Hva sker der så hvis man fjerner det meste af sukkeret nogen der ved det?


  • #15   27. feb 2009 du kan bage med isis sødemiddel, og spare alt sukkeret, det får ikke helt samme smag, men er godt hvis man lige skal pleje den søde tand.

    ellers har jeg opskrifter på diabeteskager og fedtfattige kager:-)


  • #16   27. feb 2009 jeg har fundet ud af at når jeg er rigtig sukkertrængende så tager jeg et glas mælk med kakaopulver i smiley

  • #17   27. feb 2009 et andet godt tips er at suge en lakrids fast i ganen, den kan holde så længe at man bliver træt af den:-)

  • #18   27. feb 2009 ah ja det er rigtigt.. jeg må lige huske de gajoler der..
    Kan man bruge blue jeans?


  • #19   27. feb 2009 ja det kan du sagtens, og piratos;-)

  • #20   27. feb 2009 ah piratos er lidt saltede :S
    Ehm hvor meget feder lakrids?


  • #21   27. feb 2009 ikke særlig meget hvis du sammenligner med andre søde sager, og man kan rolig tage en pastil 3-4 gange dagl.;-)

  • #22   27. feb 2009 ah okay smiley Så bliver det vist mit nye foretrukne slik haha..
    Jeg kan virkelig ik lave en kold tyrker.. Jeg hunger efter slik og kan bare ik slippe det smiley


  • #23   27. feb 2009 (link fjernet)

    kan ikke læse den, da min pc ikke er opdateret rigtigt, men mener der er noget her med lakrids


  • #24   27. feb 2009 vildt smiley

Kommentér på:
sundt brød?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce