{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
935 visninger | Oprettet:

læs lige dette {{forumTopicSubject}}

Undskyld det sene svar. Jeg skulle lige have betalt for at blive basis-bruger.

Vores hvalp har vi købt hos en opdrætter i Albertslund. Desværre er vi pt. i dialog med hende, da hun lovede os DRU-stamtavle på Athos. Dette kan imidlertid ikke lade sig gøre alligevel, da DRU's formand siger, at der er avlsforbud på forældrene pga. dårlige hofter.

har fået det fra en der kommeterede min hund det er fanme noget svineri
mvh stefan


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  læs lige dette
  • #1   13. mar 2009 Synd for jer, kunne i ikke få lov, at se forældrenes stambog?

  • #2   13. mar 2009 ja , men man skal jo ikke stole på noget som helst

    det er self. ærgeligt - men af skade bli'r man klog


  • #3   13. mar 2009 ja det er sq surt for dem , men føler stadig med dem

  • #4   13. mar 2009 har forstået det sådan at det er tævens røngten billeder der er problemer med, og vil jeg da gerne foreslå følgende:

    Umiddelbart er der ingen grund til at få taget nye røngten billeder, undtaget hvis billederne er optaget ”lidt skævt”, så hundens position ikke er optimalt, eller hvis der på billederne ikke er parallelitet mellem ledhovedernes begrænsning og ledhovederne.

    Hvis kvaliteten af billederne ikke er OK kan der selvfølgelig tages nye billeder.

    Hvis der er tvivl om en HD status, så er det en god ide at sende billederne til kontrol bedømmelse hos en dyrlæge mere, så det afklares om det er en B eller C hund.

    Jeg har selv haft en hund hvor vi valgte at få 3 forskellige dyrlæger til at vurdere røngten billederne, netop fordi vurderingen meget er et skøn, og der kan være usikkerhed om diagnosen.

    Min yngste hund Rolf har jeg også lige fået taget billeder af, og hans billeder bliver også sendt til 2 forskellige dyrlæger.

    Enhver dyrlæge kan begå en fejl, og det er jo lige kedeligt for hunden og ejeren om en diagnose siger en hund er C hund, og det så viser sig hunden i virkeligheden ikke har HD, eller om dyrlægen vurderer hunden ikke har HD og det så alligevel viser sig at hunden har HD, så man på den måde er kommet til enten ikke at kunne avle på en hund der i virkeligheden ikke har HD, eller har avlet på en hund der i virkeligheden har HD hvor man havde vurderet hunden ikke havde HD.

    I Dansk Hvid Schæferhundeklub har vi netop godkendt nye regler for avl, hvor vi skriver at billederne altid skal bedømmes af 2 forskellige dyrlæger, og hvis de ikke er enige sendes billederne til en 3 dyrlæge, og den diagnose de 2 så når frem til er den der gælder.

    På den måde håber jeg at vi kan være sikker på at fejl vurderinger ikke sker.

    I vores nye regler har vi også sagt at man kan få taget nye billeder af hundens albuer og hofter, ½ år efter første billede er taget, så man kan få undersøgt hundens HD status 2 gange.

    Det kan eksempelvis være fornuftigt hvis en hund lider af vokseværk, det kan på et røngten billede godt ligne HD C eller D, og når behandlingen er afsluttet kan et nyt billede godt vise at hunden ikke har HD.

    Jeg håber at hvalpekøberne og opdrætteren i Albertslund finder ud af det sammen, så der ingen tvivl er om hvalpene kan stambogføres eller ej.



Kommentér på:
læs lige dette

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce