{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.230 visninger | Oprettet:

Skal bestemte hunde racer forbydes? {{forumTopicSubject}}

I Pressen, og også her på HG, er der mange indlæg der handler om hvad der kan gøres for at undgå ulykker hvor hunde angriber mennesker eller andre dyr.

Desværre handler mange af de indlæg om muskelhunde, og andre store hunde, og endog om forbud mod efterhånden mange racer.

Jeg tror ikke der findes et svar der alene forebygger der sker ulykker med hunde, hvad enten det er den ene race eller den anden.

Det er altid bedre at være anerkendende overfor mennesker end fordømmende, og det samme gælder jo for dyr, så frem for at der føres en kampagne imod bestemte racer, kommer vi meget længere ved at være i en positiv dialog med dem der har hund, så vi sammen motiverer ejerne til at have en fornuftig omgang med deres hund.

Stramninger i loven løser ikke probemer, det er kun et redskab til at straffe, og alle ansvarlige hundefolk siger jo netop at man ikke må straffe hunden, hvorfor så tro man kommer længere med at straffe ejerne?

Jeg syntes vi hver især skal tale med vores naboer, kollegaer, genboer, osv. om det at have hund, og motivere alle til at gå til træning med deres hund, samt sørge for at hunden socialiseres blandt andre hunde og hunde ejere.

Det bedste politi er trods alt hver enkelt hunde ejer som tager en snak med andre hunde ejere om hvordan man passer sin hund, og ikke møder andre med fordømmende holdninger som i sidste ende kun gør, at ingen hører på fornuft men blot lægger det døve øre til.

Jeg mener at der er behov for justeringer i hundeloven, så hundene registreres når de sælges første gang som hvalp, så man altid kan følge hvem der ejer hunden hvis uheldet er ude og en hund løber hjemmefra, eller hvis hunden findes påkørt eller måske er indfanget fordi den har forvoldt en skade.

Det bør ikke kun være køberen der har ansavaret for hunden er mærker og registreret, det bør være et fælles ansvar som opdrætterne også bør have.

Der bør også man indføres kørekort, som man kender for biler og knallerter. Det kunne være et billigt tilbud som aftenskolerne, ungdomsskolen og hunde klubber kunne tilbyde, eller det kunne tilbydes som tilvalgsfag i Folkeskolen, på gymnasierne osv., så det blev en del af det uddannelses system vi har.

Så derfor er min holdning nej til forbud mod bestemte hunde racer, det kan alligevel ikke håndhæves, og det er for ærgeligt at have regler som ingen alligevel kan håndhæve.

Vi lever i et land med åbne grænser, på godt og ondt, og så må vi også være indstillet på, at der kan komme dyr her til landet - som er fuldt lovlige i andre lande - som vi måske ikke altid er helt trygge ved, men ved at få en positiv kontakt til dyrene og deres ejere, kan vi måske hjælpe andre hundefolk, til at have lyst til at være med til at sikre et godt dyrevelfærd.

Et velfærd der er præget af gensidig tillid og forståelse for, at ethvert levende menneske skal have uddannelse, og en del af uddannelsen for en hund, og hundeejer, er at man får en fælles uddannelse sammen.

Så ja til bedre uddannelsestilbud til hunde og deres ejere, og nej tak til flere love og regler - det er mit bud på hvad svaret er på dit spørgsmål her i tråden.

Jeg håber der er andre her på denne side der har forslag til hvordan vi kan hjælpe alle hunde og deres ejere, så der er plads til alle, så kom endelig med gode råd, som alle glade hundefolk kan have glæde af.

I og alle hunderacer ønskes en fortsat god sommer


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Skal bestemte hunde racer forbydes?
  • #1   22. jul 2009 hørt....

  • #2   22. jul 2009 Forbud eller ej, disse bliver ikke overholdt, og hvem skulle sørge for de blev det?

    Politiet har ikke tid til at tjekke hver eneste hund på mistanke.

    Ligeledes er det alt for nemt at anskaffe sig en hund, lovlig race eller ej.

    Tag et smut over grænsen til Polen - et sæt falske papir, og så har du en pitbull - Ehm undskyld jeg mener en "Amstaff".

    Selv i Danmark kan du købe disse "Amstaff's"


    Hvem skulle håndhæve disse regler mod de forbudte racer? - Tjah det er jo endnu ikke lykkedes at "udrydde" pitbull'en i Danmark trods forbudet blev sat ind i 1991.



    Forbudene tvivler jeg på hjælper noget, der skal andet til for at undgå ulykker.


  • #3   22. jul 2009 Hvis folk bare selv ville holde styr på sine hunde, og sørge for at folk ikke kan komme ind til dem som har tendens til at være agresive, ville det aldrig gå så galt.

    De hunde som har skambidt et menneske elller anden hund, uden grund, skal i min verden aflives, uanset om det er en puddel eller en muskelhund.

    Men man skal passe på at rede alle under en kam, ikke alle muskelhunde er bidske. Til gengæld er der rigtig mange af de små som er det, de kan bare ikke gøre så meget skade :O)



  • #4   22. jul 2009 hørt hørt... Der bør være mere styr på div hunde, og så rager det mig en meter, om det er molosser, muskelvapser, schæfere, gravhund eller hva dælen det er... alle hunde kan sætte deres fornemme gebis i andre hunde og mennesker... det man kan gøre inde for egne 4vægge ud over at have fingrene i sin hund, er at opdrage og formidle information til ens børn om omgangskreds vedr hunde og det ansvar der følger med....

    syns nu det er sjældent at hunde sætter tænderne i andre uden grund... men det kan jo ses at et barn vimser ind på naboens eller fornuftigt tillukkede hund, hvor de har x-antal vagthunde... den slags er dømt til at gå galt desværre


Kommentér på:
Skal bestemte hunde racer forbydes?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce