{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.019 visninger | Oprettet:

Alaskan Malamute {{forumTopicSubject}}

Sakset fra www.al-malamute.dk som er skrevet af vores racerepræsentant. Jeg syntes det er et forrygende stykke hun har skrevet

Alaskan Malamute er verdens største, stærkeste og mest udholdende slædehund. Den hører til gruppen af Polare Spidshunde. Foruden Alaskan Malamute omfatter gruppen også Grønlandshunden,Samojedehund og Sibirian Husky. Slædehunde racer, som alle er anerkendt af FCI.

Racen er skabt gennem hårdt arbejde og barsk natur. Selv om Alaskan Malamute i dag fortrinsvis anvendes, som familie hund, er instinkterne velbevarede. Det siger sig selv, at en så stor og stærk hund, beregnet til ekstreme forhold, stiller ganske særlige krav til den familie ,den skal bo hos.

Størrelsen på Hanner: Skulderhøjde 63.5 cm, vægt 38.5 kg Tæver: Skulderhøjde 58.5 cm, vægt 34 kg. Standarten vægter harmonien, så det er derfor ikke ualmindeligt at se hunde, som er større end standarten foreskriver. Langt de fleste hanner er ca. 65 cm og 40-45 kg. Tæverne tilsvarende lidt mindre. Der er tydelig køns prægs forskel.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Alaskan Malamute er en krævende race. De kan dog blive fantastiske familiehunde, i de rigtige hjem. De kræver mere end gennemsnittet af hunderacer. Der er brug for tidlige socialisering og aktivering af racen. Det er vigtig at begynde træningen når hvalpen flytter ind. Der er brug for en konsekvent og kærlig opdragelse for, at få det bedst mulige ud af det.

De er energiske, aktive, lærerenemme, intelligente, ting som er fantastisk, hvis man bruger det til noget fornuftigt...træk, lydighedstræning, agility, spor ja stort set alt, hvor hunden har mulighed for, at bruge sit hoved. Men får man ikke givet hunden nogle opgaver, vil den bruge alle disse fantastiske egenskaber til at beskæftige sig selv, hvilket kan betyde at den ødelægger ting, stikker af osv. Det er ikke en race, der egner sig til at bo i lejlighed, selvfølgelig lykkes det ind i mellem for nogen, men alt i alt må man sige, at det er ikke den nemmeste opgave at bo i en lejlighed og have en Malamute. Som ejer skal du have tid og vilje til at beskæftige hunde, motionere den fx ved cykel, traveture, trækarbejde, agility eller sporarbejde.

Malamuten har et varieret sprog ,som den gerne bruger. Den gør ikke, med mindre den har lært det af, at gå sammen med andre racer, som gør. Den har der i mod et fantastisk sprog i form af en masse "Wo, uhh" lyde. Har man kun en enkelt Malamute vil de nogle gange forsøge at kalde flokken sammen, hvis de efterlades alene. Sådan en kald kan tage flere timer (Hvilket kan være ret så generende for naboerne) Har man flere Malamuter er det som reglen få gange i løbet af en dag, at man høre dem. Der kan kaldes til samling... hvilket oftest er overstået på 20 - 30 sek. Eller der kan gives besked når der kommer gæster eller når det er spisetid. Der kan være høje jubel hyl, når det er spisetid. - - -Sagte nærmest hviskende uhhh, når der er løbetider. I tilfælde som løbetider, kan deres hylen stå på i flere timer... Til trods for at det er en sagte hylen, så er det dog en lyd, som går gennem alt og høre på lang afstand.



Malamuten har et stærkt flokinstinkt. De har det godt i flok så mere end blot 1 Malamute er altid lykken om ikke andet, så for hundene. De har dog brug for at finde deres plads i flokken, hvilket vises med en noget dominant adfærd, som til tider kan virke voldsomt. Malamuten vil af og til udvise "aggressiv adfærd" over for hunde, som de ikke kender. Ofte er det hvis hunden er usikker, hvilket tydeligt viser sig med unghundene, de forsøge at skabe afstand til andre hunde, men bliver ofte misforstået - ikke mindst af deres ejere... Selvsikre ældre Malamuter viser, som reglen ikke aggressiv adfærd med mindre de bliver provokeret.

I de tilfælde hvor man, som ejer ikke er god nok til at være leder, vil hunden muligvis, afhængig af egen styrke forsøge at overtage rollen som leder. Malamuten kræver derfor træning og socialisering, så det er muligt at omgås andre hunde med den, samtidig med at man bevare et godt lederskab. De største problemer opstår når ejerne ikke forstår at hamle op med Malamutens stærke flok instinkt. De fleste malamuter vil gerne ledes af deres ejer hvis man er jobbet, som leder værdig. Det er ikke umuligt at omgås andre hunde, hvis blot hunden bliver socialiseret. Man må dog ikke forvente, at man med en Malamute får en hund, som man altid kan slippe løs med andre hunde. Det er muligt at have hundene til at lege, så længe vi som leder vælger hvem og hvornår.

Lederskab handler ikke om, at være brutal, og fysisk vise hunden hvem der bestemmer. Lederskab handler om samarbejde, sammenhold, stabilitet og problemløsning. En god leder sætter gang i aktiviteter, men er også den der afslutter dem. Lederen holder ro i flokken, opstiller elementære regler for god opførsel og skaber tryghed. En god leder bruger hovedet.

Alaskan Malamute er kærlig og loyal overfor såvel voksne, som børn - hvis ikke dårlige erfaringer har lært den noget andet. Den vil gerne være en del af familien, det er dog vigtig, at man er opmærksom på den opgave der ligger i ,at hunden har den rigtige plads i familien, da den også her vil forsøge, at kravle op af "stigen". Den skal fra den er helt lille kende sin plads i forhold til ejeren samt resten af familien. Som ejer er det den fornemmeste opgave, at sørge for at den aldrig kommer i tvivl om hvem der bestemmer.

Alaskan Malamute er ikke vagtsom, men er som voksne ind i mellem reserveret overfor eller uinteresseret i fremmede mennesker. Racen har dog med sit udseende en hvis præventiv virkning.

Racen tilbringer gerne flere timer udendørs dagligt. Det kræver dog en solid indhegning, enten i form af en hundegård, eller indhegnet have eller gårdsplads. Racen egner sig ikke til at gå løs, uden opsyn. Opsyn er ikke at kigge ud af vinduet, da Malamuten så for længst er taget på tur. Så gør dig selv og din Malamute en tjeneste, byg en solid hundegård til den.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Alaskan Malamute

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce