{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
8.295 visninger | Oprettet:

Eurasier {{forumTopicSubject}}

Kort introduktion:
Eurasieren hører til gruppe 5 - spidshunde og er en selvskabshund. Arbejdet med at skabe racen begyndte i Tyskland i 1960, så racen har 50 års jubilæum i år (2010).
Racen er en blanding af chow-chow og keeshond (wolf-spitz) og blev til at begynde med kaldt for "wolf-spitz". Senere blandede man samojede i, og racen blev i 1973 FCI godkendt under navnet "Eurasier".
I dag er eurasieren mest udbredt i skandinavien, England, Tyskland naturligvis, og en række andre europæiske lande.
Alle farver er tilladt, undtagen hvid, hvidbroget og leverfarvet.
Standarden for eurasier kan læses på DKK's hjemmeside.
Specialklubben hedder Eurasier Klub Danmark.

Temperament:
Da eurasieren er skabt af tre selvstændige racer, er det en hund der hviler i sig selv og som ikke har tendens til at være morsyg. De har det bedst sammen med familien, men kan sagtens være alene hjemme. Eurasieren hviler i sig selv, og skal motiveres inden den kan trænes. Dvs. det er ikke en "pleasende/førerfikseret" hund.
man skal være opmærksom på at eurasieren er en stolt hund. Derfor æder den ikke noget, den ikke kan lide - om den så skal dø af sult. derfor, find noget foder den kan lide og hold dig til det! Derudover er det en hund man taler MED og ikke en hund, man taler TIL. Ønsker man en hund der altid lystrer og hvor indkaldet virker 100 % skal man ikke vælge en eurasier. Deres temperament er mere katteagtigt, og det skal man være indstillet på, ellers får man ikke et harmonisk forhold til sin hund. Der er naturligvis altid undtagelser.
Eurasieren har ingen eller næsten ingen jagtdrift.
Eurasieren er som regel en reserveret hund, uden dog at virke nervøs/angst. Visse eurasiere kan socialiseres til at holde af alle fremmede, andre knytter sig kun til familien. Observer altid hvalpens mor, hvis hun er imødekommende, er hvalpen det ofte også.

Pelspleje:
Vi bruger en gammel hårbørste, og børster vores igennem 1-2 gange om ugen. Omkring tyve-tredive minutter om gangen. Eurasieren har både underuld og dækpels. Den fælder normalt ikke - eller ligeså lidt som vi mennesker. 2 gange om året fældes underulden og der vil være en 14 dages tid med uld overalt. dette kan afhjælpes ved i den periode at børste hunden dagligt men en furminator og/eller karte. Et bad kan også løsne en del af ulden hvis man vil have overstået fældningen hurtigere. En eurasier kan skifte farve flere gange i løbet af sit liv, så man skal ikke gå efter farve, når man køber en eurasier.

Sundhed:
Ved køb skal man altid tjekke forældrenes HD-status (hofter), AD-status (albuer), Patella luxation (løse knæskaller) og forældrene skal også gerne være øjenscreent uden bemærkninger. Endelig kan eurasieren have problemer med skjoldbruskkirtlen og bugspytkirtlen, og de fleste opdrættere tjekker dette ved blodprøver hvert andet år. Køb altid fra en DKK-opdrætter, og spørg altid ind til hundens sundhed! Det vil enhver seriøs opdrætter altid fortælle åbent om.

Motion og træning:
Det er altid vigtigt at socialisere hvalpe, men særligt vigtigt med en eurasier er det at socialisere hvalpen til fremmede mennesker, da nogen eurasiere er reserverede af natur. Accepter endelig hvalpens grænser - eurasiere ligner kælebamser, men hvis hunden ikke er interesseret skal den ikke tvinges til kontakt med fremmede.
Eurasieren kræver lidt til moderat motion hver dag. De nyder oplevelser, mere end hjernegymnastik. De leger oftere med andre hunde end med mennesker og vil have godt af andre hundes selskab. De er IKKE lavet til lydighedstræning og/eller sportræning. Men hvis man først får motiveret en eurasier kan man nå langt, da det er en yderst intelligent hund.
Agility eller rally-lydighed er udmærket træning for en eurasier.
Mellem 1-2 timers daglig motion passer fint, hvis hunden ellers blot er meget sammen med sine mennesker.
Man finder ofte eurasieren henslængt foran sofaen, med familien samlet. der har den det bedst.

Sammensætning af familien:
Eurasiere er gode til børnefamilier, og finder sig fint i børns selskab. De er gode i familier med flere medlemmer, og knytter sig ikke kun til een person. Eurasieren egner sig ikke til et liv som udehund/gårdhund. Den vil være sammen med sine mennesker.

Man kommer længst med en eurasier med konsekvens, mildhed og kærlighed. Eurasieren er hund man taler MED og ikke til. Kodeordene er: Samarbejde og kompromis. (samt godt med tålmodighed og sindssygt gode guffer ^_^)

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Eurasier

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce