{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.359 visninger | Oprettet:

hjælp vores to hanhunde! {{forumTopicSubject}}

hej allesammen.
vi har to skønne hanhunde, som begge er dansk svensk gårdhunde. Den ene er charlie som er 15 måneder gammel, og han elskede at lege med alle hunde. Så for 2 måneder siden fik vi en mere hanhund som hedder bagera også en dansk svensk gårhund, han er nu 6 måneder gammel og de to fik det rigtig godt sammen. men de har nu slogesfor alvor ca 2 gange hvor vi var nød til at skille dem ad. Charlie prøver konstant at være lederen men han giver op, da den anden hanhund er meget dominerende og skubber charlie væk hele tiden og presser charlie til at lege med ham og spinger op og ned af ham. charlie siger ofte fra og når bagra ikke respekterer det så hjælper vi. men intet ser ud til at hjælpe. hvis jeg leger med charlie og bagera ser på piver han hlt vildt og bliver meget nervøs. han er meget opmærksomhedskrævnde mens charlie bare kommer når han kan se der er plads. det er meget svært at se hvornår vores to hanhund leger for sjov eller for alvor, for de knurrer og gør ofte af hinanden, men de vil alligevel gerne sove i samme sofa. ingen af dem er kastereret og vi har hørt at mange bliver mere angst af det. det er meget svært vi ved ikke rigtigt hvad er bedst om vi skiller os af med en og får en hunhund eller hvad. nu her når de to er sammen så har mange sagt til ossom kender charlie fra da vi havde ham alene at han nu virker mere nedtrykt og stille og det kan vi godt se. bagera logrersimpelthen med halen heletiden men er dominerende. når vi går tur med de to hanhhunde er charlie pludselig agressiv overfor hanhunde hvilket han ALDRIG har været før, men det skal lige siges at bagera er utrolig bange for andre hunde og han var ikke velsocialiseret da vi fik ham så han gør og knurrer af andre hunde og jeg er bange for det smitter af på charlie. er der nogen der ved hva vi skal gøre? bagera har sit 3 hjem hos os, og charlie er blevet så svær at læse... please hjælp


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hjælp vores to hanhunde!
  • #1   14. nov 2010 Øv sikke en trist sitiuation. jeg har prøvet det samme 2 gange og har derfor 2 udstationerede hunde, fordi de simpelthen var for dominerende overfor de 3 meget milde og nervøse piger jeg har.

    Når man anskaffer sig ny vuf bør man altid tjekke om den er meget modig og dominerende i forhold til den/de hund/e den skal bo sammen med.
    Som det gamle ordsprog sige, så leger lige børn bedst.
    Jeg ville nok finde den nyest ankomne et nyt hjem, selv om det er hårdt, men det er synd at ødelægger ens "gamle hund/e pga en nytilflytter.

    Jeg er sikker på at det ikke var det svar du ønskede at høre, men efter 40år med hunde har jeg lært lektien, og mine pt 3 tøser lever SÅ godt sammen da de alle er af nervøst gemyt og derfor ikke har lyst til at genere hinanden.
    Det er en SUND lille flok jeg nu har, hvis jeg kan sige det sådan.

    PS. Den sidste lille 9ugers tæve jeg købte, dominerede alle mine 3 piger på trods af at de 2 er 6½år og store=25-30kg, i forhold til den lille chi pige jeg købte, men det afskrækkede ikke den bette chi.
    De sov forresten også sammen, men når de var vågne var der konstant ballade og kamp om Alfa-pladsen..


  • #3   15. nov 2010 HL. Har du aldrig set nyfødte kæmpe om pattepladserne, vel findes dominans, ellers ville alle dyr som lever i flokke gøre hvad de vil, hvilket de ikke gør.
    De højere rangerende udviser dominans hvis en laver rangerende "tror den er noget" el.prøver at spise før de højere rangerende.

    Kan du ikke forstå hvad jeg mener, så er det nok fordi vi tillægger ordene dominere/dominans forskellig betydning.
    Og tro ikke fordi jeg er "gammel" at jeg ikke følger med i nye metoder, jeg er langt fra Oldnordisk i mine måder at omgåes og opdrage mine hunde/dyr på.


  • #5   16. nov 2010 HL. For en gangs skyld "forsvarede" jeg mig vist, inden at jeg blev anklaget for at bruge oldnordiske trænings/opdragelses metoder, det var forkert det er jeg godt klar over og undskylder.
    Jeg er bare så vant til at få at vide at jeg jo må være laaangt tilbage i disse metoder pga min alder.
    Men på den anden side så mente jeg det nu ikke så hårdt/surt som du opfattede det jeg skrev, så vi har begge misforstået hinanden pga. det ord som jeg absolut eksistere men som du ikke mener findes *Ss*

    Som jeg også skrev så har vi sikkert forskelligen meninger om hvad ordet egenligt betyder, men som med alle andre diskutioner der foregår over PC`en, så er det svært at se glimtet i øjet osv, så oftes ender det i en verbal "slåskamp" frem for en vis forståelse ml. de impliserede.

    Men det lyder intrasandt det du skriver med grupper og ikke flokke, nu er mine 2 piger jo ulvehybrider så og de agere som vilde ulve ment på den måde at da "omegaen" blev ups-drægtig og jeg tænkte at hun ville ha godt af at prøve da hun altid har lidt af falsk drægtighed, der så jeg at hendes søster virkeligt prøvede at få dem af vejen,"slå dem ihjel" så jeg måtte nærmest ligge hos Beauty og hvalpene til de var 3-4uger for først da begyndte Prixie at acceptere dem og overtage pasningen/rengøringen og opdragelsen af hvalpene, når Beauty var optaget.

    Ups, det blev en LAAANG forklaring, hvilket er typisk mig når jeg lige er vågnet :o))
    Men jeg er sikker på at vi er enige i mange ting, jeg skal som sagt bare lige hitte ud af det du mener med "grupperne" og hvorfor vi har forskellig opfattelse af ordet Dominans/Dominere.
    De venligste hilsner fra Anita.


  • #6   16. nov 2010 Ups, Beklager stavefejl og manglende ord og gentagelser af ting jeg har skrevet een og måske flere gange. ;o))
    Det er som sagt MEGET tidligt for mig, og med 2 hjerneblødninger hvor mit ordforråd er skrumpet gevaldigt ind, så har jeg svært ved at forkalere det jeg mener pga jeg aldrig kan finde de rigtige ord. :o))


  • #9   29. jan 2011 hej allesammen smiley tak for jeres indlæg. vi havde en eksamineret hundeadfærdsspecialist til at komme og charlie vores første hund på 1 ½ år var undertrykt af bagera så vi kunne træne bagera træt for ikke at være så dominat og trykkende på charlie, men det ville mærke charlie og det synes vi ikke var værdigt for nogen af dem med alle de fustrationer de havde. så vi fik solgt bagera som kke var så gammel til et nyt hjem hvor den har det godt, charlie fik noget tid til at stresse ned og så fandt vi en tæve hvalp på 8 uger som han nu trives rigtig godt med pga alder og køn.

Kommentér på:
hjælp vores to hanhunde!

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce