{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
505 visninger | Oprettet:

Amerikansk Bulldog {{forumTopicSubject}}

Måske et rimelig dumt spørgsmål.... Men spørg lige alligevel :O)

Nu har jeg siddet og studset lidt over de forskellige typer: Såsom bully, hybrid, standard... Hvad er forskellen på dem?

Synes at have fundet frem til at typen bully er mindre og mere robust + mere flad i ansigtet. Er jeg helt gal på den??? hehe

Louise


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Amerikansk Bulldog
  • #1   18. jun 2007 okay.... måske et meget dumt spørgsmål siden ingen svarer hehe *lol*

  • #2   18. jun 2007 nej og standard er slankere og mere atletisk.. hybrid er blanding mellem de 2..

  • #3   18. jun 2007 okay.... så det vil sige at der faktisk kun er to slags.... og en blanding???

  • #4   18. jun 2007 Ja Reese har helt ret, se min feks, en klart standard med lang snude, meget atletisk bygget, modsat en bully som har klart kortere snude og er som regel meget bredere.....

  • #5   18. jun 2007 Hvad er så en "Johnson"?

  • #6   18. jun 2007 Forresten Louise, så synes jeg det er et super godt spørgsmål! Måske er der bare ikke så mange, der ved det, siden der ikke er så mnage, som har svaret dig smiley

  • #7   18. jun 2007 Johnson er navnet på en amerikansk bully, som har været meget brugt.... ret mig hvis jeg tager fejl ;O))

  • #8   18. jun 2007 Ja der er 2 slags Emma er f.eks. standard. Hvor bully er mere løs i huden.

  • #9   18. jun 2007 Amerikansk Bulldog Nationalt Forbund Race Standard

    Den amerikanske bulldog er en atletisk, temperamentsmæssig sund, mellemstor til stor hund, der har stor styrke, adræthed og tillidsfuldhed. Det er karakteristisk, at den robuste og kraftfulde og alligevel kompakte bygning er tæt og med kraftige knogler hos hannerne og mere forfinet hos tæverne. Nogen reserverthed over for fremmede og selvhævdelse over for andre hunde accepteres. En amerikansk bulldog må dog ikke være alt for frygtsom, sky eller aggressiv over for mennesker og ikke meget aggressiv over for andre hunde. På grund af dens særlige fysiske og mentale karakteristika forenet med dens naturlige ønske om at være den totale følgesvend og arbejdshund. Den amerikanske bulldog må ikke forveksles med totalt anderledes racer som den amerikanske Stafford terrier eller den amerikanske Pit Bull Terrier.

    Bemærk*** Dommere ved Amerikansk Bulldog Nationalt Forbund har især fået pålagt det ansvar, at de skal bedømme stabilitet i temperamentet såvel som den strukturelle bygning hos alle hunde. Hunde, der udviser ustabile temperamentsmæssige karakteristika bør udelukkes fra konkurrence.
    Ved officielt at anerkende de to forskellige typer af amerikansk bulldog, Standard og Classic, kræver ABNA, at de bedømmes hver for sig.

    Når ABNA har valgt at identificere de to typer af amerikansk bulldog som Classic ikke Johnson og Standard ikke Scott, er det på ingen måde for at antyde nogen mangel på respekt for eller påskyndelse af disse to mænd, som har bidraget så meget til racen og dens bevarelse. Det eneste motiv til denne ændring er simpelt. Vi ønsker at bevæge os væk fra individuelle personligheder hen imod at promovere den kendsgerning, at der har været talrige store opdrættere af amerikanske bulldogs.

    Størrelse generelt: Hannerne skal være fra 22 til 28 tommer (56 til 71 cm ) over rygkammen og veje imellem 70 og 120 pund (31.8 og 54.5 kg . Tæver skal være fra 20 til 26 tommer (51 til 66 cm ) og veje imellem 60 og 100 pund ( 27,2 og 45,4)Vægt skal stå i forhold til højde og kropstype. En hund bør være i god stand og hverken overvægtig eller undervægtig.

    1 Pund = 0,454 kg
    1 tomme = 2.54 cm

    Standard: En mager og atletisk hund
    Classic: En stor og kraftfuld hund

    Farve: Helt hvid eller varierende grader af hvid, alle nuancer af spættet, brun, rød eller brun er acceptable. Kulsort, sort og brun, og/eller enhver grad af 'merle' er uacceptable. En helt sort maske er ikke at foretrække.

    'Merle er opblanding af en dækkende kropsfarve (sort eller rød) med pletter af en mørkere farve, der giver en 'merling' eller marmoreringseffekt, må ikke forveksles med spættet, der giver en 'stribet' effekt.

    Pels: Kort, under en tomme ( 2,54 cm ) i længden, varierende fra blød til stiv. – lang, 'fjeragtig' eller dunet pels er uacceptabel.

    Hoved: Hovedet skal være relativt stort og bredt i forhold til hundens størrelse og bygning. Det skal være fladt i toppen, så det virker firkantet. Der er en afgrænset fure mellem øjnene med en tydelig, dyb afslutning. Hovedet er helt igennem muskuløst med fremtrædende kinder. Et meget smalt hoved er uacceptabelt ved begge typer.

    Standard: Generelt kasseformet til kileformet med en lidt fladere afslutning og mindre rynker
    Classic: Generelt kasseformet til rundt med en mere tydelig afslutning og større rynker.

    Øjne: Øjnene skal være runde eller mandelformede, mellemstore og bredt anbragt. Sort eller mørkebrun er den foretrukne farve. Andre farver accepteres. Sort øjenkantpigment foretrækkes. Krydsede og/eller ikke symmetriske øjne er uacceptable.

    Snude: Snuden skal være forholdsvis bred og firkantet. De store kæber er muskuløse, udvisende stor styrke. Læberne er fyldige, men ikke hængende. Læber med sortpigmenteret kant foretrækkes. En meget smal snude en uacceptabel hos begge typer.

    Standard: Snuden skal være 30% til 40% af hovedets totallængde.
    Classic: Snuden skal være 25% til 35% af hovedets totallængde

    Tænder: Antal tænder skal være 42 til 44 og store tænder foretrækkes. Arbejdshunde skal ikke straffes for brækkede tænder. Hvis det er nødvendigt at trække tænder ud, skal der foreligge dokumentation og bekræftelse fra en dyrlæge.

    Bid:

    Standard: Omvendt saksebid foretrækkes. Moderat underbid, saksabid eller lige bid er acceptabelt

    Classic: Underbid på ¼ til ½ tomme foretrækkes. Lige bid foretrækkes ikke. Saksebid er uacceptabelt.

    Begge typer: Tænderne bør ikke være synlige, når munden er lukket. Skæv kæbe er alvorlig fejl.

    Næse: Sort er den foretrukne farve. En rød, brun eller grå næse er acceptabel. En lyserød næse kan ikke accepteres.

    Ører: Ørerne skal være mellemstore og kan enten være med knæk fremad eller rejste, det ene lige så godt som det andet. Kuperede ører accepteres.

    Hals: Halsen skal være meget muskuløs og i mellemlængde. Halsen skal aftage i tykkelse fra skulder til hoved og være let buet.

    Skuldre: Skuldrene skal være muskelfyldte med god afgrænsning og brede skrå skulderblade, der giver indtryk af stor styrke.

    Bryst: Brystet skal være 'dybt' og moderat bredt, så det giver indtryk af kraft og atletisk kunnen. Forsiden, frem for alt, skal være lige og velafbalanceret. Brystet skal ikke være smalt eller meget bredt, og albuerne skal ikke vende udad eller indad.

    Krop: Kroppen skal være kompakt og moderat kort men kraftfuld og atletisk af udseende. Vel afbalanceret. Ribbenene skal springe godt frem med lænden moderat trukket ind (?). Kroppen skal ikke være meget lang.
    Ryg: Ryggen skal være bred og af moderat kort længde samt vise stor styrke. Ryggen skal ikke være smal eller svaje.

    Standard: En lige toplinie foretrækkes
    Classic: Må godt synes en lille smule højere bagtil.

    Ben: Benene skal være stærke og lige med moderate til tunge knogler. Muskuløs for- og bagside. Bagbenene skal være moderat kantede og parallelle. De må ikke være for meget og heller ikke for lidt kantede. For meget hjulben eller kalveknæ (ko hasethed) er ikke acceptabelt.

    Bagfjerding: Bagfjerdingen skak være tyk med tydelige muskler. Ikke så bred som skulderen, men velafbalanceret. Hofterne skal ikke være smalle og mangle tydelige muskler.
    Hale: Halen er sat lavt, tyk ved roden og tilspidses ud mod spidsen. Halen bør nå haserne i afslappet tilstand. Kuperet hale accepteres. Halen bør ikke ende i en komplet cirkel.

    Fødder: Fødderne skal være af moderat størrelse med buede tæer, der sidder tæt ved hinanden. Fødderne bør ikke være skrå.

    Gangart: Den amerikanske bulldog skal bevæge sig med fart, behændighed og kraft med en tydelig elasticitet i trinene. Alle ben bevæger sig parallelt med gangretningen sådan at forbenene tydeligt rækker frem og bagbenene driver hunden frem. Benene må ikke være for langt fra hinanden, når hunden bevæger sig.. At for- og/eller bagben krydses kan ikke accepteres.

    Standard: En stram atletisk gangart
    Classic: En rullende gangart er acceptabel.

    Bemærk: Hunde uden to testikler, hunde, der er døve og hunde, der er blevet steriliseret eller kastreret må ikke konkurrere i ringen i bygning.

    Tæver i løbetid må ikke vises og må ikke være i nærheden deraf.

    Oversættelse til dansk kan med føre små afvigelser i forbindelse med sprog brug og i disse tilfælde må henvises til den engelske udgave.

    Oversat af American Bulldog Team DK






  • #10   18. jun 2007 okay tak for de fine svar.... synes nemlig det er en dejlig hund.... Og er nok mest til standarden.... Er helt vild med Emma :O)

    Siger man ikke også : at der findes ingen dumme spørgsmål, men kun dumme svar :O)


Kommentér på:
Amerikansk Bulldog

Annonce