{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
868 visninger | Oprettet:

Adfærd/smerter? {{forumTopicSubject}}

Hej allesammen

Min hund har ofte svært ved at finde ro. Jeg tror det handler om, at han skal på toilettet, men det gør han ikke i haven.
Vi går med ham tre gange om dagen, og det er kun om morgenen, han med sikkerhed kommer af med noget.
Det vil sige, at hvis han ikke får lavet på eftermiddag/aften ture, bliver han MEGET rastløs og bidder meget desperat efter halen/hoften/tissemanden - det kunne måske virke til at han har ondt og måske ikke helt selv kan lokalisere hvor.
Vi har tidligere været i kontakt med dyrlægen, som mente det bare var hans adfærd, men nu synes jeg det er blevet værre den sidste periode, og vi kontakter naturligvis dyrlægen i morgen.
Men jeg ville egentlig bare høre jer, om I har oplevet noget lignende, eller ved noget om, hvad det her måske handler om?
Vi er i hvert fald helt på bar bund.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Adfærd/smerter?
  • #1   3. jun 2020 I kunne jo prøve at gå med ham 4 gange og se om det ændre noget. 3 gange er altså heller ikke meget. Mine er mange mange gange i haven på en dag og holder sig ikke i 8 timer hvis jeg er hjemme. Altså de kan godt jo, men ingen grund til det når jeg er her.

  • #3   3. jun 2020 3 gange i løbet af en hel dag, når man ved hunden ikke vil noget i haven, det er efter min mening alt for lidt. Med mindre hver tur tager flere timer selvfølglig.

  • #4   3. jun 2020 Han tisser jo selvfølgelig i haven.

    Vi bruger rigtig meget tid på ham i løbet af dagen, så tror bestemt ikke han trænger til mere.

    Tit når han er urolig om aftenen fornemmer jeg også, at han i virkeligheden er træt, men netop fordi der måske er noget der irriterer ham, kan han ikke finde ro.


  • #5   3. jun 2020 3 gange på en dag er for lidt, imo.

    Har I prøvet rent faktisk at gå en lille tissetur med ham om aftenen, når han bliver urolig?


  • #6   3. jun 2020 Vi går med ham ca. 20 min om morgenen, 30-40 min om eftermiddagen, og 20 min om aftenen, hvor vi på alle ture har meget fokus på træning.
    Derudover træner vi alm. tricks osv. herhjemme næsten hver aften, og ca. en gang om ugen øver vi spor.
    Vi går til lydighedstræning en gang om ugen, og er ofte på længere gåture i weekender på en time til halvanden.


  • #7   3. jun 2020 Ift. at gå en lille tur når han bliver urolig.
    Han kan sagtens være meget urolig selv kort efter vi har været ude og gå. Og ja, vi har prøvet, men det er som sagt virkelig sjældent han laver stort.
    Han har altid adgang til haven.


  • #8   3. jun 2020 find en anden dyrlæge

  • #9   3. jun 2020 Hvilken race? Det er ret relevant

  • #10   3. jun 2020 Få hunden gennemgået for smerter, grundigt.
    Det der handler ikke om at han skal af med noget. Det får ikke hunde til at bide ud efter bagparten.


  • #11   3. jun 2020 Tænker klart det samme som Malene

  • #13   3. jun 2020 Men alt efter race kan den mængde aktivitet måske også være lige i underkanten og måske derfor ha betydning for adfærden.. Men umiddelbart tænker jeg noget fysisk smerte..

  • #15   3. jun 2020 analkirtler ???
    Jeg synes nu også det er meget lidt den hund får rørt sig … hvis den kun får de 3 små ture om dagen . … den er jo kun ude sammenlagt ca. 1 time på hele dagen …. så han er vist i virkeligheden ikke træt om aftenen ( som du skriver )


  • #16   3. jun 2020 Men hvis I har fokus på træning på hver tur har han så tid til at få gjort hvad han skal?

    Når turene ikke er længere ville min hund feks have svært ved at gøre sig færdig, især hvis hun også skulle have fokus på mig og lidt træning undervejs..

    Men derudover stemmer jeg i med de andre og foreslår at få tjekket ham godt igennem.


  • #19   4. jun 2020 Han er en kooikerhondje

    Han er 10 måneder, så vi skal stadig passe på led osv. går jeg da ud fra? Jeg vil gerne begynde på mere fysisk træning når han er et år. Tror agility eller bare almindelig træning med frisbee ville gøre godt for ham, men er bange for at belaste hans led nu.
    Og vi leger ofte med ham i haven, hvor han er ude i mange timer om dagen.

    Han får som sagt ca. 1,5 times gåtur i alt om dagen, hvor han både får lov til selv at snuse rundt, og hvor vi også træner - men ikke under hele turen.

    Jeg ringer til en ny dyrlæge i morgen, som også har kiropraktik, så håber jeg kan få ham tjekket snart!


  • #20   4. jun 2020 Umiddelbart var det måske værd også at prøve med feks noget mere spor og se om det kan ændre noget.. I den alder kræver de ofte pænt meget mentalt af hvad end der så trætter bedst.. Spor var nok ikke en dum ide her at gøre mere i.. Det er jo ikke en hund med lavt aktivitets niveau så vidt jeg ved (dog heller ikke ultra højt, er ikke det jeg mener).. Men især i den alder kunne jeg nemt forestille mig at det kræver mere.. Selv min franske bulldog Mille ville langt fra ha kunnet nøjes med det da hun var unghund! Og ja, hun var nok mere aktiv end gennemsnittet af sin race men alligevel.. Det kan ihvertfald ikke skade spor samtidigt med at opsøge en god dyrlæge! Og ja som andre skriver kunne det måske godt være analkirtlerne..

  • #21   4. jun 2020 Der står på dkks hjemmeside om racen

    BEHOV

    Den har et stort behov for motion, beskæftigelse og kontakt til familien. Den bør allerede fra lille hvalp socialiseres med fremmede mennesker og hunde og have mange gode oplevelser.

    Så mit gæt er at den nok godt kunne bruge mere aktivering.. Men selvfølgelig skal man også se på hunden men ja.. Prøv da om det ændre noget med generelt mere aktivering og stimulering.. Det skader ihvertfald ikke og måske i oplever en mere harmonisk hund selv hvis ikke det er derfor den har den beskrevne adfærd.. Må erkende jeg synes det også virker af lidt, lidt aktivering til racen og alderen.. Men ja..


  • #24   4. jun 2020 Selvfølgelig kan en hund udvikle træls adfærd hvis ikke den får sine behov for motion, aktivitet osv opfyldt.
    Se på dyrene i Zoo.

    Jeg tænker også om I måske laver for lidt med ham. Han er 10 måneder og af en aktiv race og sikkert sprængfyldt med energi og hvis ikke den energi bliver opbrugt i løbet af dagen, så kan det sagtens komme til udtryk ved rastløshed om aftenen.


  • #25   4. jun 2020 Jeg tror jeg ville prøve at kører ham ordentligt træt i et par dage. Både fysisk og mentalt, og så se om det ændre noget ved adfærden.
    Det er lige vejr til en tur på stranden hvor han kan få brugt sin krop og få afløb for al sin energi og hvis ikke I allerede gør det, så spred hans mad udover græsset i haven og lad ham bruge snuden og hovedet til at finde det.


  • #26   4. jun 2020 3 ture lyder for mig fint, men jeg ville nok gå lidt længere smiley

    Derudover syntes jeg i skal søge en anden dyrlæge. Det lyder, som de andre siger, som smerter. Det kan være mange ting der gør, at han har ondt. Så få ham undersøgt grundigt, til i finder svaret smiley


  • #28   4. jun 2020 Jeg ville ikke skrue op for hundens aktiviteter før jeg kendte årsagen. ts start med en dyrlæge, grundigt. har din hund ondt skal den jo ikke aktiveres ekstra med smerter men behandles.

    derefter kan du se om den raske hund har behov for mere.


  • #29   4. jun 2020 Okay, mange tak for jeres svar!

    Jeg tror som nævnt sket ikke det handler om overskudsenergi - selvom jeg kan forstå der er mange er jer der hælder til den teori. Men det kan da godt være han har brug for en smule længere ture i løbet af dagen, og det vil jeg også overveje. Men nu vil jeg starte med at få ham undersøgt.

    Vi er hjemme hver dag hele dagen, grundet corona, eksamen, og snart sommerferie, hvilket vi har været de sidste 3 måneder. Han får selvfølgelig ro, men han har jo altid mulighed for at komme til os, og få opmærksomhed, så fra 8-15 hvor vi normalt ville være væk, og han kan få HELT ro, sker der alligevel noget.
    Kan det ikke også have en betydning? Altså at han har brug for mere faste hvile tidspunkter? Vi har i hvert fald snakket om, at begynde at lade ham være alene nogle timer om dagen, selvom vi egentlig går herhjemme, men netop for at han kan få slappet fuldstændig af.


  • #30   4. jun 2020 Lige til alenehjemme. Så det en rigtig god idé , at holde det ved lige. Ellers har man et problem når man starter op igen, specielt med så ung en hund.
    Jeg har haft en del ferie her den seneste tid, og Nones har været med mig hverdag, rundt til de forskellige ting. Det kunne jeg så godt mærke da jeg startede på arbejde igen, det var svært for ham , pludselig at skulle være alene igen.


  • #31   4. jun 2020 Det er netop også det jeg tænker. Så uanset om det vil gøre en forskel for hans adfærd, kunne det være godt stille at rolig at få arbejdet det op igen. Han var rigtig god til at være alene inden Corona, men frygter han "har glemt det". Vi starter først op igen efter sommerferien i start sep, så på det tidspunkt har han vænnet sig til, at vi altid er hjemme de sidste 6 mdr.

Kommentér på:
Adfærd/smerter?

Annonce