{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.153 visninger | Oprettet:

Mink..mening..politik {{forumTopicSubject}}

Hvad tror I egentlig der ville ske nu hvis MF udskrev valg ... ville blå blok får magten, med deres vælgere der lige pludselig har megen fokus på overholdelse af lovene, og leflen for minkavlerne, eller vil de der mener sundhed bør komme før alt andet i denne situation, og som synes Mette har gjort det bedste hun kan under de forudsætninger man kan have når det er ukendt land der betrædes ?

Mener folk minkavlerne har rimelige krav, eller er der flere der mener at de forsøger at spinde på et erhverv som allerede er presset ?

Jeg hælder nok meget til noget af det der skrives om minkavlernes situation i denne ...

"Godmorgen kære minkavler
Udgivet den November 14, 2020

Elisabeth Schioldann von Eyben

Hvis nogen kan forstå jeres angst og uro for hvad fremtiden må byde jer, så er det sådan en som mig. Og alt hvad jeg skriver til jer nu, er skrevet med al den medmenneskelighed, som enhver ansvarlig samfundsborger bør udvise. Men I bliver nok ikke glade for det jeg skriver – det er heller ikke meningen – beklager. Dette er en opsang om at kigge lidt mere indad end udad, om at forstå, at verden godt kan leve uden jeres produkt, og om at indse, at alting har sin tid.

Gu er det svært at miste sin månedlige indtægt – spørg enhver arbejdsløs om hvordan det føles. Her står ofte også hus og bil på spil, når indkomsten halveres.

Gu er det hårdt at se, at ens livsgrundlag forsvinder – spørg bare enhver langtidssygemeldt, som mister retten til dag- eller sygedagpenge.

Gu er det ikke sjovt, når ens erhverv forsvinder ud i det blå – spørg bare hvordan typograferne, litograferne, layouterne, fotograferne, filmklipperne, syerskerne, slagteriarbejderen eller enhver anden, hvis erhverv er blevet disrupted af enten teknologi eller globalisering har det.

Og gu er det ej festligt, at det man har investeret i forsvinder ”over night” – spørg enhver, der har investeret ensidigt.

Derfor er vi rigtig mange, som har forsikret os. Vi har betalt til vores A-kasse. Vi har videreuddannet os. Vi har tegnet syge- og helbredsforsikringer og spredt vores investeringer ud. Vi har lært – nogen på den lidt barske måde (og det er derfor, at vi forstår jeres frustration) – at livet er uforudsigeligt og ikke altid retfærdigt.

Men I bliver nødt til at indse, at minkens dage som produktionsdyr er slut. Det har været undervejs længe, ja lige side produktionen toppede i 2013 – og sikkert også før, hvor andre lande indså, at dyrevelfærd hverken kan eller skal glemmes. Der er intet i jeres produktion, som kan forsvares. Hverken det endelige produkt eller processen dertil. Selv det mest kummerlige burhønesæg har større vigtighed for menneskeheden end jeres fine pelse. Ikke at jeg støtter den form for produktion heller, men I forstår nok min pointe om, at fødevare dog er noget, vi mennesker har brug for.

Når I forlanger op til ti års kompensation for tabt indtjening, bliver jeg nødt til at fortælle, at almindelige lønmodtagere får to år på dagpenge, hvilket i kroner vil sige cirka 19.000,- brutto om måneden.

Når I forventer, at I skal have fuld ekspropriationsgodtgørelsen, så husk at en almindelig lønmodtager intet får, når deres arbejdsplads eller hverv nedlægges. Måske et AMU-kursus venter på det offentliges regning – men det er det.

I har selvfølgelig haft udgifter i jeres investeringer i produktionsapparatet - men dem har I haft et skattefradrag på, med et forventet afkast indenfor en fornuftig årrække. Og fra jeres gyldne år, har I vel haft nogle midler at investere med? Det er sådan andre selvstændige iværksættere i hvert fald gør. Det er ok at have drømme, men det er også nødvendig at være realist, når man investerer.

Jeg vedkender mig, at jeg ikke kender særlig meget til jeres økonomi, men jeg har dog fulgt med i andre troværdige skribenters gennemgang af tal givet af Danmarks Statistik om jeres branche – og det gik vist ikke så godt, som I gerne vil have det til at lyde. Og jeg har set billeder fra jeres produktion, der - udover at se modbydelige ud set fra et dyrevelfærdssynspunkt – ikke giver mig en tro på, at I selv har taget smitterisikoen særlig alvorlig. Hvor myndighedernes medarbejdere er iført alverdens sikkerhedsudstyr, ser jeg jer og jeres medarbejder går ind og ud af staldområderne uden særlige foranstaltninger. Og det får mig til at drage den nærliggende konklusion, at I ikke har taget jeres ansvar som producent, arbejdsgiver og medborger særlig alvorligt.

Nej, det er virkelig ikke rart at blive ramt på økonomi eller på drømme. Og I skal selvfølgelig som alle andre, der rammes af C19-invasionen hjælpes. Ligesom de, der før Corona var andet end navnet på en pisgul øl, var ramt af livets alvor og tilfældigheder skal. Men som driftige lønmodtager, arbejdstager og -giver er man også pligtig til at sikre sig mod netop det uforudsigelige, gemme lidt til natte og så i øvrigt udvise rettidig omhu og forstand.

Mange uden for minkbranchen kigger lige nu måbende på jer og jeres krav. Nuvel, selvfølgelig skal gældende lov overholdes – eller i det mindste ændres af et flertal i Folketinget. Men ser man bort fra denne - alvorlige- fodfejl, så ændre det ikke ved, at I minkavlere har lullet jer ind i en tror på evig velstand og at manglende dyrevelfærd ikke er et fremtidsproblem. Nej, det er aldrig rart at blive vækket af en dejlig drøm, men det bliver I nu."

Ikke jeg ikke synes de skal kompenseres rimeligt, men jeg er nok ret sikker på at der i de kredse og hos de politikkere der støtter dem aldrig har været den store empati med den eller de almene ansatte der er blevet arbejdsløse rundt omkring, nogle gange i størrre mængde grundet lukning af hele arbejdspladser, heller når andre virksomhedsejere grundet forskellige konjunkturer og eventuelt lovgivninger har måttet opgive deres drøm/livsværk...

Men igen ... hvem tror I udfra de sidste måneders politik under corona ville vinde et valg....


Kommentarer på:  Mink..mening..politik
 • Karin B
  Karin B Tilmeldt:
  jan 2008

  Følgere: 2 Emner: 8 Svar: 125
  #1   19. nov 2020 Det er virkelig godt skrevet. Rammer lige plet ifht mine tanker omkring minkavlerne.

 • #3   19. nov 2020 Jeg læste på nettet:

  Kopenhagen furr udtalte efter september auktionen
  At hvis ikke der skete en kraftig stigning i priserne , ville der lukke 400 minkfarme - hvor heldig har man lov at være

  Så nogen får måske en hjælpende hånd med kompensation ?


 • #4   19. nov 2020 Jeg er også meget enig med von Eyben.

  Hvem ville vinde et eventuelt valg? Hmmm. Jeg tror faktisk, at Mette ville vinde igen. Ellemann er ikke den oplagte vinder, og Pape og co er ikke synlige nok, tror jeg. DF bløder, og Nye Borgerlige har ikke så meget at komme med andet end snak om muslimer. De tider er vist passeret, hvor man kunne vinde et valg på så meget ikke ret meget smiley
  Mette HAR jo gjort det godt, synes de fleste vist. At minksagen er noget rigtig møg, noget rod og ret uigennemskuelig vil sandsynligvis være noget nær det eneste, blå blok vil tale om - men er det NOK til at vinde et valg? Jeg tror det ikke - og håber det afgjort ikke, hvis vi skal have valg - hvilket jeg absolut hverken håber eller tror smiley smiley


 • #6   19. nov 2020 Jeg tror ikke et valg vil forandre det store - måske lidt omrokering internt i blokkene.

  Jeg tror faktisk de fleste erkender at MF har gjort det ekstraordinært godt.
  Selvfølgelig er den minksag en alvorlig streg i regningen og den koster selvfølgelig - men jeg tror de færreste har lyst til at se Ellemann være vores Corona-general.

  Hvad minkavlerne angår, så erkender jeg at de er så forskellige som os andre. Ham formanden, som har direkte adgang ind i Venstres folketingsgruppe, ham har jeg 0 til overs for.
  Min søde nabo, som sidder i en kedelig klemme nu, under jeg det bedste.
  For de små bedrifter findes også og de er virkelig pressede nu. De har ikke en kæmpekapital at trække på og deres situation er komplet uafklaret.

  Og ja, det gælder også for andre forretningsdrivende, der må sadle om - men det gør det jo ikke bedre.


 • #7   19. nov 2020 Jeg ville stemme rødt igen alene fordi jeg ikke synes Elleman egner sig til at være statsminister og de fleste jeg kender er enige smiley

 • #8   19. nov 2020 @ ch ... ærligt så tror jeg de fleste har "ondt" af minkavlerne ... ikke pga minkene og at den produktion nok stopper ... men fordi de fleste har indfølingsevnen ifht hvor stressende en situation det på alle måder er, først at ordne alt det praktiske omkring minkene, for så derefter at stå med et tomrum og en ukendt fremtid for nogle af dem .. er nu også ret sikker på at en del af dem der har været i gamet i mange år alligevel har en alder hvor arbejdet snart stopper og hvor de har til mere end dagen og vejen ...

  Men fra at have ondt af dem og til at have forståelse for fx et krav om at de skal understøttes i mange år frem, når alle andre der enten mister job, eller virksomhed ikke får den slags støtte, det tror jeg ikke mange har forståelse for ...

  Jeg tror Pape står stærkere end man lige tror, faktisk også Vermund ... men jeg mangler stadig at nogen spørger den blok der nu har forhalet processen om mink og samtidig har fjernet fokus fra Corona håndtering, hvad de vil gøre ved Corona, nu smitten åbenbart ikke falder som man ellers for et par uger sigen troede ... Det er så nemt bare at stå på sidelinien og råbe penge til alle og enhver ....


 • #9   19. nov 2020 Pape er ihvertfald den eneste i blå blok, der har lidt af det, der skal til. (Mon ikke Løkke sidder og tænker at V nu får straffen for at fyre ham smiley )
  Jeg er ikke i tvivl om, at man lige nu gør alt, man kan, for at sætte regeringen i dårligt lys ved at forhale og opsætte sindssyge krav.
  Men nu har de mindre at presse med efter de røde partier gav flertal for lovliggørelsen af mink og bonusordning.

  Men de har tydeligvis lavet en musketer-ed og det bliver det bøvlet af.


 • #10   19. nov 2020 "Det er så nemt bare at stå på sidelinien og råbe penge til alle og enhver"

  De blå plejer faktisk at sige lige præcis dette, når det ikke lige er det private erhvervsliv, der skal have pengene smiley


 • #11   19. nov 2020 Det tænker Løkke HELT sikkert, CH. Jeg tænker, at V får straffen for at vælge Ellemann - ikke for at fravælge den lille selvfede fra Græsted smiley

 • #12   19. nov 2020 Det er nu trist at politik mere går ud på at slagte hinanden end på, ja politik og specielt på at løse en opgave ingen har forudgående forudsætninger for..

  Jeg tror Ellemann hellere ville støtte op om corona håndtering end have balladen, men han blev banket på plads, fx af folk hvis valgkamp har været støttet af minkavlerne ...


 • #13   19. nov 2020 Lige til orientering. Regeringen tilhører ikke rød blok - som i slet ikke.

 • #14   19. nov 2020 Jeg tror, at næste statsminister hedder Pape.

 • #16   19. nov 2020 Radar "Me Too" ... nej på et tidspunkt sagde han noget fornuftigt, kan huske jeg blev mundlam, men det viste sig efterfølgende også at være en enlig svale smiley ...

  Synes de er "uartige" mens de fortsat koger løs på minkene, smittes mange mennesker, og der dør jo altså folk hver dag ikke med men nu AF corona, men menneskeliv tæller åbenbart ikke mere end mink liv for visse partier ..Nu har de fået deres skalp, så bør de komme tilbage til arbejdet med at få DK bedst muligt ud på den anden side af den her lortesygdom....


 • #17   19. nov 2020 Hanne, hvor mange mennesker er det der dør af corona hver dag.
  Det kan jeg nemlig ikke finde nogen oplysninger om.


 • #18   19. nov 2020 Rigtig godt skrevet. Jeg fatter ikke, at pressen ikke tager fat i dyrevelfærd i forbindelse med minkfarme. Det er som om det ikke er levende væsener. Bliver helt dårlig når TV2 og andre medier uden advarsel viser skrækkelige billeder af farme og aflivninger sov. Det sker i alle døgnets timer, ikke et godt signal vi giver vores børn, at sådan behandler man dyr.

  Jeg er så glad for, at vi forhåbentligt aldrig mere, skal være en nation med minkfarme.


 • #19   19. nov 2020 @ Anni ... jeg læser "bare" de daglige smittetal og de opdateringer der står der mht til indlagte, folk på intensiv osv ...den sidste lange tid har tallet været 2-6 dagligt der er døde ....

 • #20   19. nov 2020 @ Helle ... det kan vi ikke være uenige om .... min frygt er, at eftersom der stadig er en efterspørgsel så vil produktionen ende i lande hvor forholdet til dyr er endnu mere "sygt"..

 • #21   19. nov 2020 Kan I huske konvojerne, der kørte lig væk i Bergamo/Italien? smiley

  "Mange dødssyge kunne ikke få plads på hospitalerne, og derfor klagede 50 pårørende til ofre for coronavirus i Italien allerede for næsten en måned siden over håndteringen af pandemien - man lukkede landet for sent ned - og reagerede ikke hurtigt nok, da de sidste dage af februar udviklede sig fatalt, mente de pårørende."

  Mette og co har valgt en anden strategi. Det er jeg sådan set OK glad for.


  profilbillede
 • #23   19. nov 2020 I mine øjne er det der bare alt for nemt. Følelsesporno. Det viser manglende indsigt i, hvad der reelt er problemet her, for mit vedkommende.

  Citerer et FB-opslag, da det ret meget opsummerer hovedproblematikken i den her minksag for mig, og da jeg har problemer med mit tastatur i dag hæh he:
  "Beskyttelsen af privat ejendomsret afhænger altså ikke af, om lige præcis du bryder dig om den lovlige måde, pengene tjenes på eller ejendommen bruges (hvorvidt man er for eller imod minkavl er så helt uendelig ligegyldigt). Det er helt forståeligt at have moralske problemer med pelsindustrien. Men den er omfattet af præcis den samme beskyttelse mod statslige overgreb, som du og dine er. Og det skal vi sådan set alle sammen prise os lykkelige for.

  Mink-sagen stinker. Slemt. Så må man prøve at sætte en anden dagsorden. Og man har valgt den her: "Ja, vi brød loven. Ja, vi fik militæret til at bistå, mens vi fortsat brød loven. Men... vi gjorde det for vores alle sammens bedste. Og hvis du kritiserer os, så står du i vejen for, at vi kan gøre, hvad der er bedst for os alle sammen.
  Der skal nok være loyale S-vælgere, der køber den."" Kilde: Lasse Rimmer (og rigtig mange kan ikke fordrage ham, og så er det ellers ligegyldigt hvad det står ... I know).

  Det har ikke været superfedt, at rende rundt og vide, at man foretager sig noget der er ulovligt (og nej, det kan ikke diskuteres hvorvidt det var ulovligt, for det var klarlagt ret tidligt i forløbet, og ulovlighederne fortsatte).
  Militæret blev misbrugt i denne henseende også.
  "§9. (militære straffelov) Det forhold, at en strafbar handling er begået efter ordre fra en overordnet, fritager ikke den, som har begået handlingen, for strafansvar, medmindre denne var forpligtet til at adlyde ordrer fra den overordnede og ikke vidste, at ordren var ulovlig, og ordren ikke var åbenbart ulovlig.

  Nu er der ingen soldater i Danmark, som i tjenesten ikke opererer under ordre fra foresatte. Derfor har de ordre på at følge op, jfr. regeringens ulovlige ordre – men i henhold til den militære straffelov §9 fritager det ikke de menige soldater eller officerer for straf, når de vidste eller burde vide, at ordren er ulovlig. Og man må sige, at alle i kongeriget har vidst, at regeringen ikke havde hjemmel til sit dekret takket være den store mediebevågenhed." Kilde: freeobserver

  Der er bare så meget mere i det, end det følelsesporno, der er strategien pt.

  MF har ansvaret. Det eneste jeg godt kunne bruge, var en uforbeholden undskyldning. YDMYGHED, loyalitet.
  Hun behøver ikke gå af, men hun bør tage ansvar, og stoppe med at tvinge andre til at kaste sig på bålet for hende. Det her beviser, at hun er lige så forfærdelig en leder og chef, som rygtet siger det ... og hun skal lede os?

  Desværre er der ikke pt. nogen, der kan gøre det så meget bedre, det vil være for kaotisk, men hun skulle tvinges til at samarbejde, hun skulle forhindres i, at træffe een eneste beslutning, alene, fremadrettet.


 • #24   19. nov 2020 Hanne: Det behøver du ikke at frygte som noget uvist, for det er faktuelt. Der vil opstå mere minkavl i lande, hvor dyrerettigheder er så godt som ikke eksisterende. Alting har en pris.
  Så må vi jo arbejde på, at ligge pres på, for at forbedre forholdene der, i det omfang vi kan.


 • #25   19. nov 2020 Jeg vil hellere leve længe og se mine børn og børnebørn vokse op .... end jeg vil eje en minkpels . .... Så klart kan JEG sige det . • #26   19. nov 2020 @ Sanne .. der er vist ingen der er i tvivl om at det var ulovligt, og nej håndteringen har været grim og kaotisk ... jeg har så ikke brug for at MF skal ydmyge sig, eller ydmyges ... Det kan kun blive en diskussion om man tror hende eller ej, og om man skulle stoppe aflivningen af mink på bekostning af en risiko .... fred være med at folk er uenige. og ja synes hensynet til folkesundheden i denne situation kommer først ...

  jeg er ikke loyal S vælger, men køber stadig præmissen ...
  Hvis hendes fremtidige beslutninger skal gøres afhængige af dem hvor minkavlere, fiskere og større erhvervsledere spytter i bøssen til valgkampe, så ser jeg hellere et valg og håber på mandatet bliver klarere ...


 • #27   19. nov 2020 # 19
  Hanne, jamen hvem sige at de er døde af cona som du påstår i # 16?
  Mig bekendt er der ikke oplysninger om, at der dør 1-2 personer dagligt af corona.

  Der er altså stor forskel på om folk dør af eller med corona.
  Man kan jo ikke vide, hvor mange af dem der dør med corona alligevel ville være døde, selv hvis de ikke var blevet smittet.


 • #28   19. nov 2020 En 'vindersag' behøver bare lige en knivspids socialdemokratisk tæft og situationsfornemmelse for at komme til at ligne en 'tabersag'.
  Det var så let at komme af med minkene på en demokratisk måde, men alligevel vælges den svære, udemokratiske, ulovlige og meget dyre metode. På den her måde kan minkavlerne score kassen på et hensygnende og for(g)ældet erhverv. Nice!


 • #29   19. nov 2020 Anni, prøv at læse her;


  https://medwatch.dk/samfund/article12509227.ece


 • #30   19. nov 2020 Hvad tror du, de 6000 coronaramte indbyggere fra Bergamo døde af på bare fem måneder i foråret/forsommeren, Anni?

 • #31   19. nov 2020 @ Anni ... i foråret vedtog man at folk døde med Corona ... for nogen tid siden, kan ikke huske hvornår lavede man officielt om så betegnelsen af de der opgøres døde med de daglige tal er døde AF Corona .. ikke noget jeg finder på ..

  Så lige indlæg fra Nordjylland, en borgmester udtaler med et lille smil på læben, " nu har vi lidt ekstraordinært, nu mangler vi bare ekstraordinær støtte til at åbne " Sig mig hvor længe har det lige varet, og handler det her for alle nu bare om at der skal ekstra penge i hånden .... altså misforstå mig IKKE jeg synes sørme der skal være hjælpepakker og holden hånden under, men da kun der hvor behovet virkelig er, når kassen er tom fordi ingen kan forestille sig de ikke skal have penge, så kan ingen jo hjælpes ....


 • #32   19. nov 2020 Der er stadig stor forskel om man dør af corona eller med?
  Hverken de 796 personer her hjemme eller de 6000 fra Bergamo er blevet obduceret, så man kan ikke med sikkerhed sige, hvad de er døde af.

  Men det vil så sige, at hvis jeg ligger på det sidste med for eksempel kræft eller andet, og så bliver smittet med corona, så er jeg ikke død af kræft, men af corona - og hvis ikke jeg var blevet smittet, så var jeg ikke død og mit kræft i sidste stadie ville været forsvundet?


 • #33   19. nov 2020 nej jeg er ret sikker på at de der opgøres som døde af, er folk der er indlagt grundet coronaen og behandlet uden succés .... det er altså den officielle melding, du lyder som om det er noget vi finder på

 • #35   19. nov 2020 Anni, så du tror ikke på Mølbak?

 • #36   19. nov 2020 Skrigehunden, så vi skal ubetinget tro på Mølbak ?
  Ifølge ham eksisterede der jo også en livsfarlig cluster 5 som fik alle mink aflivet, selv om det havde vist sig at den var uddød.
  Og mig bekendt, så har hellere ikke Mølbak kunnet dokumentere om de fleste er døde med eller af corona.
 • #37   19. nov 2020 Nej, man VED ikke, om de 6000 døde i Bergamo allesammen havde en dødelig sygdom - som havde samme symptomer som corona, men er det særlig sandsynligt?

 • Karin B
  Karin B Tilmeldt:
  jan 2008

  Følgere: 2 Emner: 8 Svar: 125
  #38   19. nov 2020 https://m.medwatch.dk/article/12509227

  Anni, måske kan det besvare dit spørgsmål om folk er døde af eller med corona.


 • #39   19. nov 2020 Er vi virkelig der, hvor folk stadig tror, at den ikke er dødelig?

 • #40   19. nov 2020 smiley

 • #41   19. nov 2020 CH, jeg siger ikke at corona ikke er dødeligt, for det er den, og det er jeg så sandelig også overbevist om.
  Og hvis det er det jeg har haft i sidste uge, så er det godt nok en virkelig modbydelig sygdom.
  Men, der er altså forskel på, om man dør af corona eller med corona.
  Jeg har dårligt hjerte, det kan jeg faktisk dø af hvornår det skal være. Og lad os nu sige, at jeg også fik corona og døde. Hvad er det så jeg er død af Corona eller mit dårlige hjerte ? ??


 • #42   19. nov 2020 Hvis du fik kræft og døde? Er du så død af det, eller af dit dårlige hjerte?

  Når en stikprøve viser, at 95% af dødsårsagerne er forenelige med de skader, Corona giver, mon så ikke det er en meget god indikation?
  Jeg troede vitterligt ikke, at det stadig var et tema.


 • #43   19. nov 2020 Af en dødelig sygdom at være, så er den dog forholdsvis retfærdig. Den napper de gamle og lader de unge gå fri. Hvad det angår, så er kræften mere modbydelig og uretfærdig.

 • #44   19. nov 2020 Tror ikke retfærdighed er noget, jeg vil koble på sygdom - dødelig eller ej..

 • #45   19. nov 2020 Nej, det var mig, som ville det. Ingen stråmænd lige her.

 • #46   20. nov 2020 Uanset hvordan man vender og drejer det så er Corona en sygdom, der giver en overdødelighed. Ja, der dør mennesker der i forvejen var syge og svækkede. Nogen af dem havde sikkert fået et længere liv uden corona. Men der dør jo også mennesker hvor ingen havde set det komme fordi de ikke fejlede noget før de fik corona. Og så er der den ret store procentdel (de snakker om op i mod 15%), der får nogle alvorlige senfølger. Måske de faktisk aldrig bliver helt raske igen.
  Det ER en sygdom vi skal tage alvorligt. Og mht minkene så ja, gu' er det problematisk at man holder så mange dyr sammen på så lidt plads. Det giver en enorm risiko for at man får lavet sig en petriskål til opformering af alt muligt 'skidt og skrammel'. Derfor burde man også ser MEGET kritisk på den måde andre dyr i landbruget holdes på. Det bliver da rigtigt 'skægt', hvis der dukker en influenzatype op i vores fjerkræfarme, der smitter til mennesker og har en høj dødelighed.....
  @20: Dyrevelfærdsmæssigt er der INTET vundet ved at mink er fortid i dansk landbrug. Kineserne var allerede ved at 'opruste' og var allerede verdens trediestørste producent af minkskind. De er den største aftager af minkskind. Nu bliver de snart også verdens største producent. I Kina er man ikke ligefrem kendt for at behandle mennekser, dyr og miljø godt.
  Og mht startindlægget så vil jeg vove den påstand at der er pokker til forskel på at blive fyret fra et job og så at 'samfundet' overnight beslutter at din virksomhed og hele dit livsgrundlag er forbudt. Og så gjorde de det endda i strid med grundloven. Selvfølgelig skal de da have en ordentlig erstatning så de holdes skadesløse.
  Og ja, det er kontroversielt at holde pelsdyr i små bure og det kunne have været gjort meget bedre. Men så længe flertallet af danskere lukker øjnene for de forhold, som især konventionelt fjerkræ og grise holdes under, og blindt kigger på prisen. Så synes jeg det hyklerisk at råbe så højt op om at minkene har dårlige forhold. Det er bare så nemt at pege på noget der ikke rammer en selv.


 • #47   20. nov 2020 Mette, det er jo ikke kun fyrede der er ramt i det øvrige samfund, er sikker på der er både café, restaurant og diskoteksejere der har måttet lukke og slukke ...

Kommentér på:
Mink..mening..politik

x