{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fy for pokker
  • birgit n
    birgit n Online Tilmeldt:
    feb 2011

    Følger: 34 Følgere: 8 Emner: 39 Svar: 1.483
    #2   3. okt 2021 smiley

  • #3   3. okt 2021 Tja, så længe folk er ligeglade med, hvor deres hunde kommer fra, vil der også være folk der udnytter det.

    Hvis bare der er enkelte sunde og raske hunde imellem, og det er der jo, så sidder der også købere og anbefaler og forsvarer sælgerne...

    I stedet for det forslag der omtales i artiklen med at kunne se moren (sælger kunne jo fremvise hvilken som helst tæve) kunne man jo lægge noget ansvar over på køberne - hvad med om de også blev stillet til ansvar for deres køb, ligesom det er tilfældet i hælerisager... måske det kunne motivere folk til at slå hjernen til når de køber hund.

    Kriminelle hundehandlere er jo ligeglade med loven, så det vil de også være, når ny lovgivning vedtaget. Men hr og fru Danmark der køber hvalpene er måske knapt så ligeglade med risikoen for selv at blive straffet


  • #5   3. okt 2021 Michelle.
    Det synes jeg er en rigtig god ide! Hvis det blot kan afholde nogen fra at støtte de horrible steder, så er meget vundet der smiley

    Ansvaret tilbage på forbrugerne!


  • #6   3. okt 2021 Problemet med den model er selvfølgelig, at man risikerer, at nogen afholder sig fra at anmelde en sælger af frygt for selv at blive straffet - men ud fra div opslag på FB o.l. virker det alligevel til, at de færreste der har købt sådan et sted anmelder det bagefter

  • #7   3. okt 2021 Man kunne jo håbe at de så ikke køber der og anmelder i stedet for.
    Men de er jo snu, de lorte mennesker der har de hvalpefabrikker. Enten så møder de sælger på en rasteplads, og ellers har de huse, som er forholdsvis rene og pæne, hvor køber møder hvalpene. Så det ligner et almindeligt familie opdræt


  • #8   3. okt 2021 Salla - på en rasteplads skulle man dælme da også gerne være bare lidt mistænksom.

    Og i det her tilfælde fortæller sælger til (undercover) køberen, at han har solgt 70 hvalpe i år e.l.

    Der ER sælgere der er virkeligt snu og hvor køber virkelig ikke kan fortænke i at tro, at alt er ok. Men 95% af de historier man læser/hører, der er der altså ting, der burde få alarmklokker til at ringe.... hunden har udenlandsk pas/stamtavle/chip f.eks... så ved man jo godt, at hunden ikke er dansk født, men alligevel påstår folk, de ikke vidste hunden ikke var dansk - hvor sandsynligt er det, at en sælger i f.eks. Århus kører sine hvalpe til Tyskland for dyrlægetjek?
    Der er SÅ mange af de historier, hvor køber skulle have et lige så stort los i r*ven som sælger


  • #9   3. okt 2021 Så længe folk køber hund, med hovedet oppe i r***n, så længe er der sælgere....

  • #10   3. okt 2021 Det stopper først den dag købere straffes for at købe den slags! Det er købere som holder gang i foretagendet og de fleste af dem ved godt hvad det er de køber, men lortet var billigt og de gad ikke vente på at dkk opdrætteren havde hvalpe, eller de er simpelthen ikke egnet til at have hund så de får ikke lov at købe ved en ordentlig opdrætter

  • #13   3. okt 2021 Isabelle, nu handler den her tråd jo ikke om landbrugsdyr, men om hunde, hundehandlere og hvalpefabrikker......

  • #14   3. okt 2021 Jeg synes stadig, at det er nu DKK skal komme på banen og fortælle om hundeopdræt. At sammenligne med hælervarer, er helt skævt! For dér ved man netop, at man risikerer at købe noget lort, fordi man køber det fra en privatperson hjemme i en stue. Men hvis man køber sine produkter i en “butik”, hvor der er mange varer på hylderne, sikrer man sig at alt er ok. Det samme gør sig gældende, når folk køber fra en hvalpefabrik - der er masser af varer på hylderne, så alt er vel godt, tænker køberne.

    DKK burde i dén grad komme ud af starthullerne og forklare hvordan man sikrer sig, at man køber hvalp fra et ordentligt sted. Og fortælle om prisniveauer - som de jo ellers gør rigtig meget ud af at holde hemmeligt. For først dér, går det op for folk, at en hund med stamtavle ikke nødvendigvis er opdrættet i et bur, og kun er noget man skal bruge, hvis man vil avle.

    Ja, der er også lortehunde og hvalpefabrikker i DKK, men det er da heldigvis mindretallet. Men når alternativet er ulovligt importerede hvalpe, så er selv en dansk hvalpefabrik bedre smiley


  • #16   3. okt 2021 A - der er MASSER af information tilgængelig på nettet og sågar på tv.. hvis man gider bruge bare 2 min på at undersøge sit køb.
    Et sted som specialdogs kan købere jo undskyldes lidt ned, at stedet er rent og pænt, tilladelser i orden osv.
    Men køber man fra egentlige hundehandlere/hvalpefabrikker af den slags beskrevet her, så er man sgu selv skyld i det..

    Isabelle - og der er bare slet ingen forskel på at købe et dyr man forhåbentligt har undersøgt lidt om først (race, behov osv), hvor man kan se stedet den bor osv og på at købe en pakke kæd fra et dyr mange ikke aner noget om, hvor vi ikke har adgang til "fabrikken" og hvor myndighederne i øvrigt har godkendt forholdende.
    Man kan mene meget om produktionsdyrenes forhold, men de er (normalt da) godkendt af myndighederne, det er hundehandlerne ikke... de to ting kan altså ikke sidestilles


  • #18   3. okt 2021 Isabelle - men den gennemsnitlige dansker har altså ikke adgang til at se, hvordan en gris eller ko lever og har ikke kendskab til deres behov og derfor kan man heller forvente de reelt kan træffe et informeret valg. Det samme er ikke tilfældet når man køber hundehvalp.

    Vi kan da sagtens diskutere dyrevelfærd for produktionsdyr, men det er et andet emne og hører ikke til her - eller mener du også vi skal blande naturnationalparker, forsøgsdyr, minkavl mm. ind her, fordi det kan høre under dyrevelfærd?


  • #19   3. okt 2021 Man har da lige så stor mulighed for at undersøge hvordan produktioner har det, det er jo ikke hemmeligt.
    Mink i små tråd ure, søer der fikseres når de har unger, malkekøer og kalve der bliver skilt ad kort efter fødslen og meget mere, det er information der er offentligt tilgængeligt.
    Hvis man vil gerne vil sikre sig kød fra dyr der har haft det godt, så er det ikke så svært, man undersøger sagen, og hvis butikken ikke har de produkter man ønsker, så må man finde andre steder, det koster, men hey køberne har et stort ansvar for om de dårlige steder kan løbe rundt.


  • #20   3. okt 2021 Yes yes maya - du kan læse hvad lovkravene er, men du får næppe lov lige at kigge forbi svinestalden før køb.
    Landbruget er altså bare lidt længere væk fra hverdagen (hvis man da ikke selv arbejder der e.l.).

    Og igen - landmanden er ikke kriminel, det er hundehandlerne. Vi kan sagtens arbejde for bedre regler på landbrugsområdet, men det er altså en anden debat end en hundehandler, der rent faktisk bryder reglerne som de er nu.

    Jeg må vel for dælen godt være forarget over en slags dyremishandling uden hver gang at skulle diskutere 37 andre slags dyremishandling.... Isabelle kan jo blot lave en tråd om landbruget.


  • #21   4. okt 2021 Men flertallet af dem, der køber hvalp fra en hvalpefabrik eller hvalpe som er ulovligt importeret, aner netop ikke uråd. De gør det jo i bedste mening.

    Hæleri straffes for, at man som hælder ved eller burde vide, at varen er stjålet. Fører man det over på hundehvalpe, vil det jo nærmest kun være strafbart, når man henter hvalpen fra et bagagerum på en rasteplads. Resten af hvalpene handles jo fra et hjem, hvor der er en person der fortæller en historie, som dækker over, hvorfor man ikke kan se hvalpemor.

    Hvordan forestiller du dig, at det skulle fungere i praksis, hvis køberne skulle straffes? Altså, hvilken formulering skulle der være i lovgivningen, og hvad skulle straffen være?


  • #22   4. okt 2021 Jeg siger ikke at man ikke må forarges over hunde handel, jeg siger bare at det er ikke alle der er så oplyst som mange herinde, og derfor kan man forvente at folk træffer de samme valg.
    Vi ved jo dybest set heller ikke hvordan hvalpene er opvokset, da vi jo ikke lige får lov at kigge forbi.

    Jeg ville egentlig bare sige, at hvis du feks synes det er svært at træffe et valg omkring hvilket kød du kan købe i brugsen, så er der andre der står i samme dilemma når det gælder hvalpe køb, og derfor skal vi måske passe lidt på med at dømme.


  • #23   4. okt 2021 Og igen en tråd der bliver ødelagt.............

  • #24   4. okt 2021 De aller fleste hundehandler hvalpekøbere ved godt at der er noget galt, udenlandsk pas, alt for mange hvalpe til salg, aflevering på en rasteplads, ingen hvalpe mor, ingen billeder fra hvalpen blev født, ingen tegn på hvalpe/hunde i købs lokalet, kun en hvalp hentes frem, hvalpe er klar til salg straks og så videre, der findes mange tegn, der findes nogle få rigtig snu sælgere, men flertallet er nemme at gennemskue hvis man gider lægge lidt arbejde i at købe hvalp, stort set ingen køber ny telefon uden at Google og undersøge alt, men hvalpen køber man efter en annonce i gul og gratis, kører ud og henter den straks og vræler så bagefter!!

  • Hera-pigen
    Hera-pigen Tilmeldt:
    jul 2020

    Følger: 1 Svar: 52
    #25   4. okt 2021 Det der undrer mig er, at hvis folk f.eks. skal købe ny bil, så undersøger de markedet for modeller, priser og muligheder. Mange venter (hvis ny bil) længe på at få den leveret. MEN, skal de købe hundehvalp, så er det en søndagstur rundt på Gi Pote o.lign. steder på nettet, og så afsted for at hente den lille nuttede hvalp. De undersøger intet omkring racer, stedet der leverer eller andet, og de vil ikke vente på en DKK-hvalp - for det er jo NU de skal ha' hund, og de behøver ikke en stamtavle, for de skal jo ikke avle...
    Og mange betaler kassen for en hund hentet sådanne steder - tit mere end hos en DKK opdrætter. smiley

    Hvad f*nden er det der sker...? smiley


Kommentér på:
Fy for pokker

Annonce