{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.226 visninger | Oprettet:

Isabelle
Isabelle
Tilmeldt:
14. okt 2023
Følgere: 136 Emner: 32 Svar: 4.326

Nem og billig aftensmad - en inspirationstråd {{forumTopicSubject}}

Dette er en tråd til middagsretter - nemme og helst billige.
Om I selv har kreeret retterne, fået dem overleveret af en fjern tante eller fundet dem på nettet er ligegyldigt. Det vigtige er, at det er retter, I gerne vil anbefale smiley

Jeg lægger ud med en ret jeg lavede, fordi jeg havde nogle rodfrugter i køleskabet, jeg ikke lige vidste, hvad jeg skulle bruge til.

Isabelles oksefad med spidskål og rodfrugter


4-500 gram hakket oksekød
½ -1 spidskål
1-2 gulerødder
1 pastinak eller persillerod
1 rødbede
1 skvæt soyasovs
2 dl kyllingefond
10-12 mandler skåret i små stykker
hvidløgspulver, paprika, salt og peber
olivenolie til stegning

Snit spidskål mellemfint.
Riv gulerod, pastinak og rødbede groft.
Svits kød sammen med halvdelen af krydderierne og læg det i ildfast fad.
Svits grøntsager med soyasovs samt resten af krydderierne og læg dem i det ildfaste fad.
Bland det hele sammen (inkl mandelstykkerne) og hæld kyllingefond over blandingen.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og giv det 20-25 minutter. Vend gerne rundt undervejs.
Kan serveres med kartoffelmos, ris - eller som det er smiley

Jeg fik mad til fem dage - frøs tre portioner ned smiley


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Gennemgang af manglende tryk varmt vand 750 kr.
  • Hjulskifte el-løbehjul 400 kr.
  • Utæt vandlås i køkkenvask 1.200 kr.
  • Rengøring 3.000 kr.
  • Udskift armatur i køkken vi har det nye armatur. 1.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Nem og billig aftensmad - en inspirationstråd
  • #1   30. okt Hæhæ den kan umuligt være billig, når der er hakket oksekød i smiley
    Men det lyder lækkert!


  • #2   30. okt Herhjemme er supper et hit. Fx kartoffel-porresuppe.
    4-5 kartofler (skrællede og skåret i tern)
    1 porre (ca.) - renset og snittet
    koges i 1 L oksefond til kartoflerne er møre.
    Blende og smage til med salt, pepper og fløde.
    Evt ristet bacon som topping.

    Hokaidosuppe
    1 hokaido i tern
    et par gulerødder i tynde skiver
    et par kartofler i tern
    1 løg i tern
    1 par fed hvidlød
    svitse svits i olie
    Tilsæt 1 L oksefond + 1 dåse kokosmælk + lidt chili + lidt spidskommen
    koges til grøntsagerne er møre
    blendes
    smages til med salt og peper
    evt topping snittede æbler og ristede græskarkerner

    I vores husholdning er oksekød af naturlige årsager det vi har mest af. Oksefonden kan sagtens udskiftes med fx kyllinge eller grøntsagsbuillon.
    Meeeen supper med okse smager nu altså bare virkelig godt så vi koger alle de knogler vi får med tilbage fra slagteren af til fond med massere af krydderurter i den store gruekeddel. Vi fryser det ned i mælkekartoner - genialt tip fra 'Bonderøven' smiley


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 136 Emner: 32 Svar: 4.326
    #3   30. okt God idé at koge kartoflerne i oksefond. Det vil jeg gøre næste gang, jeg laver kartoffel-porresuppe.

    Enig, Karina, i at oksekød er ret dyrt pt. Men med alle grøntsagerne koster en portion af retten omkring 20 kr. og det er billig mad, synes jeg smiley


  • #4   30. okt Åh, I er nuttede, når I synes at oksekød er dyrt smiley Jeg købte en pose glutenfrie suppekødboller. 350 g for 59 kr smiley

    Og har man en oksekødspusher (og en fryser) kan man snildt finde oksekød fra glade, græssende køer til omkring 100 kr/kg smiley

    Og derfor spiser jeg rigtig meget oksekød for tiden. Hvis jeg laver almindelig millionbøf eller lasagne, spæder jeg kødet op med revet gulerod. Det giver lidt sødme, men ud over det, opdager man ikke at der er grønt i.

    Min go-to er stadig min pastasauce med masser af kød, chili og hvidløg smiley

    1 kg hakket oksekød
    200-300 g bacon
    300 g cocktailpølser
    2 bøtter passata
    Mælk
    Fløde
    3-4 fed hvidløg
    Krydderier (salt, peber, chili paprika og sukker)

    Steg bacon og hæld over på en tallerken med køkkenrulle. Brun kødet godt, pres hvidløg ud i kødet, tilsæt salt, peber, chili og paprika. Hæld vand på og lad vandet koge ind. Det bliver absolut bedst, hvis den blanding får lov at simre i nogle timer. Når vandet er kogt ind, tilsæt passata (eller hakkede tomater) og kog ind under låg. Når det er tyknet lidt, tilsæt mælk, lidt fløde og evt. jævning. Skær cocktailpølserne i 2 stykker på langs, tilsæt bacon i retten, varm igennem og tilsæt så pølserne. Smag til med salt og sukker.

    Jeg plejer at have mad til 8-9 dage af sådan en portion, og selvom mit pasta er i den dyre ende, så bliver det billigt i længden. Og så smager det bare virkelig lækkert smiley


  • #5   30. okt jeg har de senere år opdaget nakkefilet ... de er ofte på tilbud til omkring 100 kr og vejer mlm 1.8-2 kg .... den bruges også ofte til pulle pork hvor de "rigtige" opskrifter siger 10 timer i ovn eller på grill .. slet ikke nødvendigt...

    alt efter hvor mange der skal spise rækker den selvfølge forskelligt .. men lad os sige vi har en af børnene med familie til mad vil det typisk række til 6 mennesker den dag .. dagen efter kan man så fx lave det til burger .. og som regel vil der være til biksemad på 3. dag ..

    jeg bruner den godt ... kommer alle mulige grøntsager i .. gulerod, rodfrugter, rød peber, champignon i ... og så en god bouillon, evt en slat vin. lader den simre 4-5 timer og så er der basis for den lækreste sovs, kødet er super mørt og lige til at trække fra hinanden ..


  • #6   30. okt Vi har bestilt 5kg hakket okse ved en lokal slagter, mener han tager 575kr for det. Vi er flyttet, før købte vi ved en anden slagter til 525kr for 5kg.
    - Men det er dælme billigere end i supermarkederne.

    Jeg har en go-to-aftensmad jeg fandt på facebook engang;
    "Koreansk risret

    Marinade til kød:
    80g sojasauce
    30g honning
    4-5 hvidløgsfed
    25g Gochujang
    10ml sesamolie
    1 tsk sesamfrø
    800g hk oksekød

    “Hurtig kimchi”
    1 agurk skåret i tynde skiver
    4-5 gulerødder i tynde skiver
    ½ kinakål skåret i stykker

    Bør minimum fordobles:
    20g sojasauce
    10g risvinseddike
    1 tsk hvidløgspulver
    1 tsk chiliflager
    1 tsk sesamfrø

    Lav “kimchien” i god tid, så den kan trække. Bland grøntsagerne, og mix dressingen og hæld over. Ryst det hele sammen.

    Brun kødet af på en pande, og hæld til sidst marinaden henover og brun det sidste af."

    Er også ret glad for "Nudelsuppe med sprød gris" fra Valdemarsro
    https://www.valdemarsro.dk/nudelsuppe-med-sproed-gris/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2yA_Bs9aAwzzzvWrrUG4xh6uA5bV-eLyX5ZSLszFGS2UA2LOTjAH-lMPU_aem_bn98M9-57WOjtcisrpmuPA

    Putter gerne pak choi i, i stedet for spinat.


  • #7   30. okt Jeg er vild med denne opskrift:

    https://madensverden.dk/cremet-spidskaal/

    Jeg river dog et par kartofler og gulerødder, som svitses og lige står og simrer lidt, og derefter kommes i bunden af et ovnfast fad.
    Den svitsede kål og porrer (eller løg) kommes over kartofler og gulerødder.
    Fløden hældes over, og farsen formes til små kødboller, som lægges ovenpå kålen.
    Det hele får 15-20 minutter i ovnen.

    Jeg deler maden op i 5-6 portioner, og lægger lidt i fryseren.

    Andre grøntsager kan selvfølgelig også bruges.


  • #8   31. okt Jeg laver indimellem bikse-sammen ret. Hvad man lige har af grøntsager i et fad sammen med noget kød i tern/strimler, kogt pasta og så monaysauce. Ind i ovnen 20 min, bum

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 136 Emner: 32 Svar: 4.326
    #9   31. okt Tak for gode opskrifter. FEDT at blive inspireret - og nu ved jeg, hvad passata er, OG at det kan købes i Rema smiley

    Gochujang vil jeg købe, næste gang jeg skal til Helsingør. Her er en asiatisk butik, som helt sikkert har dette. Det er dejligt at prøve nye krydderier.

    Min fryser er så lille, Anne. Derfor har jeg ikke plads til at købe stort ind af fx oksekød. Desværre.


  • #10   31. okt Man plejer at kunne finde billige (eller gratis) små skabsfrysere, og det er imo en god måde at spare lidt - så kan der købes "stort" ind. Dog kunne jeg konstatere, at 5 kg hakket oksekød, delt op i poser a 500 g, kun fyldte en halv skuffe i fryseren.

  • #11   31. okt Anne, hvor finder man sådan nogle gode kødpushere? smiley Altså skal man kende nogen, eller er det noget sådan offentligt kendt? smiley

  • #12   31. okt Den første var en lokal landmand der annoncerede på facebook. Der har man igennem køernes liv kunnet følge dem på, og da slagtningen nærmede sig, kunne man bestille kød. De blev skudt og afblødt hjemme, og så fragtet på slagteriet i nabobyen og skåret op.

    Jeg bestilte for lidt, så jeg søgte lidt rundt på google, og fandt en landmand som slagter her om et par uger. Også her kan man komme ud og hilse på køerne, hvis man har lyst. Det har jeg ikke smiley

    Så led på Facebook, brug google og spørg dig for. Jeg ville med glæde betale mere for det her kød, end hvad det koster i et supermarked, men sært nok er de her kød væsentlig billigere, end det gaspakkede supermarkedskød.


  • #13   31. okt Og så lige et madfif (som jo egentlig er det tråden handler om). I Rema er der forskellige grøntsagsblandinger på frost, hvor der er blandet krydderi i. Der er bl.a. en karryblanding, som jeg er en sucker for. Blandingen er tit på tilbud til en 10’er.

    Kyllingekød i tern steges, grøntsagsblandingen tilsættes (jeg tilsætter ekstra karry og en dåse bambusskud) og så en dåse kokosmælk. Serveres med basmatiris.

    Jeg laver altid ekstra ris, og så har jeg til stegte ris med grøntsager de næste par dage. Det bliver ekstra lækker, hvis man lige smider et æg ud over og steger med.


  • #14   1. nov @11 Der er fx en kødpusher herinde der i sommer solgte oksekød til 100 kr/kilo herinde smiley
    … næste år bliver det nok lidt dyrere for det blev revet væk, men det vil stadig være billigere end i supermarkedet. Og det er stadig en god foretning for mig smiley


  • #15   1. nov Jeg bruger også meget tilbud og så laver madplan ud fra det.
    Især de der grøntsagsblandinger som Anne også nævner. Nemt at få grøntsager uden at stå og hakke og snitte.


  • #16   1. nov Mette, der er bare lidt langt til Nordjylland, hvor jeg bor smiley

  • #17   2. nov Vi har lige for første gang til 100 kr/Kg ved en lokal landmand. Da vi købte i foråret tog han 90 kr/kg.
    Det er det lækreste skotsk højland kvæg der går og hygger sig herude I skoven.
    Jeg tror vi selv feder et par grise op næste år så vi også ved hvordan de har haft den smiley


  • #18   2. nov Jeg har “arvet” min farmors opskrift på frikadeller og boller i karry. De laves af samme fars, forskellen er bare om de steges eller koges.

    Men altså, 500 g kød, fint hakket løg (eller revet løg, hvis man er mig), æg, 1 dl mælk, peber, 1,5 tsk salt og så havregryn. Blandes godt sammen, står og hviler lidt til havregrynene har suget væde til sig. Efter cirka 10 minutter kan man mærke på konsistensen, om der skal mere gryn eller mælk i. Er man rigtigt i sparehumør, kan der tilsættes kogt, most blomkål. OBS på at farsen skal være ekstra fast, når der er blomkål i, for det smider lidt væde når man steger. Bonus ved at bruge havregryn er, at dellen bliver lidt mere sprød i skorpen, når den steges.

    Men med havregryn og blomkål, kan en 500 g kød række dobbelt så langt, og ingen kan nogensinde smage forskel smiley Med mindre altså man er sådan en der bare smider en færdig krydderiblanding i kød og kalder det frikadeller smiley


  • #19   2. nov Vi har ikke selv kvæg mere, havde limousiner. Men vi køber hakket oksekød hos en bekendt, ligesom med hjemmelavet medister og spegepølser.
    Tilgengæld laver vi selv årets juleænder og gæs, til halvdelen af Ringsteds befolkning. smiley

    Det er noget helt helt andet kød, end det man køber i supermarkedet.


  • #20   4. nov Jeg (det er mig der laver mad herhjemme) bruger også appen Mambeno. Den laver madplaner og opskrifter ud fra den.

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 136 Emner: 32 Svar: 4.326
    #21   4. nov Jeg skal afgjort prøve din farmors opskrift, Anne - og boller i karry kan gøres spændende med kokosmel, ananas, rosiner, peanuts ol - sådan a la ristaffel smiley

  • #22   5. nov MC
    Hvor i Nordjylland?

    Aalborg området, så kig Øster Hornum slagteren, han er på fb.

    Frederikshavn, så er der en jæger som slagter og har en lille kødbiks, kan se om jeg kan hitte ud af hvad adressen er.


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 136 Emner: 32 Svar: 4.326
    #23   8. nov Rema havde frilands nakkekoteletter på tilbud i går, og jeg havde diverse grøntsager i køleskabet smiley For en gangs skyld brugte jeg ikke så meget krydderi, og det var super lækkert med en mild gryderet.

    250 - 300 gram frilands nakkefilet i tern
    2 håndfulde fint skåret spidskål
    1 pastinak i tern
    1 stor tomat i tern
    1 skvæt soya (ca 1 tsk)
    1 skvæt hvidvin (ca 1 spsk)
    1 skvæt citronsaft (ca 1-2 tsk)
    1½ - 2 dl vand
    1 tsk paprika
    1/4 tsk chiliflager
    ½ kyllingebouillonterning
    salt og peber

    Svits svinekødet et par minutter, og svits så pastinak med. Krydr med paprika, chiliflager, salt og peber.
    Tilsæt spidskål og svits det med et halvt minuts tid under omrøring.
    Tilsæt boullionterning, citronsaft, tomat, soya, hvidvin og vand.
    Lad retten småkoge i 15 minutter, hvorefter den smages til, jævnes og er klar til servering.

    Lidt persille ville nok være lækkert at "kaste på" til sidst smiley


    profilbillede
  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.051
    #24   9. nov Jeg har brugt eftermiddagen på at lave hvidkålsrouletter. I min familie serveres de med stegt kål som tilbehør, så det eneste, der bliver smidt ud, er stokken fra hvidkålen, løgskræller og en æggeskal smiley

    Vupti! Mad til mig i 6 dage for 70 kroner, og intet var på tilbud smiley


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 136 Emner: 32 Svar: 4.326
    #25   9. nov Åh ja, hvidkålsrouletter - eller kåldolmer, som de hed, da jeg var barn - hvis det altså er det samme smiley

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.051
    #26   9. nov Isabelle - Det hed de nu også på Sjælland, da jeg var barn, men i min familie har de “altid” heddet hvidkålsrouletter smiley

    Indrømmet, det er en smule besværligt at lave dem, men til gengæld er der nem mad i fryseren til mange dage smiley


  • #27   9. nov Hvidkålsrouletter/kåldolmer er lækkert, men jeg foretrækker fyldt hvidkål smiley

  • #28   9. nov Hvidkålsrouletter er så lækkert! Jeg kan bare ikke finde ud af at lave dem selv smiley

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.051
    #29   9. nov Pernille - Det er ikke så svært - det tager bare frygteligt lang tid smiley

  • #30   9. nov Jeg synes det er svært at folde dem og binde dem ind

  • #31   9. nov Det er nemmest at pakke dem ind, hvis du forkoger kålen.

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.051
    #32   9. nov Enig. Det gør det også meget nemmere at løsne de yderste blade fra kålen.

  • #33   12. nov Tak, det vil jeg prøve næste gang smiley I aftes lavede jeg hakkebøffer (kød på tilbud) i svampesovs og fritter til.

Kommentér på:
Nem og billig aftensmad - en inspirationstråd

Annonce