{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
940 visninger | Oprettet:

fy for pokker da {{forumTopicSubject}}

jeg sad tilfældigvis lige næsten overfor en dame hvor hendes barn var lidt pyldret og græd, pludselig kan jeg se at hun begynder at knappe hendes jakke op, og der begynder jeg at tænke at det var da mærkeligt, så bliver trøjen også lynet op, og ja inden 2 sek hev hun en pat frem og stak den i munden på ungen.

i og for sig er jeg da lige glad med at hun gør det på en cafe, men barnet var simpelthen alt for gammelt til at få bryst, og stort, at jeg synes det så helt vulgært ud, normalt plejer jeg altså ikke at kigge på folk der ammer, det er jo naturligt for pokker, men når barnet er så stort så synes jeg altså det er lidt klamt !
hun kunne næsten ikke have ham på skødet jo. jeg kunne jo ikke lade være med at smug kigge lidt i starten fordi jeg tænkte "det gør hun bare ikke"
hun var ikke dansker, så måske de ammer længere i andre lande, ved jeg ikke ?

er det mig der er sart ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  fy for pokker da
  • #1   14. nov 2008 barnet kunne sagtens gå og sådan

  • #2   14. nov 2008 nå så er det nok derfor, hun havde godt nok en dansk mand kunne jeg se. men jeg blev sgu nød til at rejse mig og gå, jeg kunne jo bare kigge væk, men tanken om det var klam og jeg sag jo nærmest lige ved siden af.

  • #3   14. nov 2008 jeg har det også svært med det til familie fester og sådan, men der kigger jeg bare væk, men her tænkte jeg virkelig; Aj det er sgu for meget, barnet er jo for stor til det der *Gg*

  • #4   14. nov 2008 Jeg bryder mig heller ikk om det. Så kan folk påstå at det er det naturligste i verden at amme, men det kommer aldrig til at ske for mig.
    Fint hvis man gør det meget diskret og har et tæppe henover eller lignende. Det er jo også naturligt at dyrke sex, og det gør man da heller ikk i et supermarked.


  • #5   14. nov 2008 Ej... Jeg kan altså godt forstå at du ikke kunne holde det ud..

  • #6   14. nov 2008 Når barnet er så stort er det jo heller ikke ligefrem, at det lider af sult...

    Max. ½ år gammel på offentlige steder...

    Har selv kun ammet offentligt til de var max. 4 mdr. - herhjemme til de var max. 6 mdr. Så ville jeg s.. ha' min krop lidt for mig selv..

    Alt andet overskrider godt nok mine grænser.


  • #7   14. nov 2008 ja havde hun nu haft et tæppe eller en ammepude lign. ting så gik det nok. men patten hang bare ud af hendes jakke, og ja lå nermest på cafebordet indtil hun fik barnet lagt ordenligt på skødet. ja aj føj da får hel kuldegysninger ved det.

  • #9   14. nov 2008 Kviesgaard- Lige præcis. Jeg forstår det ikk rigtig det med at det er så naturligt og alle skal deltage i det. Føj for mit vedkommende.

    Også en tilføjelse, jeg syns heller ikk man bør amme et så stort barn. De fleste af dem jeg kender der har fået børn, har kun ammet i 8-10 måneder.


  • #11   14. nov 2008 Adr!!!!! Har selv en veninde som skal til at føde når som helst og hun er panisk for at blive en pylremor som ikke kan stoppe med at amme sit barn i en naturlig alder (for os alm danskere), efter hun for et stykke tid siden så et program om kvinder fra england og usa som ammede deres unger op til 8 års alderen.... Smiler, så har lovet at jeg nok skal sige til hvis hendes ammeri når over "den ulækre alder"! Og det er altså før 2 års alderen...

    Bortset fra det, så var jeg for et stykke tid siden inde i et indkøbscenter i malmø (bor i sverige) og så skulle jeg lige på toilettet. Så står jeg der i kø og venter på et ledigt toilet og der står bla også en kvinde med anden etnisk baggrund med sit barn på ca 2 år. Ja, ungen skulle så åbentbart tisse meget, så i stedet for at spørge os andre om hun måtte springe over i køen, ja så hæv hun da bare bukserne af ungen og stoppede ham /hende med numsen først ned i håndvasken først og lod ungen tisse der.... Skønt, når man s efter toiletbesøget skal ud til vasken og vaske sine hænder der..... ADR!!!!!


  • #12   14. nov 2008 I og for sig ville jeg være bedøvende ligeglad...man kan jo bare lade være med at glo på det.........
    Der er meget andet i denne verden , man kan hidse sig mere op over...:O)


  • #13   14. nov 2008 Kviesgaard - det er da ikke fordi man vil ha at omgivelserne skal deltage i amningen.
    Men må mødre som ammer deres børn ikke gå ud og spise ?
    Hvis barnet er sultent så er der jo ikke rigtig andet for end at give dem brystet.

    Det kan sgu ikke hidse mig op..

    Majse - som har ammet begge sine børn og aldrig har været flov over det....


  • #14   14. nov 2008 Hmmm.. Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg synes om den sag..

    Der er jo flere ting i det - ikke bare det, at brystmælk er en næringskilde for et barn, men at værdien i den henseende stopper på et tidspunkt mens barnet stadig er temmelig lille.
    En anden ting er den nære relation amning giver, og som uden tvivl må være fantastisk for både mor og barn.

    På den anden side er der nogle grænser, man bliver nødt til at tage op til overvejelse - andre menneskers blufærdighed ved at få smidt andre menneskers barm lige i synet. Det er ikke alle, der synes det er fantastisk.
    Jeg er ikke selv mor, har ikke selv ammet, men har ladet mig fortælle, at amning rent faktisk kan have en seksuel karakter for moderen (uden at det på nogen måde er sygeligt eller handler om børneporno) - HVIS denne amning fortsætter uden at man som mor skeler til dette, er det problematisk.
    Det er generelt problematisk, hvis man ikke overvejer, hvilket formål amningen har, og at man ikke overvejer, hvis behov, man tilfredsstiller..

    Klamt er nok ikke et ord, jeg vil bruge i den forbindelse - grænseoverskridende.. Måske.


  • #15   14. nov 2008 Jeg ville no også ha gloet en ekstra gang:)
    Ellers er jeg enig med majse:) Mødre bliver da nød til at amme deres små børn hvis de bliver sultne, selvom de er i byen. Eller skal de blive inde for deres egne fire vægge indtil de ik ammer mere?
    Jo jeg mener dette barn var for gammelt til at få bryst, men amning generelt er nu langtfra noget der generer mig.
    Et lille barn skal da have noget at spise når det er sulten.


  • #17   14. nov 2008 Mit barne barn fik til hun var lidt over et år , pga at hun er disponibel for allergi! Og det er da naturligt at amme , men stadig mener jeg osse man ikke skal støde folk ved at amme offentlige steder , man skal i hvert tilfælde være diskret,

  • #18   14. nov 2008 Jeg kan ikke have at "store" børn på 2, 3, 4 og opefter bliver ammet, det er for mig et unaturligt sygt forhold forældrene har til deres børn (ja undskyld mig Karlas mor).

    Jeg kan gå med til, at man ammer sine børn til de når omkring 1 års alderen +/÷, men ikke for meget plus.

    Men det der med at mødre ammer deres små børn offentlig, det kan altså ikke pisse mig af eller irritere mig. Det er da helt naturligt. Skulle det så også forbydes for de mødre som ikke kan amme, at de heller ikke må give deres barn flaske offentligt ? Det går ud på det samme, barnet er sultent nu og her og så får barnet den mad som er til rådighed hvad enten det er fra brystet eller en flaske.

    Hvis det skulle forbydes, kunne mødrene jo ikke komme nogen steder, men skulle være "spærret" inde i deres eget hjem - og hvem synes lige at det er rimeligt.


  • #19   14. nov 2008 min fætters kæreste ammede deres unge til han var 4............. yummi smiley

  • #20   14. nov 2008 De behøver jo heller ik at hive brystet frem så alle kan se det. Det kan da gøres ret diskret.
    Ville nok også glo hvis en mor hen brystet frem så alle kunne se det på en restaurant. Men generer det ik hende, så er jeg egentlig også mere eller mindre ligeglad.


  • #21   14. nov 2008 Så en gang hvor jeg var på besøg hos en veninde , og hun havde så en anden veninde der osse og hun havde en søn på 5 , som bare løftede op i blusen og tog babsen i munden , det regner jeg IKKE at se på.

  • #22   14. nov 2008 Mia- Tog du så aldrig nogen steder i særlig lang tid af gangen? smiley

  • #23   14. nov 2008 jeg siger også et år=)
    men vores genboer er afrikaner og de ammer sindstgt længe men det er der jo ingen der ser


  • #25   14. nov 2008 Mia> Neeeiii bestemt ikke, moren løftede bare lige armen og så stod han og suttede løs mens hun sad og drak kaffe ...puha

  • #26   14. nov 2008 Mia- Ja det er rigtigt:) Tror bare der er mange der hellere vil amme naturligt når de kan.

  • #27   14. nov 2008 Jeg havde osse utroligt svært ved at sidde og tale med hende , mens han hang i babsen da...*gg*

  • #28   14. nov 2008 Mia- Det er egentlig også smart nok, at gøre det på den måde:)

  • #29   14. nov 2008 Selvfølgelig skal en baby ha' noget at spise, når det er sultent...Men hvis de er mere end 4-6 mdr., så kan de da spise almindelig mad, når man er ude og lade amningen foregå hjemme.

  • #30   14. nov 2008 *GGGGG*..... kan ikke lade være med at grine.....

    Det er fuldstændigt ligemeget hvad vores hunde gør.....de skider på gulvene.... ruller sig i ko-møg....ruller sig i og æder rådne dyr ....humper mange gange alt og alle....brækker sig.... lugter a' Hel**** til .... tørrer analkirtlerne i gulvtæppet
    osv osv........ og de er ahhh så dejlige alligevel..

    Men når en mor ammer sit barn... så er i lige ved at brække jer .....Hmmm


  • #31   14. nov 2008 Mia- Jeg har ik selv børn så er ik så havde ik lige overvejet den mulighed;)

  • #32   14. nov 2008 NITTIB: Som du dog kan sige set *lol*

  • #33   14. nov 2008 Når man har små bebs, så kan man jo i dag købe decideret ammebluser med en smart åbning, så man ikke behøver at blotte hele brystet for at amme sit barn.

    Mhp. på de større børn og det i kalder en dejlig stund mellem mor og barn - disse dejlige stunder synes jeg man kan opnå på så mange andre måder.
    Jeg forestiller mig bare et barn på 3 år, som er vant til at kunne få en "hyggestund" med mors babs, stå og skabe sig vildt og voldsomt fordi, mor ikke vil gøre det offentlig - hvilket hun heller ikke burde. Eller børn som ikke forstår konceptet af "ude" og "hjemme" og så bare går hen og løfter op i mors bluse og ud i babsen og begynder at drikke. Føj, jeg kan bare ikke have det.

    Men når børn er max 1½ og derover, så hedder den altså en kop mælk/vand hvis de er tørstige. Og skal der hygges, er det uden bryster eller amning involveret.


  • #34   14. nov 2008 Det er lidt sjovt, så mange, der siger AD...

    Det er virkelig noget kulturelt.. Gad vide, hvorfor det ligefrem er ulækkert her i DK, når det er fuldstændig naturligt andre steder i verden..

    Tror vi er lidt snerpede ;o)))


  • #35   14. nov 2008 Anne R- God pointe:)

  • #36   14. nov 2008 Dorthe
    Dette har intet med mænds mening om bryster eller flasker at gøre.

    Hvad med om medmenneskerne viste lidt respekt og ikke sad og gloede på de kvinder som er så heldige, at de kan amme deres børn, så kunne det være at det var lidt mere naturligt for nogle flere.

    Det kan da ikke være rigtigt at en mor som ammer sit lille barn ikke kan gå ud sammen med veninderne eller noget, fordi hun skal tage mere hensyn til sine medmennesker end hun skal til sit barn, fordi medmenneskerne får ondt i r..... og/eller synes det er ulækkert at hun sidder og ammer offentligt.
    Jeg kan godt være enige i at mødrene gerne må være diskrete og ikke bare blotte hele babsen, men ellers ikke.


  • #37   14. nov 2008 CH: I hvert fald på det punkt...

  • #38   14. nov 2008 Min datter er 4½ mdr. Jeg finder gerne steder hvor andre ikke kan se mig, toiletter, omklædningsrum osv. og hvis vi skal til fest og sådan har jeg gerne en flaske med. Hun bliver maks ammet til hun er 8 mdr se forresten lige denne tråd på babygalleri lidt en anden lyd hehe

    http://www.babygalleri.dk/html/for_messageDetail.asp?msg_ID=7489


  • #39   14. nov 2008 Charlotte, hvilken grund har du til, at du har sat otte måneder som max?

  • #40   14. nov 2008 CH
    Tror desværre at mange er meget snerpede.

    Det er lidt det samme med, at det helst ikke må gøre ondt at føde, så derfor gik der mode i rygmarvs-bedøvelser og/eller kejsersnit.

    Hvad er der sket med det naturlige og så kun ty til disse ting, når der VIRKELIG er brug for det !

    Men det er nok en helt anden diskussion - en anden tråd evt.


  • #42   14. nov 2008 CH så syntes jeg simpelthen hun er for stor. I forvejen ammer jeg fordi det er det sundeste for hende (hun er disponeret for allergi) jeg er faktisk ikke selv så begejstret for det.

    Altså jeg ved ikke ligefrem om det er moderne at få en rygmarvsbedøvelse, jeg fik en. Hvorfor skal det gøre ondt at føde når det ikke behøves? Det er vel op til folk selv hvordan de gerne vil føde :o)


  • #43   14. nov 2008 jeg synes det er i orden at amme sit barn offentligt til ca 1 års alderen, og hvis man vil amme længere, så kan man jo ikke sige at det er fordi bebsen SKAL have med lige her og nu.

    Jeg havde en veninde som ammede begge sine til de var ca. 4 år. Dette gjorde hun, fordi hun selv havde en frygtelig allergi. Men når det er sagt, så havde hun vænnet dem til at det ikke var alle steder de kunne få lov.

    når de var her/eller hos andre venner, gjorde hun det selvføgelig, men hvis de var ude i 'samfundet' fik barnet at vide at hun kunne vente til de kunne komme til det. Der var ingen problemer med det.

    de fik også udelukkende ammemælk til de var omkring 8-9 mdr. inden de gik over til normal mad:-)



  • #44   14. nov 2008 Jeg kan godt forstå at man glor når der kommet et barn løbende henne fra legepladsen hen og får en tår pat...

    Men jeg kommet aldrig til at forstå den krops-forskrækkelse mange har, at de end ikke kan tåle et spædbarn at få mad.... Det er et BRYST for helevede.... Et skide bryst der i den periode ikke fungere som så meget andet end køleskab for mælk altså.... Jeg kan slet ikke forstå at nogen kan blive stødt over offentlig amning, så længe moderen ikke svinger brysterne rundt og mælken lander i din eftermiddags kaffe.......


  • #45   14. nov 2008 Karla
    Nu tror jeg så ikke at det er fordi du har ammet dine børn så længe, at dine børn opfører sig pænt, ikke skære sig selv, sniffer osv.
    Det er formentlig pga. af almindelig god fornuftig opdragelse og det er jo dejligt !
    Men derfor synes jeg stadig ikke det er sundt, at børn bliver ammet hos deres mor så længe og det er min mening.
    Sygt er måske et stort ord at bruge i din forbindelse, men det kan jo for nogen gå hen og blive et sygeligt afhængigheds-forhold for nogle mødre/børn.


  • #46   14. nov 2008 Jeg er tror der er noget godt gammelt victoriansk snerpethed over det ;o)

    Camilla, jeg giver dig ret i din anskuelse om kropsforskrækkelse - og jeg tror faktisk det ligger dybt i os - kulturelt overleveret... Det handler helt sikkert om seksualitet, om fristelser og om at være civiliseret...

    Egentlig ærgeligt, synes jeg. Jeg tror faktisk, vi ville nyde livet meget mere uden ;o)

    Charlotte, jeg forstår dit argument - altså det med, at du trækker den dertil, fordi du grundlæggende ikke selv bryder dig rigtig om det. Personligt synes jeg slet ikke otte måneder er for meget i nogen henseende - tværtimod synes jeg det er direkte sundt at børn bliver ammet til de er et års tid. Herefter synes jeg det er (og bør være) begrænset af, hvad der føles naturligt for mor og barn.

    Altid under hensyntagen til andre menneskers grænser, når vi nu har dem ;o)


  • #47   14. nov 2008 Anne, hvori ser du det usunde i at blive ammet længe?

  • #48   14. nov 2008 Camilla
    Den med mælken og kaffen - den var god - hehehehehe


  • #49   14. nov 2008 Iben, har du noget på det?

    Det sidste jeg hørte om den sag kom fra franske læger, jeg modtog undervisning af.
    De fortalte, at tarmsystemet ikke er udviklet før barnet er mindst otte måneder, og alt det bliver udsat for af protein indtil da, bliver optaget i kroppen i sin hele form. Og disse proteiner kommer "hele" i blodbanen og får sat sving i barnets immunsystem, der efterfølgende genkender dem som fjendtlige - en allergi kan være under opsejling.


  • #50   14. nov 2008 Anne, nå ja men så er det der det begynder at påvirke en selv...... Indtil da er man vel i stand til selv at vælge hvor man vil kigge hen. Ingen der tvinger dig til at glo på det faaaarlige bryst....

  • #51   14. nov 2008 Nu er der jo også det..... at børn ganske automatisk bliver nødt til at stoppe med at patte... da de simpelthen ikke har den sutterefleks der skal til .... når de når en vis alder....
    Mener det er omkring 4 år.

    Man har jo heller ikke set en teenager komme hjem fra gymnasiet og hive moars bluse op....... så tag det roligt.... *LOOOL*


  • #52   14. nov 2008 Sidder lige og tænker.. Det der med klamt og små børn og deres forældre..

    Hvad der virkelig er KLAMT er, når forældre vælger at skifte deres børn på restaurant... BRRRRR...

    Heldigvis ikke noget, jeg ser så ofte mere


  • #53   14. nov 2008 CH
    Er det mig du sprøger !

    Det usunde jeg ser i det, at "gamle" børn ammer hos deres mor, er noget med også at respektere andres kroppe. De der børn som bare går hen og hiver op i blusen på mor og tager babsen i munden, har i min verden ikke lært at respektrere andres krop og det kan måske give problemer i deres opvækst eller voksne verden.

    Jeg kan ikke sige 100% at det er sådan, men sådan er det i min teori !


  • #54   14. nov 2008 Camilla aka Pylremor
    Jeg forstår ikke lige hvad du mener med den sætning:

    "Indtil da er man vel i stand til selv at vælge hvor man vil kigge hen. Ingen der tvinger dig til at glo på det faaaarlige bryst.... "

    Jeg har ingen problemer med mødre som ammer deres små børn, kun de større !


  • #55   14. nov 2008 Det var heller ikke til dig Anne... Bare sådan generelt til dem der ikke tåler folk ammer..... Ingen tvinger dem til at kigge.......

  • #56   14. nov 2008 Camilla aka Pylremor
    OK smiley


  • #57   14. nov 2008 Tusind tak skal du have, Iben ;o)

  • #58   14. nov 2008 Så I ikke det program på TV2, hvor en dame ammede sin datter helt indtil hun var 9 år? xD Fy siger jeg bare.

  • #59   14. nov 2008 Se det her kan jeg blive lidt forarget over....

    http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74&feature=related


  • #60   14. nov 2008 Mia:

    Lige mine ord!


  • #61   14. nov 2008 Ej oki, det der er jo sygeligt............. Det kan da ikke være lavet seriøst hva?

  • #62   14. nov 2008 Camilla:

    Jeg tror desværre at det er helt seriøst :O(


  • #63   14. nov 2008 Men også at børnene hele tiden tegner bryster og brystvorter.....?? Og navngiver dem efter farve form og figur... Det er da bare så langt ude? Er i sikre på det ikke bare er fis?

  • #64   14. nov 2008 Kan godt være i har ret... Det er så bare så langt fra min verden, at jeg slet ikke kan forholde mig til det. Har fået helt kvalme nu....

Kommentér på:
fy for pokker da

Annonce