hjemmelavede hundekiks hjemmelavede hundekiks
Engang jeg surfede omkring fandt jeg en opskrift på hjemmelavede hundekiks, det fixe var, at de indeholdt noget med nogle rugbrøds rester o.lign. så man kunne få brugt noget af det man havde liggende, men nu kan jeg ikke finde opskriften igen og jeg har tit tænkt på den... er der nogen af jer der har nogle opskrifter eller tips liggende til hjemmelavede hundekiks???
dec 2008
Følger: 29 Følgere: 28 Hunde: 1 Emner: 384 Svar: 8.652
Det gør jeg.
Så rister jeg dem rigtig sprøde, og bruger dem bare som snacks, ikke ttil træning, da jeg gerne får dem til at knase lidt for meget..
maj 2008
Følger: 46 Følgere: 41 Hunde: 1 Emner: 336 Svar: 2.124
Jeg har en god opskrift - på leverguf - men er bestemt med på flere ideer
LEVERGUF
Den kræver lidt tid, men ikke meget, kan holde længe, og hunden er tæskevild med det
Ovnen tændes på 200 c, varmluft
Du skal bruge:
1 okse eller svine lever
1 fed hvidløg
lidt salt og peber
havregryn
Alt dette blendes sammen, og havregrynen tilsættes lidt ad gangen, til den opnår et grynet-let glansagtigt udseende.
Derefter smøres massen ud på bageplade med bagepapir på, i en tykkelse af ca. 1 cm.
Bages midt i ovnen, ca. 30-35 min. Og stilles derefter til afkøling.
Dette vil størkne, og kan derefter brækkes/skæres i små bider brug evt. en pizza-slizer til opdeling.
Kan holde sig 1 ½ mnd. tid i dåse.
Frys evt. resten ned i små portioner, så har du altid en lækker godbids pose ved hånden
ps. kender nogle stykker der har fået Verdens lydisgste og hengivne hund ud af disse guffere
apr 2008
Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 5 Svar: 6
apr 2008
Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 5 Svar: 6
dec 2008
Følger: 29 Følgere: 28 Hunde: 1 Emner: 384 Svar: 8.652
Jeg ved ikke om man kan smøre et tyndt lag leverpostej på, og så tørre det sådan. Du kan evt. lave en enkelt først som prøve?
maj 2008
Følger: 46 Følgere: 41 Hunde: 1 Emner: 336 Svar: 2.124
apr 2008
Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 5 Svar: 6
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
Pisk to store eller tre små æg godt sammen. Rør to kopper groft speltmel og to-tre kopper grovvalsede havregryn i. Spæd op med koldt vand, men pas på del ikke bliver for sjasket. Smør massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Denne portion passer til en normal bageplade. Skær massen igennem to gange på hver led. Bages ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Vend dem derefter og giv dem igen cirka 10 minutter. Skorpen skal være fast, men ikke hård. Tag dem ud og klip dem i aflange stykker. Bag dem igen med ved lavere temperatur. De skal være gennembagte og tørre. HUSK det går hurtigere med ovndøren på klem, da de afgiver meget fugt.
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
1 dåse tun i olie, 250 g. mel, 200 g. sukker, ¾ kop vand, 2/3 kop vegetabilsk olie, ½ tsk. salt
Forvarm ovnen til 175 ° Bland mel, sukker og salt. Tilsæt tun, vand og olie. Bland det sammen. Rul det ud i 1 ¼ cm. tykkelse.
Tryk det ud i hundekiks eller småkageforme og bag det i 15-25 min. Køl det ned og kom det i køleskabet.
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
1 dl. boullion (vand med okseterning)
2 dl. kogende vand
3 dl. rugkerner
4 æg
150 gr. speltmel
ca. 6-7 dl. havregryn
Alt røres sammen og æltes. Trilles eller formes som man vil have godbidderne til at tage sig ud. Bages på en smurt plade i 1 time ved 180 grader C. Sluk ovnen og lad kiksene passe sig selv 1 times tid.
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
2 kopper groft speltmel, 1 kop hvede spirer, 1 kop peanut butter, 1 æg, 14 kop vegetabilsk olie, ½ kop vand, ½ kop salt.
Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt derefter de andre ingredienser så det bliver til en fast dej.
Kan evnt. rulles ud i ca. 2,5 cm. tykkelse og skæres i passende stykker og trykkes med en gaffel i vaffelmønster, sættes på bagepapir og bages ca. 15-25 min. Alt efter tykkelse og størrelse. Afkøles og opbevares i krukker/bøtter.
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
3 glas vegetabilsk babymad, ½ kop havregryn
Rør babymad sammen med havregryn, form dem med en teske på bagepapir og pres med gaflen til et gaffelmønster. Bages ved højeste indstilling 2-5 min. Afkøles og opbevares i køleskab.
jan 2006
Følger: 19 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 1.742 Svar: 21.736
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
1 kop gult majsmel
1 kop vand
1 knivspids hvidløgspulver
Leveren blendes og afhængigt af, hvor mange kopper lever man får, tilpasses mængden af de andre ingridienser i forholdet som beskrevet i opskriften. Husk ikke at brug stavblender, da den ikke duer til at blende lever med!Ingredienserne blandes sammen. Det hele kommes i en godt smurt bradepande og bages ved 180 grader i 20-25 min.
Bagefter skæres "kagen" ud i passende godbidsstørrelser. Velegnet til frysning.
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
En pakke kyllingehjerter flækkes eller skæres i mindre tern. Imens varmes en stegepande op til den er brandvarm. Hæld lidt olie på panden og brun hurtigt hjertestykkerne på den skoldhede panden, så overfladen lukkes. Her efter puttes hjertestykkende i oven ved ca. 100o C. et par timer eller tre.
Holdbarhed: ca. 1 uge i køleskab.
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
Hvorfor smide skindet fra laksen mv. ud, når man kan lave alle tiders lækre hundeguffere ud af det. Start med at fjerne de store skæl, det er knap så lækkert for hunden at spise dem. Skær derefter skindet i større strimler; de svinder en del under tørringen. Form evt. små kringler mv. af de friske skind. Tørres i ovnen ved ca. 100o C. til de er helt tørre, selve tiden afhænger af størrelsen og fugtighedsgraden på skindet.
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
Nogle kogte ris (ca. 2-3 grydeskefulde); man kan også bruge bulgur, havregryn eller andet.
Lidt honning (ca. 2 spiseskefulde).
Lidt speltmel til at få det til at hænge sammen.
Blandningen spreder jeg ud på en bradepande (husk bagepapir) og lader den stå i en 130 grader varm ovn i ca. 1 time, hvorefter man tager den ud og skærer den i passende stykker og så kommer den ind i ovnen ved 100 grader i et par timer
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
En pakke kyllingepølser
Kyllingepølserne skæres i tynde skiver og skæres derefter i halve eller kvarte skiver, fordeles på en bageplade.
Bag dem v/ 180°C i 1 time og lad dem stå i slukket ovn 1 time mere.
Kyllingestykkerne "hæver" til dobbelt størrelse og hundene er vilde med dem.
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
Kog 3 dl. vand med en bouillonterning hæld det varme vand "suppe" over 3 dl. rug- kerner og lad det trække i 15 min. tilsæt da 150 g hvedemel, 250 g havregryn og 4 hele æg. bland det hele godt og lad det hvile i godt 30 min. Brug en ske til at lave små toppe på en bageplade.
Hundekiksene sættes i ovnen på nederste rille i ca. 45 min. ved 175 grader.
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
1 1/2 kop hvedemel
1 1/4 kop revet ost
125 g. magarine
1 fed hvidløg (presset)
1 knivspids salt
1/4 kop mælk (måske lidt ekstra)
Riv osten ned i en skål, lad det stå til det når rum temparatur. Rør den bløde magarine i sammen med den presset hvidløg, salt og mel. Tilsæt mælk indtil man kan forme dejen til en fast bolle.
Sæt det i køleskab i en ½ times tid. Rul dejen ud på et bord med mel. Skær i passende godbid stykker, og bag det dem i ovnen ved 190 grader i 15 minutter eller til de er let gylden og faste
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
2½ kop speltmel
½ kop majsmel
1 æble (fint revet)
1 æg
1/3 kop rapsolie
1 spiseske honning
3/8 kop vand
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør bradepanden med olie (eller bagepapir). Bland mel og majsmel i en skål. Tilsæt æble, æg, olie, honning og vand. Rør sammen til det er godt blandet.
Kom mel på bordet (ikke for meget). Rul dejen ud i passende tykkelse. Skær ud i passende godbids form og størrelse. læg dem på den smurte bradepande (bagepapir).
Bag i den for varmede ovn 35 til 40 minutter. Sluk for ovnen lad ovnlågen være lukket i en time (for at de skal blive sprøde.) Opbevar de færdige godbidder i en luft tæt beholder og læg dem i køleskab eller fryseren.
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.783
50 g gær
2 dl kærnemælk
2 dl suppe
150 g leverpostej
500 g rugmel
150 g hvedemel
Gær og leverpostej opløses i de lunkne væsker, og de 2 slags mel tilsættes. Dejen æltes godt og hæver til dobbelt størrelse. Trilles til kugler ( på størrelse med en golfkugle) og trykkes flade på midten så de får facon som kødben.
Sættes på en smurt plade og bages i små 2 timer ved 175 grader. Gemmes i dåse. Disse hundekiks er store og rigtig guf.
hjemmelavede hundekiks