450 visninger
|
Oprettet:
Chokoladekage! {{forumTopicSubject}}
Hejsa
Det regner og er gråt udenfor, så tænkte jeg ville bage mig en kage, sådan for at skabe lidt hyggestemning
Mangler en opskrift på en god chokoladekage som ikke er tør. Jeg har ikke noget rigtig chokolade, kun kakaopulver. Kom frisk med jeres ideer!
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.395
Ingredienser: NEM!
6 dl. Sukker
6 æg
6 dl. Mel
6 tsk. Bagepulver
6 tsk. Vanillesukker
6 spsk. Kakao
375 g. smeltet smør/margarine
2 ¾ dl. Mælk
Æg og sukker piskes sammen til en luftig masse. Mel, bagepulver, vanillesukker og kakao blandes og hældes skiftevis i sammen med mælken. Til sidst tilsættes det lettere afkølet smør/margarine.
Kagen bages på næstnederste rille ved 175 grader i ca. 35-40 minutter.
Glasuren hældes over når kagen er færdig. Kagen skal prikkes godt igennem inden glasuren hældes på.
Glasur:
120 g. smør/margarine
1 ¼ dl. Mælk
5 ¼ dl. flormelis
4 ½ spsk. Kakao
2 ¼ tsk. Vanillesukker
3 dl. Kokosmel
Det hele hældes sammen og smeltes ved svag varme.
Det hele hældes på kagen, når den er blevet kold ;o)…
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.395
jan 2006
Følger: 47 Følgere: 44 Emner: 137 Svar: 5.809
maj 2006
Følger: 105 Følgere: 99 Hunde: 6 Emner: 704 Svar: 8.206
maj 2008
Følger: 12 Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 154 Svar: 938
Så er kagen ude af ovnen, og sikke den dufter og smager!
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.395
maj 2008
Følger: 12 Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 154 Svar: 938
Dette er den helt rigtige chokoladekage til børnenes fødselsdag eller til familiens søndagskaffe. Fugtig og velsmagende og dog overkommelig i pris.
• 125 g smør eller margarine
• 300 g sukker
• 3 æg
• 300 g hvedemel
• 1 tsk bagepulver
• 2 tsk vanillesukker
• 3-4 spsk kakao
• 2 dl mælk
• Glasur:
• 100 g smør eller margarine
• 2 spsk kakao
• 200 g flormelis
• 2 spsk kaffe eller mælk
• 1 tsk vanillesukker
1. Smør og sukker røres hvidt og skummende. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel, bagepulver, kakao og vanillesukker. Og tilsæt dette skiftevis med mælk.
2. Hæld dejen i en smurt bradepande, ca. 20 x 30 cm. og bag kagen ved 180° C i ca. 35 min., til den er gennembagt. Afkøl den på en bagerist dækket med et klæde.
3. Smørret til glasuren smeltes halvvejs og irøres kakao, flormelis og kaffe. Rør det godt sammen og smag til med vanille.
4. Smør glasuren over den lunkne kage, så bliver den blank. Lav et mønster i glasuren med en gaffel.
Servering: Husk at dele kagen i portionsstykker, hvis den skal fryses. Så kan du tage et passende stykke frem ad gangen.
Kilde: Birthe Larson Thomsen
Birthe's Madside
Pasted from <(link fjernet)
Bare uden glasur, da kæresten ikke spiser det.
Den er rigtig lækker, men der kunne godt have været lidt mere kakao eller evt chokolade i
Chokoladekage!