{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Skifte toilet 1.200 kr.
  • Jord græs oprydning 2.500 kr.
  • skifte vandhane i bryggers 500 kr.
  • Sort and organize it equipment and cables 1.000 kr.
  • Udbedring af tilkalder stophane og montering af vaskemaskine 750 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Sundere alternativ til kokosmælk?
  • #1   16. mar 2011 Hvad skal det bruges til?

  • #2   16. mar 2011 Aftensmad:) kød osv...

  • #3   16. mar 2011 Ud fra dit spørgsmål, så er svaret NEJ, for kokosmælk er så sundt og rent at man kan bruge det i.v. f.eks ved stærkt væsketab og chok, =direkte i blodårene, så sundere/renere væske fåes ikke. :o)

  • #4   16. mar 2011 Hehehe... ja OK så behøver det vist ikke være SÅ rent, men sundt er det, helt sikkert.

  • #5   16. mar 2011 Grunden til jeg spørger er fordi der så meget fedt i... Men om det animalsk eller vegetabilsk fedt ved jeg ikke. Men umiddelbart vil jeg gætte på vegetabilsk, og det er vel sundere. Ret mig gerne hvis jeg er forkert på den:)

  • #6   16. mar 2011 Der findes jo light kokosmælk smiley

  • #7   16. mar 2011 Nope, du har ret vegetabilsk er altid bedre end animalsk. :o)

  • #8   16. mar 2011 Animalsk = Fra dyr. Vegetabilsk = Fra planter.

    Kokosnødden er plantedel. smiley

    Du kan evt prøve at bruge rismælk, da det ikke indholder ret meget fedt (hvis der overhovedet er noget i), men jeg skal være ærlig og sige at jeg aldrig har prøvet at bruge det til kødretter (for mig er kokos/rismælk noget man laver søde sager med)


  • #10   16. mar 2011 Kokos fedt er bestemt ikke en sund form for fedt! Der er over 90 % mættet fedt i. Men kokosmælken anvendes jo primært i maden pga dens smagsegenskaber.
    At vegetabilsk fedt også altid er sundere end animalsk fedt er heller ikke sandt.
    Det videnskaben er enige om er, at mættet fedt er skidt. Der er så et paradoks omkring at flere studier har vist, at indtag af mejeri/mælkefedt korrelerer negativt med eksempelvis hjertekarsygdomme, på trods af at mælkefedt har en stor andel af mættet fedt (over 50%) (det er havd jeg selv ser på i mit PhD projekt).


  • #11   16. mar 2011 Det er ved at være på tide at komme over fedtforskrækkelsen :o)

    Jvf. hvad Tue skriver, så kan sammenhængen med indtagelse af mættet fedt og hjerte-kar sygdomme ikke længere påvises og vi der venter en regulering af sundhedsstyrelsens kostanbefalinger i 2012 der ser temmelig anderledes ud end dem, vi kender.

    Så spis du bare kokosmælk med god samvittighed. Det, der ikke skal indtages er raffinerede kulhydrater, hvis sundheden skal bevares.


  • #12   16. mar 2011 Det er jo heller ikke i rå mængder jeg ville spise det. Men hellere det end 38%fløde. Og ja du har ganske ret med fedtforskrækkelsen, men alt med måde. Det lever jeg efter og så kan man stort set spise alt uden dårlig samvittighed:)

  • #13   17. mar 2011 CH: Fuldstændig enig mht fedtforskrækkelsen (men selvfølgelig ingen grund til overdrivelse pga det højre energi-indhold), men der er ikke tvivl om at der er enorm forskel på forskellige fedtsyrers egenskaber.
    Der hersker også stadig enighed om at mættet fedt isoleret set er "værre" end mono- og poly-umættede fedt-syrer (trans-fedt er jo så endnu værre ).
    Hvis du sammenligner forskellige vegetabilske olie/fedt-typer skulle denne tendens værre klar. Det du mener er formentlig at andre faktorer også spiller ind?

    Der hvor "tvivlen" kommer ind er mht det animalske fedt som oftest er meget mere komplekst. Et godt eksmepel er mælkefedt som indeholder over 400 forskellige fedtsyrer. Det anses (i mine øjne fejlagtigt) som værende usundt pga den generelle opfattelse om at SFA er usundt, men glemmer bare alle de mange andre fedtsyrer som f.eks. CLA, samt at der sandsynligvis er andre gunstige effekter i mejeri-produkter.

    Har to dejlige trofæer derhjemme- Emmy og Oscar:D *:
    Brug du bare kosmælk til din madlavning da der vel reelt ikke er brugbare alternativer pga smagsegenskaber.
    Mht fedt indhold i forhold til 38% piskefløde så indeholder alm kokosolie ca. 20% fedt så man "sparer" ca halvdelen af fedtindtaget. Men som jeg skrev tidligere få har kokosolie altså bare en ugunstig fedtsyresammensætning.
    Det jeg reagerede på er, at der længere oppe skrives at kokosmælk/fedt er direkte sundt, hvilket jeg bestemt ikke er enig i. Så brug det pga smag og ikke fordi det skulle være sundhedsfremmende.


Kommentér på:
Sundere alternativ til kokosmælk?

Annonce