873 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 34 Svar

Råt foder? Råt foder?

Hvad er jeres mening vedr. at give sin hund råt foder?

Jeg har hørt fra min kærestes søster (som er dyrlæge), at det er ret skidt for dem. Dog læser jeg den ene artikel efter den anden, at det er godt for hundene?
Selv har mine forældre fx altid givet vores hunde rå kødben osv. hvilket de ikke har taget skade af.


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Pudset vinduer 500 kr.
  • Opsætning af hegn 700 kr.
  • Hylder, TV, mm i betonvæg 1.999 kr.
  • Jeg skal have taget en antenne inkl parabol ned 1.499 kr.
  • Sage Kaffemaskine kværnen kære ikke rundt 1.000 kr.
  • Havemand til havearbejde 500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Råt foder?
  • #1   13. nov 2011 Har hun sagt hvorfor hun mener det er skidt for dem?

    Jeg råfodre ikke 100%, men de får rå kyllinge/kalkun halse og lidt hakket kød i maden. Meningen er at de skal fodres ca 50/50 råt og tørt.


  • #2   13. nov 2011 Jeg synes det er super godt. Mine hunde har virkelig trives på det. Men der er også hunde der ikke trives på det, så jeg synes man skal vælge det hunden trives bedst på. Når det gælder foder, så har ikke så meget til overs for dyrlæger, da for det 1. kun sælger de her dyre fodermærker(som tit er fyldt med korn) og for det 2. er de vidst ikke uddannet særligt i ernæring.

  • #3   13. nov 2011 Hvad var hendes argumenter mod det?

  • #4   13. nov 2011 Min hund har fået råt de sidste 6 år, Hun er sund og rask. Fik taget blodprøver i juni måned (får hundene hos min dyrlæge fra de fylder 8) og alle tal er fine.

    Alt det tørfoder vi nåede at prøve de første par år af hendes liv, gav Luna dårlig mave..


  • #5   13. nov 2011 myr M

    Næh, egentlig ikke. Hun sagde bare kort og kontant, at det ikke var godt for dem. Jeg havde ikke lyst til at tale videre om det. Hun går normalt meget op i hvad hendes boxer skal have.

    Jeg har prøvet at give min lidt rå kylling, hvilket hun elskede. Jeg vil gerne ændre hendes kost, evt til 50/50 råfodre. Jeg vil helst ikke have hun får kornholdigt foder...


  • #6   13. nov 2011 Daisy fungerede super godt på det i de 4 år hun blev råfodret.

  • #7   13. nov 2011 Hvad fodre i så med? Bare kylling eller også med oksekød osv?

  • #8   13. nov 2011 Hvis mine hunde fungere godt på det, så er det det de skal have. Jeg har desværre ikke råd til, at fodre 100% råt, så jeg tager det stille og roligt og satser på 50/50. Fordi min ene hund har en MEGET sart mave, så bliver tilvænningen langsom.

    Jeg har altid fodret efter, hvordan mine hunde så ud, både med fodermængde og type. Har brugt alt fra pedigree til de dyre kvalitets foder. Pt er det J/D fra hills, men overvejer om det skal skiftes ud med taste of the wild og så suplere med flexvital.

    Det vigtigste for mig er, at mine hunde trives på det foder de får. Den største grund til, at jeg vil råfodre er for at mindske tandsten.


  • #9   13. nov 2011 Anita: Hvorfor holdte du op med at råfodre?

  • #10   13. nov 2011 Kylling, lam, ged, hjort, rensdyr, okse, svin, fisk, hest, struds, kalkun osv

    Og ben er selvfølgelig en god del af det smiley


  • #11   13. nov 2011 Jeg har hørt at taste of the wild skulle være rigtig godt, dog er det ret dyrt smiley

  • #12   13. nov 2011 Dyrlægerne har kun meget meget lidt om foder i deres studie og det er jo som regel tørfoder som de fleste også sponsoreres af ..

    Det er jo nemmere at sige at det er skadeligt end det er rent faktisk at sætte sig ind i det.

    Min dyrlæge aner intet om råfordring men han ved at min hund er syg på tørfoder og det er alt hvad han sælger hun ikke kan tåle.
    På råfordring fungerer hun meget bedre. Så som han siger. Han ved ikke noget om det men han kan se hunden trives hvorfor han selvf. anbefaler at jeg fortsætter med at råfodre ...

    Foder er sjældent en dyrlæges kompetenceområde når det kommer til hunde med mave/allergi eller andre foderrelaterede sygdomme og disses kompliationer.


  • #13   13. nov 2011 Hvad med kylling og svin, er der noget jeg skal tage mig agt for der?

  • #14   13. nov 2011 Stavefejl mm. er gratis i anledningen af at det er søndag :o)

  • #15   13. nov 2011 Sanne M, Kradsebørsten og hundehvalpens moar smiley )

    Præcist, det er også det indtryk jeg har af dyrlæger.
    Dog tror min kæreste, at hans søster ord er lov - bare fordi hun er dyrlæge.
    Hvilket er lidt små irriterende til tider, da jeg egentlig har en hel del mere erfaring med hunde - især schæfere.


  • #16   13. nov 2011 Svin kan give hård mave og hos nogle hunde direkte forstoppelse. Vær varsom til du ved hvordan din hund reagerer og giv det evt. med indmad som gør maven blød ..

    Meld dig evt. ind i BARF og råfordringsgrupperne herinde hvor der er MEGET info at hente :o)


  • #17   13. nov 2011 Sanne M, Kradsebørsten og hundehvalpens moar smiley )

    Hehe, jeg er 50% ordblind så jeg ser det ikke smiley


  • #18   13. nov 2011 Taste of the wild er da ikke dyrt.. Tværtimod, er det billigt.. Kan købes på zooplus.de blandt andet

    Ja svin kan give hård mave, så det skal du ikke give for meget af. Lever kan give dårlig mave, hvis det gives i store mængder


  • #19   13. nov 2011 Taste of the wild er ikke så dyrt hvis man køber det over zooplus.de eller zooplus.co.uk. I det hele taget er der en del at spare på de sider smiley

    Nogle siger man skal holde sig fra svin, noget med noeget virus og parasitter vist nok. Håber der kommer en på banen, som ved noget om svin.

    En ting er, at der i dyrlæge studiet ikke er meget tid sat af til ernæring, men de kan jo tage kurser efterfølgende og det tror jeg en del gør. Især i disse tider, hvor foder er noget som MANGE hundeejere går op i.


  • #20   13. nov 2011 Hvad med fx gåsehjerte og kråse, kan det bare gives råt?

  • #21   13. nov 2011 myr M

    I sverige koster en pose på 25 kg 800-900 kr :-S


  • #22   13. nov 2011 Så køb det på zooplus.de eller co.uk :o)

  • #23   13. nov 2011 Dem der siger man skal holde sig fra svin og kylling er ofte dem som ved at man nemt kan komme til disse ting og derfor ønsker at forhindre man bruger det for i stedet at købe deres noget dyrere produkter ...

    Man skal have øjne og ører åbne uanset hvad man hører og hvad man vælger at tro på :o)

    Myr: Tror jeg også nogle gør, især dem som specialiserer sig inden for foderrelaterede sygdomme. Men det er jo LANGT fra alle almene dyrlæger der gør dette.

    Så længe dyrlægen er ærlig omkring sine kompetenceområder så synes jeg at det er en fin dyrlæge.

    Min er dygtig på trods af at foder ikke lige er noget han ved noget om. Havde han ladet som om var han skod i mine øjne :o)


  • #24   13. nov 2011 Jeg fodre 100% råt. Jeg får langt bedre resultater på mine hunde, en langt større arbejdsgejst og har aldrig syge hunde.

    jeg prøvede da Nova var 9 år at sætte hende over på "gammel-hunde-foder". /(2 forskellige slags) hun mistede gnisten, blev tør i huden, hun lå i sin kurv og så trist ud. Kørte hende tilbage på alm.portion af BARF en uge senere havde jeg min gamle brugshund igen, med hop og bardut spring. Nu har jeg så en 12 årig dame som stadig går konkurrencer og løber vores unghunde op på stranden.


  • #25   13. nov 2011 Mine får så ret hurtigt meget dårlig mave af svin og nej IKKE hård mave..... Og det er ikke så hyggeligt at samle op efter drengene, når de har svinemave smiley eller nemt.

    Indtil videre er det kylling her og så har jeg noget kanin i fryseren og går og venter på, at få et får i fryseren også smiley . Til feb har vi lige lidt mere kanin til fryseren :D.


  • #26   13. nov 2011 De kan få alt kød, bare det er råt. Det er meget forskelligt med svin. Min egen tåler det uden nogle problemer overhovedet, mens min svogers hund engang fik et lille stykke og dagen efter pev og hylede fordi hendes mave var så hård at det gjorde ondt når hun skulle skide. Jeg synes du skal læse en masse om det og så prøve dig frem med de forskellige kødtyper.

  • #27   13. nov 2011 Jamen det lyder til i alle har gode erfaringer med det smiley Så det er nok noget jeg vil springe ud i.

    Btw. er der nogle knogler hunden ikke må få. Man siger jo normalt at kylling ben splintrer nemt?


  • #28   13. nov 2011 Nu ved jeg ikke hvordan det forholder sig med hunde, men hvis man barfer ildere, skal man dælme være sikker på man ved hvad man gør. De har rigtig godt af at blive råfodret, men kun hvis de får de får de proteiner, taurin, vitaminer, fedt , calcium o.s.v. de har brug for, for at undgå at de bliver syge.
    Umiddelbart vil jeg også mene (uden overhovedet at have forstand på det!), at barf kan være skadeligt, hvis ikke dyret får dækket sine ernæringsbehov - om det så er hund eller ilder..

    Både ilderne og hunden herhjemme får råt kød et par gange i ugen, men deres primære føde er tørkost


  • #29   13. nov 2011 Kylling splintrer hvis det er tilberedt.. Rå knogler er vejen frem

  • #30   14. nov 2011 Som nævnt tidligere i tråden, så prøv en af råfodringsgrupperne.

    http://www.hundegalleri.dk/grp_vis.aspx?GroupID=2961


  • #31   14. nov 2011 Der er også den her: http://www.hundegalleri.dk/grp_vis.aspx?GroupID=2123

    Du kan søge på barf herinde, så er der flere grupper.

    Jeg fodre kun med råt, og jeg kan godt forstå at nogle dyrlæger ikke vil anbefale det, udover det faktum at de tjener mange penge på at sælge tørfoder, så ser de også de tilfælde hvor folk gør tåbelige ting når de fodre med råt, så som kun at give hestekød


  • #32   14. nov 2011 Hun D: Det er altså ikke korrekt.. Min dyrlæge tjener pokkerme ikke mange basører på at sælge foder. Det er ikke der indtægten kommer.

    De fleste anbefaler det ikke, fordi de ikke ved nok om det. Og det er da fair nok..

    Jeg ville da nødig have en anbefaling på noget, som så gik galt.

    Min dyrlæge har ikke noget mod råfodring, så længe jeg bare sørger for at sætte mig grundigt ind i det, og så kan hun se at min hund trives


  • #33   14. nov 2011 Så lad mig omformulere mig, en del dyrlæger tjener en del at deres omsætning via foder. I Århus, der ligger det gennemsnitligt på 41% af deres omsætning, altså nettofortjensten.

    Det er jo også dem der ser f.eks. akut forstoppelse, diarre, fejlernæring med videre. Der findes dårlig rådgivning i alle brancher, og det ser de effekten af.


  • #34   14. nov 2011 Når det kommer til dyrlægernes anbefalinger, så skal man også huske på de har en naturvidenskablig uddannelse. Disse uddannelser handler om beviser og forskning. Og dette ned til mindste detalje!
    Dette kan man inden for tørfoderindustrien - man kan splitte pillerne til atomer og sige to plus to giver fire. Derfor kan dyrlægerne anbefale tørfoder af visse typer - fordi det er efterprøvet og testet og hvert eneste lille atom kan findes og følges, mikroperspektiv.

    Dette er umuligt når man taler om råfodring! Foderet fra dag til dag er ikke ens. Den ene ko er ikke magen til den anden ko, og der er ikke to råfodrede hunde der har fået samme foder.
    Derfor kan man ikke på en naturvidenskablig måde bevise eller modbevise noget med dette foder. Man ser på fodring fra et biologisk perspektiv, makroperspektiv.

    Dette tror jeg er der er den alt overvejende grund til dyrlæger ikke vil anbefale råfodring. Alle de hundeejere jeg kender som har læst og studeret biologi bruger råt. Nok fordi de har en anden mere overordnet tilgang til videnskaben.


Kommentér på:
Råt foder?

Annonce