1.521 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
50 Svar
Brune kartofler, hjælp;) Brune kartofler, hjælp;)
Nu VIL jeg altså lære at lave ordentlige, super gode, brune, brune, brune kartofler. Har kigget på nettet, men bliver ikke klogere, personlige fif og erfaringer eftersøges:D
Vi snakker brune kartofler, med masser af smag og vedhæng.
Skal lige i bad, så vender jeg tilbage;-)
0 synes godt om
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Og så er der jo en masse hellige ritualer omkring, hvordan tingene smeltes - jeg smutter begge dele på panden og lader det smelte sammen. Når det er helt smeltet og sukkeret begynder at tage farve - UDEN at branke, så kommer kartoflerne på.
Skru ned for varmen og lad kartoflerne stege i sukkersnasket i en rum tid - måske 20 minutter, mens du tjimser i dem jævlingt. Hold hele tiden øje med, at sukkeret ikke bliver for varmt. Det giver en skidt smag.
Tid er vigtigt. Det er ikke noget man skal gøre tjuhej, hvis man gerne vil have karamellen til at trænge rigtigt ind og sidde fast på kartoflen.
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.314
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 30 Svar: 30.006
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
sep 2010
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 520
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 30 Svar: 30.006
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Når det klistre på panden er det måske fordi det ikke får lov til at smelte nok, og at varmen er for lav?
Nu som, hvornår putter du kartoflerne på panden?
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.314
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 30 Svar: 30.006
Kunne være jeg snart skulle give det et forsøg mere
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.314
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
sep 2010
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 520
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Sørg for at sukkeret er helt smeltet og har fået lidt farve inden kartoflerne kommer på. De må i øvrigt ikke være våde.
Lige når de kommer på kan det godt klumpe sammen, men det smelter igen. Og så er det tålmodigheden kommer ind i billedet - og lidt kærlighed fra hjertet ind i kartoflerne ;o)
Anika... GLUP *GGG*
Jeg lyder sikkert som en på 72 *GG*
Det er jeg ikke, jeg er 37.....
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.314
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 30 Svar: 30.006
Nåååh tror nærmere det er der med kærligheden det går galt
Anika, CH er en yderst klog dame der ved rigtig meget om mange ting
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Direkte nedarvet fra forældregenerationen :o)) Og så med islæt fra egen generation når det kommer til ris, pasta og nuddelretter *GGG*
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
:o)
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
Jeg forestiller mig, de kogte pillede kan blive mere tørre og måske også har en lidt anden overflade som det brune bedre kan klæbe på
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Og hurtigversionen er glaskartofler...
sep 2010
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 520
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 30 Svar: 30.006
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 30 Svar: 30.006
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.314
okt 2007
Følger: 40 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 201 Svar: 4.807
Jeg gør det at jeg en god timer inden hælder kartoflerne i et dørslag, og lader dem dryppe godt af, derefter hælder jeg over i et rent viskestykke og så får de lov til at ligge i det i dørslaget i minimum 4timer..
Mht. mængde så gør jeg fuldstændig som CH også selvom jeg er en del år yngre *G*
Når kartoflerne er kommet på og det hele smeltet igen, så skruer jeg ned på lavt blus og så får de lov til at stå og hygge i godt en halv time hvor jeg lige vender rundt et par gange..
MMMMMM!
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Anika - ja wokmad ville jeg aldrig i livet undvære *GG*
okt 2007
Følger: 40 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 201 Svar: 4.807
Der skulle stå i en god del timer inden *GG*
sep 2010
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 520
sep 2010
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 520
sep 2010
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 520
sep 2010
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 520
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 30 Svar: 30.006
aug 2006
Følger: 8 Følgere: 159 Hunde: 1 Emner: 311 Svar: 6.938
maj 2008
Følger: 28 Følgere: 26 Hunde: 6 Emner: 374 Svar: 2.882
Eller bare juleaften med and flæsesteg hvide og brune kartofler og det hele uhhhmmm
Kom nu december
nov 2011
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 6 Svar: 374
Meget lidt smør - og en masse sukker.
Du må først lægge kartoflerne i, når sukkeret og smørret er blevet en brun karamelmasse - og så er det bare dig der bestemmer hvor brune du vil have dem
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.350
jan 2007
Følger: 9 Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 37 Svar: 707
og det tar tid, og som CH skriver så må det ikke gå for stærkt når de skal brunes,
ang kartofler på glas, så er der stor forskel på de forskellige mærker som findes,
den som jeg helst vil bruge hvis der skal " snydes " er dem fra coop som der står Samsø på,
nogle at kartoflerne er tit for store, så skær dem over, og ja de skal være godt tørre,
her i huset får de mindst 30 min på panden ved svag varme, ca 1 kop sukker ca. 50 g smør eller stegemargarine.
aug 2006
Følger: 8 Følgere: 159 Hunde: 1 Emner: 311 Svar: 6.938
sep 2010
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 520
Miriam S: Den der skole 3 bliver lige ført til gemmerne;D
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.350
sep 2010
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 520
sep 2010
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 520
jan 2009
Følger: 12 Følgere: 11 Hunde: 3 Emner: 63 Svar: 1.399
Et lille trik jeg lærte at bruge hvis sukkeret altid klumper helt vildt er lige at varme kartoflerne lidt op i mikroen, så bliver sukkeret ikke så nedkølet. Jeg gjorde det de første par gange indtil jeg havde lidt bedre styr på det.
apr 2005
Følger: 64 Følgere: 61 Hunde: 12 Emner: 85 Svar: 4.029
jan 2009
Følger: 12 Følgere: 11 Hunde: 3 Emner: 63 Svar: 1.399
okt 2007
Følger: 40 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 201 Svar: 4.807
Uhh jeg elsker asparges kartofler, så det må klart prøves selvom min tålmodighed kommer på prøve når de skal pilles *G*
apr 2005
Følger: 64 Følgere: 61 Hunde: 12 Emner: 85 Svar: 4.029
Ja, DET er pille arbejde, men det hele værd :o)) Smagen og fastheden er bare så meget bedre :o)
laver også altid kun brasede kartofler med Aspages kartofler :o)
sep 2010
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 520
Brune kartofler, hjælp;)