1.553 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
22 Svar
Hjælp til mørbrad! Hjælp til mørbrad!
Min svigermor droppede et par mørbradde af igår, og vi vil gerne forsøge os med at lave mørbrad med kartoffelmos, og brun sovs.
Men som de unge mennesker vi er, så har vi ingen anelse om hvordan pokker man gør. Og siden i altid er så kloge herinde, så tror jeg at jeg ville få de bedste svar, fra jer.
Hjælp!
0 synes godt om
jan 2008
Følger: 22 Følgere: 21 Hunde: 1 Emner: 251 Svar: 1.587
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.126
mar 2011
Følger: 7 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 61 Svar: 1.032
Saltindbagt mørbrad, 2-3 pers.:
1 lille mørbrad, afpudset
smør og olivenolie til stegning
4 fed hvidløg, knust og finthakket
1 spsk. friske rosmarinnåle, finthakket
1 spsk. friske timianblade, finthakket
Dej:
4 dl groft salt
en håndfuld friske rosmarinnåle
1 spsk. friske timianblade
2 æggehvider
ca. 4 dl hvedemel
1 1/4 dl vand
Bland salt, rosmarinnåle, timian, vand og æggehvider. Tilsæt mel og bland det sammen til en glat dej. Det kan være nødvendig at tilsætte lidt mere vand – eller lidt mere mel – hvis det ikke kan æltes sammen, uden at det klistrer for meget til hænderne.
Form dejen til en kugle og lad den hvile ved stuetemperatur i mindst 2 timer.
Varm smør og olie op på en pande og lad det bruse af. Brun den afpudsede mørbrad på alle sider og lad den køle lidt af.
Rul dejen ud og drys hvidløg, timian og rosmarin på, i en stribe på midten. Læg mørbraden ovenpå og fold dejen om mørbraden. Luk enderne godt. Sæt den i en 200 grader varm ovn (varmluft) og giv den ca. 20 minutter, hvis den skal være rosa indeni og et par minutter mere, hvis den skal være gennemstegt. Tag den ud af ovnen og lad den hvile i 20 min
jun 2006
Følger: 24 Følgere: 23 Hunde: 1 Emner: 102 Svar: 331
- Jeg fik engang mørbrad, der var bundet sammen med noget "grønt" indeni. Jeg ved ikke om det var spinat eller hvad det var.
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.126
feb 2012
Følger: 10 Følgere: 9 Hunde: 3 Emner: 113 Svar: 5.582
Du bruner mørbraden med salt og peber. Hæld lidt vand ved og lad det simre ca. 20 min. Vandet bruges til sovs - rigtig go sovs
Vi får kogte kartofler og grøntsager til. Men vil tro det smager udemærket med kartoffelmos. Husk du ikke kan bruge nye kartofler til mos, det bliver slimet..
mar 2011
Følger: 20 Følgere: 19 Hunde: 1 Emner: 148 Svar: 2.380
brun mørbraden på panden og vikkel derefter butterdej omkring den og så ind i ovnen og lav den færdig
mar 2011
Følger: 7 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 61 Svar: 1.032
Og så vil jeg anbefale forårsløg, cremefraiche og stegt bacon i kartoffelmosen, så behøver du slet ikke en sauce til
jun 2006
Følger: 24 Følgere: 23 Hunde: 1 Emner: 102 Svar: 331
mar 2011
Følger: 20 Følgere: 19 Hunde: 1 Emner: 148 Svar: 2.380
jun 2006
Følger: 24 Følgere: 23 Hunde: 1 Emner: 102 Svar: 331
apr 2008
Følger: 56 Følgere: 52 Hunde: 1 Emner: 601 Svar: 8.313
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Mmmmmmmmmmmmmmmmn
mar 2011
Følger: 20 Følgere: 19 Hunde: 1 Emner: 148 Svar: 2.380
jul 2012
Følger: 8 Følgere: 8 Hunde: 3 Emner: 117 Svar: 2.615
aug 2008
Følger: 54 Følgere: 54 Hunde: 5 Emner: 104 Svar: 882
der er 1000muligheder med mørbrad.
jun 2006
Følger: 24 Følgere: 23 Hunde: 1 Emner: 102 Svar: 331
nov 2005
Følger: 41 Følgere: 40 Hunde: 2 Emner: 383 Svar: 11.303
Skær den ud i bøffer. Brun løg på panden og tag dem af. brun bøfferne krydret godt med salt og peber. put nu bøffer og løg tilbage på panden og hæld fløde ved og lad det simre til bøfferne er møre. steg bacon på en pande og tilsæt retten når den er færdig...evt også cocktailpølser. serveres med ris og flytes
sep 2010
Følger: 7 Følgere: 7 Hunde: 1 Svar: 37
feb 2012
Følger: 10 Følgere: 9 Hunde: 3 Emner: 113 Svar: 5.582
apr 2012
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 2 Emner: 11 Svar: 188
det smager simpelthen så godt:) og man kan servere det meste til:)
Hjælp til mørbrad!