{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.115 visninger | Oprettet:

Det er altid opdrætter´s skyld ! {{forumTopicSubject}}

Synes efterhånden det er lidt trist, at alt herinde efterhånden er opdrætter´s skyld....

Når vi køber en blandings hund eller hund uden tavle, for den sags skyld og hunden så ikke viser sig at være det, den skal være, eller være meget syg, så er det hele opdrætter´s skyld og man skal bare have penge tilbage.

Synes et eller andet sted at vi selv er skyld i mange af de ting her der opstår, forstået på den måde at vi ikke gør vores forarbejde godt nok selv.

Inden alt for mange skyder mig noget i skoen,så har jeg jo selv været hele møllen igennem med en hund der fejlede al verdens ting og der havde jeg bestemt som ny i hundeverden, slet ikke lavet noget forabejde mht. hundekøb for alvor.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Det er altid opdrætter´s skyld !
  • #2   14. mar 2013 Enig Rene'.

  • #3   14. mar 2013 Enig!
    Jeg tår godt stå frem og siger "DU ER ET KVAJ JEANETTE"
    Men nu har du lært det og gør dit forarbejde til næste gang!


  • #4   14. mar 2013 Jeg har den holdning til det at det driver de seriøse til at stoppe deres opdræt, og til sidst er der kun dem tilbage der er blottet for moral

    Jeg er selv en af dem..... gæt hvilken


  • #5   14. mar 2013 Helt enig, jeg har som ny for (30 år siden) også selv været der, men vidste at det var min egen skyld, længere var den ikke.

  • #7   14. mar 2013 Enig!!

  • #9   14. mar 2013 Man kan bestemt ikke klandre opdrætter for alt muligt, man har også et ansvar selv.

    Men opdrætter er vel at betragte som den "professionelle" part og har dermed ansvaret for at oplyse køberen om diverse ting inden køb.

    Jeg ville f.eks. gerne have vidst, at min hund havde været omplaceret før, inden han blev solgt til mig.

    Eller hvis man køber en brugshund, hvad man så kan forvente, at man går ind til. Det er ikke særligt excellent beskrevet i mine hundebøger i hvert fald smiley

    Eller hvis man køber en bichon, at opdrætter fortæller, hvad det faktisk indebærer at vedligeholde sådan en pels. Og måske også om h*n avler på hunde, der er mere eller mindre tilbøjelige til at filtre.

    Eller oplyse om at en boxer/mops/andre kan kræve speciel pleje i hudfolderne.

    Til de racer der kan have reverse sneezing ville jeg da også synes, det var klædeligt af opdrætter at nævne, så køber ikke bliver unødig bekymret.

    Noget af det her er jo lidt mere petitesser, men ikke desto mindre vigtigt at afklare, inden man køber. Man kan jo i sagens natur ikke tage højde for noget, man er uvidende omkring. smiley og hvem skulle man hellere spørge end racens "eksperter"? smiley


  • #12   14. mar 2013 Selvfølgelig må man ikke som opdrætter holde oplysninger tilbage, som er vigtige eller decideret lyve, og det er også vores opgave at oplyse, men det er også ens egen opgave, når man vælger et sted at hente sit nye familiemedlem, at finde ud af så meget som muligt, både om race og opdrætter.

  • #15   14. mar 2013 Hvad anser du for minimalt, Krumme?

    Et par hundeleksika og en bog om racen og en tur ind og læse standarden på DKKs /specialklubbens side og så burde man vel kunne møde opdrætterne, ikke?


  • #19   14. mar 2013 Hehe ja okay, det var så meget basalt smiley de racer ligner jo slet ikke hinanden. Västgöta er en "schæfer med kommodeben" smiley

  • #20   14. mar 2013 Christian - Hahah Mini Schæfer xD Arj undskyld men altså :b

    Er enig med Isabelle.
    Synes faktisk det kunne klæde loven at inkludere at blandingshunde var omfanget af det med tilbage betaling hvis hunden blev syg af en arvelig sygdom, og jeg tænker at der måske er flere der ville stoppe med hovedløs blandingsavl hvis det var sådan.


  • #21   14. mar 2013 västgöta en grå schæfer i pocket størrelse *LOL*

  • #25   14. mar 2013 Opdrætter har ansvaret for at avle på sunde forældredyr med et godt temperament og for at sikre hvalpen den bedst mulige opvækst og socialisering gennem de første 8 uger af dens liv. Her ud over mener jeg også, at en opdrætter har en vis forpligtelse til at råde og vejlede sine hvalpekøbere i forhold til race og individ for at sikre det bedste match mellem hvalp og køber.

    Når hvalpen har forladt sin opdrætter, er den købers ansvar!!

    Selvfølgelig kan der være sager, hvor hvalpen har "skjulte fejl og mangler", og hvor opdrætter bærer et ansvar, så køber retmæssigt kan forlange pengene retur eller eventuelle dyrlægeregninger dækket.

    Imidlertid mener jeg IKKE køber kan gøre krav mod opdrætter, hvis hunden ikke lever op til forventningerne, hvis det er den "forkerte" race for køber, hvis hvalpen udvikler sig anderledes end forventet, eller hvis hunden udvikler adfærdsubalancer efter, den er havnet hos køber.

    Som køber har man bestemt også et ansvar!! Og begår man fejl - hvilket de fleste vil gøre på en eller anden måde; især hvis man er uerfaren hundeejer - så må det også være en selv, der skal drage konsekvensen og få den hjælp, der nu er nødvendig for at løse udfordringerne.


  • #27   14. mar 2013 Krumme, men en arvelig sygdom er det en fejl/mangel?

  • #29   14. mar 2013 Idag er vi ret godt stillet mht. til at finde ud af hvordan evt. hvalpe ser ud, alle kan skrive et navn på google og så derefter komme ind på sider , hvor der er hvalpebilleder , både med og uden tavle........

    Sjovt nok kan man altid finde et sted at brokke sig på nettet, når noget er galt.

    For 10-15 år siden var det måske langt sværere.

    Jeg mener bare at når man kan finde ud at oprette tråde, når det er gået galt, så kunne man jo også have oprettet en tråd, inden man købte !

    Jeg havde uendelig mange regninger på Fie og har dem betalte jeg, for hun var det hele værd, men jeg har på intet tidspunkt "krævet" noget som helst af opdrætter, havde hun været med tavle, så havde jeg kontaktet opdrætter og ladet denne følge med i sygdoms forløbet, i håb om opdrætter fremover ville have det med ind, ved fremtidige parringer


  • #31   14. mar 2013 Jeg havde ingen kontakt med opdrætter og de skulle kun have det ene kuld

  • #34   14. mar 2013 Nu var det jo min første hund, og jow jg fik da en "dags dato" kvittering ?

    Synes da ikke jeg har skrevet nogen steder at jeg ikke har fået det ?

    Jeg var ny i hundeverden og "opdrætter" lagde ikke op til kontakt ellers, jeg har faktisk flere gange søgt efter kuld søskende, blandt andet også herinde......

    Nu var alle i Fie´s kuld brune og kun hende helt lys, så hendes manglende pigment, kan også have noget at have sagt mht. alle hendes sygdomme


Kommentér på:
Det er altid opdrætter´s skyld !

Annonce