2.391 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 20 Svar

Blødkogt æg ! Blødkogt æg !

Godt det er officielt , vi kan ikke længere koge blødkogt æg ... Har kunnet, for år tilbage blev de altid som de skulle være, fast hvide blødt/flydende indre ...

Så har vi ikke rigtigt spist det længe, nu kan vi ikke...

Manden skulle koge 3 stk. her til morgen, han kogte dem 3½ minut, det hele var flydende .... han havde læst det et eller andet sted, det med de 3½ minut.

Så var det vi kom til at tale om, øges kogetiden når der er flere æg i gryden ??

Skal de startes op i kold vand, eller ned når det koger ??

Vi koger som regel mellem 2-6 æg alt efter hvor mange der er hjemme til morgen mad .....

Nu skal vi snart i sommerhus med de 3 voksne unger og 1 kæreste, og så kunne det da være lækkert med et PERFEKT blødkogt æg til morgen mad .....

For mig er det en helt fast hvide og en flydende blomme, men hellere til det mindre flydende end til ret vandagtigt....

Så kom glad med det idiot sikre fif til hvordan det opnås smiley


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Problemer med vaskemaskinen 500 kr.
  • Græsslåning (højt græs) og fjerne ukrudt imellem fliser 1.200 kr.
  • Opsætning af savsmuldstapet og male ca 300 m2 205 kr.
  • Køkkenskabe og skabe til mødelokaler 1.800 kr.
  • Opsætte og skære loftlister i forskellige grader.(Kongens Lyngby) 700 kr.
  • Butiksskilt strammes 1.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Blødkogt æg !
  • #1   14. sep 2013 Vores får 6½ minut smiley

  • #2   14. sep 2013 Æg kommes i kogende vand, blødkogt er de på 5 min når det er standard æg fra køleskabet, er æggene stuetemperatur passer det fint med 3 1/2 til 4 min, der skal ikke koges flere æg af gangen end at vandet holder sig koge de medens du putter dem i.
    Æg koges altid med låg på gryden:)


  • #3   14. sep 2013 @ En Lækker ... oh, ja så har han da læst helt forkert, det er jo næsten det dobbelte, så tror da pokker at de 3 æg endte i skraldespanden

  • #4   14. sep 2013 Vi koger altid uden låg, og har ofte 10 æg i en mindre kasserolle, og der får de mellem 6½ minut og 7 minutter alt afhængig af størrelsen på ægget.


  • #5   14. sep 2013 6 minutter til to L æg direkte fra køleskabet og i bulerkogende vand smiley hvor det så gerne lige må køle lidt når æggene kommer i )

  • #6   14. sep 2013 Jeg lægger æggene i det kolde vand i kasserollen og varmer op. Fra det øjeblik det koger, får det derefter 5 minutter.

    Vijola smiley


  • #7   14. sep 2013 jeg putter mine æg i koldt vand så de ikke er dækket 100% men så toppen lige stikker over vandet. Så tænker jeg kogepladen på fuld skrald. Når vandet så koger skruer jeg ned til den temp. hvor vandet bliver ved med at koge og lader dem koge i helt nøjagtigt 5 min. de er altid perfekte hos mig, men det afhænger også af din kogeplades hastighed til at få vandet i kog.

  • #8   14. sep 2013 SE, prøv lige at se indlæggende smiley

    Det er en videnskab med hver videnskabs mand/kvindes GULD korn/ÆG !!!

    Med låg, uden låg, i kogende vand i koldt vand .... Jeg troede jeg kunne få løsningen serveret og ikke skulle tænke selv smiley

    Nå men et m/L æg skal på en eller anden måde have mellem 5-6 minutter kan jeg konkludere ....



  • #9   14. sep 2013 Det har også noget at gøre med hvilket komfur du har. Vores venner insisterede på at det virkede 100% hvis man lagde æggene i koldt vand og så gav dem 3 1/2 minut når æggene begyndte at koge. Det virker på deres keramiske komfur derhjemme, men på vores induktion fik de alt for lidt, fordi den varmer hurtigere op.

    Men... ellers så bruger jeg altid æggekoger. Det går aldrig galt. smiley


  • #10   14. sep 2013 Det er måske en god ide at prøve dig frem smiley
    Du kunne teste med nogle æg,med og uden låg og i kold og kogende vand smiley


  • #11   14. sep 2013 @ En Lækker ... jep må op og købe 30 æg, lave et videnskabeligt "sådan koges det perfekte æg "

    Men skal jo åbenbart prøve ikke alene om det skal i koldt, eller kogende vand, om det er med eller uden låg, men også have forsøg med om ægget kommer fra stuetemperatur eller køleskab, samt forskellige komfur typer ...

    Mon man kan skrive Phd, og søge støtte til den slags ...

    Nå, men en gang ude i fremtiden så kommer MÅSKE " The one and Only way " til det perfekte blødkogte æg ......


  • #12   14. sep 2013 Denne opskrift plejer også at virke til blødkogt æg:
    Æg kommes i gryde med koldt vand. Ingen låg.
    Gryden sættes på komfuret og der tændes helt op.
    Når vandet koger meget, slukkes der. Når vandet er helt stille er æggene færdige.


  • #13   14. sep 2013 @ Malene, ah se det kan jeg så regne ud kun kan være på et helt almindeligt pladekomfur, da der er eftervarme . .

    På et gas, eller det induktion vi har kan jeg ikke tro de får nok, der er vandet jo stille 2 sek. efter du har slukket ... så der vil de få alt for kort tid ....


  • #14   14. sep 2013 Ja hvis ikke du boede så langt væk, kunne du købe nogle af vores smiley vi har høns.

  • #15   14. sep 2013 Min mand spiser hver dag et blødkogt æg til morgen, vi bruger økologisk æg og de er som regel lidt mindre end de store hvide æg.
    De kommes i kogende vand og koger 4 min og er faste i hviden og flydende blomme.
    Store æg får 5 min.
    De tages direkte fra køleskabet


  • #16   14. sep 2013 http://www.mn.uio.no/kjemi/tjenester/kunnskap/egg/

    Så bliver det dælme ikke mere præcist *GG*


  • #17   14. sep 2013 Den er da genial CH smiley

  • #18   14. sep 2013 Energimæssigt vil det afgjort være bedst at koge med låg, alt for meget varme spilles ellers, samtidig fyldes huset med damp, dvs vand ikke smart smiley smiley

  • #19   14. sep 2013 @ Ch. den er intet mindre end lige det jeg ledte efter .... mon Bilka tager mine 30 æg retur smiley

  • #20   14. sep 2013 Jeg kan hellere ikke koge æg, derfor har jeg invisteret i en æggekoger.........

Kommentér på:
Blødkogt æg !

Annonce