952 visninger
|
Oprettet:
Tilmeldt:
3. jul 2011 Følger: 9 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 243 Svar: 5.736
Klejner opskrift {{forumTopicSubject}}
ÅH NEJ! Jeg har lige fundet ud af at klejner slet ikke er så svære at lave, så det må jeg prøve!
Hvilken opskrift bruger du?
De må ikke være for hårde, tørre eller knasende
jan 2012
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 308
Den opskrift vi har brugt står i Amo's Jule kogebog så jeg kan ikke rigtig komme til at skrive den ned da den ligger hos min søster desværre
jul 2011
Følger: 9 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 243 Svar: 5.736
jan 2012
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 308
Når du så har lavet klejnerne altså formet dem og det hele så putter du dem op på det brune papir (med den ru side op af!) og så lader du dem ligge og tøre 1 times tid der.. Derefter koger du dem så i palmin hvilket du nok godt ved, og derefter en tur op og tøre på brunt papir igen, med ru side op af, og de må IKKE pakkes ned i noget før de er 110% kolde
-Det gør HELE forskellen at man lader dem ligge og tørre lidt ind inden de bliver godt, vi prøvede nemlig også uden og de blev SÅ kedelige..
og Citronskal er forresten også nærmest uundværligt i en klejne!
jul 2011
Følger: 9 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 243 Svar: 5.736
aug 2013
Følger: 10 Følgere: 73 Hunde: 3 Emner: 263 Svar: 7.763
http://pillesunivers.blogspot.dk/2011/12/klejner.html
jan 2012
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 308
dec 2012
Følgere: 21 Emner: 49 Svar: 3.654
De skal koge til de er nok;) de flyder op og bliver svagt lysebrune tag evt en op og skær den igennem, så får du en fornemmelse af det;)
Prøv med en stump dej hvis du ikke har en tændstik, det skal bruse og boble når du putter det i;)
dec 2012
Følgere: 21 Emner: 49 Svar: 3.654
aug 2013
Følger: 10 Følgere: 73 Hunde: 3 Emner: 263 Svar: 7.763
Og af den opskrift jeg har smidt op, bliver der de klejner du kan se på billederne, tæller dem ikke
mar 2008
Følger: 8 Følgere: 23 Hunde: 8 Emner: 24 Svar: 3.178
4-6 klejner i gryden af gangen, ikke flere!
apr 2010
Følger: 10 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 17 Svar: 180
Denne opskrift er GOD - mums og nam nam
God fornøjelse og rigtig god jul
aug 2013
Følger: 10 Følgere: 73 Hunde: 3 Emner: 263 Svar: 7.763
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Ellers er den god og nem, klejnerne er lette at vride.
jul 2011
Følger: 9 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 243 Svar: 5.736
jan 2012
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 308
Nej alle klejnerne skal ikke i gryden samtidig, det går lyn hurtigt så det bliver også for svært at styre
Vi har ingen problemer haft med at klejnerne er klistret sammen.. så det gør de nok bare ikke
Det kommer jo an på hvilken portion man laver
De skal koge til de er lækre lysebrune, ikke for lyse men ikke for mørke.. man prøver sig frem og finder ud af hvordan man bedst selv kan li dem
Og jeg har ikke lige grader på palminen.. Da det havde stået 10 min efter det var smeltet smed vi en "prøve klejne" ned for at se om den kogte.. hvis den ikke gjorde ventede vi lidt og prøvede igen
jan 2012
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 308
Bagepapir suger ikke rigtig, og køkkenrulle KAN godt komme til at hænge fast og derfor er det brune papir bare 10x nemmere at arbejde med
Klejner opskrift