{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.387 visninger | Oprettet:

Min hund har HD {{forumTopicSubject}}

Ja som overskriften siger har min ene hund fået konstateret HD i graderne C og D.

Vi er så ved at finde ud af hvordan og om vi kan give ham et godt og smertefrit liv, om ikke andet så et par år.

Han er kun lige knap 2 år, vejer 41 kg og er en rigtig glad hund.
Vi vil starte en periode med smertestillende og hundesvømning for at se om vi kan få bygget noget mere muskeltur op.
Noget med at knoglerne var ikke begyndt at vise store tegn på slid endnu, så man kan give ham lidt ekstra tid ved at bygge musklerne op.
Men igen det er en stor hund så risikoen vil altid være der for at det ikke lykkedes og så skal han selvfølgelig have fred.

Men lige nu er vi åbne for forslag til hvordan vi kan gøre hans hverdag lettere.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min hund har HD
  • #1   18. mar 2014 Hellere water walk end svømning. Det er bedre.
    Og så ledtilskud.


  • #2   18. mar 2014 Har godt hørt om water walking, kan bare ikke finde nogen i nærheden hvor jeg bor :-\

  • #3   18. mar 2014 Tanja, det er faktisk "bare" at tage til stranden eller en lavvandet sø og så ud med jer begge to til en gang gåtur i vandet. Våddragt anbefales i de her temperaturer, hvis du ikke er viking.
    Men ellers prøv at efterlyse en water walker i dit område på HG, der er sikkert nogen, der har erfaringer.
    Og så er det en god ide at få nogle gode tilskud med Glucosamin, MSM og Chondroitin. Evt. noget C-vitamin til at booste immunforsvaret, så det kan bekæmpe evt. betændelser i leddene.
    I det hele tage bygge ham så godt op som muligt, såvel med foder, tilskud, opbyggende motion etc.


  • #4   18. mar 2014 Vi har en sø lige uden for døren som jeg tænkte vi kunne bruge når det bliver varmere, for synes de skriver alle steder at det skal være mellem 24-29 grader

  • #5   18. mar 2014 Vi er også ved at undersøge en masse med kosttilskudene, så håber vi kan give ham et godt liv trods alt

  • #6   18. mar 2014 prøv at få fat i Kennel Majrott hun bruger det hun bor oppe øster vrå mener jeg det hedder ,hun har brugt det til flere af hindes rottweiler ,og er glad ved det Majbritt ved hvor det er og hvad det koster ,


  • #7   18. mar 2014 Waterwalk, gåture I bakket terræn, hvor I øger tiden efterhånden som der bygges muskler på. En fys. kan hjælpe med øvelser... overvej evt. guld I hofterne. Min den ene tæve har fået lagt guld í hofterne for 2 uger siden og det har virkelig gjort en forskel!

  • #8   18. mar 2014 Jeg ville bruge søen under alle omstændigheder, men bare lade ham gå i det lave vand uden at få hofterne ned i det kolde vand, hvis den ellers har en lav del.

    Simpelthen fordi det er så god en motionsform for en HDhund. Tror jeg ville give ham gåturen i vandet og så lægge et back on track dækken på bagefter, prøv at læse her
    http://www.backontrack.com/dk/sadan-virker-back-on-track/

    I kan jo sagtens kombinere rigtig water walker med jeres sø, helt ideelt!

    Vi gjorde det faktisk på den måde i sommers, da vores Sibbe skulle genoptrænes efter en korsbåndoperation - kombinerede ww med stranden.

    Og fortvivl ikke, vi havde en schæfer med ligeså svær HD, han blev 9 år gammel i fin form, blev netop holdt igang med målrettet motion. Han var iøvrigt med på træningspladsen hver uge, der er jo masser af øvelser, de stadig kan klare selvom man skal undgå spring og andre meget ledbelastende øvelser.


  • #9   18. mar 2014 Vi vil i hvert fald undersøge en masse og så forhåbentlig finde frem til en træningsform der passer, kender godt back on track og det er klart også en mulighed vi skal have kigget på.


  • #10   18. mar 2014 For lige at citere min dyrlæge, der er en af de førende indenfor HD-operationer: Hunde dør ikke af HD, hunde dør med HD.

    HD er aldrig en dødsdom... Der er altid noget man kan gøre smiley Såfremt man vil selvfølgelig.

    Godt sted at starte er at holde hunden i god form, waterwalk og led-tilskud. Bliver det værre/for slemt, kan den få lagt guld ind, eller få nye hofter (sidste lyder måske voldsomt, men det er et ret simpelt og uproblematisk indgreb... Genoptræningstiden er heller ikke særlig stor... Og så har man en HD-fri hund bagefter)

    Svømning kan hunden kompensere under, og dermed få trænet sig forkert, hvis den allerede har ondt når man starter. Det kan den ikke under waterwalk, derfor er det smartere. Waterwalk er også mere skånsomt for leddene.

    Held og lykke med vovsen.


  • #11   18. mar 2014 TS jeg håber det er OK at jeg lige stiller et spørgsmål i din tråd?
    Det et gå i vand virker fordi det er hårdere at gå i vand end på land. Er det ikke korrekt? Kan det så have samme effekt at gå i løs sand på en strand eller på en pløjemark (som bestemt kan mærkes i MINE ben skal jeg hilse at sige smiley ) Eller er det bare SLET ikke det samme?


  • #12   18. mar 2014 Fubert, bevægelserne i vand er blødere, langsommere = mere skånsomme for led og muskler end når man ellers går. Rent fysisk er det drøjere på grund af modstanden, men bevægelserne kan ikke sammenlignes med dem i en pløjemark, dem ville jeg ikke gøre for tit med en hund med "løse/åbne" HD-led, de må simpelthen være for tunge/hårde, når jeg vurderer ud fra egen oplevelse.
    Men gåture i sand er super....


  • #13   18. mar 2014 Water walk er ikke bare at gå i vand. Man skal ikke forvente det samme resultat af at gå i en vandkant og at bruge waterwalker. Man skal vide hvordan man belaster forskellige muskelgrupper uden at gøre det forkert eller for meget

  • #14   18. mar 2014 CH, tja - vi fik det anbefalet af Charlotte Frigast, hun er trods alt temmelig veluddannet på området (dyrlæge, kiropraktor, akupunktør etc.) Hun mente faktisk, at det i en del tilfælde er bedre end ww.

    Jeg så en hund, der ikke spændte sig op på samme måde som i water walkeren, en hund der gik afslappet og frit, trådte faktisk bedre igennem på stranden end i ww.

    Men under alle omstændigheder, så er der ingen tvivl om at man får det bedste resultat ved at få hunden tjekket igennem hos dyrlæge og ledspecialist, så man ved hvordan man skal arbejde med den, hvor den skal opbygges og hvor den skal skånes.


  • #16   18. mar 2014 Tak for svaret Kirsten. Så blev jeg også klogere i dag smiley

  • #17   18. mar 2014 En hund spænder ikke mere op i en waterwalker end den gør i et svømmebassin - den skal jo under alle omstændigheder lige vænne sig til det.

    I waterwalkeren er der tilknyttet en veterinærsygeplejerske, der har forstand på både vandybden - som har betydning for hvor meget der belastes og hvilke muskelgrupper, der fokuseres på - og på hvilken modstand, der skal sættes på, når det er relevant, både i form af hastighed og tyngde/direkte modstand påsat benene.

    Ud over det, så føres der journal og udviklingen følges og behandlingen justeres alt efter hvordan hundens tilstand forandrer sig.

    Det kan så absolut ikke erstattes med gåture i lavt vand.... Overhovedet.


  • #18   18. mar 2014 Nå ja - der følger jo også vejledning til sideløbende fysioterapeutiske øvelser, der passer til det niveau hunden befinder sig på genoptræningsmæssigt.

    Noget lægmand altså ikke kan forventes at have den store indsigt i.


  • #19   18. mar 2014 Husk lige at mange af de hersens stoffer i led tilskud ingen dokumenteret effekt har som ofte. Derudover så tænker jeg at motion på varierende terræn, gerne blød bund såsom sand, burde hjælpe godt med opbyggelse af stabilitet i leddet, men det er blot et forsigtigt bud. - og så waterwalker.

  • #21   18. mar 2014 CH det var ikke svømmebassin jeg sammenlignede med, men lav vandstand på stranden, og jeg kan godt love dig, at vores hund slapper bedre af på stranden. Og jeg anbefaler jo netop en kombination for at få vejledningen ind over....

    Vi kombinerede f.eks. ww med laser, massage, kiropraktik, akupunktur, passiv bevægelsestræning af leddene og så de strandture, du ikke er begejstret for. Og netop det, at strandturene muliggjorde en daglig træning med skånsom belastning gjorde, at hun superhurtigt kom sig ovenpå TTA op. Økonomisk ville en daglig omgang i ww koste flere tusinde kr. mdl. oveni alt det andet, det er også en ting man skal tage med i overvejelserne.







  • #22   18. mar 2014 Er jeg ikke begejstret for strandture *GGG*

    Jeg skriver at WW er mere anvendeligt som decideret genoptræningsværktøj end det at man selv foranstalter genoptræning på lavt vand.

    Det gør jeg i øvrigt ud fra erfaring med begge smiley

    Genoptræning dækkes af en sygeforsikring. Ihvertfald i et omfang.


  • #23   18. mar 2014 Cooper har C men han elsker at løbe, skal jeg så undgå det når han selv vil???

  • #24   18. mar 2014 CH, ikke strandture i det her øjemed vist. smiley

    Der er så nok mange forsikringer, der ikke dækker forebyggende ww-træning af HD-hund, jeg tror man kommer til at slås godt for det ihvertfald, hvis det overhovedet skal lykkes. Og der er desværre også mange, der stadig ikke har sygeforsikringerne.....

    For vores vedkommende havde vi med to store operationer lige efter hinanden forlængst ramt max.udbet.loftet, men det er en anden sag.



  • #25   18. mar 2014 Vi havde ingen problemer med forsikringen. Det står jo i policen Hvordan de dækker. Vi fik 2 x 3000 kr. Til genoptræning.


  • #26   18. mar 2014 Allergisk: han har ondt det var derfor vi startede med at tage til dyrlægen, vil du ikke også have ondt hvis dine knogler ikke sad som de skulle?

  • #27   18. mar 2014 Det er ikke altid hunde med HD har smerter.

    Der er masser af hunde, hvor det aldrig ville have været opdaget medmindre hunden blev testet for HD i forbindelse med forberedelse til avl.


  • #28   18. mar 2014 Det er i øvrigt ikke det, at knoglerne er løse, der er problemet. Det, der gør ondt på hunden er den irritation - en slidgigtsforandring - som er konsekvensen af løse led.

  • #29   18. mar 2014 CH - desværre er der en del forsikringsselskaber, der afviser det de kalder arvelige sygdomme, og som netop placerer HD blandt arvelige sygdomme.

    Vi har flere gange set afvisning af HD-relateret behandling hos forsikringsselskaber i vores bernergruppe - så man skal være meget obs på om ens police dækker netop dette punkt.


  • #30   18. mar 2014 Jeg har udvidet HD, AD og OCD dækning da mit forsikringselskab betegner disse som arvelige.

  • #32   19. mar 2014 Knoglerne var ikke begyndt at gå i stykker eller hvad man nu kan sige, brusken kan jeg ærlig talt ikke huske om han sagde noget om, fik en helvedes masse info. Men ondt har han hvert fald og han kommer på glucosamin og msm og så er vi ved at finde ud af noget træningsformer der er godt til ham.

Kommentér på:
Min hund har HD

Annonce