1.655 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 28 Svar

KH og "lovløshed" KH og "lovløshed"

Er lidt nysgerrig efter om nogen ved hvordan reglerne er, hvor man henvender sig osv. eller som måske bare oplever/har oplevet det samme.

Det bliver lidt langt, håber nogen alligevel gider læse til ende

Jeg har gået syg (dårlige skuldre) og skal igang med en ny uddannelse. Pt er jeg på KH og skal jo derfor aktiveres.
Den del er jeg helt ok med, ingen problemer der. Men måden den aktivering foregår på, mener jeg er under al kritik og direkte ulovligt.

Min første dag blev jeg sendt ud til et kunstprojekt hvor jeg, sammen med 2 andre, blev præsenteret for 500 sække á 20kg/stk der skulle læsses i en bil, fragtes ned til projektet og stables op i hovedhøjde.
Jeg udførte arbejdet, men fik efterfølgende en snak med min kontaktperson, at det altså ikke er en hensigtsmæssig opgave og da slet ikke når man nu netop er retur fra en sygemelding pga fysiske skavanker (er dog vurderet jobegnet -så altså ikke i ressoruceforløb eller noget)

Nå, men siden da har jeg været i en gruppe der har gjort boliger klar til flygtninge. Dvs. flytte, samle møbler, indrette osv.

Store dele af arbejdet er helt ok -men i opgaverne indgår altså osse dagligt løft/flytning af bl.a. skabe på lige knapt 40 kg -pakket i kasser uden håndtag osv, og som jævnligt skal op på 1. eller 2. sal med ikke ligefrem let tilgængelige transportveje.

Jeg har snakket med min kontaktperson som siger han ikke har andre opgaver, jeg har snakket med andet personale på stedet som siger at vil jeg ikke udføre arbejdet skal jeg ikke være der, jeg har snakket med min sagsbehandler på jobcenteret som blot siger "nå"...

Nu ved jeg fra tidl arbejde at der faktisk er regler for hvor meget man må løfte og under hvilke forhold -så jeg henvendte mig ved arbejdstilsynet for at være sikker på reglerne
-der var absolut ingen tvivl, det arbejde vi udfører er IKKE lovligt, og damen mente bestemt at osse folk i aktivering er omfattet af arbejdsmiljøloven.

Men hvad gør man så derfra? Jeg kan ikke søge mig til nogen der har med arbejdsmiljø at gøre i min kommune, og i informationen kan de ikke hjælpe når jeg ringer.

Jeg kan self udfylde en officiel klage til arbejdstilsynet, men for det første er det måske lidt overkill at starte der, og for det andet er det ingen garanti for at de rent faktisk gør noget ved sagen -de prioriterer sagernes alvor og handler så på dem de prioriterer højest.

Så hvor står man som KH-modtager, når man hverken har fagforening, sikkerhesrep. eller andet i ryggen, som man jo oftest ville have ved alm ansættelse?


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Hjælp til elstik 500 kr.
  • Vinduespudsning 600 kr.
  • Luge ukrudt 1.375 kr.
  • Flyttet et klædeskab. 700 kr.
  • Swiss Klædeskab 2.000 kr.
  • Terrassedør trepunktslås binder 1.350 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  KH og "lovløshed"
  • #1   5. aug 2015 Umiddelbart ville jeg sige at du skal sende en anmeldelse til Arbejdstilsynet som så vil komme og tjekke op på arbejdspladsen. Så længe du ikke har fagforenin G så tror jeg det er eneste mulighed.

  • #2   5. aug 2015 Men arbejdstilsynet kommer netop ikek automatisk ud blot fordi de modtager en klage -de prioriterer de værste tilfælde, så der sidder altså en og vurderer hvor alvorlige klagerne er, og derudfra besluttes om de overhovedet vil se på sagen.

    Så selvom jeg kan sende en klage, så er der absolut ingen sikkerhed for at der så rent faktisk gøres noget.

    Min bekymring er jo self at jeg når at få bøvl med kroppen igen, inden jeg finder mig elevplads/arbejde.
    Og selv hvis jeg klarer frisag, kommer der jo mange efter mig som vil rende i samme problem


  • #3   5. aug 2015 Ved ikke hvor man henvender sig, men synes som regel først der sker noget når pressen går ind i sådanne ting her.

    Har kun hovedrysten tilovers for at man sætte folk med fysiske skavanker til sådan arbejde !


  • #4   5. aug 2015 tja, selv som 100% sund og rask, er det jo faktisk ikke lovligt -som minimum skulle der stilles hjælpemidler til rådighed, men udover et par arbejdshandsker er der altså ikke noget at komme efter...

    I min kommune gælder APV mm. åbenbar kun for ansatte, ikke for ledige smiley


  • #5   5. aug 2015 Her er en grov vejledning for folk uden skulder- og ledproblemer.


    profilbillede
  • #6   5. aug 2015 Når man arbejder må man ikke løfte over 11 kg uden hjælpemidler. Men hvilke regler der er når man er på Kh aner jeg ikke. Men jeg er enig med dig i at det ikke burde være i orden.

  • #7   5. aug 2015 Stella -ifølge arbejdstilsynet er KH-modtagere omfattet af samme regler. De tungeste kasser er vi jo så gerne 2 om, så de må veje noget mere end 11 kg, men pga arbejdsstilling, at de skal sløbes ret langt, op af trapper mm. er 40kg altså en hel del for meget uden hjælpemidler.
    Hvad man må bære er nemlig ikke kun afhængig af kg men osse af en række andre faktorer -se f.eks. Sørens billede. Derudover må man osse bære mere hvis det der bæres er "handy" i forhold til, som i vores tilfælde, kasser i uhandy størrelse/form, uden håndtag osv.


  • #8   5. aug 2015 Hende jeg snakkede med ved arbejdstilsynet var på ingen måde i tvivl om at det ikke var lovligt det vi bliver sat til. Men hun rådede til at tage kontakt til leder/hvem end der arbejder arbejdsmiljø i kommunen i første omgang.

    Men har som sagt haft kontakt til diverse folk tilknyttet jobcenteret samt forgæves forsøgt at finde frem til nogen der har med arbejdsmiljø at gøre. Førstnævnte gav blot skuldertræk og sidstnævnte var ikke muligt -i informationen kunne de ikke hjælpe og den eneste der står nævnt i forbindelse med arbejdsmiljø på kommunens hjemmeside, kan ikke kontaktes (er hvad tlf-svaren siger når man ringer og email kan man ikke få)

    Men hvem f*nden kontakter man så lige? Der findes jo nærmest klageinstanser til alt -findes der mon nogen man kan klage til over ens aktivering?

    Mit indtryk er at hvis man brokker sig, så er opfattelsen lidt at så er det bare fordi man ike gider arbejde og det er jo ikke tilfældet


  • #9   5. aug 2015 Ellers hvad med en udtalelse fra din læge om risikoen for at du bliver syg igen hvis du udfører arbejde med tunge løft. ?

  • #10   5. aug 2015 Ginne -har en tid ved lægen på mandag, så håber han vil skrive noget i den retning.

    Men jeg tænker jo lidt at forholdende burde bringes i orden ikke bare for mig men sådan helt generelt -det burde da ikke være muligt for en kommune at bruge KH-modtagere til opgaver som almindeligt ansatte ikke lovligt kan udføre


  • #11   5. aug 2015 Ude i den "virkelige Verden" har vi løft der kan være tunge for nogle, men det løser man da bare ved at en kollega hjælper.
    Der kan selvfølgelig være nogen som trækker den liige langt nok smiley


    profilbillede
  • #12   5. aug 2015 hehe housebuster -good one smiley

    Men ja, vi er osse flere -og dete r super de dage vi har et par stærke mænd med, men andre dage sender de to små tøser ud, og vi skal så have bakset 4 x 40 kg op af en eller anden latterlig vindeltrappe op til 1-salen i et hus med skråvægge og absolut ingen plads at bevæge sig på (ok -det er trods alt ikke alle steder der er sådan -men de findes altså, og der er slet ikke så få af dem smiley )

    Generelt er jeg ikke hysterisk med diverse lovgivning -det er sgu ikek altid muligt at overholde 110% i den virkelige verden.
    Jeg har til dato aldrig gjort brug af arbejdstilsynet og har sgu aldrig brokket mig over arbejdsmiljø.

    Men det voldsomt frustrerende når man skal aktiveres til sygdom, og når de regler der gælder for de ansatte, ikke overholdes når det kommer til de ledige.

    JA jeg er på KH, og jeg er skam ganske taknemmelig for at sådan noget findes her i landet. Jeg er mere end villig til at blive aktiveret -men jeg får altså faretillæg eller en bonus for tunge løft... Og jeg mener det er uacceptabelt at de regler der gælder for det almindelige arbejdsmarked, sættes ud af spil blot fordi det handler om KH-modtagere


  • #13   5. aug 2015 Reglerne sættes kun ud af spil, fordi den kommunale verden er fyldt med små inkompetente mellemledere med brun tungespids.
    Når man i det private fx arbejder for Dong eller Vattenfall, så koster een overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen typisk 3 ugers bortvisning fra pladsen for de berørte medarbejdere. Så der er ingen virksomhedsledere interesseret i slendrian. Men i kommune oh lala og sikke det går smiley


  • #14   5. aug 2015 På en arbejdsplads er det sikkerhedsrepræsentanten man skal have fat i.
    Jeg tvivler på de kan bortvise dig fra kommunal aktivering, for at sige NEJ til tunge løft, hvis du udfører resten af opgaverne der måtte være.


  • #15   5. aug 2015 Housebuster -en sikkerhedsrep har man jo ikke i aktivering. Og bortvise kan de ikke nej -men de kan meddele jobcenteret at man ikke er villig til at deltage aktivt i sin aktivering, og så trækkes man i KH (det var den besked jeg fik, da jeg, pænt og høfligt, meddelte at der var en opgave jeg ikke ville udføre netop pga tunge løft)

    Hvis ikke man er i ressoruceforløb, arbejdsprøvning e.l. så antages det at der ikke er nogen skånehensyn what so ever, og så skal man udføre det arbejde man sættes til, hvadend det så er...
    Og det ville jo så osse være ok, hvis de opgaver overholdt gældende lovgivning for det normale arbejdsmarked.


  • #16   5. aug 2015 Aner ikke hvordan aktivering virker, men er de tunge løft ikke en lille det af dagligdagen?

  • #17   5. aug 2015 Nogen dage jo -andre dage er der ikke ret meget andet end tunge løft.

  • #18   5. aug 2015 Så længe du ikke undlader at møde op, på grund af tunge løft. Og siger fra i de konkrete situationer, hvor der er for tunge løft, så kan ingen vel forlange mere


  • #21   6. aug 2015 Hvis ingen vil høre din klage må du have fat i jobcenterlederen. Skriv en mail og få en kvittering for modtagelse. Bliver dette ignoreret er det næste den politiske ledelse i kommunen, herunder borgmesteren.
    Sker der intet må ankestyrelsen og ombudsmanden involveres.

    Skide godt du gør noget, Michelle. Mange bliver ødelagt når de ikke tør sige fra.


  • #22   6. aug 2015 Caroline -medierne er self altid en mulighed, men helt ærligt har jeg ikke lyst til at lægge navn til (endnu) en debat om KH-modtagere. Tænker det nok heller ikke gør noget godt for ens jobsøgning...

    Pia -det er ikke et job, det er aktivering. Derfor har man self heller ikke en fagforening i ryggen (i fagforening kommer du først på dagpenge og skal ikke på kompetencecenteret til aktivering -først når man engang har opbrugt retten til dagpenge, kan man ende på KH. Eller hvis man slet ikke har været medlem af fagforening, så ryger man direkte til KH).
    Og siden det jo ikke er et job man har, men derimod en aktivering, har man heller ikke en sikkerhedsrep og andet i den dur -man er jo ikke i et ansættelsesforhold.

    CH -det var self en mulighed at gå den vej, den tanke havde jeg slet ikke tænkt.


  • #23   6. aug 2015 Det er kommandovejen smiley

    At gå til pressen er ofte en stor omvej især ved enkeltsager. Det betaler sig sjældent, desværre, men koster en masse energi.

    Der er som sådan Ingen instanser der beskytter aktiverede - derfor må man gå ad den nævnte vej.


  • #24   6. aug 2015 Hvis du ikke kan klare aktiveringen, så meld dig syg..

    Jeg kan ikke holde til at blive aktiveret, jeg går helt i baglås.. Jeg har meldt mig syg så meget at jeg lige nu går hjemme indtil de finder en bedere løsning..

    Jeg er under 30, så de har været MEGET opsatte på at sende mig ud i alt muligt..

    De kalder mig for en "interesant sag" fordi jeg SER rask ud men ikke er det smiley


  • #25   6. aug 2015 At melde sig syg får bare tiden til at gå i det uendelige.
    De skal overholde loven - Michelle beskriver netop at det ville være fint hvis de ikke overskred den.
    Er man syg og i afklaring handler det om at få beskrevet og taget højde for skånebehov så man undgår sygemelding. Men det er så ikke tilfældet her.


  • #26   6. aug 2015 Jeg har nogen begrænsninger, men ikke nogen der forhindrer mig i at varetage et helt almindeligt arbejde -jeg skal self ikke være flyttemand, lagermedarbejder e.l. hvor der må forventes at skulle løftes meget, og jeg kan ikke klare en 40 timers arbejdsuge, men et almindeligt gennemsnitligt job kan jeg godt varetage, og dermed osse de 25times aktivering som kræves når man er på KH, hvis blot vilkårene var indenfor hvad der er lovligt.

    Jeg vil ikke meldes syg igen -jeg har gået syg i meget lang tid og det er altså ikke en fest, og i øvrigt er jeg alt for glad for endeligt at være "arbejdsparat" til igen at skulle gå syg derhjemme smiley
    Jeg har desuden fået en praktikplads der starter om 3 uger -noget jeg glæder mig rigtigt meget til, og som har mulighed for at ende ud i en elevplads. Så sygemelding er bare ikke en mulighed.


  • #27   6. aug 2015 Man SKAL ikke have 25 timers aktivering. Jeg er selv på kh. Min sagsbehandler er pt ved at finde et sted hvor jeg kun skal være 6 timer om ugen

  • #28   6. aug 2015 jo det SKAL man, når man er jobparat og ikke har særlige skånehensyn -du har åbenbart netop nogen skånehensyn. Og jeg ønsker sådan set heller ikke særlige hensyn, jeg ønsker blot at kompetencecenteret overholder gældende lovgivning, ikke kun for min skyld (jeg skal trods alt ikke være der så længe endnu) men osse for de mange mange mennesker der jo kommer efter... jeg er bestemt ikke den eneste derude der er utilfreds med situationen som den er nu

  • #29   6. aug 2015 Jeg er i uddannelses parat gruppen fordi det jo ikke ser så fint ud hvis en under 30 er i andre grupper. Jeg er ikke i en skåne gruppe

  • #30   6. aug 2015 men jeg er over 30 -reglerne er ikke helt ens for over 30 som under.

    Men jeg har nu heller ikke noget problem med at skulle aktiveres -jeg synes det er helt fair at man skal lave noget for sin KH. Forholdende skal jo bare være i orden, uanset hvad de så sætter en til


Kommentér på:
KH og "lovløshed"

Annonce