2.731 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 76 Svar

Krydderier Krydderier

Jeg så lige madmagasinet og tabte kæben.

De sagde, at i DK er de mest brugte krydderier salt og peber - og frikadellefarsblanding!!

A' hva'? tænkte jeg.

I programmet fremgik det at rigtig mange danskere faktisk ikke bruger ret mange krydderier eller krydderurter i den daglige madlavning. Og hvis de gør, er det blandingskrydderier som eksempelvis karry.

Hvad har du på hylden som du bruger? Hvilke krydderier har du altid stående og hvilke bliver du nødt til at købe nyt af på jævnlig basis fordi du rent faktisk bruger af det?
Hvilke krydderurter har du i haven/vindueskarmen?

Kan HG modbevise madmagasinets påstand?


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Samle kommode 400 kr.
  • Skifte cover til lampe i loft 500 kr.
  • Utæt afløb i køkken 1.500 kr.
  • Sæt en loftslampe op i udtaget 400 kr.
  • Cykelkæde 475 kr.
  • Tømrer til reparation og ophængning af badeværelses skab 1.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Krydderier
  • #2   9. nov 2016 Jeg bruger meget hvidløg, og så er jeg glad for oregano, basilikum og så Santa Marias krydderurter mix.

  • #5   9. nov 2016 Det jeg bruger mest er: Timian, Rosmarin, Basilikum, Muskatnød, Estragon, Hvidløg, Karry, Oregano, Vanilje, Kanel og forskellig slags salt.

  • #6   9. nov 2016 Salt er ikke rigtig et krydderi. Men mine foretrukne smagsgivere er: salt, peber, brun farin, cayennepeber, tørret chiliblanding, æblecidereddike, persille, muskatnød og karry.
    Jeg bryder mig ikke så meget om komplekst krydret mad. Enkelt og med pondus smiley Saltmængden skal være på plads og ligeså med sur/sød balancen.
    Vi har netop spist wienerschnitzler - uden peberrod. Glemte det i farten smiley


  • #9   9. nov 2016 Jeg har i øvrigt en intenst had til kardemomme, og så rød peber i farser eller lignende.

  • #10   9. nov 2016 Fedt!
    Meget af min korte lamslåelse er, at jeg selv synes jeg laver mad ret konservativt, men jeg har da godt nok meget mere på hylden som jeg bruger ofte end lige de nævnte i første indlæg - og frikadelleblanding - har aldrig prøvet det, jeg kan sleeeet ikke se formålet..

    Men - de tørrede krydderurter, must haves: Timian, oregano, basilikum, rosmarin. Dem skal jeg have hjemme. De første tre kan jeg bedst lide også at have i frisk version, men har det ikke altid.
    Så skal der være spidskommen, koriander, kanel, gurkemeje, muskat, kardemomme og vanille. Noget af det stødt, andet både stødt og i tørret hel form.
    Tørrede enebær skal også være på hylden og blandingskrydderierne Garam Masala og five spice.
    Har også altid paprika, men er faktisk ikke monster fan, så jeg bruger det ikke så ofte. Har en mill & mortar røget paprika, men den er stææærk - ville måske bruge den lidt mindre, hvis den var mindre voldsom.

    Kryddersalt har jeg ikke noget af selvom jeg er ret vild med at bruge det - mangler lige de perfekte blandinger. Bruger i stedet ren flagesalt, når salten skal andet end blot smagsforstærke.

    Det er vist den hurtige gennemgang - har nok glemt noget, tænker jeg.


  • #11   9. nov 2016 Jeg har ikke fået oparbejdet mig en ordentlig krydderisamling her i lejligheden endnu smiley så jeg har bare (udover salt og peber...) noget chilimix, karry og så pestokrydderi. Hvis ikke jeg har det så bruger jeg ikke så meget...

    Men det var fandme træls den dag jeg ledte efter noget færdigt krydderi til græske bøffer, noget jeg ellers aldrig plejer at bruge, og så havde de det jo selvfølgelig ikke i Bilka som jeg ellers stolede på smiley Lesson learned - hav altid krydderi som du ellers aldrig bruger!!


  • #13   9. nov 2016 Til tilsmagning bruger jeg naturligvis salt, men jeg har vænnet mig så meget til at få maden tilsmagt præcist, så jeg laver aldrig mad uden at smage til med sukker og noget lys balsamico/hvidvinseddike, hvis det er aktuelt.




  • #14   9. nov 2016 Haha, jeg har forresten heller aldrig hørt om frikadelleblanding som krydderi - hvad er der i sådan en?

  • #17   9. nov 2016 Jeg ved ikke, hvad der er i Fünke smiley

  • #18   9. nov 2016 Hov, har da også karry og noget barbeque blandingskrydderi....

    Det løber alligevel op.


  • #20   9. nov 2016 Men altså jeg kan da godt se ideen med sådan en frikadelleblanding - det er hurtigt, let at gå til, og så er man sikker på at det smager ens hver gang smiley

  • #22   9. nov 2016 Der er tilsyneladende mange der ser ideen i det, Fünke smiley

    Det ligger også lidt i tiden - let, enkelt og hurtigt. Det svarer vel til pulverkager, der bare lige skal vand og olie i.


  • #24   9. nov 2016 Haha - jeg bruger stort set ikke peber.

    Manden får det på sine æg og jeg krydrer nogle former for oksekød med peber, ellers får det lov at blive på hylden. Kan IKKE lide det.
    Men er fan af salt...eller.. jeg bruger nok ret meget af det i forhold til gennemsnitsdanskeren, tror jeg.


  • #27   9. nov 2016 Man kan da starte med at benytte råvarer med smag, så er man i gang. Derefter er kun småjusteringer nødvendige.
    Retter skal ikke smage eens fra gang til gang. Lad jer inspirere af årstiden, humøret og dagsformen smiley


  • #28   9. nov 2016 CH - jeps, og hvis man tilmed ikke gider at fedte rundt med mad i en time så er det altså bare ret nemt smiley Det er selvfølgelig ikke den store udfordring at smide lidt forskellige krydderier i, men det er da sikkert noget jeg godt kunne blive fan af hvis jeg prøvede de færdige blandinger dér

  • #30   9. nov 2016 Jeg har mistet/fået ødelagt mine smagsløg - kan smage sødt, surt, salt, bittert og stærkt men ingen aromaer.
    Så der kommer den perfekte tilsmagning ind i billedet. Og der kommer saltmængder også ind i billedet.
    Det pudsige er, at når man får balanceret med sødt og surt, så kræver det faktisk en god del salt mere end hvad man ellers propper i sovser/dressinger/gryderetter o. lign.


  • #31   9. nov 2016 Mums, Minion... inspirerende.... smiley

    Er nok fan af at hente umami andre steder fra, tror jeg smiley


  • #32   9. nov 2016 CH - vil det sige at du stort set ikke kan smage maden? (hopper godt nok lige lidt på et sidespor)

  • #34   9. nov 2016 Fünke, nej. Eller rettere - jeg kan smage nogle ting, men intet med den rigtige smag.
    Faktisk er det jeg kan smage og lugte kun rene svovlforbindelser, som lugter anderledes for mig end de gør i virkeligheden.
    Det meste mad smager for mig som brændte fjer/hår/negle-agtigt...


  • #35   9. nov 2016 Hold da op, hvor træls - mad (og smag) er da en ret stor den af ens hverdag alligevel.. smiley for mig betyder det i hvert fald meget at jeg kan nyde smagen af min mad

  • #36   9. nov 2016 I den grad træls!
    Det er et kæmpe tab af livskvalitet. Jeg er glad for madlavning og bagning, og det bliver noget fattigt når aromaerne er pist borte. Jeg bliver altid nødt til at udspørge andre om detaljerne i smagene...

    Det er faktisk lidt småklaustrofobisk...


  • #37   9. nov 2016 Jeg har altid undrer mig over den der frikadelleblanding. Der står to rækker i den lokale Rema. Det er for mig så meget NOT.

    Men ud over det så sad jeg bare og nikkede til programmet. Jeg aner ikke hvad jeg skal bruge hvornår. Hvad passer i vores alm hverdagsretter og ja så er kæresten kræsen.
    Så vores krydderier er meget konservativt.

    Jeg bruger salt og peber. Hvidløg. Grønkarry paprika kanel og kardemomme. Vi har også gurkemeje stående da vi læste det skulle være godt til kærestens sygdom men vi får stort set aldrig mad jeg synes det passer i. Vi har også en stamret hvor vi bruger ingefær - men det er jeg ikke så vild med.
    Ind i mellem købes frisk basilikum eller mynte eller i den dur til en bestemt ret.


  • #41   9. nov 2016 Det kan jeg godt sætte mig ind i! Det må være noget af en mundfuld at skulle acceptere (no pun intended...)
    Nå, det var heller ikke for at hive det ud på et sidespor. Men det giver da noget af en anderledes oplevelse af mad som er en ret essentiel del af vores liv som vi helst gerne skulle nyde.. øv..


  • #43   9. nov 2016 løg, hvidløg og forårsløg bruger jeg i næsten alt! (men det er vel mere grøntsager end krydderier smiley )
    krydderurter: Persille, dild, basilikum, karse, tamian (tror jeg det er??) og så sådan noget langt med små knolde der minder om blomster hoveder aner virkeligt ikke hvad det er, men køber det næsten hver gang jeg er ude og handle!

    så salt i flere varianter, flage, groft, rødt, læsø osv. osv. og peber ( også forskellige sorter! ) selvfølgelig!
    karry bruger jeg også en god del, tandori! specielt fordi vi spiser meget kylling! og så har jeg sådan noget hvidløgs krydderi, og paprika, steak krydderi, chili, oregano, tørret balisikum, sådan noget andet tørret snask jeg ikke ved hvad er, tzatziki krydderi, amen jeg har alt muligt sjovt, muskat bruger jeg også meget og så har jeg forskellige bage krydderier som kardemomme, vanilje og andet jeg igen ikke kan huske hvad hedder..
    det er lige gået op for mig jeg ikke har en eneste ide om hvad 50% af de krydderier jeg bruger er, det er faktisk lidt pinligt haha smiley
    men elsker krydderier!! smiley


  • #44   9. nov 2016 Indica, det var en forkølelse med bihulebetændelse for halvandet år siden, der tog livet af nogle lugtenerver. Det første halve år var uden nogen former for lugte, så kom der fantomlugte, dem kan jeg stadig få, og så kom de der helt forskruede mærkelig og aldrig særligt lækre...

  • #45   9. nov 2016 ARrj, Ginne, det ville jeg være så ked af.

    Savner du at bruge mere krydderi eller?


  • #46   9. nov 2016 Årrrrh, lækkert skab, Batdog!!


  • #47   9. nov 2016 Hold op, et fedt krydderiskab, Batdog - hvor har du købt de glas? smiley

  • #48   9. nov 2016 Har jeg ret i, at de friske krydderurter, der kan købes i brugsen, føtex mm, ikke smager af det helt store? Ind i mellem får jeg nogle bundter frilandspersille, og det dufter i hele huset. Den fra brugsen dufter dårligt nok, når den får kniven på brættet. smiley

  • #49   9. nov 2016 Nej, dem gider jeg heller ikke. Dyrker helst selv.



  • #50   9. nov 2016 Vi har en hel krydderiskuffe, der indeholder lidt af hvert smiley

    Tørrede krydderier:
    Cayennepeber, paprika, røget paprika, chiliflager, spidskommen, kardemomme, kanel, vanilje (både stang og pulver), sennepspulver, hvid peber, løgpulver, hvidløgspulver, karry, hjemmetørret rosmarin og timian. Og selvfølgelig salt i tre 'former' og peber.

    Friske krydderurter:
    Lauerbær, bredbladet persille, purløg, rosmarin og timian i forskellige udgaver.

    Ellers bruger jeg:
    Forskellige eddiker, citron, forskellige slags sukker, ketchup, forskellige slags sennep'er, HP sauce, engelsk sauce, hjemmelavet chilipasta, sweet chili, soya, fish sauce, oyster sauce, forskellige karrypastaer (rød, grøn samt massaman), hvidløg og ingefær smiley

    Kan ikke lave mad uden mine krydderier smiley Nogle af de tørrede udgaver så som løg- og hvidløgspulver havde jeg ellers svoret, ikke skulle findes i min krydderiskuffe...men de er altså nødvendige til hjemmelavet rub og barbecuesovs til pulled pork smiley

    Jeg kan ikke lave mad uden salt...det smager jo ikke af en dyt så smiley


  • #51   9. nov 2016 Åh, alle de flydende lækkerier hører jo også med til et velassorteret køkken hos mig smiley

    Har altid lys soya, mørk soya, mørk sesamolie, engelsk sauce, østerssauce, en smagsløs olie og en olivenolie..
    Så er der også andre ting i skabet, men de er ikke must haves.


  • #52   9. nov 2016 Altså jeg kan ikke rigtig se hvor det skulle kommes i...
    salat.. kartofler og kød som kommer i ovnen, på panden eller i en sammenkogt ting med paprika.
    Jeg bruger virkelig minimalt salt. Og en smule peber på mit kød. Kæresten kan ikke lide peber og vi forsøger at spare på salten.
    Og jeg elsker ellers mad der smager - bare ikke af ingefær. Det er for blomstret smiley
    Så jo jeg savner det lidt.

    Men hvad jeg får da dild Chips...


  • #55   9. nov 2016 Altså friske krydderurter i salat er rigtig godt. Hele blade basilikum sammen med det andet, det er et hit.

    Kartofler i ovnen er lækre sammen med tørret timian, synes jeg. Nogle er også glade for rosmarin i den sammenhæng - de fleste tørrede urter kan velsagtens bruges her.

    I sammenkogte retter er der ingen ende på mulighederne for at benytte krydderier - men det kan være en god ide at vælge en verdensdel og gå ud fra sammensætninger som bruges der - det kan godt blive noget rod at blande det hele.


  • #56   9. nov 2016 En væsentlig smagsforstærker er også dit kogegrej. Der er ingen vej uden om masse. Det er måden at sikre, at den mad, der skal steges, rent faktisk også steges og ikke koges.

  • #58   9. nov 2016 Helt vildt, Indica! Det er møgfrustrerende, men jeg forsøger at få det bedste ud af det.
    Om ikke andet får manden altid perfekt tilsmagt mad *GG*


  • #59   9. nov 2016 Tænkte nok det var Rosendahl med de takker og låg dér, de har bare nogle rigtig flotte ting. Så er første juleønske nedskrevet smiley

  • #60   9. nov 2016 Enig Søren - uden overfladekaramelisering forsvinder virkelig meget smag fra ting, som skulle være stegte.
    Der skal være en fornuftig varmefordeling, ellers er det dælme svært...


  • #61   9. nov 2016 Induktion og pander af kettlebell-typen, det styrer smiley

  • #64   9. nov 2016 Vi fattigrøve må nøjes med glaskeramik....

    Håber en dag....


  • #65   9. nov 2016 Madlavning er for mig en kunst...en kunst som kan være uhyrlig kompleks eller ganske minimal smiley

  • #67   9. nov 2016 DEN vil jeg ønske mig!!

  • #68   9. nov 2016 Induktion er fantastisk smiley Herefter kommer grillen smiley

  • #70   9. nov 2016 Køkkenet er for vigtigt til at spare på inventaret. Altså det der har med madens smag at gøre. Mine køkkenelementer er selvgjorte og har en forventet levetid på 1200år +/- 10år smiley Massiv rigtig træ, ikke noget spån- eller mdf-plade. På den måde kan mine efterkommere med ren samvittighed brænde lortet, hvis de vil lave snobrød.

  • #71   9. nov 2016 Jeg er vant til induktion hjemme hos mine forældre - bortset lige fra keramiske kogeplader i sommerhuset.. da jeg så kom i min egen lejlighed og skulle lave alt maden - hver dag - på sådan et halvlangsomt og bestemt ikke hurtigt reagerende komfur... nu er jeg da i hvert fald taknemmelig hver gang jeg bruger induktion smiley :D (men jeg har da i det mindste et komfur og ikke trinette...)

  • #72   9. nov 2016 Haha - jeg nyder også at lave mad hjemme hos nogle venner og deres komfur.

    Dog vil jeg allerhelst lave mad på gas. Jeg synes det er det allerbedste men jeg er også en bangebuks og har ikke lyst til at have gas indendøre...


  • #75   9. nov 2016 Uhhm, elsker pakistansk mad.
    Havde nogle pakistanske veninder i folkeskolen og selvom det var rædsomt eksotisk dengang i firserne, så blev jeg altså forført af de dufte og smage, deres mødre kunne fremkomme med...
    Vi havde en pakistansk kvinde boende for nogle år siden - udnyttet, ja, det blev hun *GGG*
    Man har ikke en pakistaner på adressen uden at få go mam smiley



  • #77   9. nov 2016 Wuhu endelig en anden der ikke bruger peber særlig ofte, i love you CH smiley

    Jeg bryder mig ikke om smagen af peber, og syntes det stinker. Og kommer det i retter skal man ikke kunne smage det, og så kan jeg sgu ligeså godt lade være smiley

    Da jeg var i Go appetit fik jeg "skæld ud" af Claus Holm som sagde at det skulle jeg altså begynde at bruge. Her i sidste uge så min mand og jeg så " med kniven for struben" og køkken sagde så " jeg bruger stort set aldrig peber" , og jeg råbte nærmest til min mand " Hørte du det, han er min nye kokkegud!! " smiley

    Vi har ret så mange forskellige krydderier, både hele , blandinger, og stødt.
    Men på vores hylde står der bla: Karry ( 3 slags), Paprika, røget paprika, stødt chili, kanel ( stænger og 2 slags stødt), kardemomme ( stødt og kapsler), vanilje, graram marsala, tandori marsala, muskatnød ( hel) , oregano, timian, estragon, basilikum, hvidløgssalt, urtesalt ( 3 slags) , groft salt+ fint salt , peber, cajun , gurkemeje, løgpulver, Claus Holm klassisk rub , nelliker (stødt og hele), stødt ingefær, laurbær, spidskommen, Jamaican jerk , baharat , græsk krydderi, og så er der mere inde i skabet, men gider altså ikke lige lette måsen smiley

    I haven har vi purløg, kruspersille, og bredbladet persille. Når jeg nu skal igang med at fikse den nye have til foråret , skal der købes en masse forskellige krydderurter til mine højbede smiley


  • #78   9. nov 2016 Jeg spiser alt for meget salt smiley
    Så ja, salt er det jeg bruger mest smiley


  • #79   10. nov 2016 Jeg har en enorm krydderisamling, på trods af at jeg ikke er voldsom fan af meget krydret mad smiley
    Jeg er stor tilhænger af de enkle smage, og bruger kun en smule krydderi, så det ikke overdøver smagen af kød osv.
    Jeg har en halvstor samling af salte/saltblandinger, og flere forskellige peberblandinger. Har flere forskellige krydderiblandinger, som bruges ofte: lakrids/urte, mango/curry, barbecue, samt five spice er favoritterne.
    Har faktisk i dag fået andesteg med lakrids-urte krydderi, mums smiley
    Og så har jeg selvfølgelig masser af tørrede krydderier, som bruges til mad og bagning.
    Har flere forskellige olier med forskellige smage, forskellige slags soya (er stor fan af sweet soya), diverse balsamico og eddike typer.
    Og så er jeg stor fan af friske krydderurter, som dyrkes i haven og spises i store mængder i salater.
    Yndlingskrydderi er nok rosmarin smiley

    PS. Må med skam indrømme at jeg, indtil for 1 år siden, jævnligt brugte frikalet smiley Jeg elsker frikadeller, og kan lave alle mulige retter, uden problemer. Men mine frikadeller smagte ikke af en skid smiley Sidste år lykkedes det mig endelig at få lavet gode frikadeller fra bunden (fandt ud af at jeg havde brugt alt for lidt salt og peber), og siden da har jeg ikke haft frikalet i huset. For nu kan jeg endelig lave gode, HJEMMELAVEDE deller smiley


  • #80   10. nov 2016 vi har ret mange krydderier smiley
    Dem jeg lige kan huske vi har hjemme er Oregano, basilikum, Timian, Rosmarin, røget Paprika, grill krydderi, 3 forskellige slags karry, BBQ krydderi og laurbærblade.
    Udover det så har vi en bøtte til de mindre brugte krydderier som er gemt væk hvor der blandt andet er kanel og andre ting i smiley
    og så har vi salt og peber i flere afskygninger, Himalaya salt, hvidløgssalt og kværnsalt. Peber har vi vidst kun kværn peber og så sådan noget hæsligt pebermix som kæresten spiser smiley

    I fryseren har vi 3-4 bøtter med forskellige slags friske chilier og om sommeren har vi alverdens urter og krydderier i haven.
    Vi forsøger at dyrke så meget vi kan selv smiley


  • #82   10. nov 2016 TIMIAN - elsker timian. Bruger det friskt og har ca 10 kvm dækket med timian i haven, så kan altid finde frisk timian. Laurbærblade er også en favorit - igen friske fra busken i drivhuset hele året. Friskt er altså bare bedst.
    Derudover bruger vi temmelig meget peper, paprika, muskat og kanel.


  • #84   10. nov 2016 Salt er godt smiley
    Jeg bruger dog så godt som aldrig peber.
    Og det er altså ikke fordi jeg ikke kan lide andre krydderier, for det kan jeg godt, det er bare salt jeg bruger mest af.


  • #86   10. nov 2016 Pomfrittes-krydderi !! smiley alt andet er unødvendigt smiley

  • #87   10. nov 2016 Arrgh, løvstikke, det er noget af det slemmeste - sammen med frisk koriander.

    Det er helt tosset, dem kan jeg slet ikke have *GG*

    I min gamle have havde jeg koriander, og jeg kunne høste de lækreste frø - men prisen var, at hver gang jeg gik forbi det lille bed, så stank der af koriander *GG*

    Det endte med at jeg slagtede dem. Men... jeg tror egentlig jeg skal have nogle igen, for frøene er dælme lækre!


  • #88   10. nov 2016 Helt på linie med CH her: Løvstikke er virkelig slemt og frisk koriander er absolut no go.

  • #89   10. nov 2016 Det værste er, at har man først løvstikke i haven, så er de næsten umulige at slippe af med igen *GG*
    Kæmpe planter, der BARE breder sig.

    Men - det lykkedes for mig, da jeg flyttede ind her, hvor jeg bor nu! Det tog nogle år smiley

    Skægt med lige de to ting - det er nogle enten/eller urter.


  • #92   10. nov 2016 Skægt, Batdog!

    Den eneste måde jeg husker at have fået præsenteret løvstikke på som barn var i suppe hjemme hos min oldemor. Og dengang tror jeg heller ikke det faldt i min smag. Helt ligesom de der klumper selleri heller ikke gjorde.

    Måske, hvis det havde været en del af den daglige mad at det var gået...

    På den anden side - jeg er opvokset i et salt- og peber hjem, men er glad for krydderier selv, så det er måske bare noget medfødt *GG*


  • #93   10. nov 2016 http://www.avisen.dk/derfor-hader-du-korrianter_276069.aspx

    Garanteret løvstikke er inkluderet *GG*


  • #94   10. nov 2016 Nigella frø, det kræver hagesmæk blot for at tage det værste mundvand. Det kan måske skyldes, at mine til tider lidt abstrakte tankemønstre straks associerer til honeypot titbit aka Nigella Lawson smiley

  • #95   10. nov 2016 Hahah - jeg kan altså heller ikke lade være med at lave den association trods det, at Nigella Lawson ikke rigtig når idolværdigheden her smiley

    Jeg har faktisk heller aldrig rigtig været faldet for frøene. Har haft dem, men har ikke brugt dem.
    De hører til i begrænsede mængder i naan, ud over det gider jeg dem ikke smiley


  • #99   10. nov 2016 Batdog
    Forslag til aftale.
    Jeg skriver aldrig mere nigella***, og du klapper hesten ift elverreferencer smiley


  • #101   10. nov 2016 Jomfru i det grønne frø!

    Det er jo ikke blomster, vi taler om, nu må I lige være korrekte her..


  • #103   10. nov 2016 Der skal være orden på sagerne smiley

    smiley smiley smiley

    Hvordan ser det egentlig ud med at samle de frø selv?
    Har haft nogle fine hvide jomfru i det grønne i nogle år, men det er aldrig faldet mig ind at indsamle til konsumption, kun til gensåning..

    HVIS det nu var, at jeg var tosset med de frø, kunne jeg så bruge dem fra haven eller er forskel på sorterne?


  • #105   10. nov 2016 Kors i skuret!!!

  • #106   10. nov 2016 Jeg vil fremover ikke skrive navnet på bemeldte drys og derefter slette det fra alle fremtidige indkøbssedler. Du må fortsat bruge simpel elversymbolik, såfremt du ikke forventer svar fra undertegnede. Måske svarer jeg alligevel - uvidenhed kommer ikke til at knægte min ret til at plapre løs smiley
    Jeg synes, at jeg har handlet modent og velovervejet for at indgå en aftale, der tilgodeser din ytringsfrihed smiley
    Deal?


  • #108   10. nov 2016 Årrrh smiley

  • #109   10. nov 2016 Åh ja ASA spices er fantastisk, der køber jeg netop en del af mine krydderier, bla karry, kanel, baharat, cajun og jammacan jerk smiley

  • #110   10. nov 2016 De er altså gode de blandinger smiley

  • #111   10. nov 2016 Vi har mange krydderier, men til frikadeller smager denne blanding nu bare bedst:

    http://www.otz.dk/Default.aspx?ID=70&M=Shop&PID=135&ProductID=1371

    Den bliver også KUN brugt til frikadeller, ellers hedder det "Alt godt fra krydderiskabet"


  • #112   10. nov 2016 Når nu vi er ved krydderier, kan I så anbefale en GOD karry (det almindelige blandingskrydderi...ikke thai udgaverne som pasta smiley ?

    Min foretrukne variant er udgået af produktion...er derfor på seriøs bar bund. Jeg er ikke til Santa Marias udgaver...ej heller dem fra Tiger eller Søstrene Grenes. Det skal være en 'rigtig' karry smiley

    Så kære HG krydderi-eksperter...HJÆLP en desperat dansker med at finde en GOD karry smiley


  • #113   10. nov 2016 Linda: Asa spices har virkelig lækre karryblandinger. Jeg har både den engelske og den indiske version smiley De har også en Madrasblanding, den har jeg ikke prøvet endnu, men tænker den bliver købt næste gang der skal handles smiley

    https://www.asaspice.dk/webbutik.html



  • #114   10. nov 2016 Har et overskab dedikeret til krydderier, og i haven er mindst seks krukker forbeholdt krydderurter hvert år.
    Jeg er pjattet med krydder smiley


  • #115   10. nov 2016 uuuuh,,,, jeg har mange... dild, timian, oregano, basilikum, rosmarin, chili, hvidløg, spidskommen, paprika, røget paprika, ingefær, mynte, balsamico og diverse luksussalte og hele peberkorn..... der er sikkert flere ude i mit krydderiskab

  • #120   10. nov 2016 Får dårlig samvittighed overfor mine krydderier!

    De bør altså være i en skuffe, pakket væk i mørke, men nej. Har en ganske almindelig krydderihylde, hvor det hele står lidt for lyst og lidt for varmt.


Kommentér på:
Krydderier

Annonce