{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.013 visninger | Oprettet:

Burkaforbud - hvem taber her? {{forumTopicSubject}}

Det ser ud til, at der vedtages et forbud mod burka og niqab. Personligt synes jeg, at det er en gyselig og kvindeundertrykkende hovedbeklædning, men det er botoxlæber også, og alligevel synes jeg, at begge dele skulle stå den enkelte frit for at bære. Jeg er klar over, at nogle muslimske kvinder ikke har et reelt valg, men hvad bliver alternativet? Indespærring i en trist ghettolejlighed 24/7?
Bemærk, at forslaget støttes af den liberale regering og de en gang så visionære socialdemokraterKommentarer på:  Burkaforbud - hvem taber her?
 • #1   6. okt Jeg er total enig med dig. Hvis vi først begynder at lovgiv omkring hvad man må gå i af tøj, så er vi ikke det land jeg troede vi var.
  Men er meget enig i at burka er undertrykkende hvis kvinder tvinges til at gå med det.


 • #2   6. okt Satme en god strategi til at fjerne fokus fra besparelserne på uddannelser.

  Man skal bare dreje debatten om på muslimer, også er størstedelen af befolkningen med som fluer om en nylavet pøller.

  Når jeg kommer til, så bliver der indført en muslim-bashing-fri dag om ugen.


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 1 Emner: 2 Svar: 728
  #3   6. okt Det må dælme være op til den enkelte om denne gider gå med burka, dykkerdragt eller hvad hulen man vil iføre sig.
  Jeg må indrømme at jeg kunne ikke være mere ligeglad med at det kan ses som kvindeundertrykkende osv, de har selv valgt det.
  Man kan så snakke om om det skal være til stede i betroede erhverv som dommere, strissere, sagsbehandlere osv.


 • #4   6. okt problemet er om man kan afgøre om de selv har valgt det, om de alle kvir og frit kunne smide det hvis de ville ...

  jeg er dybest set ligeglad med folks påklædning, men synes det er træls man ikke kan se folk om jeg så må sige ...

  Man kan frygte at nogle så isoleres, man kan også håbe det kan være en håndsrækning til de der ikke selv ønsker beklædningen, ingen kan jo sige hvem der er flest af ....

  jeg håber taberne bliver de mænd de tvinger deres koner og døtre... de trænger imo til et spark i deres mandschauvinistiske røv...


 • #5   6. okt Jeg kan forstå ønske om forbud mod niqab ift. at vi jo heller ikke må rende rundt med elefanthue overalt. Så hvis debatten udelukkende drejede sig om, at man ønsker at kunne se ansigtet, så kunne jeg måske godt være med til, det debatten om forbud skulle tages.
  - men når man også vil forbyde burka, så handler det jo ikke om maskering, sikkerhedshensyn og hvad der nu ellers har været brugt af argumenter.

  Og hvis det kun skal drejer sig om kvindeundertrykkelse, så står jeg altså lidt af - i så fald er det jo mange andre ting vi også skal forbyde, for hey, skal vi så ikke også forbyde kvinder at gå hjemme ved ungerne, uanset om de frit har valgt det eller ej? Og ja, det danske samfund er da fuld af ting, der potentielt KUNNE være et udtryk for undertrykkelse (men ligeså vel og sikkert i langt de fleste tilfælde, slet og ret er et udtryk for, at det er sådan kvinden har valgt at leve sit liv).

  Folks påklædning vil jeg ikke mene, vi skal lovgive om - i hvert fald ikke på baggrund af, at det måske/måske ikke kan være udtryk for kvindeundertrykkelse... og hvad er i øvrigt alternativet? At de undertrykte kvinder så slet ikke må forlade hjemmet? For det er vel det der sker, for dem der vitterligt ER tvunget i niqab af deres mænd/fædre?


 • #6   6. okt Jeg synes også det er en forfærdelig beklædning, og som udgangspunkt så er den faktisk over min grænse og jeg ville som sådan være "for".
  Problemet er bare at jeg ikke tro på at det er nogen løsning. Jeg tror ikke får stenalder folket ud af hulerne. Så ender kvinderne blot med at være total indespærret. Og hvor må det være ekstremt malplaceret at skulle straffe et sådan individ.
  Udvikling skal gå sin naturlige gang og ikke tvinges ned over hovedet på folk.
  Og lur mig lige om der ikke kommer demonstrationer og endnu flere burkaer i hverdags billedet hvis noget skulle blive vedtaget.


 • #7   6. okt Hvis forbuddet udelukkende handler om, at man vil give undertrykte kvinder en håndsrækning,, så tror jeg helt ærligt, der er langt bedre måder at gøre det på.
  Vi skal jo ikke helt vildt mange år tilbage, før det var normen for danske kvinder at gå hjemme ved kødgryderne, og hvor der i nogen dele af samfundet sås skævt til kvinder, der arbejdede fuldtid uden for hjemmet - og de blev altså ikke frigjorte fra den ene dag til den anden. Det er en proces der tager tid, og er det reelt det, man forsøger at opnå, så tror jeg man skulle sse på helt andre tiltag.


 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #8   6. okt Mon ikke at de kommer ud af lejlighederne når de skal købe ind, eller på jobcenter.

  De skal vel møde op hvis de står til rådighed.

  En kvinde i Burka besøgte en mand i fængslet, og ud gik manden i stedet.


 • #9   6. okt tror meget ens for eller imod vil bero på hvor vidt man tror overvægten af kvinderne bærer den 100% af egen fri vilje eller ej ... det er jo ikke sikkert at tvangen er sådan a la "det skal du fordi jeg siger det" det kan også være det sociale pres i bestemte grupper og slet skjulte trusler om hvad der sker hvis man ikke bærer den, hån, social isolation her på en anden måde end at skulle gå hjemme, men udelukkelse fra den familie og de grupper man hidtil har fungeret i osv ... er den frie vilje styret af at man ikke har fået lov at prøve livet uden så man har et reelt grundlag at vælge til og fra på osv ....

  jeg synes det er svært, for var jeg 100% på at det på et reelt oplyst grundlag var kvindens eget valg, og at hendes far/mand/bror/mor ville være ligeglade med om hun gik udenfor døren i burka eller shorts og top, ja så for min skyld ingen alarm .... men ja jeg tror så mere på at flertallet at de der bærer den gør det af direkte eller indirekte tvang ...


 • #10   6. okt @ Michelle ... jeg tror ikke helt på det ifht. at skabe en kvindefrigørelse i de samfund/familier, de kvinder er nu noget mere kontrollerede end de danske var da kvindesagen tog fart sidst i 60´erne ... har arbejdet en del år i Gellerup og de normer der styres efter, skabt af mændene er af anderledes karakter, det er helt andre ting der skal gøres op med end om kvinden skal gå hjemme og passe hus og børn eller ej ...

 • #11   6. okt Gad vide hvor mange mennesker, der dør mens, at de står på venteliste til behandling. Mon ikke det tal er højere end antallet af niqab/burkabærere?
  Man kunne godt ønske sig, at væsentlighedsprincippet var mere i fokus hos vores 'forlavestefællesnævner' leflende politikere


 • #12   6. okt Staten skal ikke bestemme om folk bærer KKKs hvide hætter, nazi symboler, burka, jødehat, klovnenæser, tatoos i hele fjæset eller andre ting. Det må være op til den enkelte i DK at beslutte - og så tage de konsekvenser, som det indebære. Jeg ville fx ikke ansætte nogle af ovennævnte og jeg tror de må forvente at møde en del modstand rundt omkring, men det er deres valg.

  Jeg synes det er utrolig spild af tid og penge at lave en lov der omhandler så få. Samtidig kan jeg tilføje, at jeg modsat de fleste kender folk, der bærer dette i DK. Det er konvertitter, som selv har taget det på. Det ved jeg fordi jeg er dybt imod det, som burkaen symbolisere - og iøvrigt står der intet i Koranen om den, så det er et frisk tilvalg lige som de øvrige ting jeg nævner det, og vil man være så frisk, så lad dem dog - men lad dem også tage konsekvenserne af det - det er trods alt konsekvenserne, der lærer en de erfaringer, som man skal bygge sit liv på.

  Min erfaring er, at det virker at lade folk bære den. Alle jeg kender har selv taget den af igen, fordi det ikke fungerede som det oprør, som de håbede eller det blokerede dem i deres muligheder, så i et land som DK rydder den slags op i sig selv.

  Sidder der få, der tvinges, så skal de naturligvis, have hjælp. Her hjælper et forbud ikke

  Jeg forventer en del ballade nu. Lad os se de kommende uger.... Dette er også vand på terroristernes mølle. Desværre. Men jeg håber folk tænker sig godt om, når de skal stemme. For mig er det vigtigere ting end burkaer i Dk, som jeg gerne så politikerne tage stilling til.

  Vil de gerne hjælpe undertrykte kvinder, så synes jeg de skal kigge mod udlandet. Saudi Arabien ser fx ud til at trænge til en hånd.


 • #13   6. okt hele det springende punkt, også her er om man tror det er DERES VALG ... og ja for nogle er det helt sikkert, for andre sikkert ikke ....

 • #14   6. okt Hvorfor et forbud? De, der vælger at gå med burka, kan vel selv beslutte det, og de, der tvinges er allerede nu beskyttet af loven om frihedsberøvelse og tvang (eller hvad den nu hedder)

 • #15   6. okt det danske samfund er da fuld af ting, der potentielt KUNNE være et udtryk for undertrykkelse (men ligeså vel og sikkert i langt de fleste tilfælde, slet og ret er et udtryk for, at det er sådan kvinden har valgt at leve sit liv).

  Ja - faktisk kunne man sige at dette forbud er i strid med den frihed, som kvinder i DK har kæmpet for at opnå og fået. Hvad bliver det næste?

  Og hvor må det være ekstremt malplaceret at skulle straffe et sådan individ.

  Vel ikke værre end at straffe tiggere, der sidder med et krus på banegården, fordi de iflg loven er utryghedsskabende. Det er blevet ulovligt at være fattig.

  Jeg har nogle venner på venstrefløjen, der iføre sig burkaer nu. Der bliver en masse ballade. Hvor belejligt - så behøver vi ikke snakke om, hvorvidt DF har opfyldt deres løfter eller om Løkke er dygtig til sit job eller om Støjberg har brudt loven......


 • #16   6. okt John
  Så tabte kvinden og manden vandt da han kom ud


 • #17   6. okt var jeg 100% på at det på et reelt oplyst grundlag var kvindens eget valg, og at hendes far/mand/bror/mor ville være ligeglade med om hun gik udenfor døren i burka eller shorts og top, ja så for min skyld ingen alarm

  Virkelig? Jeg kan fint acceptere hende i shorts men ikke burkaen. Jeg synes symbolet er klamt at iføre sig. Og jeg gider ikke folk, som jeg ikke kan se kropssproget på. Men et forbud er forkert, for jeg kan bare lade være med at snakke med dem eller sige til dem, hvorfor jeg synes det er klamt. Jeg bor jo i Dk, så jeg kan sige lige hvad jeg vil og omgås hvem jeg vil. Jeg har ingen brug for at forbud til at undgå burkaer omkring mig...

  Konsekvenserne har fået alle jeg kender til at tage den af igen selv. Lad det dog rydde op i sig selv. Og tilbud dem der tvinges ordentlig hjælp i stedet for det pjat her.


 • #18   6. okt Jeg vil blankt erkende, at jeg ikke er skråsikker i dette spørgsmål. Jeg finder burkaer og niqaber afskyelige, latterlige og hæslige i deres signaler. Derfor har jeg intet imod et forbud og finder det meningsløst at tale om, at der er ANDET, der er vigtigere. Det er der (næsten) altid. SAMTIDIG finder jeg det udemokratisk at forbyde bestemte påklædninger. Hvis kvinder er så tåbelige, at de gider rende rundt i telte med øjenhuller - og/eller gider finde sig i, at deres mænd kræver, at de render rundt i telte med øjenhuller - så lad dem dog være så tåbelige.

 • #19   6. okt Jeg synes vi skal forbyde høje hæle. Det er mindst lige så kvindeundertrykkende, og oven i købet pisse farligt. Det kunne spare penge i sundhedssystemet samtidig.

 • #20   6. okt Vestre har brugt meget tid på at forklare at det ikke er et burka forbud, men et maskerings forbud.
  Og hvad betyder det?
  Bliver min styrthjelm og vinter hjelmhue forbudt?
  Bliver julemænd forbudt?
  Og hvad med Bamse og kyllingen?

  Venstre og socialdemokraterne, slås lige nu om ikke bare DF's vælgere, men faktisk også om partiets støtte


 • #22   6. okt Revolutionen og omvæltningen for disse kvinder der undertrykkes sker i øvrigt ikke ved at bestemme over deres påklædning. Hvis man vitterligt er så undertrykt manden bestemmer påklædningen, så finder manden nok på noget andet mindst lige så slemt at udsætte kvinden for for at opretholde magtforholdet..

 • #23   6. okt Jeg har altid tænkt på, om jeg selv ville vælge det, hvis jeg blev vansiret i ansigtet og ikke havde lyst til at blive set på med nysgerrige blikke... Så hellere de hedske og fordømmende blikke..

  Havde det der mindede om lupus i ansigtet, jeg så forfærdelig ud og kunne ikke tåle sollys.. Da jeg dækkede mig til med at tørklæde var der der ikke som sådan noget..


  Men nøj hvor blev jeg flov og ubehageligt tilpas da børn pegede og mennesker hviskede til hinanden når jeg kom forbi med mit meget betændte ansigt..  Dén frihed vil jeg nu gerne have..


 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #24   6. okt Hvis de er grimme skal de selvfølgelig pakkes ind.
  Der bor Ingen af dem her så jeg er såmænd lige glad.


 • #25   6. okt @ Lens, ja virkelig, jeg er ligeglad hvad folk iklæder sig, så længe det er af egen fri vilje og ikke er direkte stødende i de sammenhænge de befinder sig, det er burka og niqab ikke for mig, at jeg så ikke fatter de gider det er en anden sag men min smag skal de nu ikke klæde sig efter ....

  hvis man mener de "bare" er tåbelige at de vil lade manden/faren/broderen diktere deres påklædning, så undervurderer man imo effekten af den sociale kontrol der er i de familier hvor det ikke er til diskussion hvordan man som kvinde klæder sig, eller den styrke der skal til at sætte sig udenfor og gå imod familien .....


 • #26   6. okt Altså jeg har set én burka i mit liv, i Grækenland
  Er det ikke noget med at det maks er 10 i hele Danmark det bruger burka?
  Jeg synes det er åndssvagt at bruge energi på SÅ få mennesker..
  men jeg kan ikke gennemskue om det ER et burkaforbud, eller om det igen er medierne der fordrejer det og får politikerne til at lyde så ooonde.. og at det så rent faktisk er fordi de gerne vil de der mistænkelige maskerede mennesker til livs.
  Altså dem der laver fodboldvold, terror osv.


 • #27   6. okt Må jeg egentlig gerne bære den her nu?..... • #28   6. okt Hvad er det egentlig for en maske Lens? Min kæreste havde en liggende jeg har smidt ud, Shhh, har ikke sagt det til ham

 • #29   6. okt Hanne: Ingen skal klæde sig efter min smag heller - som jeg skriver et par gange. Men acceptere en burka kommer jeg aldrig til. Den står for mig for at klamt symbol. Der er mange syymboler jeg ikke acceptere. Men som jeg skriver, betyder det ikke et forbud virker eller at jeg ønsker det. Jeg kan jo bare gå eller undlade at hænge ud med folk, der bærer det. Det er min frihed i DK.

  Det gør jeg også ved andre ting jeg ikke acceptere.
  Jeg går bare. Længere er den egentlig ikke. jeg har ikke brug for politikere til at holde mig i hånden imens jeg går. Det valg kan jeg let tage selv. Og så kan de, der vil bære lige hvad de vil - men uden jeg er der med dem

  Håber min holdning står mere klar nu.

  Jeg er dog sur over at jeg ikke må gå med min maske mere.... der var ellers en del, der gad gå sammen med mig

  Neej du har da ikke smidt den ud Den er et symbol!

  Den er brugt i V for Vendetta filmen, henviser til Guy Fawkes, en revolutinær eller terrorist afhængig af hvem du spørger - og hackergruppen Anonymous bruger den.

  Den er et symbol på protest og frihed


 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #30   6. okt For mig kan de pakke sig ind som de lyster, jeg skal intet have med dem at gøre alligevel.

  Men i et vestligt samfund kan man vel ikke have at disse stenaldermennesker lever deres eget parallel liv udenfor det øvrige samfund, eller kan man ? uanset antallet af dem. • #31   6. okt Men John - det kommer af sig selv er min oplevelse.... Fx kan de ikke stå til rådighed for job, så de mister deres støtte, de kan ikke tage kørekort med foto, pas osv osv... Der er utallige ting man ikke kan, hvis man ikke viser sit ansigt. Så en lov er overflødig symbolpolitik, mener jeg

  Men nej naturligvis kan vi ikke have et parellelsamfund - prøv at se Frankrig og deres ghettoområder. Den slags må vi undgå. Men dette forbud graver grøfter - dem og os. Det ender galt....


 • #32   6. okt Vi vil ikke have, at 200 kvinder forpester vores "udsigt" i dagligdagen, og vi bliver samtidigt lidt harme, når COOP tillader at insinuere, at vi dagligt fylder os med sprøjtegifte.
  Dårlig sundhedssektor, middelmådig undervisningsditto, stadig masser af fossil energi, berøringsangst ift bekæmpelse af forurening, nul respons ift den sociale skævvridning af dk. Alt sammen vigtige punkter, som politikerne ikke magter/tør binde an med. Men billigere biler og smålig symbolpolitik - så kører bussen


 • #33   6. okt Hvis man vil være seriøs, så spørger man de få 100 kvinder det drejer sig om.
  Men det har ingen gjort.


 • #34   6. okt Jeg overlever ikke vinteren... jeg går altid med tørklædet om hovedet med Aslan, så kun mine øjne er synlige. Jeg er ked af det, men jeg dør af kulde nu

  Undskyld men jeg synes bare det er SÅ plat


 • #35   6. okt Det er jo ikke noget kæmpe problem i Danmark. Det drejer sig om få hundrede kvinder, spredt over hele landet, der går i den type beklædning.

  Hvis man vil være med i en demonstration, så gælder "maskeforbudet" vel uanset om man bruger elefanthuer eller burkaer.

  Men burkaer har vist endnu aldrig været et problem ved demonstrationer.

  ...........måske vil lovgivning netop virke lige modsat af intentionen. Der er da masser af muslimske kvinder i Danmark, der er danske nok til at protestere mod at få frataget deres rettigheder til selv at bestemme, hvad de må gå i.
  Muslimske kvinder, der måske ellers bare har gået med tørklæde. Men som vil vise solidaritet med dem, der foretrækker den forbudte beklædning.

  Tænk.. har politikerne ikke vigtigere ting at gå op i..
  En lov, der ikke rigtig kan bruges til noget... andet end at tækkes DF.


 • #36   6. okt Hanne - jeg tror da bestemt, der sidder nogen kvinder, der har fået den slag påtvunget. Men tror du virkeligt et forbud hjælper dem? Nej, de må så ikke gå ud iført Niqab... men så må de jo bare blive hjemme.
  Min pointe er ikke, at danmark i 60'erne er præcist det samme, som det de undertrykte muslim-kvinder står i nu. Min pointe er, at man ikke kan frigøre dem over nat. Den undertrykte del af de muslimske kvinder har jo måske på nogen punkter endnu længere vej, end de danske kvinder i 60'erne havde, så hvordan kan man tro, at det der tog danske kvinder årevis (kampen tog fart i 60'erne... men den har altså været undervejs siden kvinder fik stemmeret og endda før det), kan klares over nat med et burka-forbud...

  De kvinder, der reelt ER undertrykte og tvunget til at bære burke/niqab (og helt ærligt - mit indtryk er, at Lens har ret her, at de mest ekstreme på det punkt er konvertitterne) ska naturligvis hjælpes. Men fokus er da helt forkert, hvis man tror, at ved at hive burkaen af en muslimsk kvinde bliver hun på magisk vis fri... Der er en helt masse ting hun skal have hjælp til - så skal hun såmænd nok selv tage burkaen af, den dag hun er tryg ved at gøre det, fordi hun ikke længere er undertrykt.

  Hvad med alle de ikke-burkabærende undertrykte kvinder - de skal ikke hjælpes? Var det ikke meget bedre, at vi satte ind med tiltag der bekæmper undertrykkelsen? Det gør et burkaforbud nemlig ikke.


 • #37   6. okt Det er SÅ få kvinder det drejer sig om her i landet, og HVIS de virkelig er tvunget i den dragt, tror man så virkelig at manden så nu vil tillade dem at gå ud i offentligheden uden, bare fordi den er forbudt? Nu bliver de få kvinder der bære dragten og er tvunget til det , da bare ENDNU mere isoleret.

  Ind imellem sidder jeg simpelthen med tanken , at politikerne bare VIL have integrationen til at mislykkes, og bare VIL være på tværs og imod alt der bare rimer på muslim.

  Jeg er på ingen måder fan af at nogen som helst mennesker tvinges til noget som helst, men forbud er i min optik bare på ingen måder den rette løsning. Hvad den rette løsning så er, ja det ved jeg ærligtalt ikke.


 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #38   6. okt #37
  Netop denne minoritet ønsker vel ikke at blive integreret

  Men jeps det er symbolpolitik, dog finder jeg det fint at man straffer formummede fodboldbøller samt bandemedlemmer.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 3 Emner: 11 Svar: 967
  #39   6. okt Det er symbolpolitik af værste skuffe. Ligesom dengang man skulle promovere sig på at være dyrenes frelser ved at forbyde dyresex, på trods af at det at tilføre et dyr smerte og ubehag allerede var forbudt.

  Men det værste er faktisk ikke at man nu, fra statens side, går ind og blander sig hvordan vi skal gå klædt, det er at alle i pressen er gået helt i selvsving over det. Usmageligt.

  MEN når det så er sagt, så har jeg aldrig forstået at unge ikke-undertrykte kvinder herhjemme vælger frivilligt at tage en beklædningsgenstand på, som i den grad er kvindeundertrykkende i andre lande. Jeg kan ikke forstå hvordan kvinder kan se det som frigørende at tage en burka/niqab på, når der er kvinder der ude i verden bliver påtvunget den samme beklædningsgenstand, og bliver fængslet og pisket hvis ikke de lystre.

  MEN det er naturligvis deres valg og selvom jeg ikke forstår det ville jeg aldrig fratage dem den ret.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #40   6. okt Problemet er jo når det ikke er deres egen valg. Her er det vil meget godt at man siger,at i DK er kvinder ikke noget der skal gemmes væk,og de har samme rettigheder som mænd. Kan man ikke leve med det er der jo mange andre lande man kan vælge at bo i.

  Flere andre lande har jo også valgt at forbyde det,så det er jo ikke bare noget med at DF er de dumme. Når det nu er så få det handler om,kan de vil bare følge loven. Jeg læser tit at det bare er et stykke stof og så er det vil ikke et problem.

  Jeg tror ikke det ændre noget som helst. Jeg så hellere en lov der forbød børn under 18 religiøse symboler. Når de er voksne kan de vælge hvad de vil.


 • #41   6. okt Max jeg fik et kors I barnedåb det er jeg nu rigtig glad for... Det var min mormors

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #42   6. okt Man kan ikke lave en lov der kun gælder for nogle grupper. Altså må det gælde for alle. Det er ikke en høj pris for at børn ikke skal tage stilling til sådanne ting og leve op til andres forventninger.

  Når man er voksen kan man gøre hvad man vil.


 • #43   6. okt burka og niqab høre ikke til. hverken her eller andre steder.. når det er sagt høre det heller ikke til at lovgive om hvad folk må klæde sig i.. et maskeforbud er jeg helt med på.. men det har vi haft i mange år. men det er også helt klart at i situationer hvor det er krævet af alle andre at man skulle kunne identificeres skal dem der bære den beklædning selvfælgelig også. udover det synes jeg det er symbol politik, det vil aldrig blive håndhævet.. hvordan kan man forbyde noget uden samtidig at have fundet udad hvordan lovbrydere skal straffes.. der må være bedre ting at bruge tiden på


 • #44   7. okt Jeg synes det er utroligt kortsigtet og naivt at tro, at disse kvinder pludselig vil springe ud på arbejdsmarkedet, befriede og glade, bare fordi beklædningen bliver forbudt. Som andre nævner skal der jo en langt mere dybdegående indsats til, hvis problemet vel at mærke er undertrykte kvinder. Nej, det er vist bare symbolpolitik... selvom det da også gør mig ubehageligt til mode ikke at kunne identificere en anden persons ansigt.

  Forresten - jeg ser sjældent nogen i niqab i Danmark eller når jeg ellers har rejst (tror egentlig aldrig jeg har set nogen i burka?), men så da godt nok mindst 10 om dagen i niqab da jeg fornylig var i London. Det var en vild kontrast.


 • #45   7. okt I et social-liberalt samfund er det os alle, der er tabere i denne sag.
  Frihedsbegreber bliver sat over styr til fordel for politisk populisme.

  Der er så meget i vejen med det forbud og det, der ligger bag det. Og værst af alt - det er ligeså undertrykkende at nægte folk en påklædning som at tvinge dem.
  Det er et skråplan, som reelt ikke får andet end symbolsk betydning og lidt kælen for den indre svinehund.

  Vil man forhindre undertrykkelse er det ikke der, man skal tage fat. • #46   7. okt CH spot on.. men det er du jo tit

 • #47   7. okt Et eller andet sted, må folk selv vælge hvilke klæder de vil have på. Jeg føler mig ikke specielt provokeret eller generet over synet af en kvinde i burka. Tror ikke at det vil virke kvindefrigørende at forbyde Burka og Niqab. Integration og oplysning, vil virke kvindefrigørende.

  Når det så er sagt, så bryder jeg mig generelt ikke om at skulle omgås maskerede personer, specielt ikke i disse tider (terror). Men er egentligt ligeglad med om folk bærer en elefanthue, en støvmaske, en burka eller kæmpe solbriller. Det er generelt ikke særligt rart, når man ikke kan se folk i øjnene og se deres ansigtsmimik. Så det her med at skjule sit ansigt vil være utænkeligt i en del situationer/jobs.


 • #48   7. okt Max: Så vi skal stoppe med at døbe vores børn eller? Jeg forstår ikke hvor du vil hen... • #49   7. okt I Danmark må man stort set gå i det tøj, vi har lyst til. Selv de mest provokerende udklædninger får ikke mange til at forarges eller bare løfte et øjenbryn...
  Mon ikke den danske holdning er med til at vi ser så få burkaer eller niqaber her i landet? Der er ikke rigtig nogen, der tager sig af det.
  Beklædningen ER vel en demonstration af deres religion. Og reilgion er jo heller ikke det, vi går mest op i herhjemme.
  "Demonstrationen" bliver jo også noget forfejlet, når så få vælger de tøjtyper.
  Så har et tækkeligt tørklæde langt større virkning. Dem ser vi. Allevegne. Kvinderne bærer dem med stolthed og i frihed.

  ....men dem tager vi os heller ikke af. Sådan ER det bare i Danmark.

  Egentlig underligt, at Dansk Folkeparti ikke er stolt af den mest danske adfærd: Vi er så bimlende ligeglade med, hvilken religion, hudfarve eller sexuelle observans folk har. Ikke "kun" lovgivningsmæssigt, men også helt nede på jorden, i hverdagen.

  Der kommer ikke noget burkaforbud. Der kommer højst en præcisering af hvornår man ikke må tildække sit ansigt.
  "Burkaforbud" er imod religionsfriheden. Den går ikke i Danmark.


 • #50   7. okt Og så kommee det jo alligevel. Intentionen er fuldstændig klar, man omgår den eksisterende lovgivning ved at kalde det maskeringsforbud.

  Tænk at vi finder os i, at der åbenlyst manipuleres så voldsomt.


 • #51   7. okt Enig CH

  Jeg forstår ikke de politikere ikke bare kalder en spade en spade. Det er lige som med den nye lov om børnepenge. De troede de ramte udlændinge, men fakta er, at lavtuddannede danskere får flere børn. Ups... jamen og ih og åh...

  Hvor dumme tror de danskerne er? Jeg synes det er så gennemskueligt.

  Hvis man skifter ordet muslim ud med ordet jøde eller homo eller handicappet tegner der sig et billede, og jeg vil foreslå flere at prøve den lille øvelse.

  Samtidig kan man som en af mine homoseksuelle venner så klart siger det, begynde at overveje, hvem der bliver de næste, når muslimerne en gang er renset helt ud af Danmark.... Det kunne jo være, at der ligger et par hints til vælgerne allerede. Faktum er, at alle tiltag, der ikke er lavet for at rense muslimer ud, er lavet for at please de rigeste.

  Imens man sørger for at samfundets bund debattere muslimer og hvordan de stjæler alt det gode fra de fattigste i DK, tager jobs, udnytter uddannelsessystemet, udnytter velfærdsstaten, stjæler kvinderne og julen og de danske værdier, så kan man få sine lovforslag igennem, som kun peger på at please de rigeste. Det opdager dem i bunden ikke, for de er blinde af raseri fokuseret på en enkel minoritet. Og når den er væk, og de tror, at de kan læne sig tilbage og nyde det rene Danmark, så kommer overraskelsen. For så er det den næste minoritet, der skal i spil og væk. Og den næste. Og den næste. Hvem ved hvem de næste bliver. En ting er sikkert - det bliver nok ikke de rigeste...

  Jeg ser tendenser, der peger i retning af, at de næste bliver homoseksuelle. DFere har allerede været ude med nogle ret markante meldinger. Men det har været lidt for tidligt. De skal arbejde lidt mere på sagen, tage en gruppering af gangen og rense ud, så skal de til gengæld også nok lykkes med det. Derefter bliver det måske dem på overførselsindkomster eller de psykisk syge. Og er man lige så dygtig til at skabe blindt raseri omkring disse minoriteter, så skal det projekt også nok lykkes.... Og det næste.

  Men jeg håber folk snart får set det. Og stopper det. Men håbet er lille. For os muslimer er løbet kørt. Men stop nu op og tænk en gang for de kommende minoriteters skyld. I kan være iblandt dem. Og danskerne er jo ikke dumme.

  Et folk har de politikere, som de fortjener. Jeg synes DK fortjener bedre.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #52   7. okt Der er vil også folk der gerne vil gå nøgne. Hvor er deres frihed. Folk kører det helt op. Når det er så få det handler om må de rette ind. Jeg synes det er trist hvordan man tit ser folk forsvarer retten til at kvinder skal leve under sådanne forhold.

  Det er så let. Vil man leve sådan er det bare ikke i DK.


 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #53   7. okt #51
  Aeeeee Homoseksualitet er vist efterhånden generelt accepteret i DK i alle kredse undtaget selvfølgelig i de muslimske. og det vil DF nok ikke kunne pille ved.

  De har stort set samme rettigheder som os andre og fint nok med det.
  Tror ikke at de kan påtage sig offerrollen mere. Vi er trods alt og heldigvis kommet langt.


 • #54   7. okt Jeg kan simpelthen ikke se, hvordan mængden er noget argument. De få har (bør have) samme rettigheder som de mange. Selvfølgelig skal der ikke ligge en forventning om, at "de bare skal rette ind" i alt. Vi er et demokratisk, civiliseret samfund hvor alle har menneskerettigheder - og jeg synes det er et brud på en helt basal rettighed at lovgive sådan her.

  Men der er desværre mange, der mener det er OK, for de hader undertrykkelse og beklædningspåbud men det er noget helt andet, når det er dem selv der laver reglerne. For vi er jo the good guys, ikke?


 • #55   7. okt Fuldstændig forventeligt har nogle ikke forstået mit oplæg. Det er ikke et spørgsmål om for eller imod burka/niqab. Egentlig ville jeg gerne høre, om man generelt er tilfredse med indgrebet i den personlige frihed. At netop DU ikke berøres af forbuddet, er det tyndeste argument af alle. En dag rammes netop DU af et eller andet, og så er der ingen til tale din sag.

 • #56   7. okt Nej Søren - det er jeg ikke tilfreds med. Synes ellers det stod tydeligt nok.
  Ja nu er det muslimer, i næste omgang en anden minoritet.

  John: Hvis du tror homoseksuelle har det let og lige adgang til alt i DK på fod med heteroseksuelle, så følger du ikke ret godt med. Iøvrigt bør du overveje hvor dumt det lyder at generalisere om en hel gruppe. jeg kender muslimer, der er homoer, jeg er venner med mange homoer og en generel modstand er der ikke tale om. Man du har da ret i, at Naser K. mente at de skulle slagtes. før han blev dtil Dks største onkel tom. Men det gider jeg ikke debattere - hvis man ikke ved at homoseksuelle i DK udsættes for en hel del, så må man simpelthen læse op på tingene før man deltager i en debat. • #57   7. okt "Jeg synes det er trist hvordan man tit ser folk forsvarer retten til at kvinder skal leve under sådanne forhold."

  Jeg tror du blander tingene sammen. Der er ingen, der forsvarer at kvinder skal leve under nogen bestemte forhold - men man forsvarer retten til at gå klædt, som man vil.

  Det minder mig meget om "hvorfor forsvarer du retten til at bære tørklæde når der er så mange piger, som bliver tvunget til at bære det mod deres vilje?" - dette bare for at give et eksempel på, at det er to forskellige problemstillinger, og man sagtens kan forsvare retten til at bære den påklædning man vil samtidig med at man kæmper mod undertrykkende forhold.
  Så jeg tror du laver nogle fejlslutninger og konkluderer på to forskellige problemstillinger.


 • #58   7. okt Lens
  Hvordan får du #55 til at omhandle det, du tidligere har skrevet?


 • #59   7. okt Det, der er så påfaldende pudsigt er, hvor svært det er for mange at se, at den måde kvinder undertrykkes på, når de tvinges eller selv vælger at bære en eller anden form for religiøs beklædning er præcis den samme måde vi danske kvinder (og tildels også mænd) undertrykkes på, når vi følger de kulturelle normer, vi har her.
  Et eksempel er kropsbarbering.

  Man må hjertens gerne lade være - men det har sociale konsekvenser at lade være.
  Man er blind for egen kultur og i de her debatter er det virkelig tydeligt at det er umuligt at se bjælken i eget øje...

  Nå men.

  Det her er helt overordnet og jeg synes perspektivering er på sin plads. Det handler om frihedsrettigheder, som dansken har kæmpet for i mange år og som de sidste knap 150 år har haft fuld skrue på.
  Dem piller vi ved nu.
  Det handler om et politisk miljø, der er betændt og som retorisk er manipulerende i en hidtil uset grad.
  Det er et demokratisk problem!

  Når politikere sidder i fjernesynet og åbent siger, at deres debatter i folketinget er show og det virkelige politik udvikles alle andre steder (uden kamera), så er der noget galt med vores folkestyre, der er noget galt med vores demokrati og repræsentationen af os i folketinget.

  Jeg kan godt se, at der er ligheder mellem det, der sker nu og det, der skete i 30'erne.
  Det skræmmer mig - især fordi det politiske miljø er fuldkommen opslugte af deres spin til at se det ske.
  Alt imens hader befolkningen mere og mere, sætter mere og mere i bås - og begrænser mere og mere hinanden med kulturelle normer og sociale regler...

  Et skråplan. Et ganske alvorligt skråplan og det er vores frihed, vi sætter på spil...


 • #60   7. okt Søren: Jeg fejltolkede nok dit indlæg. Troede de efterlyste at vi skulle præcisere, hvor vi stod.... Men helt ok

  Så enig CH!


 • #61   7. okt Jeg forstår ikke et forbudt mod en bestemt type religiøs beklædning.

  Jeg forstår der i mod godt, hvis man udvider det eksisterende maske forbud, til at gælde dagligdagen og ikke kun demonstrationer.

  Ingen grund til, at folk kan skjule sig i hverdagen heller.

  Det er heller ikke kutyme i Danmark, at skjule ansigtet.

  Så drop det religiøse perspektiv, og se mere på det generelle, er min holdning. • #62   7. okt Det er ligegyldigt og i realiteten selvregulerende. Eftersom det ikke ER et problem i DK og aldrig har været det, så er der nok en ganske fin balance i forvejen.

  Det er lovgivning alt for langt ind i privatsfæren og med et totalt dodgy formål... Alle ved, at det her ikke forhindrer kvindeundertrykkelse....
  I værste fald bliver det lige en tand værre for de kvinder, der nu ikke kommer ud overhovedet... • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #63   7. okt Friheden er da begrænset for længe siden. Folk bliver dræbt for deres holdninger,aviser undlader historier/tegninger af frygt for konsekvenserne,politikkerne med bestemte holdninger skal beskyttes osv. Det kan da ganske rigtig minde om noget vi har set tidligere.

  Det er for mig langt mere bekymrende en at man ikke har lov til at dække sig til i offentlig rum.


 • #64   7. okt Indgrebet kommer ikke for at beskytte kvinder mod undertrykkelse. Var det målet, kunne man sætte ind mod prostitution, for det er satme i rigtig mange tilfælde kvindeundertrykkende. Eller måske kigge på au-pair ordningen, der heller ikke er særlig 2017-agtig. Nå, det sker jo nok ikke, da det vil ramme kernevælgerne på pungen i mere end een forstand

 • #65   7. okt Der er ekstremt mange bekymrende ting, der foregår disse år i forhold til frihed.

  Her taler vi om lovgivning. Det er en tand tungere end kulturelle normer.

  Og helt ærligt - lovgivning om tøj? Det hører simpelthen ikke hjemme i et land som vores...

  Når en lovgivning skal begrænse den personlige frihed, så skal årsagen være ekstremt tungtvejende.
  Vi har masser af den type lovgivning, men intet, på så løst et grundlag som det her.
  Det ER populisme og det bør vi altså få sorteret ud af vores lovgiveres repertoire.. • #66   7. okt Populisme kommer vi nok ikke af med. Den politiske verden har næppe været mere styret af spin, end den er i dag. Spin og populisme er "blodbrødre". Spindoktorerne elsker letforståelige klare budskab, der også kan forstås af folk, der ikke gider/evner sætte sig ind i tingene. Mao de billigste stemmer på markedet, og en stemme er en stemme.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #67   7. okt Hvad er forskellen på elefanthuer og burkaer.. jvf straffelovens § 134 b

  Eller er det vejrliget som afgør det..


 • #68   7. okt Jeg fatter det virkelig heller ikke.
  Vi har i forvejen lovgivning der dikterer man ikke må undertrykkes grundet køn osv. Hvis manden gør dette så kan han jo straffes ud fra gældende lov allerede går jeg ud fra.
  Laver man forbud mod kvinden må bærre burka så er det hende der gøres til lovovertræderen.

  Om jeg fatter vi finder os i det som befolkning.


 • #69   7. okt Enig Ginne, men husk lige, at populisme er debatkulturens kviklån. Du løser måske et problem her og nu, men du skaber så også endnu flere fremtidige. Den udskrevne check skal jo med tiden indløses. Med renter og renters rente

 • #70   7. okt Man må gerne gå med elefanthue, Peter. Man må bare ikke gøre det "i forbindelse med møder, forsamlinger, optog eller lignende på offentligt sted"

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #71   7. okt Man må gerne gå med elefanthue, Peter. Man må bare ikke gøre det "i forbindelse med møder, forsamlinger, optog eller lignende på offentligt sted"

  Må man også det i banker og på tankstationer..


 • #72   7. okt Ja, medmindre banker og tankstationer laver egne forbud.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #73   7. okt Ja, medmindre banker og tankstationer laver egne forbud.

  Hvor mange skal der være i banken for at det er en forsamling?

  Den, der i forbindelse med møder, forsamlinger, optog eller lignende på offentligt sted færdes med ansigtet helt eller delvis tildækket med hætte, maske, bemaling eller lignende på en måde, der er egnet til at hindre identifikation, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 måned


 • #75   7. okt Det handler ikke om forsamling, Peter. Banker og tankstationer mv. kan forbyde tildækkede mennesker adgang.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #76   7. okt Det handler ikke om forsamling, Peter. Banker og tankstationer mv. kan forbyde tildækkede mennesker adgang.

  Jeg tænker mere på definitionen af ordet forsamling i lovmæssig forstand, om det så er på tankstationen, banken, busstoppestedet eller Bilka..

  Er godt klar over banken kan lave deres egne regler..

  Forsamling = gruppe af mennesker..


 • #77   7. okt Nåh OK.

 • #78   7. okt En forsamling er en gruppe mennesker, men en gruppe mennesker er ikke nødvendigvis en forsamling. Det afhænger lidt af evt varsling og planlægning af samlingen

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #79   7. okt http://sproget.dk/lookup?SearchableText=forsamling
  gruppe af mennesker der er samlet, ofte med et bestemt formål, fx at overvære en optræden, høre et foredrag el. holde fest

  Hvis nu det bestemte formål er at handle ind i Bilka..er det så ikke en forsamling men blot en gruppe.. F.eks: Der var samlet en del mennesker i Bilka. er det så ikke en forsamling


 • #80   7. okt "Hvis nu de bestemte formål er at handle ind i Bilka..er det så ikke en forsamling med blot en gruppe"
  Peter, du kender jo godt svaret, eller gør du?


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #81   7. okt https://da.glosbe.com/da/da/forsamling
  publikum, samling, mængde..

  Spørgsmålet går mere på, om det skal være aftalt/varslet på forhånd, for at det kan betegnes som værende en forsamling..


 • #82   7. okt Jeg tror da egentlig, at der måske kan være en del, som er blevet bildt ind at det vil beskytte kvinder mod undertrykkelse: der er ret mange, som har en romantisk forestilling omkring den undertrykte muslimske kvinde som bare drømmer om at smide tøjet og blive reddet af den hvide, frie dansker med de rigtige værdier.

  Der er mange, som tydeligvis ikke tager højde for hvor psykologisk magtfuld en dybt indlejret kultur kan være, og at den undertrykte kvinde måske i øjeblikket (hvor fejlagtigt det end kan være) befinder sig bedst netop i den velkendte rolle, og derfor ikke bare springer befriet ud af det fastlåste forhold. Men det er bare lidt for komplekst at forholde sig til, hvis man søger en sort/hvid, ja, quick-fix løsning.

  Så jeg tror da faktisk at der nok skal være nogle, der helt oprigtigt tror på, at det vil forhindre kvindeundertrykkelse. Ganske enkelt af uvidenhed, naivitet og fordomme.


 • #83   7. okt Et burkaforbud er populistisk signalpolitik, men det er vel også et udtryk for, at politikerne ikke aner, hvad de skal stille op med den elendige integration af alt for mange muslimer. De kan ikke lovgive sig til bedre integration, men så kan de forbyde noget, der stikker en del i øjnene.
  Giver dette bedre integration? Næppe.
  Giver det værre integration? Næppe heller, tror jeg.


 • #85   7. okt Jeg synes, at det er en kedelig ting at "isolationsfængsle" måske 200 kvinder for at signalere handlekraft.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #86   7. okt jeg synes, at det er en kedelig ting at "isolationsfængsle" måske 200 kvinder for at signalere handlekraf

  Så må de jo tage på krisecenter..og ja, assimilationen er klart slået fejl ved denne "gruppe"..


 • #87   7. okt Jeg er meget enig med Funke i hendes quickfix løsning.

  Det er altså helt skævt at hive religion og kvindeundertrykkelse ind i dette emne, og det er ikke ligefremt fremmende for integrationen på nogen som helst måde.

  Hvorfor vores kære politikere tager denne vinkel, når man kunne tage den offentlige sikkerhed i stedet er mig altså en gåde!

  Vi kan da alle være ligeglade med, hvilket tøj folk går i. Som i helt og aldeles.

  Til gengæld kan vi godt som samfund godt stille krav til offentligt fremtræden, i henhold til et sikkerhedsmæssigt synespunkter eller etiske. Det gør vi i forvejen på mange områder.

  Det sælger måske ikke stemmer på samme måde, men det er mere reelt og fair at gøre synes jeg.

  For tager man den religiøse vinkel, så synes jeg at det ligner noget heksejagt. Det bryder jeg mig ikke om.


 • #88   7. okt Enig Martin

 • #89   7. okt Tak for de mange svar. Fortsæt endelig!
  Betragt dette indlæg som et kollektivt 'like'


 • #90   7. okt "men det er botoxlæber også"

  Jeg har sgu aldrig hørt om botoxlæber. Bruges de i Vendsyssel?


 • #91   7. okt Lol! Botoxlæber hører vist for det meste til i Hellerup

 • #92   7. okt Jeg er personligt, virkelig meget imod de beklædninger, men jeg synes egentlig at forbyde det er forkert.

  Jeg synes dog det er helt fair at det har konsekvenser at bære så tildækkende beklædning. Som ikke at kunne få offentlig ydelse, buskort, kort i banken og alt hvor du skal kunne identificeres af andre.
  Også at virksomheder har ret til at lade være med at ansætte dem og sådan.


 • Stine H
  Stine H Tilmeldt:
  okt 2011

  Følgere: 6 Emner: 79 Svar: 6.202
  #93   7. okt Jeg er meget i mod lovgivning mod bestemte religiøse beklædningsgenstande, grundene er fremlagt så fint af flere i tråden, som jeg er enig med. Men jeg må indrømme, at jeg personligt føler mig utryg i nærheden af folk, hvor jeg ikke kan se ansigt og dermed ansigtsmimik herunder kvinder i niqab/burka. Derudover har jeg stor medfølelse med disse kvinder som bærer niqab (har aldrig set nogen i burka i Dk) og jeg tror ikke, at en eneste af dem reelt gør det frivilligt. Selv konvertitter gør ting som deres ægtemænd kræver for at bevare husfreden og ægteskabet. Men de indrømmer det måske ikke udadtil. Jeg har selv en etnisk dansk veninde, som var gift med en muslimsk mand. Mens de var sammen, holdt hun på, at hun fx konverterede af eget valg. Men efter hun blev skilt, fortæller hun nu frit, at hun konverterede og gjorde meget andet mod sin vilje pga tvang. Der er mange sociale mekanismer som gør det svært at komme ud af et forhold som er baseret på tvang og undertrykkelse selvom man bor i Dk, hvor det enkelte individ rent lovmæssigt er frit. Kvinder som fx lever mange år i forhold med meget voldelige mænd vil jeg heller ikke sige gør det frivilligt. Min veninde gik dog ikke med niqab. Jeg har ingen ide om, hvor mange der præcis er tale om som bærer niqab, men jeg har set flere aviser skrive helt ned til omkring 3 i landet og det er simpelthen ikke rigtigt. Jeg bor på Nørrebro og jeg ser flere gange om ugen kvinder i niqab i det offentlige rum

 • #94   7. okt når en beklædningsgenstand gemmer personen i det offentlige rum, med de sindssyge mennesker der går rundt og skyder mm, er et forbud mod burka på sin plads.

 • #95   7. okt Mener ikke at der har været nogle skyderier herhjemme, hvor de armerede havde burka på...

 • #96   7. okt Det danske samfund og vores frihedsrettigheder taber på dette lovforslag. Det er mig uforståeligt at man vil "sætte andre mennesker fri" ved at begrænse deres frihed til at gå med de klæder som de har lyst til, og jeg er beskæmmet over at Venstre - Danmarks Liberale Parti, og også Socialdemokratiet, vil stemme for DF's forslag.

  Man anslår at ca. 200 i Danmark bærer niqab, hvoraf en del (hvor mange er usikkert) bærer den af egen fri vilje for at vise deres kærlighed til islam. Ift. de som er påtvunget at bære niqab hjælper det jo ikke at straffe dem, slet ikke at sætte dem i fængsel, som DF forslår, tværtimod risikere man at isolere dem endnu mere. I stedet må man sætte ind med andre tiltag.

  Stor respekt til Eva Kjer Hansen, som den eneste i venstres folketingsgruppe vil stemme imod dette forslag.


 • #98   8. okt Vi må sætte kvinderne fri ved at fortælle dem, hvad de må have på.

  Det er jo det rene Newspeak


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #99   8. okt Tænk at det krav kan få så meget opmærksomhed. Folket er som politikkerne. Har vi fokus på det her ligegyldige tiltag ,er vi fri for at forholde os til de store problemer. Så er det i det mindste godt for noget.

 • #100   8. okt Salamimetoden, Max... Det handler ikke om burka eller ej, det her.

  Det handler om, at vores værdier forandrer sig, at demokratiet kompromitteres og frihedsrettigheder begrænses...

  Se det i et lidt større perspektiv, så står det klart..


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #101   8. okt Som du selv skriver er der mange love der begrænser den enkelte. Pludselig er det en kæmpe problem at man skal vise sit ansigt. Jeg kan sagtens se det i et større perspektiv. Det er der så flere der ikke har kunnet før nu og det undre mig.

 • #102   8. okt Jeg synes, at forslaget karaktermæssigt ligner Pia K's gamle genistreg om at forbyde paraboler. Udtænkt for at ramme flygtninge/indvandrere, men viste sig at ville ramme DF's kernevælgere lige så hårdt. Dermed forblev idéen en ildelugtende prut i den gamle kones hoved.
  Forbyd i stedet kebab - nej vent, det er tømmermændsramte danskeres favoritkur


 • #103   8. okt Lad os forbyde biler... De er alle fra udlandet

 • #105   8. okt "Det handler om, at vores værdier forandrer sig"

  Når værdier kommer under pres, forandrer de sig ofte.


 • #106   8. okt ah Lens ...

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #107   8. okt Udtænkt for at ramme flygtninge/indvandrere, men viste sig at ville ramme DF's kernevælgere lige så hårdt.

  Ja løbe med en halv vind, DF´s kernevælgere holder nok mest til i vollsmose og lignende områder..

  Dansk Folkeparti mener, det vil være en god idé at forbyde parabolantenner i områder som Vollsmose i Odense.
  http://politiken.dk/indland/politik/art5010653/Pia-Kj%C3%A6rsgaard-vil-forbyde-paraboler-i-Vollsmose


 • #108   8. okt Vores værdier er sgu da ikke under pres. Jeg har simpelthen fået SÅ lange patter af at høre på alle dem der hyler op om at muslimerne kommer og ødelægger vores værdier og "overtager magten". Snak lige om at være total paranoid og blind. Der er da ikke noget som helst i min hverdag og mit liv der er ændret af muslimer. Det er simpelthen tragikomisk hvordan folks frygt og uvidenhed tager total overhånd, og får folk til at se ting der ikke er der.

  Mvh. hende der er opvokset i det vestlige Århus, for 1 år siden flyttede tilbage og ESLKER det, og som indtil for kort tid siden boede i en visitationszone

  Jeg fobereder mig på at der nu kommer skyts retur om at det er MIG der er total blind og virkelighedsfjern, at jeg bare er en grim væmligbo, og at jeg ikke kan se virkeligheden fordi jeg selv er fanget imellem ghettoerne


 • #109   8. okt Det komiske mht til værdierne, er i min optik sådan set at alle dem der hyler op om at muslimerne ændre vores værdier osv, er dem der egentlig selv begynder at pille ved værdier som f.eks frihed og rummelighed

 • #110   8. okt Definerede jeg presset, Rikke? Nej, vel?

 • #111   8. okt PS. Jeg gør det gerne i morgen - prøver at definere. Lige nu er jeg på vej i sofa - sover hos hvalpene og vågner med dem - nogle gange i løbet af en nat

 • #113   8. okt værdier er et mærkeligt ord, men tror det nogle mener er at de nogle steder ser at det de sætter pris på forsvinder af hensyn til andres ønsker ..
  debatten om svinekød i institutioner er et af eksemplerne, halalslagtet kød en anden, og kan huske for år tilbage en boligforening hvor de ikke længere måtte få et juletræ sat op på fællesarealerne, da der i bestyrelsen var kommet et muslimsk flertal ... den slags tror jeg man mener med værdier ...


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #114   8. okt Hvis man ikke kan se at feks ytringsfriheden er under pres må man være blind. Her kom den så.

  Tegninger,møder,udstillinger,beskyttelse af folk med bestemte holdninger. Det betyder åbentbart ikke så meget. Men 200 kvinder,der må leve som alle andre, i det land de selv har valgt at komme til. Frygtelig trussel.

  Det er jo fuldstændig ligegyldigt om den kommer den lov. Det ændre ingenting.


 • #115   8. okt Det ændrer en masse. Det er vand på islamisternes mølle..

 • #116   8. okt ja ytringsfriheden, må sige jeg er enig der, den er under pres ....


 • #117   8. okt "Claus Hjort vil fjerne udlændinges ret til at bo, hvor de vil" (fra Berlingeren)
  Udtalelser af den karakter ser vi ofte i medierne. Prøv som et tankeeksperiment at erstatte 'udlændinges' med 'jøders'. Lyder det stadig rigtigt?


 • #118   8. okt Søren: Men du kan jo nok forstå at det slet ikke er det samme, kom nu lige ind i kampen

  Det er som om at når det bare er muslimer, så er alt modstand og had bare helt fjong. Jeg forstår det simpelthen ikke.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #119   8. okt Selvfølgelig er det ikke det samme. Hvorfor lave en sådan lov om jøderne. Der er jo allerede områder hvor de ikke har ret til at bo. Hvis de ellers har deres liv kært.

 • #120   8. okt en del af debat er vel om ikke at forstå, måske end ikke respektere, men dog acceptere at nogle har andre holdninger end en selv...

  der findes mig bekendt ikke jødiske kvarterer i DK hvor Falck, busser, post mm i perioder ikke tør køre, det der er træls er at det helt sikkert er et lille fåtal der ødelægger det for mængden ...


 • #121   8. okt Hanne, alt det, du her nævner, er i forvejen dækket ind under straffeloven. Det er forbudt at hindre fx politiets arbejde

 • #122   8. okt Jeg vil nu vove at påstå at når skoler bliver presset til at fjerne svinekød fra kaninen, fjerne kristendom fra skemaet og lade være med at have julehygge samt besøg til kirker og lignende, så er vores samfund ved at ændre sig fra hvad det var før, grundet muslimer.

  Jeg må indrømme jeg synes det langt ude.

  Jeg har som sådan intet imod at de vil bo her, jeg forstår bare ikke hvorfor man tager til et land som Danmark hvis man ikke vil et samfund som vores. Jeg ønsker på ingen måde sharia i dk, og jo det findes i dk nogle steder. De har faktisk demonstreret for det for ikke så længe siden i kbh.

  Men jeg forventer ikke den lov her ændre det store. Dog vil jegene ens had til DF er stort hvis man kan sige det bare er endnu et DF tiltag, da mange andre lande har lignende forbud allerede.


 • #123   8. okt ja det ved jeg godt ... det var ikke på den måde mit indlæg skulle forstås ... politiet kører nu mig bekendt også ind også i de perioder, men der er andre hvis arbejde af og til chikaneres i bestemt områder, og det er altså ikke områder med overvejende jøder, det var det der var min pointe . har selv en årrække kørt bus i Aarhus ,,,, de 2-3 ruter folk var mest kede af at køre var dem der kørte gennem ghettoer, og så den der kørte med de røvforkælede unger fra rigmandsghettoen i Egå/Risskov specielt i weekenden når de skulle i byen og var mere eller mindre fulde og ret respektløse ....

 • #124   8. okt Anya, det er sådan nogle historier, der kommer fra Den Korte Avis.
  Det kan svare sig med lidt kildekritik...


 • #125   8. okt Jeg ved ikke hvor I DK I bor... men her i Vestjylland har der altid været pres på den der ytringsfrihed..... Jeg er helt enig med Mick

 • #126   8. okt CH - Jeg har aldrig læst den korte avis. Tilgengæld har jeg set en video af optoget af demonstrationen og jeg kender folk der bor i kbh og fortæller om at der er steder de ikke kan være.

  Ligeledes er jeg gravid og har oplevet både skoler og dagplejer hvor der er sådanne mærkelige regler.


 • #127   9. okt Nedenstående har vi jævnligt læst om fra områder med mange jøder, ikke sandt?

  "Tyve unge mennesker omringede brandvæsenet i Vollsmose i aftes efter en knallertbrand, og de stak knive i brandbilernes dæk. Politiet måtte sende al mandskab afsted for at slå uroen ned."

  "Danske vagtfolk vil ikke længere finde sig i grov chikane og smadrede biler, når de kører på opgave i landets mest belastede boligkvarterer.

  I nat blev en bil fra landets største sikkerhedsfirma G4S smadret, mens den holdt parkeret på det Indre Nørrebro."

  Dog - brandfolk i Ishøj skal ikke frygte en bande derude. Banden vil faktisk beskytte brandfolkene, siger de - med en enkelt lille undtagelse: "Men i skal holde jer væk når der brændes politibiler. Men ellers er vi [også] klar til at beskytte brandfolkene, når de kører i vores område"

  Men det behøver vi ikke tænke over, for det er jo forbudt at opføre sig sådan

  "Hanne, alt det, du her nævner, er i forvejen dækket ind under straffeloven. Det er forbudt at hindre fx politiets arbejde"

  Jo ja - og det er forbudt at køre for stærkt. Ikke desto mindre er det nødvendigt med bøder og klip i kørekort og fotovogne, og hvad ved jeg for at få folk til at lade VÆRE med at gøre det. Det ER li'som ikke nok at sige, at det er forbudt.

  Nå, det var et sidespring.

  Vores værdier er under pres af flere forskellige årsager. Globaliseringen og diverse EU-regler er nogle af dem.
  Eksempel: I Danmark har vi været stolte af vores skolesystem. Vi har vægtet at elever skulle være kreative og tænke selv. I dag tænkes der konkurrence med verdens lande ind. Kinesiske elever er bedre til matematik end de danske. Det må der gøres noget ved. Vi må målrette undervisningen, så de danske elever klarer sig bedre i tests.

  En værdi er vel også, at samfundet ikke skal blande sig i forældres måder overfor deres børn (bortset fra at de ikke må slå dem). Men hvad gør man så, når så mange to-sprogede kommer i skole uden at kunne tale ordentligt dansk? Blander man sig, eller siger man "det er bare ærgerligt, Hassan"?


 • #128   9. okt Men gør de de ting fordi de er muslimer Isabelle?

  Lidt fakta fra radio I morges... Der er 150-200 kvinder I dk der bärer burka eller niquab og 50% af dem er etniske danskere. Iflg forskeren er det tal stabilt dvs ikke stigende eller faldende


 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #129   9. okt Lad dog de få kvinder pakke sig sig ind.
  De ekskluderer sig selv ved det valg.


 • #130   9. okt

 • #131   9. okt Anya: Hvis du tænker på optoget den 1. oktober 2017, så var der tale om en Ashura-procession, som er en fejring af en shiamuslimsk helligdag og har intet med sharia at gøre. I København var det uden blod, i mange lande pisker de sig selv mv. Der var uvidende politikere, der postede udsagn lignende dit på facebook - Latifa Ljørring fx. Du kan også tjekke Rasmus Bryggers facebookopslag - han har nemlig fået rigtigt fat i det.

 • #132   9. okt "Men gør de de ting fordi de er muslimer Isabelle?"

  Det tror jeg ikke, men hvorfor er "dansker" et skældsord blandt en pæn del af de muslimer, der lever i parallelsamfundene? Hvilken betydning af imamerne og moskeerne for den manglende integration?

  For mig er det lige så forkert at give religionen skylden som at fornægte, at den har nogen betydning overhovedet.


 • #133   9. okt Og så pudser vi glorien her i vesten og peger fingre at andre kulturers kvindeundertrykkelse...

  http://underholdning.tv2.dk/2017-10-09-billede-af-models-ubarberede-ben-traekker-overskrifter


 • #134   9. okt @Isabelle.

  Naturligvis betyder religion noget. Det betyder måske endda mere end man/jeg måske vil/ved/kan indrømme.

  Ændrer ikke på, at maskering har intet med religion at gøre.

  Det er bare praktik i et moderne samfund på godt ondt og ondt.

  Det er smartest for alle at vi kan se hinandens ansigter i det offentlige rum.

  Har endnu ikke mødt en der gad argumentere i mod dette i DK.


 • #135   9. okt @CH.

  Er det kvinde undertrykkelse hvis jeg finder det ualmindeligt grimt når en kvinde ikke barberer sine ben?


 • #136   9. okt Arrj hold nu op.
  At kalde det maskering er en politisk finte.
  Kaldte man det det, det er, røg det i clinch med lovgivningen..

  Gør nu ikke folk dummere end de (vi) er...


 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #137   9. okt Religion har vel intet med dårlig opdragelse, og stupide politikere at gøre.


 • #138   9. okt "Ændrer ikke på, at maskering har intet med religion at gøre."

  Men burkaerne begrundes vel religiøst?


 • #139   9. okt @CH.

  Jeg tror ikke, at du læste mit tidligere indlæg.


 • #140   9. okt Jeg har mødt imamer modsat en del danskere. Også dem der har en doktor grad som man faktisk skal... Og Google imamer I dk som ingen uddannelse har... Iman miljøer er ikke undersøgt I dk I 17 år. Måske man skulle tage fat der

  Os der kan tänke selv kommer af samme årsag ikke hos de folk eller I de moskeer


 • #141   9. okt "At kalde det maskering er en politisk finte."

  Ja, selvfølgelig. Da fx Frankrig "fik lov" til at forbyde burkaer (af menneskerettighedsdomstolen), var det fordi, man kaldte det forbud mod maskering.


 • #142   9. okt @Isabelle.

  Det er jo det argumenterer for, at det er enkelte politkeres lattelige forsøg på at score stemmer.

  For guderne skal vide, at det ikke er smart, at alle kan gemme sig under et "slør".

  Som jeg skrev tidligere, jeg forstår ikke fokussen på det religiøse. Det er for mig latterligt forsøg på at udnytte en sindsyg lille minoritet.

  Tag dog "sløring" op i et højere perspektiv end det religiøse, som i den henseende intet betyder i praksis...


 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #143   9. okt #138
  Tror jeg ikke.
  Nærmere kulturelt.

  Jeg har fjerne slægtninge i Anatolien, og de er rimeligt religiøse men pakker sig ej ind.

  Vi har dog været i moske flere gange, og kan ikke lade være med at grine når de Tyrkiske kvinder klæder min kone på med lange skørter og tørklæde.
  Har enda et billede af det


 • #144   9. okt Er det kvinde undertrykkelse hvis jeg finder det ualmindeligt grimt når en kvinde ikke barberer sine ben?

  Hvorfor synes du egentlig det? Prøv at tænke over det. Jeg synes også det foto er "klamt". Hvorfor gør vi det Min svigerinde er GUDESMUK - men du skulle se hendes ben! Jeg viste min mand det foto af den model. Han kunne ikke få øje på noget specielt.... Indtil jeg pegede det ud for ham. Interessant, men det er en anden debat

  Jeg synes heller ikke man skal liste rundt med maske på uanset om den er religiøs eller ej. Problemet er, at politikerne taler ned til os. Lige som med en masse andre love og lovforslag.

  Nu vil Ole Henriksen til Dk med sin mand. Jeg håber de har sat sig ind i reglerne for familiesammenføring, og at han ved, at han også skal igennem sprogprøver osv efter så mange år i udlandet.... Det er jo grotesk spild af penge og tid i det offentlige.....

  En terrorist kan også gemme sig bag en styrthjelm. Indtil nu har dem vi har set dog ikke båret maske af nogen art.


 • #145   9. okt @Lens.
  Det synes jeg bare fordi, jeg ikke finder det pænt.

  Jeg synes heller ikke at farven dueblå er pæn.

  Men det ikke fordi at jeg forsøger at undertrykke den.

  Pænt er en subjektiv holdning. Intet mere eller mindre.

  Kan en MK bedst lide ting på x eller y måde rager det andre en fjerhat.

  Altså som jeg ser det.

  Lidt ligesom nogen kvinder kan bedst lide skaldede mænd.

  Hey, hvad rager det de kvinder, der fortrækker mænd med kraftigt hårvækst.

  Det er en smagssag.

  Det hvor den går galt er, når nogen skal fortælle dem, at de er forkert på den grundet en smagssag.

  Alle har præferencer når det kommer til partnere.

  Hvor, det har i øvrigt ingenting med religion eller slør at gøre?

  Jeg finder foreksempel kvinder med nihab enormt sexede (specielt arabiske kvinder). Men hvad har det med noget som helst at gøre?

  Det er jo bare min smag.


 • #146   9. okt "Er det kvinde undertrykkelse hvis jeg finder det ualmindeligt grimt når en kvinde ikke barberer sine ben?"

  Er det mandeundertrykkende, når jeg finder det grimt, at en mand er ualmindeligt fed eller har en kæmpe måtte på ryggen? Nej vel?
  Hvad man finder grimt, må man da selv om - og jeg kunne aldrig finde på at barbere ben

  PS. Barberer DU ben, Martin?


 • #147   9. okt @Isabelle.

  Nej, det kunne jeg ikke finde på!

  Men min bedre halvdel gør, og jeg havde valgt en anden kvinde hvis hun ikke gjorde.

  Sådan er det.


 • #148   9. okt Jeg syntes ikke det er ok at bære maske i det offentlige rum. Hvad man gør i sit eget hjem er jeg ligeglad med.
  Men jeg vil gerne kunne se ansigtsudtrykket på den person jeg taler med. F.eks i banken, butikken, bussen, skolen, børnehaven, arbejdspladsen, osv.
  Hvis man f.eks vælger at man vil bære fullface styrhjelm overalt 24/7 vil man nok ikke kunne få et job. Dermed er man ikke til rådighed for arbejdsmarkedet og så kan man hverken få løn eller offentlig støtte.
  Så vælger man at konen skal forsørge en og handle ind og alle andre ting så man aldrig skal ud i offentligheden, så fair nok, behold bare fullfacen på.
  Ganske få tilfælde ved f.eks sygdomme hvor huden skal pakkes ind i sollys kan være en undtagelse.
  Religiøse grunde er ikke nok.

  Tørklæde og anden hovedbeklædning derimod er selvfølgelig helt i orden.


 • #149   9. okt Vi er alle påvirkede af vores kultur, Martin og sociale normer medfører en form for frivillig tvang.

  Ubarberede ben ville ikke have fået nogen til at løfte et øjenbryn for 30 år siden.
  Nu væmmes man...


 • #150   9. okt "Nu væmmes man..."

  Hvem er man?


 • #151   9. okt Så du tror det er dit frie valg eller smag som du kalder det Martin, der bestemmer dit syn på kvinders ben?


  CH sagde resten

  Isabelle: Se linket. Åbn øjnene. Så finder du vist svaret


 • #152   9. okt Jeg kommer til at tænke på, da min kusine (jævnaldrende med mig) kom hjem fra et år i USA for omkring 45 år siden. Hun var dybt chokeret over, at de unge havde fundet det dybt mærkeligt, at hun ikke barberede ben.

 • #153   9. okt @CH.

  Er det ikke meget normalt, at vi er på virkede af den tid vil lever i?

  Ingen kan hæve sig over det tror jeg.

  Jeg væmmes i øvrigt af meget lidt. En kvinde der kan lide ubarberede ben foreksempel væmmes jeg da ikke ove (en af mine søstre gør det ikke), har jeg set. Det er bare ikke sexet synes jeg.

  Kæmpe forskel synes jeg...


 • #154   9. okt Jeg så ikke lige linket

  Men OK - lange mørke hår på kvindeben finder jeg nu heller ikke sååååå kønt


 • #155   9. okt Tror også det er rigeligt at henvise til linket..
  Ellers er en tur om Nationen også ret oplysende hvad det angår..


 • #156   9. okt Ben, kønsdele... både drenge og piger.... Hvor kommer det fra?

  Medier, film, mode.... Der er nogle idealer kulturelt, som vi alle påvirkes af. Nogle få lader sig ikke påvirke, men en, der synes, at ubarberede ben er grimme, mener jeg er påvirket Jeg er selv påvirket og ikke bange for at indrømme det

  Der er mange naturlige ting, som jeg ikke synes er pænt. Det har jeg lært ikke at synes. Det er jeg ikke født med. Det er tillært

  Sad i en spa da jeg var 12 år og kunne mærke en ældre dames hår mod mine ben.... Det gav mig mareridt i årevis! • #157   9. okt @Lens.

  Nej, jeg tror jeg er et "produkt" af den tid jeg lever af.

  Før i tiden var en frodig kvinde jo mere "sexet" i manges øjne, da det symbolerede velstand.

  Det kan jeg da ikke ændre på.


 • #158   9. okt Jo, det er normalt, Martin...

  Men frikender ikke os alle fra at holde hinanden gidsler med vores sociale normer.

  Det samme, vi kritiserer andre kulturer for.


 • #159   9. okt "Du skal rumme mig og mine normer. Ja helst være som mig og mit.
  Men jeg skal ikke være rummelig for dig og dit, end ikke engang forsøge at forstå det eller bare lade det være. For vi skal være ens, ellers er vi truet"

  DET er sgu udansk i min verden. Men sådan er det blevet • #160   9. okt Bente - Det er ikke den jeg tænker på nej.

 • #161   9. okt @CH
  Det er jeg enig med dig i.


 • #162   9. okt "Men jeg skal ikke være rummelig for dig og dit, end ikke engang forsøge at forstå det eller bare lade det være. For vi skal være ens, ellers er vi truet"

  Nu er jeg jo af ældre dato og jeg husker altså, hvordan alle i mange mange år holdt fast i at forsøge at forstå og rumme de nye kulturer, der kom til Danmark.
  Vi behøvede ikke være det mindste ens, og vi skulle ikke forsøge at lave noget om på nogen. OK - kvinderne kom sjældent ud af lejlighederne. Det var deres kultur, og det skulle vi respektere. OK - omkring 90 % hentede ægtefæller i hjemlandet, og de aldrig lærte dansk. Det var deres kultur, og det skulle vi respektere. De nye danskeres børn lærte ikke dansk, men vi skulle sørme da ikke påtvinge dem noget. Det blev nok bedre i næste generation.
  Gjorde det?

  Men OK. Gammeldanskerne var nok rummelige på den forkerte måde.


 • #163   9. okt DK lod stå til, Isabelle.
  Integration er i bund og grund aldrig forsøgt.

  Vi er nærmest hoppet fra segregration til krav om assimilation - mens vi har TALT om integration.

  Jeg tror ikke vi har været for rummelige, men vi har været luddovne, naive og os selv nok.
  Indtil naiviteten blev erstattet af frygt og rummeligheden blev hældt ud med badevandet.


 • #164   9. okt Altså: Man flytter til et nyt land, og det er så det nye land, der skal sørge for, at man bliver integreret i samfundet?
  Jeg forstår det simpelthen ikke.

  Hvor og hvornår i historien har det været sådan?

  Kan jeg fx forvente, at hvis jeg flytter til Kina, står kineserne klar med et "program", der sørger for, at jeg lærer kinesisk og lærer den kinesiske kultur at kende?

  - Og så kan jeg godt love dig, at der blev forsøgt meget tilbage i 70'erne og 80'erne. En stor del af det blev bare ikke taget imod ("Nej, min kone skal ikke have danskundervisning. Hun skal have kontanthjælp, og så skal I ellers blande jer udenom!").
  Da en vis Brixtofte indførte krav om bl.a. deltagelse i danskundervisning af de nydanske kvinder for at få kontanthjælp, lød der ramaskrig fra den venstrefløj, jeg altid selv har tilhørt.


 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #165   9. okt #164
  Ingen tvivl om at politikerne har fejlet, og nogen gør det endnu.
  For mig at se er problemerne kulturelle, hvilket gør kløften stor mellem os og dem.
  Manglende skolegang fattigdom traditioner med mere, og placerer man dem så i ghettoer opdager de nok nærmest ikke at de er kommet til et andet land.

  Sorry hvis det lyder generaliserende.


 • #166   9. okt Hele præmissen i begrebet integration er, at to parter flytter sig og tilpasser sig hinanden.

  Målet i DK har aldrig været integration, det har været assimilation.


 • Stine H
  Stine H Tilmeldt:
  okt 2011

  Følgere: 6 Emner: 79 Svar: 6.202
  #167   9. okt Meget enig CH. Og som noget helt nyt er politikkerne oven i købet begyndt lige ud at tale om assimilation frem for integration. Det er blevet socialt acceptabelt. Det synes jeg er ret skræmmende

 • Stine H
  Stine H Tilmeldt:
  okt 2011

  Følgere: 6 Emner: 79 Svar: 6.202
  #168   9. okt I øvrigt synes jeg ind i mellem, at ytringsfriheden udnyttes som begreb. Mohammedtegningerne var at træde på muslimerne, det handlede ikke om ytringsfrihed men om nedgørelse. Der er ingen andre religioner som trædes på i det offentlige rum som islam. Fx var der den butik (var det Kvickly?) som var så 'frække' at lave badesandaler med et påtryk af jesus og vist også jomfru maria for nogle år siden. Det vakte jo et kæmpe ramaskrig og badesandalerne blev trukket tilbage for ikke at fornærme de kristne, der italesattte det som blasfemi. Hvorfor er det socialt acceptabelt at fornærme muslimer, men ikke kristne? Det er da mærkeligt. Vi har religionsfrihed i Danmark. Nu hvor buddhisterne i Myanmar har gang i etnisk udrensning af en muslimsk minoritetsgruppe, ser man i mange af kommentarerne på nyhedsopslag på FB, at det er rohingyaer selv uden om, for de er jo terrorister hele bundet Der er faktisk et flertal af kommentarerne som er rippet for enhver form for mellemmenneskelig medfølelse for disse mennesker, som myrdes brutalt, fordi buddhisterne da helt sikkert har en god grund til at være efter muslimerne. Altså, jeg er selv buddhist, men det betyder da ikke, at jeg synes, at det er ok, at andre buddhister har gang i etnisk udrensning af en muslimsk minoritetsgruppe. Det er som om, at folk generelt i den offentlige debat mister medmenneskelig medfølelse så snart der er tale om muslimer, det er godt nok skræmmende, synes jeg. Kan slet ikke forstå at vi kan være der i et generelt ret veluddannet land som det danske. Romaerne er den eneste befolkningsgruppe, som jeg oplever betegnes endnu værre i den offentlige debat end muslimer, de beskrives ofte som 'rotter der skal bekæmpes' uden andre reagerer negativt på sådan en kommentar Jeg synes, at det er ubegribeligt, at vi ikke har lært mere af historien

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #169   9. okt Alt er samfundets skyld uanset hvad man gør. Så længe man har den holdning og fastholder folk i en offer rolle kommer man ingen steder. • #170   9. okt Stråmand much, Max?

 • #171   9. okt "Målet i DK har aldrig været integration, det har været assimilation."

  Generalisering af dimensioner. HVIS mål?

  Når fx tusindvis af lyse danskere køber ind i alle de arabiske butikker, er det så et tegn på ønske om assimilation?

  "Stråmand much, Max?"

  Måske, men jeg læser ikke noget om fx i denne tråd, at den manglende integration er andres skyld end samfundets.


 • #172   9. okt Jeg ser ikke sammenhængen, Isabelle..
  Integration er ikke at handle i en butik ejet af en inder eller køre taxa med tyrkisk chauffør... • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #173   9. okt
  Hvis nogen vælger at deres børn ikke skal/må omgås danske børn, så har de efter min mening fravalgt at være danske, og ønsker ikke inklusionen/integration.

  Fint nok for mig men ret skal være ret de foretager dermed et valg.

  Igen ingen generalisering da det formentlig primært er ghetto beboerne der har den holdning.


 • #174   9. okt Første bid taget..
  Nu går vi til tørklædeforbud i folkeskolen.... • #175   9. okt Jeg hørte engang en historie om dengang, Eric Clapton var racistisk og færdedes blandt de britiske skinheads. Grunden var efter sigende, at EC's kæreste var blevet voldtaget af en ikke-hvid mand. Jeg forstår hans had og afmagt, men samtidigt så fatter jeg ikke, hvordan man kan tage hele befolkningsgrupper som fjender pga een gal mands handling. Det problem er jeg bange for også findes i rigelige mængder i den danske befolkning.

 • #176   9. okt Især kombineret med en total blindhed ift. ens hjemmebeholdning af gale mænd (og for mænd, læs: mennesker).

 • #177   9. okt "Især kombineret med en total blindhed ift. ens hjemmebeholdning af gale mænd"
  Hov hov, eller ææææææh enig. Tror jeg nok


 • #178   9. okt Det er som om at hadet mod muslimer gør folk total blinde, og dem der besidder det kan altid komme med 500 undskyldninger for, hvorfor det er okay at hade dem. Jeg har lige debatteret det med en tidligere efterskole"kammerat", som jeg VED er en total politisk modsætning af mig. Det er forkert at udelukke ALLE mænd fra en festival, fordi man så dømmer dem alle som voldtægtsforbrydere, men det er HELT okay at sige at ALLE muslimske mænd er voldtægtsforbrydere. Der kan man ligesom ikke se at begge dele sådanset er forkert, og at man simpelthen ikke kan skære alle over en kam, uanset om det så gælder mænd, kvinder, muslimer eller kristne.

  Argumentet var at faktum er at størstedelen af dem der voldtager er muslimer, hvor mit argument så var at størstedelen af dem der voldtager også er mænd, men at det da ikke får os til at gå rundt og anklage alle mænd for voldtægt.

  Jeg forstår simpelthen ikke hvordan man kan tænke sådan!

  Mht. svinekød i skole/børnehave mm, ja jeg syntes da også det er underligt at forbyde det visse steder, MEN det er sgu da også total ligegyldigt! Lille Altan Ninja Morgenstjerne dør sgu da ikke af, ikke at kunne få svinekød i de timer, så kan forældrene stopfodre dem med flæskesteg, frikadeller og leverpostej når de kommer hjem


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #179   9. okt Så når det er danskere er det totalt ligegyldigt. Når det er muslimer er det helt galt. For man dør vil ikke af at ikke dække sig til. Det kan man gøre alt det man vil derhjemme. Eller.


 • #180   9. okt Det er godt nok ærgeligt, at du har det sådan, Max. Hvorfor synes du, at det er ligegyldigt når det er danskere?

 • #181   9. okt @Rikke.
  Mener du vitterligt, at flertallet skal tilpasse sig sig en meget lille del af det danske samfund.

  Altså hvis det du skriver skal være et argument, så skal vi også forbyde oksekød, for det er der også en religion der finder upassende at spise.

  Det er et mærkeligt argument synes jeg.


 • #182   9. okt Man skal få tingene til at virke.
  Hvis det gør køkkendamens arbejde lettere kun at lave kalkunfrikadeller fremfor at lave både kalkunfrikadeller og grisefrikadeller er det da sådan, det skal være.

  Det er jo altså af praktiske årsager, enkelte institutioner har valgt den løsning. Ikke moralske eller religiøse...


 • #183   9. okt Personligt er jeg mere fortørnet over at institutioner i min kommune ikke må hænge snold på fastelavnsriset eller give børnene en godtepose til juleafslutningen.

 • #184   9. okt Helt enig med CH, det er da nemmere kun at lave en slags mad, fremfor at skulle lave flere slags, hvorfor så ikke bare lave det alle kan spise, præcis som vi også gjorde til fødselsdage mm da jeg gik i skole, hvor der netop var en del der ikke spiste svinekød. Tænk sig, vi følte ikke vi gik glip af noget, vi fik mad og var da bedøvende ligeglad med om det var svin eller kylling.

  Igen børnene kan blive stopfodret med flæskesvar og frikadeller når de kommer hjem. Det er da simpelten SÅ ligegyldig en tign at hidse sig op over, som noget næsten kan være. Der går intet af nogen af at tage hensyn og gøre arbejdet nemmere for dem der skal lave maden.


 • #185   9. okt @CH.
  Enig, i det tilfælde at det ikke skyldes religiøse årsager er jeg også ligeglad. Det må køkkenet om.

  Det er når vi stopper noget af hensyn til en religion, at jeg bliver irreteret. Men det har intet med den muslimske religion, det er bare når det religiøse hensyn tager over det funktionelle, at jeg synes det går for vidt.

  Nu ved jeg ikke om det er en religiøs årsag til at slik er fjernet som du nævner, men er det det, så et det eksempel, hvor jeg mener at vi går vidt.

  @Rikke.
  Der er forhåbentligt ingen som skal stopfodres med noget som helst, og jeg synes da ikke at der nogen der hidser sig op. Vi debatter bare.

  Til en føsda, her i huset, ville vi ikke fjerne noget fra bordet, bare fordi der var nogen af x religiøs baggrund. Vi ville der i mod lave noget ekstra til dem. Men den luksus har man ikke i det offentlige rum, og derved må der vælges.

  Kan man lave pragmatiske løsninger så er det fint. Kan man ikke, eller er det økonomisk for dyrt, ja, så må dem der stiller særlige krav, selv sørge for dette.

  Jeg synes at ellers går vi over i noget, hvor en religion skal diktere et samfunds valg, og det hører ingen steder hjemme. Slet ikke en religion som er et mindretal.

  Jøderne har også krav, men dem er der da ingen der tager særligt hensyn til. Hinduerne har også krav, igen, hvem gider at bekymre sig om det?

  Jeg synes det er synd for muslimerne, at de skal problematiseres på den måde. Hold ferie hvor må nogen af være træt af, at de skal debatteres konstant som særligt besværlige.

  For hvor mange muslimer forlanger, at staten skal tage særlige hensyn til dem konstant i praksis? Hvor mange muslimer går ind i børnehaven og klager over at der står leverpostej på bordet. Tror at de 99 procent er bedøvende ligeglad. De tager bare en kyllingepølse.

  Jeg tror helt ærligt, at det er de yderste politiske fløje på begge sider, der skaber nogen kunstige problemer.


 • #186   9. okt Hvor kom kravet egentlig fra? Var det de muslimske forældre? Vi ville da aldrig stille den slags krav... Bare bede om at vores unge fik noget andet - fx kunne tage noget med selv eller spise det andet der var til kødet på de dage, hvor der er gris på gaflen... lige som mor og far gør når de er ude og spise osv - er der gris i en buffet, så tager vi noget andet, og er der kun gris, så spiser vi bare tilbehør en masse... hvor svært kan det være..... Alle de krav - ingen sukker, ingen kage, ingen gris, ingen.... som forælder skal man altså også lære at slappe lidt af....

 • #187   10. okt "Inger Støjberg: I Danmark viser vi hinanden vores ansigt"
  Spørgsmålet er så, om man kan vise for meget af sit sande ansigt. Jeg er tilbøjelig til at tro det. Jeg forestiller mig den lille, henrivende Inger var det barn, der trampede på de andre børns sandslotte. Hun fremstår ikke som den konstruktive type, men dog ganske entreprenant på sin egen lidt triste måde.


 • #188   10. okt Et lille morgengrin fra Østrig:

  »Træk halstørklædet ned«, krævede den østrigske politimand, da han for et par dage siden pågreb en kvindelig cyklist, der havde viklet et halstørklæde om sit ansigt.

  »Hvorfor? Det er koldt«, svarede cyklisten.

  »Det er ikke koldt. Træk det ned«, svarede betjenten og gav cyklisten en formaning.

  Vi er nu i uge 2 med det såkaldte maskeringsforbud i Østrig, hvor politikerne først og fremmest har været optaget af at bekæmpe de muslimske klædedragter burka og niqab.

  Den østrigske avis Der Standard har undersøgt sagen med den frysende cyklist og via en talsmand for politiet i Wien fået oplyst, at tildækning af ansigtet med hue og halstørklæde »vel først ved frost og minusgrader« er okay.

  Man afventer retslige afgørelser, der mere præcist definerer, hvornår det eksempelvis er koldt.

  »Lovgiverne har ikke fastlagt en temperatur«, uddybede talsmanden for det østrigske indenrigsministerium, Karl-Heinz Grundböck, over for det østrigske nyhedsbureau APA."

  http://politiken.dk/udland/art6151709/Forbud-mod-burka-og-niqab-rammer-en-haj-en-hest-og-en-kold-cyklist


 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #189   10. okt 100 kvinder pakker sig ind og melder sig ud af samfundet.
  Den virtuelle burka er nok alvorligere for samfundet.


 • #190   10. okt Helt enig, John, mht. den virtuelle burka - som nok bæres af en del flere end 100

 • #191   10. okt Åh djises. Moderne politik er jo en populistisk farce

 • #192   10. okt Jeg synes, at den er skide sjov - den med, at man, i Østrig, lige skal beslutte, hvornår det er koldt. Holberg kunne ikke have gjort det bedre

 • #193   10. okt Hehe...den med Østrig minder lidt om det, jeg prøvede i vinters. Det var iskoldt og lidt hen mod snestorm. Jeg skulle med toget fra Kbh. til Sverige, så jeg kunne komme hjem til Bornholm. Der var jo paskontrol på perronen, så jeg stak mit pas i hånden på tolderen, som stirrede rigtig meget på mit meget indpakkede ansigt. Hun mumlede noget til sin med-tolder, som kom hen til os --> Af med hue og halstørklæde nu! Og snakker du dansk?!....
  Ja, jo....det burde jeg selvfølgelig have tænkt på, men jeg kom da igennem - omend en smule koldere


 • Stine H
  Stine H Tilmeldt:
  okt 2011

  Følgere: 6 Emner: 79 Svar: 6.202
  #194   10. okt Rikke - Ha ha. Jeg tog engang en bus fra Polen gennem Østrig til Balkan. Alle andre end mig i bussen var fra Polen, som dengang ikke var med i EU. Tolderne ved Østrigs grænse var helt enormt skeptiske overfor, hvad i alverden en dansk statsborger lavede i den bus Jeg blev trukket til side og udspurgt på kryds og tværs og mit pas blev grundigt undersøgt (var det nu enten falsk eller stjålet?). Det tog dem helt enormt lang tid at acceptere, at jeg altså rent faktisk var en dansk statsborger, som var kommet på den ide at tage en bus fra Polen til Balkan Nå, beklager ot, har jo ikke noget med burka/tildækning/muslimer at gøre

 • #195   10. okt Der skal lyde endnu en dybfølt tak for de mange kommentarer. Betragt dette skriv som et 'like' til alle.

 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #196   11. okt Min konklusion er at grimme kvinder godt kan pakke sig ind. De smukke skal kunne ses.

  I mit næste liv går jeg efter en smuk arabisk pige, selvfølgelig udpakket, eller jeg vil selv pakke ud


 • #197   11. okt Hahaha John Jamen så er det ikke kun muslimer der skal have det på. En stor del af politikerne kunne bruge det fx... Måske også de mandlige

 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 53 Hunde: 3 Emner: 5 Svar: 3.070
  #198   11. okt Jeg får billeder på nethinden og trang til at røre mig selv ved tanken om at udpakke sådan en smuksak