{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.945 visninger | Oprettet:

Vigtigheden i undersøgelser inden avl. {{forumTopicSubject}}

Ja altså jeg har jo altså lært gennem årene herinde, og har været afklaret med at jeg syntes det er vigtigt at undersøge for racerelaterede sygdomme inden avl.

MEN, nu hvor Ozzy har fået konstateret Hemivertebrae, og INGEN symptomer har udvist overhovedet, og at det blev opdaget ved et tilfælde, så er jeg dælme blevet ENDNU mere sikker i min sag. Jeg kan 200 procent sige at jeg nu er endnu mere sikker på at min næste hund skal være med stamtavle, og efter gennemtestet forældre. Kæft hvor er det altså grimt at få den besked, og vide at sådan noget kan være arveligt, og hvor er jeg dog lykkelig for jeg trods alt har haft så meget fornuft, at jeg har takket nej de gange der er blevet spurgt om han måtte lånes til parring!! ( jeg har aldrig været det mindste i tvivl om at han ikke skulle bruges til noget som helst avl, men er bare EKSTRA glad for det valg nu! ) .

Er det egentlig noget der tjekkes for inden avl af de racer hvor det oftest ses, f.eks den franske bulldog? Ikke fordi vi overvejer en fransk, men af ren nysgerighed.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vigtigheden i undersøgelser inden avl.
  • #3   13. dec 2017 Kan man finde en fransk uden hemivertebrae, spørger jeg så??
    Bulldogs' haler er jo et stort kaos af deform rygrad.
    Forskellen er blot hvor fejlen sidder: på selve ryggen eller i halestykket.


  • #8   13. dec 2017 Ja det er sgu sygt. Forstår ikke man vil være med til det.
    Den dag man godkender misdannelser i min race, står jeg af toget!


  • #10   13. dec 2017 Lyder da godt at nogen trods alt undersøger. Det kan jo altså give alvorlige problemer for hunden . Må erkende jeg ikke forstår dem der ikke får det tjekket.

    Mon det er derfor Ozzy kun har en lille stump af en hale ?


  • #11   13. dec 2017 Jeanette : Ozzy udviser heldigvis ingen gener endnu , men det kan jo være anderledes i morgen. Vi kan f.eks risikere han pludselig er kan i bagkroppen.

  • #12   13. dec 2017 Desværre er det ikke kutyme at teste for den lidelsen hos buldoggerne og mops, i og med at det ikke er kutyme at teste for noget som helst. Men størstedelen (hvis ikke alle) inden for de pågældende racer har lidelsen, som Malene også er inde på så er små underlige haler også en del af det.

    Om det giver problemer kommer an på hvor deformiteterne er placeret.


  • #13   13. dec 2017 Syntes virkelig det er en skam at man ikke tester , og gør noget for at få det avlet væk. Vi har lagt plan med dyrlægen for hvad der skal gøres og hvornår. Pt har han som sagt ingen gener og symptomer, Vi opdagede det jo nærmest ved et tilfælde. Men Vi kan jo risikere det en dag vil påvirke nerverne , og give smerter , lammelse osv . Vores dyrlæge brugte god til på at forklare , fortælle om muligheder , sige hans mening osv. Han er specialist i knogler og led , så han har f.eks udført operation flere gange med stor succes , men det skal vi først ud i hvis han en dag er lam , eller det bliver HELT slemt med smerter der ellers ikke kan tages med smertestillende eller blokade, for det er altså en stor omgang, Og må erkende at står vi om 3 år og det bliver aktuelt , så tror jeg han får fred , han er altså 8 nu , og syntes det er synd at skulle give ham igennem en stor operation med lang tid bagefter med at hele , genoptræning osv. Vi håber selvfølgelig på det bedste , og at det aldrig bliver et problem, men derfor har vi stadig snakket om hvad vi syntes og hvad vi vil byde Ozzy. Det skal være på HANS præmisser, ikke bare fordi vi for alt i verden ikke vil undvære ham ?

  • #16   14. dec 2017 Jeg tror, at du Lens lige nøjagtigt rammer hovedet på sømmet.
    Vi får hele tiden at vide, at man kan melde sig ind i DKK og bruge hundeweb til at tjekke sundheden i linierne.
    Men fakta er, at masser af racer ikke har nogen krav,
    og ikke bliver undersøgt for noget som helst.
    Så der er ingen undersøgelser at tjekke smiley
    Nogle har anbefalinger!
    Mange af de små racer har undersøgelse for PL som eneste krav.
    For at få "stemplet" Dette kuld er opdrættet efter Klubben For Små Selskabshunde og DKK`s avlsanbefalinger,
    kræver det desuden en "very good på en udstilling".
    Tror jeg nok, det hedder smiley


  • #17   14. dec 2017 Hov og et kæmpe kram til dig Rikke og Ozzy smiley

  • #18   14. dec 2017 Jeg synes den helt store problematik er at få oplyst køberne om hvilke sygdomme de givne racer kan ricikere at have.
    De fleste har hørt at med stambog undersøges for arvelige lidelser, men hvilke ( og hvormeget) afhænger jo af opdrætterens valg og racens tilbøjeligheder.
    de fleste købere har nok hørt om dårlige hofter, måske har de hørt om løse knæ ved de små racer. Enkelte som kigger gravhund måske diskos...
    Og det er så nok det den alm. Hvalpekøber har hørt om.
    De tænker ikke på at spørge til øjensygdomme, deforme rygsøjler, hjertelidelser, tandsygdomme, diameteren på luftrøret.


  • #26   14. dec 2017 Jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har læst at nogen har påstået, at tavlen er en garanti mod sygdomme. Tilgengæld får "tavlefolket" ofte skudt i skoene,at de skulle have sagt det. smiley



  • #32   14. dec 2017 Nu mener jeg jo ikke kun at stamtavlen er vigtig i forhold til dette. Jeg skal ikke have en af de racer hvor det oftest ses. Men hvis jeg skulle , ville jeg kun have én der tjekkede og var tjekket gennem flere aner , så det ville nok blive nærmest umuligt. Det er jo helt generelt jeg er blevet endnu mere for tavlen , fordi den netop er et redskab til at tjekke anerne for lidelser der er hyppige i racen smiley

  • #36   14. dec 2017 Vi anede jo heller ikke det med Ozzy, det blev jo opdaget ved et tilfælde, fordi vi tog til dyrlæge med noget helt andet, og dyrlægen så lige tjekkede hele kroppen igennem, og opdagede han satte dig med det samme dyrlægen trykkede på lænden, og så blev der taget røngten, hvor det så underligt ud, og så CT for at være sikker på det ikke var kræft, og ja bedre kunne se HVAD det var. Ozzy har INGEN symptomer vist overhovedet.

  • #37   14. dec 2017 Hera har kissing spine, og det var heller ikke blevet opdaget hvis hun ikke var blevet undersøgt ifb. med evt. avl. Og det er næppe noget der kommer til at påvirke hende.

  • #43   15. dec 2017 Jeg kommer aldrig til at forstå, at man avler efter defekter fordi det er ... hvad, sødt ?

    Hvis det er invaliderende, at hunden har en lille kort hale - så lad da for F være med at avle på hunde, med små korte haler. Uanset hvad DKK siger eller ikke siger !!!!

    Hvad er det fantastiske ved at have en syg hund ? Nej, kommer aldrig til at forstå det.

    Iøvrigt er der noget der hedder Reersø katte - de har heller ingen haler.


  • #44   15. dec 2017 Man(også i DKK regi) prøver i øvrigt at avle bulldoggernes haler tilbage, fordi man sørme fandt ud af at små underlige haler ikke er godt.... Flot. Altså dejligt at bulldogs nu skal have haler, men det er rimelig meget logik for burhøns at ingen haler = skidt.

  • #55   16. dec 2017 Der er ikke rigtig enighed om det men intet i naturen er tilfaldigt og halen har en funktion er jeg sikker på

    Så grunden til at en los ingen hale har er ... ???


  • #64   16. dec 2017 Tænk iøvrigt, at stille sådan en i en udstillingsring - den ville nok få at vide, at den ikke var bygget på en "korrekt" måde smiley



    profilbillede
Kommentér på:
Vigtigheden i undersøgelser inden avl.

Annonce