{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Influenza vac
  • #1   11. nov 2018 Jeg oplevede sådan set kun ømhed, hævelse og varme ved stikket - som jeg ved af. Har i forvejen kvalme og den slags, så ved ikke, om det også kan give den type symptomer.

  • #2   11. nov 2018 Min arm begyndte at klø hvor jeg var blevet stukket, det kløede jeg så i, og så blev det både rødt, hårdt og hævet, det var det så i nogle dage...

  • #3   11. nov 2018 Som de andre oplevede jeg ømhed, hævelse og kløe på armen, og ellers en slem hovedpine, der kom et par timer efter og varede en 3-4 dage - ellers intet. smiley

  • #5   11. nov 2018 Ømhed og en lille smule rødmen. Ellers ingen problemer overhovedet. jeg valgte selv at få vaccinationen, da jeg er hjertepatient smiley

  • #7   11. nov 2018 så må du ikke have allergi over for æg - så der må være nogle mere alvorlige bivirkninger der jeg ikke helt kender.



  • #8   11. nov 2018 Jeg oplevede INTET , hverken ømhed, varme omkring hvor der blev stukket eller andet som er normalt, jeg mærkede knap nok hun stak mig smiley

    Det er normalt at opleve rødme, ømhed, og føle sig lidt småsløj et par dage, men som sagt oplevede jeg intet af det, selvom mit immunforsvar jo er slået ned af medicin smiley


  • #9   11. nov 2018 Den burde ikke give nogen bivirkninger andet end ømhed svarende til indstikstedet. Den må dog ikke gives, hvis man er allergisk overfor æg.
    Det tager dog 2-3 uger inden man er fuldt beskyttet, så man kan sagtens nå at blive smittet med influenza.

    Jeg har fået den i 3 år nu og mærker kun ømhed i armen. Det føles faktisk som et kæmpe trælår bare i armen smiley


  • #10   11. nov 2018 Jeg har ikke oplevet nogen som helst bivirkninger.

  • #11   11. nov 2018 De sagde på apoteket, hvor jeg fik den, at det er normalt med utilpashed i nogle dage efter, bl. a. hovedpine, som jeg fik - hvilket også står som almindelig bivirkning.

    Det er nok individuelt, hvordan man reagerer på den. smiley


  • #12   11. nov 2018 Stikstedet bliver varmt og ømt. Det er det eneste.
    Jeg får influenza vaccinationen hvert år pga. min sygdom og det dertilhørende skod immunforsvar - og jeg har aldrig fået andre bivirkninger.


  • #13   11. nov 2018 Ingen problemer med vac, det er første gang. smiley

  • #14   11. nov 2018 Kun ganske lidt kløe og varme ved indstiksted.


  • #15   12. nov 2018 Jeg fik også at vide ved lægen hvor jeg fik vaccinen, at det var normalt at føle sig lidt småsløj et par dage, få rødme og ømhed omkring stedet hvor de havde stukket.

    Men jeg oplevede som sagt intet til den.


  • #16   12. nov 2018 Jeg har valgt den fra siden vaccinen mod svineinfluenza for nogle år siden.
    Den reagerede jeg på - min arm var smertende og kraftesløs i flere uger efter.

    Den vaccine var så hovsaagtigt lavet.




  • #17   12. nov 2018 Havde det som om jeg havde fået en kæmpe lammer en uges tid, fik influenzasymptomer og derefter lungebetændelse (Ved ikke om sidstnævnte var en del af pakken :D)

  • #18   12. nov 2018 Jeg er ikke allergisk over for æg.
    Jeg havde læst en tråd herinde hvor der var en der efterflg fik influenza af vaccinen. Men det ser vist ud til at 90 % af dem der bliver vaccineret sker der ikke noget med smiley


  • #19   12. nov 2018 Hov - jeg fik forresten den 'udvidede'

  • #20   12. nov 2018 Det er vel en 10-15 år siden jeg har haft influenza, så jeg kan dårligt huske hvordan det føles smiley
    Jeg ved ikke hvilken jeg skal have, det er lægerne der vurdere det smiley


  • #21   12. nov 2018 Jeg Er blevet vaccineret de sidste 20-30 år, det eneste har været lidt lokal irritation på stikstedet. Dog fik jeg et år den almindelige vaccine og 1/2 time efter den mod svineinfluenza.karamba -næste dag havde jeg det som om jeg var blevet kørt over af noget stort og tungt smiley
    I år er jeg endnu ikke blevet vaccineret,, idet jeg er igang med ugentlig vaccine mod husstøvmider, og det driller. Min lungefunktion er for tiden for dårlig til at vi kan komme videre smiley


  • #23   12. nov 2018 Min mand fik en hardcore influenza sidste gang han fik en vaccine mod det.

  • #24   12. nov 2018 Jeg må helst ikke få influenza nu, så det der er min største nervøsitet er at jeg får det af vaccinen smiley

  • #25   12. nov 2018 Jeg har læst, at man ikke kan få decideret influenza af vaccinen, da det er hvilende et-eller-andet, man får sprøjtet ind.

    Jeg skulle have haft den 4-valente, men de var læbet tør. Jeg får den gratis pga. astma, og det tilbud er jeg glad for. Sidste år fik jeg den ikke pga. kur med antibiotika, og jeg fik for første gang i mange år influenza - jeg var syg i 3 uger, primært pga. astmaen, det ønsker jeg for alt i verden ikke. smiley


  • #26   12. nov 2018 Jeg har også fået at vide at man ikke kan få influenza af vaccinen

  • #27   12. nov 2018 Jeg fik forresten også den 4 valente

  • #28   12. nov 2018 jeg har fået den en gang og blev mere syg end hvis jeg bare havde fået alm influenza.

  • #30   12. nov 2018 Man kan jo altså blive smittet før man får vaccinen , og op til 3 uger efter , så det behøves ikke være vaccinen. Det er ikke aktiv virus de sprøjter ind

  • #32   12. nov 2018 Man kan jo altså godt få influenza, selvom man er vaccineret. Der findes jo flere slags vira, end de 3-4 slags, man vaccinerer imod.

    https://www.sst.dk/da/sygdom-og-behandling/vaccinationer/influenzavaccination


  • #33   12. nov 2018 Ja, Skrigehunden. Et glimrende eksempel var sidste år, hvor den influenza type der var i omløb ikke var dækket af vaccinen, derfor blev en masse syge, selv om de var vaccineret. Det er grunden til der er udbudt en 3- valent og en 4-valent i år, hvor den 4-valente gives til de mest kroniske syge.

    Som skrevet flere gange er vaccinen ikke levende vira.


  • #35   12. nov 2018 Det er der heller ingen, der skriver, at man ikke kan, men der er forskel på reel influenza og symptomer på det i 1-2 dage - ikke 3 uger, som din mand fx.

    Jeg kender skam også mennesker, der er blevet sløje af den, lette influenzasymptomer, dog ikke sengeliggende og frisk igen efter 1-2-3 dage.

    Vaccinen yder iøvrigt først beskyttelse efter 2-3 uger, så man kan sagtens blive smittet i mellemtiden, det er vist "bare" bad luck.

    Indtil sidste år havde jeg ikke haft influenza i omkring 15 år, og min mand har en eller to omgange hvert eneste år - jeg blev aldrig smittet. Det gør jeg så åbenbart nu, og med svær astma tør jeg ikke andet end at blive vaccineret.


  • #37   12. nov 2018 min mormor har sagt ja tak i 3 år og blev mega syg hver gang og efter hun er stoppet bliver hun let forkølet og lidt hoste men ikke i nærheden af hvordan hun har det når hun er blevet vaccineret.

    så igen vi mennesker reagere meget forskellige på vaccinen og ja enden hjælper den en eller overhoved ikke.


  • #38   12. nov 2018 Uha, nu ved jeg slet ikke om jeg tør få den vaccine. smiley
    Jeg har som sagt ikke haft influenza i over 10 år, jeg har rodet en enkelt gang med dobbeltsidet lungebetændelse ( min første nogen sinde) og så lidt genstridig snotten og hosten.
    Jeg er af både læge og sygehus blevet rådet til at få den pgå mit kemo-forløb. smiley


  • #39   12. nov 2018 Hvis både din læge og onkologerne råder dig til det, synes jeg stærkt du skal overveje at få den.

    Har lige spurgt mine chefer i dag. Ingen af dem har fået tilbagemeldinger fra nogen patienter, at de skulle være blevet syge. Vi har indtil nu vaccineret tæt på 380 mennesker. Andet end selvfølgelig omkring indstikstedet.


  • #41   12. nov 2018 Læger render hurtigt den anden vej, når det kommer til indberetning af vaccinebivirkninger. Det er nærmest umuligt at få dem til at anerkende, at der kan være et problem.

    Da jeg selv fik immunhæmmende medicin stod jeg jo med samme overvejelser - dengang talte man om, OM det overhovedet gav mening at modtage vaccinerne netop fordi immunsystemet ikke reagerer naturligt (lige så stærkt) på indkommende trusler.
    Der var tvivl om, om immuniseringen overhovedet var effektiv, når immunsystemet var slået ned.

    Det taler man vist ikke så meget om mere - men det klare svar er aldrig rigtig kommet.

    Om man vil vaccineres eller ej kommer an på mavefornemmelsen. Jeg valgt kun at gøre det en enkelt gang.
    Jeg har aldrig været specielt modtagelig overfor influenza, heller ikke da jeg fik immunhæmmende.

    Til gengæld fik jeg et rabalder af en influenza da jeg var stoppet med medicinen - den endte ud med en nasty bihulebetændelse, der smadrede min lugtesans for resten af livet...

    Man kan sgu aldrig vide sig sikker på noget som helst...



  • Jørn L
    Jørn L Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 1 Svar: 12
    #42   12. nov 2018 Jeg tror jeg ville gå efter lægernes råd,hvis det var mig.Har selv fået den for første gang i år,og var en smule småsløj et par dage.

  • #43   13. nov 2018 Min mavefornemmelse siger nej smiley
    Jeg har vendt det med manden her til morgen, og han siger : jamen du har jo aldrig influenza, så hvorfor frygte det ? dit immunforsvar ligger højt så det burde fungere som det plejer.
    Jeg tror jeg aflyser min tid hos lægen i morgen, og tager en ordentlig snak med onkologen på torsdag først inden jeg vælger til eller fra.


  • #44   13. nov 2018 Det med at du aldrig får influenza holder ikke, hvis du får kemoterapi, så er situationen en anden, så er dit immunforsvar påvirket. Men en rigtig god idé at vende det med onkologen, jeg tror vedkommende vil anbefale vaccinen.

  • #45   13. nov 2018 Jeg tænker også at der er en god grund til at lægerne anbefaler folk med bestemte sygdomme at få vaccinen. Der er jo bivirkninger ved alt , også vacciner , men det betyder jo ikke at man får dem.
    Jeg har aldrig før så meget som overvejet at få vaccinen , men har valgt at lytte på både leverlæge og praktiserende læge . Så jeg vil helt sikkert også blive vaccineret hvert år fremover , jeg har ganske enkelt ikke lyst til at satse med mit helbred, når jeg ved at en influenza kan gøre mig meget syg og ende med indlæggelse.


  • #46   13. nov 2018 Jeg vil ikke hverken anbefale vaccine eller det modsatte.
    Men jeg vil stærkt anbefale ikke kritikløst at lægge alle beslutninger i lægers hænder og blindt følge deres anbefalinger.
    Ja, de har lang uddannelse, ja, nogle har et ton af erfaring - men de har også alt for mange patienter, alt for lidt tid og noglegange videregiver de selv kritikløst anbefalinger fra andre. Sætningen "sådan har vi altid gjort" rammer ikke udenom læger.
    Læger er ikke ufejlbarlige og er heller ikke rendyrkede altruister.
    Man skal selv holde det forkromede overblik og selv opveje fordele og ulemper - og selv tage ansvar for ens behandling og liv.

    Gør man ikke det, så gør ingen - det er ikke længere en del af en læges arbejde at være tovholder for hver enkelt patient.


  • Jørn L
    Jørn L Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 1 Svar: 12
    #47   13. nov 2018 Vi lægger jo netop vores liv og helbred i hænderne på læger,så hvorfor ikke i denne sammenhæng?

  • #48   13. nov 2018 Jeg lægger bestemt ikke mit liv og helbred i lægers hænder.
    Undtagelserne til dette er de 4 gange, jeg har været på operationsbordet i fuld narkose.
    Derudover betragter jeg lægers ord som deres anbefalinger - dælme ikke noget jeg ukritisk bør følge.
    Mit liv er i mine hænder, ingen andres.


  • #49   13. nov 2018 Et eksempel - jeg havde hjertebanken grundet højt stofskifte. Behandling (overbehandling, i øvrigt) blev startet og efter halvanden uge normaliserede hjerterytmen sig.
    Da jeg et par uger efter talte med min læge igen, udskrev han betablokkere til dagligt brug - mod den høje puls.

    De piller tog jeg naturligvis ikke. Lægen havde ikke overblikket her - og fik jeg en tier for hver gang jeg har prøvet det, ville jeg være en holden kvinde...

    Man skal dælme ikke bare nikke og springe på..


  • #50   13. nov 2018 CH: Synes bestemt det kommer an på hvilke typer læger.
    Praktiserende: jo, der kan du have ret.
    Onkologer, som potentielt står med sidste/eneste løsning til at redde ens liv: absolut ville jeg stole på deres rådgivning.

    Der er stor forskel på både ens situation og de læger man møder som følge heraf.


  • #51   14. nov 2018 Onkologer er heller ikke overmennesker.
    Der er al mulig grund til at holde styr på sin egen behandling - også når man har kræft.
    Systemet fungerer ikke som man kunne ønske - ingen læger - heller ikke onkologer - har tid og overskud til at følge patienter så tæt, at overblikket bevares.
    Og nå ja - disse læger er også mennesker. På godt og ondt.

    Personligt kender jeg ikke et eneste kræftforløb, der har kørt som smurt. Man skal edderdylme kæmpe sin sag - også der.


  • #52   14. nov 2018 En onkolog følger ikke sin patient. En onkologisk afdeling har et vist antal onkologer tilknyttet som er inde for de kræfttyper afdelingen behandler.
    I mit forløb på Næstved onkologisk afdeling har jeg været til kontrol hos 6 forskellige onkologer.
    Det er faktisk sådan at når man sidder i venteværelset og tænker : gad vist hvem man kommer ind til idag?


  • #53   14. nov 2018 Ja, .men selv om det er forskellige læge (det kan være irriterende), så har de samme viden indenfor specialet, og hvis jeg var dig ville jeg lytte til onkologernes anbefalinger ift influenzavaccine, for der er jeg sikker på, at de har en retningslinje de følger.

  • #54   14. nov 2018 De har netop retningslinjer...
    De samme uanset patient.

    Det er præcis derfor man skal tænke selv smiley


  • #55   14. nov 2018 Hvis en onkolog anbefalede mig at få en influenzavaccination, så ville jeg godt nok høre godt efter, og selvfølgelig vurderer de det ud fra hver enkelte patient og den situation vedkommende er i.

  • #56   14. nov 2018 #54
    Ah, CH. Det passer nu ikke... Hvis en onkolog (eller anden læge) anbefaler vaccine til en patient, så gør de det ud fra en vurdering, om det kan få store konsekvenser ved, at patienten bliver ramt af en voldsom gang influenza. Det kan være fatalt for meget syge og ældre patienter.


  • #58   14. nov 2018 Jeg vil igen understrege at jeg ikke forholder mig til hvad nogen skal gøre her - jeg anbefaler hverrken at få den eller at lade være. Der skal mine ord ikke forveksles med.

    Jeg har været patient i dette system siden 1992 og har været tilknyttet en god del afdelinger.
    Jeg ved, hvordan det er at være patient i virkeligheden - og der er stor forskel på det, og på hvordan det er i teorien, eller hvordan man kunne ønske sig, det var.

    I DK skal man selv være tovholder, man skal have rundsave på albuerne og man skal tage aktivt stilling til alt.
    Hvis man fralægger sig ansvar og kontrol sker fejl - for der er ingen, der har overblikket.
    Får man udleveret et glas med medicin tjekker man det. Får man en recept, læser man om det, der er udskrevet.

    Prøv at læs tantens anden tråd. Den viser det så tydeligt.






  • #59   14. nov 2018 Nu er Tantens forløb også helt hen i vejret og gudskelov ikke hverdagskost. Der er også masser af gode forløb. Tantens forløb er gået skævt helt fra dag 1.
    Ja, man skal være vågen som patient eller pårørende, men hvis man er tilknyttet en velfungerende afdeling må/skal man også have tillid til disse. Det er trods alt specialister på de afdelinger.

    Når man har været som personale i sundhedssystemet i 21 år ved man også hvad der foregår i kulissen. Man får en del indblik i, hvorfor beslutninger engang i mellem bliver taget, selv om det ikke virker indlysende for Hr. Og fru Danmark. Det er netop den enkelte vurdering.



  • #60   14. nov 2018 Der er heldigvis fornuftige forløb - men alt for mange af de andre. Man skal beskytte sig selv, for ingen andre gør det.
    Det er drønnaivt at tro anderledes.
    Der er ikke ressourcer til det og det bliver kun værre lige for tiden.


  • #62   14. nov 2018 Det skal siges at jeg endnu ikke har talt med en onkolog om at få vaccinen.
    Min læge rådede mig til det, da han mente at jeg ikke kunne tåle at få influenza.
    Vi blev enige om at spørge sygehuset, men det er kun sygeplejersken jeg har fået i tale og hun mente at jeg skulle vaccineres.
    I morgen skal jeg til kontrol hos onkologerne, og så får de spørgsmålet, og så tager vi den derfra smiley


  • #63   14. nov 2018 Jeg vil sige, at jeg ikke udtaler mig om komplicerede og langvarige patientforløb, jeg udtaler mig alene om det at få en influenzavaccine, når man er kræftpatient.... og jeg ville høre efter, hvad onkologerne anbefalede mig - jeg ville ikke turde gøre det modsatte, det ville jeg ikke føle, at jeg havde nok viden til.

  • #64   15. nov 2018 Onkologen siger at jeg skal få det gjort, alle kræftpatienter bliver rådet til det, da de færeste af dem tåler at få influenza.

  • #65   15. nov 2018 Ja, det var også det jeg regnede med, jeg ville tage imod den, hvis jeg var dig.

  • #66   15. nov 2018 Selvfølgelig anbefaler han vaccinen, det havde været voldsomt overraskende hvis han ikke gjorde.

  • #67   15. nov 2018 CH: taget i betragtning af hvor meget du understreger tidligere at du ikke vil anbefale eller ej, så giver du jo alligevel din mening til kende med den måde du skriver på.. Eller hvad?

    Jeg forstår ikke rigtig hvorfor du gør du deltager i tråden, du bidrager kun til at skabe yderligere tvivl hos personer der ikke har en chance for at finde et bedre svar end hos de læger, du opfodrer til ikke at stole på. Altså, what's the point?


  • #68   15. nov 2018 Han sagde at det sikreste ville være at få den og at man ikke får influenza af den.
    Hvis en kræft patient får influenza, er man nødt til at sætte kemoterapi på standby indtil immunforsvar er stærkt nok igen til at patienten kan få cellegift.
    Og det kan få katastrofale konsekvenser for patienten.
    Så jeg vælger at lytte til ham smiley


  • #69   15. nov 2018 Du er grov A-S!
    Jeg ville vælge præcis hvad Tante Gurli vælger hvis jeg var i hendes situation.

    Men det er IKKE min plads at anbefale andre noget som helst når det kommer til vacciner.
    Jeg kan kun opfordre til at man tager kritisk stilling til alt, man får tilbudt. Og frarådet i øvrigt.

    Du går langt over grænsen ved at antyde hvad du gør - og bidrager i øvrigt til hele årsagen til at jeg siger hvad jeg gør.

    Der er en hel industri, der lukker munden på kritikere lige nu og det giver kun endnu mere grund til at råbe op!!
    Hvor ulækkert, altså...



  • #70   15. nov 2018 Er jeg grov???!!

    Jeg synes da ærlig talt, at det er dig, der er grov, hvis vi skal til at blive personlige og bruge den slags ord.
    Du bidrager ud fra mit perspektiv ikke med andet end tvivl og usikkerhed. Og jeg ser ikke pointen.
    Det er da helt fint at pointere at systemet ikke fungerer, men er det hjælpsomt i denne situation?

    Hvis det er at være grov at stille spørgsmålstegn ved relevansen i en anden brugers indlæg, så må du da meget undskylde, men det er vel ikke så ualmindeligt at den slags sker...


  • #71   15. nov 2018 Og undskyld, men hvad er det jeg antyder?

    Jeg er faktisk ikke selv klar over at der står andet i mine indlæg end hvad der rent faktisk står...


  • #72   15. nov 2018 så giver du jo alligevel din mening til kende med den måde du skriver på

    Nej!
    Min mening om vacciner generelt har jeg ikke skrevet her - det er sagen uvedkommende.


    Jeg forstår ikke rigtig hvorfor du gør du deltager i tråden, du bidrager kun til at skabe yderligere tvivl hos personer der ikke har en chance for at finde et bedre svar end hos de læger, du opfodrer til ikke at stole på


    Hvorfor jeg deltager?
    Hvad skal du blande dig i det for?
    Er du den, der validerer indlæg her og godkender hvilken mening, der er den rigtige, hvilken der er relevant?

    Jeg vil til hver en tid understøtte patienter når de er selvstændige nok til at reflektere over hvad der er det rigtige for DEM!
    Du understreger så tydeligt behovet.
    At være kritisk overfor læger og ikke anerkende deres betroede alvidenhed får nemlig ord som dine til at flyde i lind strøm.
    Tvivl er en GOD ting. Usikkerhed - hvad er faren ved det?
    Det motiverer til at tænke selv og det er en nødvendighed når man er syg i DK. Især når man har livstruende sygdom.

    Det er ulækkert at fratage syge mennesker retten til at høre kritiske røster og forsøge at gøre dem tavse. SÅ ulækkert!


  • #73   15. nov 2018 Du overfortolker ret voldsomt.

    Nej, selvfølgelig er det da ikke min validation du skal have for at skrive her. På samme måde må jeg vel have lov at skrive mine tanker uden jeg skal overfuses af dig og kaldes grov og ulækker (btw hvad er det for en MYSTISK brug der er herinde af det ord?) af dig?
    Imodsætning til dig forholder jeg mig rolig og saglig, men det er naturligvis mig der er den onde på trods af det?

    Hvis du lige læser hvad jeg skriver, vil du se, at jeg faktisk skriver, at du da sagtens kan skrive hvad du vil om det dysfunktionelle system, vi har. Jeg sætter ikke spørgsmålstegn ved om du må, jeg spørger (SPØRGER - dvs jeg hverken anklager eller konkluderer) om det er relevant.

    Din voldsomme og meget følelsesmæssige reaktion fortæller mig jo så indirekte nu, at ja, det mener du. Det kunne du jo også have skrevet stille og roligt, uden at blive grov og personlig selv.

    Men super med en god og saglig debat, hvor vi kan diskutere og udvide hinandens horisonter, hvis vi ikke er enige................


  • #74   15. nov 2018 Wow!
    Tal lige om passiv aggression....


  • #76   15. nov 2018 Oh ja.
    Et indlæg, der udelukkende handler om min person får reaktion fra min person...


  • #77   15. nov 2018 Det er ikke passiv agression, det er ironi;)

    Jeg har da ikke skrevet om dig som person? Du overfortolker altså her.

    Jeg hopper ud af tråden. Hvis du vil fortsætte dette, kan du skrive en PB.


  • #78   15. nov 2018 #67 1 time siden
    CH: taget i betragtning af hvor meget du understreger tidligere at du ikke vil anbefale eller ej, så giver du jo alligevel din mening til kende med den måde du skriver på.. Eller hvad?

    Jeg forstår ikke rigtig hvorfor du gør du deltager i tråden, du bidrager kun til at skabe yderligere tvivl hos personer der ikke har en chance for at finde et bedre svar end hos de læger, du opfodrer til ikke at stole på. Altså, what's the point?


    Gad vide hvad/hvem det indlæg der handler om...


  • #81   17. nov 2018 Jeg fik da en laaaang tale om bivirkninger inden de stak

Kommentér på:
Influenza vac

Annonce