{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.684 visninger | Oprettet:

Reaktive udfald {{forumTopicSubject}}

Kalder personer med erfaring på dette område. smiley
Hvilke fremgangsmåder er de bedste til hunde der reagere voldsomt ved synet af andre hunde og evt mennesker? F.eks på gåture eller hvis de er løse i haven.
Hvad virker og hvad virker ikke?
Hvor tidligt startede adfærden? Blev det langsomt værre eller ?

Jeg oplever rigtig mange af den type adfærdsproblemer og at ejerne er virkelig kede og berørte af adfærden.
Jeg har før henvist kursister til adfærdsspecialist, hvis ikke det hjælper at holde afstand og aflede eller dække hunden af.
Men nu har jeg lige oplevet at en velfungerende og dygtig hund på træningspladsen blev dømt til aflivning af adfærdsspecialisten pga udfald på gåturene. Ejer stolede ikke på hunden længere.
Jeg har aldrig haft en hund der har haft problemer, så søger masser af erfaring til at hjælpe kursister.
Så hvordan undgår man dette problem og hvordan afhjælpes det bedst.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Reaktive udfald
  • #1   14. apr 2021 Da Sam kom op og sloges med en anden RR hanhund sidste sommer, var han efterfølgende meget reaktiv overfor andre hunde, derfor tog jeg alle gåture ud, hvor jeg vidste der var god plads til at træne på, så han kunne få nok afstand til andre hunde, og så trænede jeg efter engage disengage princippet, nok afstand til han er afstresset og tager guf, beløn så snart hunden kigger mod anden hund/mennesker/ting, gentag, gentag, gentag.... gentag med bevægelse på i forskellig retning, gentag med færre afstand...

    Jeg trænede intensivt i 3-4 uger, så var den usikkerhed fuldstændig væk igen, og han kan passere fremmede hunde meget tæt uden problemer igen.

    Der hvor det bliver svært er hvis man ikke kan få nok afstand på til hunden ikke reagerer, det kan for nogle være svært at finde omgivelserne til det.


  • #2   14. apr 2021 Min fars er enormt reaktiv.. det er opstået fra helt lille stille og roligt blevet værre, især fordi mine forældres løsning var (og er) at hun måtte hen og hilse og lære at der ikke er noget at være bange for. Mine forældre har i det hele taget altid haft en meget konfrontatorisk tilgang til hundeopdragelse, og også derfor er hun morderligt bange for fx børn...

    I de senere år har hun fået kæmpe møgfald for det, det stopper hende sådan set også, men det er jo lidt synd..

    Nu er hun 8år om lidt, jeg tror ikke det kan afhjælpes som det er pt. Men min far prøver da at gå hvor de ikke møder særligt mange og så går det jo også.

    Da hun var yngre og det var mindre indgroet hvalp hjalp afledning og især afstand enormt meget, men det var jo kun mig, der praktiserede det, når jeg gik med hende, så det hang aldrig fast..

    Med Coco som begyndte pga en ekstrem hilselyst gik jeg en anden vej: når hun begyndte at lave lyde, vendte vi om og gik væk fra hunden. Det kurerede det:) Idag sker det en sjælden gang og så får hun et lille hårdt "nej" eller lign. Og så stopper hun, hun ved godt, jeg ikke vil have det.


  • #3   14. apr 2021 Jeg havde Thor der reagere på alt levende efter et overfald på ham og mig af en fremmed mand.
    Jeg trænede og trænede og han blev faktisk rigtig god - lige indtil en klaphat af en mand truede tæt på (trods jeg bad ham holde afstand) og Thor sad i hånden på ham.
    Thor fik brudt sin tillid til mennesker igen og han skulle ikke igennem den kamp én gang til.
    Jeg er på job pt, derfor det korte svar.
    Tror måske der ligger nogle tråde herinde omkring vores træning ellers uddyber jeg gerne senere.

    ...Og så får I lige et billede af tossehunden. smiley


    profilbillede
  • #4   14. apr 2021 Efter det massive overfald mine var udefor for et par år siden, havde Juice i lang tid utryghed ved andre hunde og det kom til udtryk ved rejste børster og evt. lyd. Det var meget tydeligt at hun var stresset og bange.
    Særligt ved hunde der havde samme statur eller farve som "overfaldshunden" eller adfærd som kunne opfattes truende. F.eks en Stor RR han vi ofte møder i skoven. På lang afstand sænker han hovedet og nærmest sniger samtidigt med han stirrre meget stift. (han mener så faktisk buisness men lad nu det ligge.) Der begyndte hun at gø og trak fremad. Klart valgte hun at angreb var bedre end afventning.

    Så jeg socialiserede med store hunde vi kendte og når vi gik fik hun enten kiks eller bold og efter et halvt år er det ikke længere et problem og hun er tryg igen. "Mammasan" har styr på situationen og hun behøver ikke være utryg eller i alarm.

    nu kan vi uden problemer gå sammen med andre og møde andre. Her fra en tur i starten af måneden.


    profilbillede
  • #5   14. apr 2021 Og det kræver at man hele tiden kan finde ud af at aflæse sin hund, så man når at reagere (med afstand eller afledning) inden hunden når at udvise tegn der ender i udfald.
    Og det kan jo være alt fra at slikke sig om munden, stift blik, stiv haleføring, optrukket mundvige osv...
    Og man kan godt have tilbagefald uden det kommer til at gå for voldsomt ud over processen, så længe det ikke sker igen og igen og at man bliver langt bedre til at forudse sin hunds reaktion. smiley


  • #6   14. apr 2021 Det er selvfølgelig som udgangspunkt vigtigst at få afdækket, hvorfor hunden reagerer.

    Vi gjorde meget brug af BAT-træning med Spot, som var blevet aggressiv efter et overfald. Det fungerer nærmest præcis, som Mathilde beskriver det.

    Spots problemer blev synligt mindsket af træningen, men fremgangen blev desværre også betydeligt sænket af, hvad der senere viste sig at være en hjernefejl/skade. Og det gik fuldstændig i vasken, da han fik en ret voldsom allergisk reaktion på noget medicin (der ikke havde noget at gøre med adfærden). Men ellers har vi kun oplevet, at BAT-træning fungerer forholdsvis effektivt. Ulempen er, at det kræver en del plads - især i starten - og det kan være svært at få til at fungere, når man bor i et tæt beboet område.


  • #7   14. apr 2021 Og har man en hund der konstant er i alarmberedskab når man er ude, kan det være en rigtig god idé at supplere træningen med beroligende 'medicin', et eller andet produkt der hjælper med at tage toppen af stressen, en hund hvis nervesystem konstant er under pres, lærer rigtig dårligt. smiley

  • #8   14. apr 2021 Helt enig med Mathilde i #7.
    Selvfølgelig skal man ikke raskt væk smide diverse hunde på stærk psykofarmaka o.l., men der findes flere forskellige præparater, der kan være fin hjælp til at få hunden et trin eller to ned i stressniveau - og det er super gavnligt for træningen.


  • #9   14. apr 2021 Præcis Anine, jeg havde ikke lige et bedre ord for det smiley

  • #10   14. apr 2021 Så ved udfald mod andre hunde kan det godt fixes hvis der er plads nok til træning. Værre ser det så ud når det er mod mennesker. Det er nok også svære at undgå mennesker tæt på eller der dukker pludselig op.



  • #12   14. apr 2021 begge mine hunde er/har været reaktive.

    Ved Bandit viste det sig at skyldes smerter, så vi kunne ikke komme videre i vores træning før han var helt smertefri. Han gøede af rigtig mange ting, det var hunde, mennesker, nogle gange nye ting.
    Jeg fandt ud af at han var særdeles glad for bolde, så jeg begyndte at give ham en bold hver gang der var noget "skræmmende" i nærheden og han endte med at blive helt velfungerende i sidste ende.

    Monty har haft mange dårlige oplevelser med andre hunde og er virkelig bange for andre hunde, det tog lang tid at finde en metode der virkede med ham, da det kunne være svært at få kontakt til ham.
    vi fandt de bedste små tyggepinde (ifølge ham), vi gav ham godt med ros og tyggepinde hver gang han kiggede på andre hunde uden at gø.
    Nu er han for det meste tryg nok til at jeg kan få hans opmærksomhed hen til mig, dog sker det stadig at han reagerer hvis jeg ikke lige når at se en hund og den kommer for tæt på, eller ligner en af de hunde han har haft dårlige oplevelser med.


  • #13   15. apr 2021 Teemo er reaktiv ved både hunde og mennesker. Vi bruger primært bat træning, en masse godbidder og så får han kalm I en periode nu for at tage toppen af stressen. Vi har en adfærdsbehandler indover, hvilket jeg er rigtig glad for, så jeg har en jeg kan spørge. Selvom jeg også har fået utrolig meget hjælp fra Malene herinde fra, selvom hun som hun siger ikke er adfærdsbehandler smiley

    Ved teemo er hunde klart det værste problem, så for os går det bedre med at træne mennesker, men hunde kommer jo heller aldrig uden mennesker, så der er det jo bare dobbelt op på stres faktor. Samtidig skal han have så ekstremt meget plads for overhovedet ikke at reagere at det ofte er meget meget svært at få det sat op.

    Lige nu prøver vi en lidt anden taktik nogle dage, fordi jeg havde brug for mere plads og mere kontrol. Så jeg sætter mig simpelthen i bilen med teemo på skødet og så bliver han stopfodret med godbidder i 10 minutter eller hvor lang tid han kan holde, min adfærdsbehandler siger at 5-10 minutter er nok for ham. Så længe han bare sidder og observere verden og folk der går rundt, uden at reagere.

    På den måde kan jeg styrer afstanden. Jeg kan bedre sidde med en hel håndfuld godbidder og kun koncentrere mig om teemos reaktioner. Samtidig er der ingen det opsøger kontakt til ham, fordi han jo sidder beskyttet i bilen.
    For os virker det rigtig godt. Men det kan selvfølgelig ikke stå alene smiley


  • #14   15. apr 2021 prøv at læse bogen Bringing light to Shadow.

    det er de hunde jeg behandler flest af, og min eksamenshund var også reaktiv. Jeg har selv ejet to.

    Det er min erfaring at modindlæring virker bedst, kombineret med stress reducerende træning og nogle gange medicin/kosttilskud.

    Det er ikke alle ejere, der kan løfte opgaven, så enkelte omplacerer til en der kan.

    Jeg har kun en gang oplevet en hund blive aflivet. Men det var fordi årsagen var fysisk.

    Det stikker i mine øjne når en rådgiver anbefaler aflivning. I min etik er det aldrig rådgiverens opgave, og det valg er alene ejerens.


  • #15   15. apr 2021 my little.. det du beskriver er modindlæring. det er også min erfaring at det virker bedst.

    Det er rigtigt at man kan sidde i en bil. man skal jo også beskytte andre når man træner. et alternativ er et bur i bilen hvor hunden er i og fodres i den korte periode imens den kan se folk. det bruger jeg fx ved større hunde.

    ret hurtigt kan man gå til næste skridt og undlade bur.

    men mundkurv, bur mm kan være nødvendigt fordi det er en kort periode og målet er at redde et liv og undgå at skade andre.

    det lyder som om at du har fået den helt rigtige vejledning, ifølge min erfaring med disse hunde og hvad der virker bedst.


  • #16   15. apr 2021 Det berører mig virkelig dybt at de valgte aflivning, smiley især fordi han var lynhurtig til at lære. Han var en super dygtig lille hund.
    Datteren som trænede med ham vil gerne uddanne sig til instruktør og er virkelig dygtig.
    Men forældrene var blevet bange for hunden og det ansvar hvis han nu bed nogen.
    Det støttede dyrlæge og adfærdseksperten dem i.
    Jeg har set meget værre reaktive hunde end ham. Han kunne træne med hunde 2-3 m væk. Og han var glad for mennesker på træningspladsen.
    Men jeg har aldrig set ham i hjemmet eller på tur, så ved måske bare ikke nok om sagen.



  • #17   15. apr 2021 Lens
    Tusind tak. Hun har da skrevet flere interessante bøger kan jeg se. Jeg må igang.


  • #18   15. apr 2021 Ved Maika er det enormt forskelligt hvilke hunde hun reagerer på. Nogen værdiger hun knap et blik, nogen holder hun bare skarpt øje og ved andre reagerer hun meget voldsomt og verbalt. Vi nåede aldrig rigtig at få det trænet inden vi flyttede, og her hvor vi bor nu kan det tælles på 1 hånd hvor mange hunde vi er stødt på på vores gårture over de sidste 2 år.
    Må dog sige at her forleden var jeg ret glad for hendes adfærd. Vi gik omkring midnat, og mødte en kæmpe stor løs hund uden ejer i nærheden. Den stod bare og stirrede på os og spærrede vores vej, lige indtil Maika satte ind verbalt - Så skred den.

    Jeg følger lige med.


  • #19   15. apr 2021 #16
    Ved Bandit var der enormt stor forskel på når vi var til træning og på en almindelig tur.
    Han var 100% fokuseret på mig til træning og var fuldstændig ligeglad med de andre hunde/mennesker.
    Hvorimod han var meget reaktiv på vores almindelige gåture.
    Han er heldigvis den dag i dag en helt velfungerende hund med minimal hvis overhovedet nogen reaktivitet.


  • #20   15. apr 2021 Lens, jeg har bestemt fået nogle rigtig gode redskaber med mig, og vi bruger ikke bilen som den primære træning, mere som ekstra træning, når vi af den ene eller anden grund ikke lige kan få lavet et bedre setup.

    Teemo er heldigvis ikke en hund som reagere med bid. Han larmer bare ad h til, men skulle folk ignorere hans besked om afstand (jeg gør selvfølgelig altid mit for at hjælpe ham til ikke at komme i situationer som det) så trækker han sig hellere. Dermed ikke sagt at jeg ikke er opmærksom på at en reaktiv hund godt kan blive presset ud hvor det går galt.

    Teemo er ikke høj nok til at kunne se ud af vinduerne i bilen når han sidder i bur, men det fungere nu også fint med bare at sidde med ham på skødet, så kan jeg også sidde og nusse ham på brystet, hvilket ofte har en effekt på ham hvis jeg mærker at han begynder at spænde lidt op til at ville brumme.


  • #21   15. apr 2021 Tucker er blevet reaktiv på andre hunde (især større hunde) efter han blev angrebet ret voldsomt (og inden da havde et par andre dårlige oplevelser med løse hunde).
    Her er det også afstand der skal til. Er vi først kommet for tæt på den anden hund, så er der ikke andet at gøre end at få Tucker hurtigt forbi. Så snart vi har passeret, er han "rolig" igen.

    Tucker har også langtnemmere ved at kapere fremmede hunde på træningspladsen end hunde vi møder på tur.
    - En ting jeg desuden også oplever ved ham, er at hvis vi går tur i en anden by (f.eks. kører ind til Horsens og går), så reagerer han ikke ved 95% af møderne med andre hunde - om de så passerer os tæt. Dét finder jeg faktisk en smule sært.



  • #22   16. apr 2021 herinde er mange gode til at acceptere at deres hunde ikke har behov for social omgang. desværre gælder det ikke alle ejere som I ved.

    mit bud er at det er derfor nogle hunde ikke får chancen. jeg mener det er to procent der forsøges med træning men lad os håbe det tal stiger.

    I nogle tilfælde er det uden tvivl det rette. jeg kan kun tale om dem jeg har set i virkeligheden. som du skriver AG kender vi ikke hele baggrunden for når en hund aflives

    og det er jo ejerens valg og ejeren der i sidste ende kender hunden bedst og det synes jeg er vigtigt at huske


  • #23   16. apr 2021 i modindlæring må hunden netop ikke være i trænings mood. af de grunde i beskriver her.

    den skal netop bare være, og så på en afstand hvor den reagerer men ikke overreagerer.


  • #24   16. apr 2021 Lens
    Ja, jeg ved godt det er ejers valg 100% jeg havde bare svært ved at acceptere deres valg.

    Modindlæring
    Altså lidt som man ofte gør med hvalpe, når man sætter sig et lidt roligt sted og bare kigger på aktiviteterne?


  • #26   16. apr 2021 Om problemet kan løses eller ejer kan kapere og leve med adfærden afhænger nok af mange ting.
    Nogle gange er aflivning nok bedste løsning. Livskvaliteten spiller jo en stor rolle.


  • #27   16. apr 2021 I vores tilfælde, blev Thor aflivet, da han ikke skulle starte forfra én gang til.
    Han var blevet så bange og på vagt efter vores overfald og han kom langt med den rette ro og træning (det tog over et år før han kunne passere folk på under 10 meters afstand uden at reagere!)
    At en mand så stiller sig truende an og hunden bider, er egentlig hvad det er, men det var immervæk synd for hunden, at han endnu en gang skulle genvinde tilliden til sine omgivelser. Han reagerede på en lille pige på dyrehospitalet samme aften, hvilket bekræftede overfor os, at han igen var på vagt overfor hele verden.
    Det ville vi ikke byde ham.


  • #28   16. apr 2021 yorkie banden

    man skal nemlig altid have hundens tarv først. det er også at vise ansvar


  • #29   16. apr 2021 AG ved modindlæring skifter man en følelse ud med en anden.

    man har det der skaber en reaktion på tilpas afstand. dyret skal bare være DVS ikke bedes om noget. når dyret ser på det der reagerer på så giver man dyret en top lækker godbid.

    kommer man for tæt på går man væk. og træner igen fra tilpas afstand.

    tilpas afstand kan være forskellig fra dag til dag.

    gradvis vil dyret se på træneren i forventning om en godbid DVS noget rart når dyret ser det som den plejer at reagere på.

    herefter begynder man at belønne dyret for at se på ejer imens man går forbi.

    metoden virker hurtigt anvendes den korrekt. den stammer fra forskeren der arbejdede med drengen lille Albert.

    Ham kan man google.

    metoden er så god at den burde stå i alle hundebøger

    der er tale om hjernevask men med et godt formål. når vi spiser får vi en følelse af velvære. den følelse knytter sig til fordøjelsen. vi bestemmer ikke selv om vi vil fordøje. derfor ligger metoden uden for viljens kraft


  • #30   16. apr 2021 Jeg har ikke nærlæst alle indlæg, må jeg hellere sige med det samme smiley

    For mig er det helt klart kontrabetingning/modindlæring, der er det stærkeste virkemiddel. MEN det kræver, at man arbejder med en hund, der kan tage godbidder. Hvis de ikke kan det, så har jeg endnu til gode at møde andre teknikker, der virker end BAT. Og BAT er dødsdømt, hvis man ikke kan komme til at skærme hunden mod triggere i det første lange stykke tid.

    De "rene BAT-hunde" (dem hvor man ikke rigtigt kan trænge igennem med hverken ren kontrabetingning eller engange/disengage) der er min erfaring, at det aldrig bliver 100% godt.
    Men det bliver stille og roligt bedre henover årene, og de kan blive meget bedre til at afreagere, til at undgå konflikter, få lidt højere reaktionstærskler osv.
    Risikoen er dog, at de kan få voldsomme tilbagefald, hvis de trods alle forsøg på at skærme dem, igen oplever ubehagelig oplevelser.

    Jeg vil så også sige, at jeg kun møder meget få rene BAT-hunde. Rigtigt mange, der kan man bruge BAT til at få stress-niveauet så langt ned, at man kan arbejde med de andre teknikker, og de hunde kan heldigvis blive stort set 100% velfungerende.


  • #31   17. apr 2021 Det er også min erfaring med Bat.


  • #32   20. apr 2021 Min lille hund på 5 kilo, har altid været det rareste og blideste lille væsen smiley så fik hun hvalpe!! Det startede allerede da hun var drægtig, at hun reagerede på andre hunde. Da hun så havde fået hvalpene, blev det værre.... endnu værre er det nu, da vi beholdte en hvalp.
    Hun ter sig som hun er klar på at flå struben ud på alle størrelser hunde smiley de eneste hun opfører sig ordentlig overfor, er “baby daddy”, når vi møder ham på tur samt et par enkelte hunde, både hanner og hunner, som hun kendte inden hun blev drægtig smiley
    Det har resulteret i, at hvalpen, som nu er 11 mdr. også er begyndt at gø af alt og alle, hun er dog ikke så udfarende som moren smiley
    Når vi møder folk med hunde på vores ture, blir de tit møg forargede over de udfarende hunde (som vi ALTID har i snor) på trods af de ikke kommer i nærheden af dem... nogle siger også, at det netop er fordi de har snor på, meen den chance tager jeg altså ikke. Jeg ville sådan ønske det var anderledes og vil straks kaste mig ud i nogle af de trænings eksempler i nævner i tråden. Spørgsmålet er, om der er chance for de 2 ødelægger det for hinanden og vi ikke kan gå tur samtidig? Er jo godt klar over, jeg nok skal træne dem hver for sig, men på sigt, vil jeg jo rigtig gerne vi kan gå med begge smiley
    Vil lige nævne jeg har haft dem begge til dyrlæge og fysioterapeut og de er begge fritaget for sygdomme og smerter smiley


  • Jan G
    Jan G Tilmeldt:
    apr 2015

    Følger: 6 Svar: 10
    #33   20. apr 2021 Jeg læser igen mange gode indlæg,, men vil dog sige at jeg så godt som aldrig går ind for "Aflivning" FØR alt andet er forsøgt, da det i langt de fleste tilfælde ikke skyldes vores BEDSTE VEN men vi ejere. Jeg har selv oplevet det utallige gange, gennem mere end 60 år. En af mine "kæpheste" er masser af Kærlighed, man kommer meget langt med det, nogle tror man ikke må, andre Hunden tager "Skade" og det ender Galt. Altid især med Store Hunde at gå til Træning, med en god "Lærer" der elsker Hunde, der kan man stille spørgsmål og man øver i bla. at omgåes andre Hunde, ved ikke, om der ikke ER skrevet fint i de andre gode indlæg og der er mere at tilføje, andet end stor glæde med vores bedste Venner.

Kommentér på:
Reaktive udfald

Annonce