{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
6.555 visninger | Oprettet:

Min hund gør af mennesker {{forumTopicSubject}}

Jeg har en beagle blanding der lige er fyldt et år. Inden for de sidste 3-4 måneder har han tilegnet sig den dumme vane at gø af fremmede mennesker på gaden.

I et tilsvarende emne bliver vedkommende rådet til at socialesere hunden. Vi har brugt meget tid på at socialisere vores hund, både med andre hunde, børn og fremmede voksne. Vi prøver også at træne på den måde at han bliver irettesat når han gør, men rost når han passere folk uden at gø.

Jeg har opserveret at det mest er mænd han gør af, men her den anden dag var det en ældre dame han gøede af, mens han stod ude foran bageren og jeg var inde efter morgenbrød. Han er absolut ikke aggrasiv, og jeg tror det for det meste betyder "kom hen og klap mig", men det ved fremmede mennesker jo ikke, og det gør det overhovedet ikke ok at han gør. Andre gange tror jeg han bliver utryk når han ikke kan se ansigterne (pga mørke og/eller optrukket huere)

håber i har nogle gode råd. Det plejer i at have smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min hund gør af mennesker
  • #1   18. jan 2010 i første omgang ville jeg slet ikke binde hunden sådan et sted -hvis den gang på gang "får lov" at gø af forbipasserende, vil den i hvert fald ikke lære at lade være.

    Og herefter er det jo så noget med at træne en helt masse blandt fremmede mennesker. Ikke i at hunden skal hilse på dem, men derimod i at de skal ignoreres, og at hunden skal holde kontakt til dig


  • #2   18. jan 2010 For det første, så er det ikke hunden det er galt med, men måden man opdrager hunden på, der er galt.

    Så du skal nok til at omlægge din opdragelse, så hunden forstår at der er noget der hedder konsenjvent.

    Jo mere konsenkvent man er, jo bedre har hunden det, og man får maget mere glæde ud af hverdagen, da man vil få en hund, som er i balance med sig selv, da den ved hvad den må og ikke.

    Så ud og træne så hunden bliver aktiv på en positiv måde, og samtidigt lære hunden hvad den skal og ikke skal..


  • #3   18. jan 2010 Michelle-Strid kælling og med i stamtavlemafian. Tak for din tilbagemelding smiley

    Normalt står han ikke bundet, men da hans far (der ellers stod og holdte ham mens jeg var inde) lige ville hjælpe en dame med hendes bil, satte han hunden på krog og gik 5 meter væk.

    Vi træner hver dag på alle hans ture på både befærdet steder og mere rolige steder, hvor han bliver rost for at ikke at ligge mærke til forbipasserende. Jeg har altid nogle ekstra lækre godbider, og hans ynglingslegetøj med når vi går, så vi både kan træne i kort snor (der får han godbider når han ikke gør) og i lang snor (et stykke væk fra stien, hvor jeg kan distrahere ham med legetøjet inden han gør og derefter rose ham, og hvor han ikke kan komme til menneskerne hvis han gør)


  • #4   18. jan 2010 Partuljehunden babett. Vi gør meget ud af at aktivere og stimulere vores hund. Vi træner ofte spor, vi cykler og løber. Vi leger gemmeleg både med os selv og med godbider, vi klikketræner og meget meget mere. Alt sammen både for sjov, aktivering så vi får en sund træt hund, men også fordi han ikke skal have overskud til de narrestreger han ellers går og laver. Vi mener selv vi er koncekvente i vores opdragelse.

    Mht det med at ligge træningen om, så har du jo helt ret, men jeg vil meget gerne have nogle råd til hvordan vi så skal bære os ad. Vi er rådville og helt på bar bund smiley


  • #5   18. jan 2010 Michelle -kontaktøvelser er et RIGTIG godt sted at starte. Hvis hunden lærer at kontakt simåelthen er det fedeste i hele verden, så er det altså osse nemmere, når man står i gågaden og hunden måske føler sig lidt presset af en forbipasserende (i første omgang trænes derhjemme, og efterhånden som den bliver bedre til det, skal det self osse være i sværere og sværere situationer)


  • #6   18. jan 2010 Michelle-strid kælling og med i tavlemafia.

    Han hilse på mange fremmede mennesker i løbet af dagen, så det er ikke uvant for ham, men kontaktøvelse lyder ikke tosset, hvis jeg skal forstå det på den måde at jeg skal bede de mennesker han "udvælger" og gør af om at komme hen og hilse på os. Det er ikke noget jeg ville være bange for da Riki hverken virker aggrasiv eller nervøs når han gør af folk. Tværtigmod logre han med halen, og springer frem på samme måde som når han leger.

    Jeg tror at hjemmetræning er alt for nemt for ham, da han kun er glad for at få gæster...også selv om det er folk han ikke kender smiley


  • #7   18. jan 2010 Det er absolut ikke det jeg mener;o)

    Kontakt-øvelser er mellem dig og hunden. Det er netop for at hunden søger din kontakt (eller du kan bede den om kontakt), når i skal passere folk, sådan at hans fokus er på dig og ikke på den forbipasserende;o)


  • #8   18. jan 2010 Michelle-strid kælling med i tavlemafia

    HAHA! Min fejl smiley Godt så jeg prøver lige igen. Er det så den øvelse der også bliver kaldt toch? (Hver gang han røre min hånd med næsen bliver han rost og får godbid. Man kan også få en bold på stang som tricket er opkaldt efter). Jeg så hende den britiske hundetræner fra "det er mig eller hunden" bruge det i sidste uges program for at skabe tillid mellem ejer og hund. Hvis jeg er gal på den igen, så må du lige skære det ud i pap for mig smiley





  • #9   18. jan 2010 Ikke rigtigt nej.

    Der er mange udgaver af kontaktøvelser (prøv at søg på det herinde).

    En går f.eks. ud på at du sidder/står foran hunden med en godbid e.l. i hver hånd og hænderne ud til siden. Hunden vil sikkert i første omgang forsøge at få godbidderne ud af hænderne på dig, men det ignoreres. Når hunden tager øjenkontakt (i begyndelsen måske bare et splitsekund) roses den og får godbidden (eller leg med legetøj eller hvad den nu kan li')
    Den lærer på den måde at det der udløser rosen, er at kigge dig i øjnene. Efterhånden forlanges self længere og længere tids kontakt.

    Der findes et utal af konatktøvelser, og skal man gå helt i ekstremer, kan man faktisk gøre det at man kræver kontakt for ALT hvad hunden gerne vil have.
    F.eks. at den skal se dig i øjnene før den hopper ud af bilen, før den får værs'go' til at spise sin mad, før den må hoppe op i sofaen eller hvad det nu kan være.

    Man behøver ikke gå så ekstremt til værks, men det er blot eksempler på hvad kontaktøvelser kunne være


  • #10   18. jan 2010 Michelle-strid kælling og med i tavlemafian...

    Det lyder både som en rigtig god ide, og som en ny sjov leg vi kan lave (han elsker at lære nye tricks og få genopfrisket de gamle). Jeg har aldrig hørt om den form for kontakt øvelse, men vil prøve som du har skrevet, og også prøve at søge på det.

    Mange tusind tak for rådet, jeg håber det hjælper på hans gøen, men om ikk andet er det nok ikke så tosset at lære hunden smiley


Kommentér på:
Min hund gør af mennesker

Annonce