{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
756 visninger | Oprettet:

Tillid til hunden? {{forumTopicSubject}}

Jeg synes altid vi har mange tråde om, at unge eller ældre hunde, skal prøve noget for første gang, og deres ejere er meget nervøse for, hvordan de nu skal forberede hunden, og hvordan de skal gribe det an.

Er det kun mig, der stoler trygt på, at hvis jeg blot har socialiseret mine hvalpe/hunde fornuftigt, og har sørget for de har ubetinget tillid til mig - så vil jeg også til enhver tid kunne bringe dem ud i nye situationer, og er helt tryg ved, at de selvfølgelig reagerer fornuftigt?

Bla. havde vi sidste forår alle tre hunde med ud at sejle med færge. Ingen af dem havde prøvet det før, og det var en meget ny oplevelse for dem - men jeg var da ikke i tvivl om, at de ville være ok med det?
Og det samme når én af dem pludselig bliver hevet med ind i en svingdør, ind i en elevator, med i metroen osv, alt efter hvad vi lige skal?

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har været bekymret for, om de nu kunne tackle det - er det bare mig, der tager for let på det?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Tillid til hunden?
  • #1   3. nov 2011 hmm jeg tager nuike lige så let på det som dig:) men mine vuffer er de kommer osse bare med der hvor det passer mig:)


    hihi glæder mig til næste år hvor vi skal ud og bade:)


  • #2   3. nov 2011 "Er det kun mig, der stoler trygt på, at hvis jeg blot har socialiseret mine hvalpe/hunde fornuftigt, og har sørget for de har ubetinget tillid til mig - så vil jeg også til enhver tid kunne bringe dem ud i nye situationer, og er helt tryg ved, at de selvfølgelig reagerer fornuftigt?"

    Well... jeg har sikkert lavet nogle fejl hen af vejen - Men - Synes nu det kommer meget an på hundens sind - Regardless af hvor god en opdrager og god socialisering du har lavet kan hundens sind gøre meget for hvordan man takler nye situationer med sind hund.


  • #3   3. nov 2011 Karina

    Det tror jeg ikke... Jeg har også altid taget ret let på det og bare gjort det.
    Og det har aldrig været et problem - men når det kommer til Buddy er det noget helt andet, så det må jeg prøve at vænne mig til.


  • #4   3. nov 2011 Frejamusen & Rullepølsen !
    Enig, nogle racer og individer har brug for mere støtte end andre. Men jeg mener stadig, at man stort set vil kunne hive dem med igennem en meteor-storm, hvis de bare stoler på os smiley


  • #5   3. nov 2011 jeg vil mene at Zoe stoler totalt på mig - Dog er hun en hund der reagere meget på mennesker og store menneskemængder - Ikke med frygt eller usikkerhed - Men ved glæde .og hun VIL hilse på alle også kammer det over for hende, Med mindre jeg virkelig er "over" hende - dvs. snakker roligt og fast, giver hende plads kommandoer osv.. smiley

    Tvivler på at jeg kunne have gjord noget for at ændre at hun er SÅ glad smiley

    Og jeg tager det som et "tackling"-problem i den forstand at det jo ikke gavner hende at reagere sådan ( eller mig... piiiinligt )


  • #6   3. nov 2011 Tillid betyder rigtig meget.

    Jeg er faktisk ikke sikker på, at Buddy stoler 100 % på nogen. Han kan blive bange og løbe væk selv fra os men oftest fra andre.

    Som regel stoler han på mig, men en sjælden gang imellem virker det som om han alligevel kommer i tvivl.


  • #7   3. nov 2011 ej undskylder lige for mine stavefejl smiley Håber det er til at forstå smiley

  • #8   3. nov 2011 Det kommer da helst an på hunden - jeg har nemlig ying og yang herhjemme smiley
    Min hanhund har jeg klar det stærkeste tillidsbånd med - men han har bare altid været en "utryg" hund i ukendte situationer. Jeg kunne ALDRIG drømme om at hive ham med ind i et tog f.eks. - det ved jeg på forhånd han ville være rigtig utryg og nervøs ved, så det er der ingen grund til at udsætte ham for!
    Men Lilo derimod kunne jeg sagtens tage med sådanne steder - hun er af personlighed langt mere nysgerrig og modig end sin bror.


  • #9   3. nov 2011 Lia støtter sig rigtig meget op ad mig, så er jeg i den anden ende af snoren, så er jeg rimelig afslappet omkring det hele, men er da ekstra opmærksom, sådan at jeg kan afbøde en evt. dårlig oplevelse.

    At have hende med på en færge ville ikke genere mig, heller ikke bus, tog, eller lign., men hvis der lige pludselig kom en hel børnehave om bord, så ville jeg være klar til at trække væk, da hun er lidt usikker overfor børn.

    Det kommer jo også an på hunden og dens temperament.


  • #10   3. nov 2011 Jeg tager det generalt stille og roligt, men må indrømme at jeg en gang imellem har lidt nerver på når det gælder Sheba, men hende har jeg heller ikke haft ret længe og ved ikke altid hvor jeg lige har hende, hvor imod Felix ved jeg altid hvor jeg har og kender hans grænser.

  • #11   3. nov 2011 Karina
    Jeg har det nøjagtig lige som dig.
    Mine hunde bliver bare slæbt med til alt muligt, især som hvalpe. Ved aldrig at overskride deres grænse lærer de at der intet sker så længe jeg er der.
    Bus, tog, cykelkurv, hestevogn, hesteryg, færge, broer, store udstillinger, ridestævner, dyrskuer.
    Ja mine hunde følger mig overalt uden problemer. Jeg er der jo.


  • #12   3. nov 2011 M. I
    Jamen vi er helt enige. Hvis der kom en børnehave, eller en flok fremmede hunde, så ville jeg også trække Lanka væk fx. Men det er jo netop det, der gør, at hun stoler på mig. Hun ved, at jeg passer på hende smiley


  • #13   3. nov 2011 Mette J og Lotte N
    Er også helt enig med jer.
    Når vi har overtaget voksne hunde, så har det også krævet noget tid og noget arbejde, før vi har stolet på hinanden.
    Men hvalpene - og de voksne efter den første intro-tid - er ligesom Lottes altid blevet slæbt med de underligste steder smiley


  • #14   3. nov 2011 Karina:
    Præcis, det er Felix også og det rager ham hvor vi er, så længe jeg er der smiley
    Sheba har godt nok også fået en på opleveren, dagen efter hun kom hjem, tog vi ud og besøgte mine forældre på campingpladsen og puha mine forældre tænkte "hold kæft, hvor har hun taget for stor en mundfuld". Sheba kravlede langs forteltet og gøede af alt og alle. Nu bare en måned efter er hun stadig usikker, men laver slet ikke samme nummer med at kravle rundt og lave udfald. De blev impronerede i weekenden hvor vi holdt stor familiefødselsdag og hun bare tullede rundt som om hun aldrig havde gjort andet.


  • #15   3. nov 2011 Kan da huske at No-Ma som stor hvalp ikke var HELT sikker på om det gik an at gå over en lidt "levende" gangbro. Jeg kunne også mærke bevægelser i den. Men jeg gik jolige foran hende så hun tog sig sammen og fulgte mig i løs snor.
    Og så var det problem løst

    Men tror dog aldrig jeg får overtalt Sweetie til at komme ud på badeværelset når jeg er der. Sæt nu jeg smed hende i bad igen igen


Kommentér på:
Tillid til hunden?

Annonce