{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  vinter træning agility
  • #1   22. dec 2011 Skift synes jeg altid er godt at træne. Hvis du kan lave flydende skift foran og bagved hunden uden der er forhindringer, til at trække, så vil det også fungere perfekt på banen smiley

    Fremad er også en mulighed?


  • #2   22. dec 2011 Højre og venstre dirigering

  • #3   22. dec 2011 det lyder som gode forslag, jeg er stadig ny (har trænet siden maj) så er ikke så god til fagudtryk, kan i forklare lidt mere:)

    og evt fremad søgning, har du gode forslag til hvordan? jeg har ikke nemt ved at sende hende ud i det uendelige hvis du forstår:) Hun vil gerne holde øje med mor:)


  • #4   22. dec 2011 Start med at lære din hund at sætte næsen eller poten på en kegle f.eks eller musemåtte.

    Nå hunden kan det sætter du keglen/måtten 1 skridt fremad foran dig selv og hunden så lader du hunden tage skridt frem og dutte på keglen.

    Når hunden har forstået det og er god til det, så flytter du keglen 3 skridt frem bruger din hånd samtidig med du siger fremad til hunden.
    Når du har øvet 4.795 x (kan godt svinge fra hund til hund ) men når hunden virkelig har forstået øvelsen sætter du keglen længere og længere væk.

    Når hundne er ude på den afstand du ønsker så laver du en masse trænins pas med keglen håndsignal og lyden fremad.
    Når hunden er god til det giver du belønnings lyd og belønning FØR hunden rammer og rør ved keglen.
    Sådan at det er bevægelsen FREMAD du belønner og ikke løngere "at dutte på keglen" du belønner
    Når du begynder at belønne før keglen er det en god ide at kaste belønning ud til hunden så den ikke vender om for at få belønningen.
    Når du har øvet belønning FØR keglen en masse gange kan du fjerne keglen så er det bevægelsen "at løbe fremad" som hunden blive belønnet for.
    husk at skifte hvornår du belønner altså hvor langt ud hunden skal løbe for at opnå belønningen.

    Hvis du skifter afstanden for hvornår hunden får belønningen får du en stabil adfærd som ikke falder sammen når du øger sværhedsgraden....


  • #5   22. dec 2011 Skifte foran:
    Hvis du har hunden på venstre side, så får du hende til at sænke tempoet lidt, så du dreje til venste, vende front mod hende, og fortsætte din drejning over på den anden side af hende, hvorefter i fortsætter frem. Det er den vending I bla. kan bruge, når hun er i ro på vej ned af felt-forhindringer.

    Skifte bagved:
    Når hun er på din side, så sender du hende ca. en hundelængde frem, så du selv kan træde et skridt til siden, og komme over på den anden side af hende. Det skal foregå flydende, og hun må ikke kigge efter dig eller snurre rundt, og det skal trænes op, så det kan foregå i fuld fart.

    Fremad:
    Lær hende at gå til et lille target (fx. et låg fra et syltetøjsglas) I starten tager du hende med til target, viser hende at du lægger en godbid - lokker hende 1-2 meter væk, og sender hende fremad med et "frem" og en håndbevægelse.
    Efter få gentagelser, skal godbidden væk fra target - så skal hun løbe frem, og du løbe efter og belønner ved target. Det er vigtigt, at din "fremad" kommando kommer, når hun er i bevægelse, så hun efter forholdsvis kort tid, kan sendes frem med bare en kommando - uden der ligger et target.


  • #6   22. dec 2011 Når din hund har lært fremadsendelsen med din kegle / musemåtte så sætter du 2 ud 1 til højre og 1 til venstre.

    I starten skal du IKKE sætte lyden på men bare håndsignalet for fremad for det har din hund jo lige lært betyder fremad. ( = ud til kegle )

    Når din hund kan dirigeres både ud til højre og venstre kegle sætter du lyden på samtidig med håndsignalet for fremad.
    dvs håndsignalet = Fremad og når du så siger lyden venstre bliver kommando i hundens hovedet lavet om til fremad til venstre.

    Det samme gælder for højre keglen.
    Husk at træn det oceaner af gange inden flytter keglerne længere ud / væk fra dig selv.

    Igen når hunden har forstået forskellen på venstre og højre så begynder du at belønne FØR hunden rammer keglen så det igen er bevægelsen til venstre / eller højre du belønner og IKKE at dutte på keglen / musemåtten.

    Keglen / musemåtten er din hjælp i starten så du har noget at dirigere hunden ud = fremad efter.


  • #7   22. dec 2011 Tusinde tak:)

    Det er nogle rigtig fis, jeg kan kun forestille mig at de der gode at have med på banen her i foråret:)


Kommentér på:
vinter træning agility

Annonce