{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Artikel: når hvalpen bliver for dygtige..
  • #1   23. mar 2012 Interessant læsning :o)

  • #2   23. mar 2012 Ashley
    Ja meget smiley


  • #3   24. mar 2012 Natasja
    Artiklen er ikke møntet på den gennemsnitlige hundeejer, sådan læser jeg den ihvertfald ikke.
    Den er møntet på hundefolk der har høje ambitioner, og som måske overser at det er vigtigt at hvalpen oplever livet på egne ben, i dens eget tempo.

    Men det kommer selvfølgelig også an på HVORDAN man træner og hvor længe ad gangen..

    Jeg bider meget mærke i det hun nævner ifht. stress.



  • #4   24. mar 2012 Og jeg mener at det er vigtigt at man i den grad leger øvelser ind.

  • #5   24. mar 2012 Artiklen er gemt som favorit hos mig, og skal genlæses når jeg får hvalp smiley

    Jeg kan selv være bange for at jeg vil bruge hvalpens lærevillighed til at træne alt for meget, og derefter kræve at den stadig skal huske det når den er nået ind i sin første "teenageperiode".. Og den næste...
    Og måske er det netop hvad man skal indse ved at læse artiklen... At hvalpene er overfølsomme overfor for store krav ?


  • #6   24. mar 2012 Natasja
    Vi snakker vist om de samme så smiley


  • #7   24. mar 2012 Jeg tror det er de færreste der har så store forventninger til en 8 ugers hvalp, men at det er noget man tager fat på at indlære når hvalpen er 8 uger gammel og så må det jo tage den tid det tager.

    Hvad er alternativet? At man lader hvalpen besørge inde, bide ii hænder og fødder, jagte katten og være for hård ved familiens voksne hund indtil den har nået en vis alder hvor den så er faldet til i familien og er "klar" til at blive trænet. Nej vel? Det at falde til i familien er vel også at kende "husreglerne" og vide hvad man må og hvad man ikke må. Jeg vil da tro det er mere forvirrende for hunden hvis man ikke er konsekvent med sådanne ting.

    Hjemme hos os, bliver hvalpe og killinger blidt indført i husreglerne fra det øjeblik de flytter ind. Stille og roligt.

    Ellers er jeg enig i at der ingen grund til er at putte tonsvis af lydighedstræning på en hvalp - netop fordi der er så mange andre ting den skal lære de første uger. Jeg synes f.eks. ikke det er nødvendig at min hvalp kan sit, dæk, give pote, give hals, gå på plads osv. osv. i løbet af de første uger, selvom den sagtens kunne lære det og man så kan "blære" sig med det.


  • #8   24. mar 2012 Jeg har set flere hunde, som sagtens kunne komme ind under den gruppe af hunde, som nævnes i artiklen. Det har været forfærdeligt for både hund og familie.... Det ene tilfælde var sågar en hundetræner, som havde en super dygtig hvalp da den var 4 mdr...:0(

  • #9   24. mar 2012 Alfisten, vi er for en gang skyld enige :-)) Jeg læser også artiklen som det er familien Danmark der har disse høje forventninger og det syntes jeg afspejler sig i alle den omplacerings hunde man finder på nettet.
    Men jeg er helt enig med dig i alt hvad du skriver .


  • #10   24. mar 2012 Alfist - sjovt, jeg har netop skrevet lidt til den artikel på facebook - her :

    <i>Jeg synes bestemt at man skal fylde på alt hvad man kan rent træningsmæssigt, i de perioder hvalpen er modtagelig.
    At holde igen for at "lade hvalpen være hvalp" er jeg ikke enig i. Det ene behøver bestemt ikke udelukke det andet.
    At man skal holde træningspause med sin hvalp når den bliver 6 mdr .. ja og ? Den glemmer ikke det den har lært, hvis indlæringen har været i orden.
    At "lade sin hvalp gø af svanerne" - NOPE !!! Svanerne bor der, hvalpen (og ejeren) er blot på besøg, og derfor skal hvalpen under ingen omstændigheder have lov til at råbe noget som helst efter stedets beboere.
    "Hvalpelegestue" er noget fanden har skabt i vrede.
    Jeg ser flere frustrerede hvalpe/unghunde grundet denne overdrevne og unødvendige tilvænning til et "hundesprog" som de mestrer fortrinligt fra starten af under alle omstændigheder - end jeg ser velfungerende og afslappede unghunde, skabt af disse "legestuer".</i>


  • #11   24. mar 2012 I har givet mig en del at tænke over smiley



  • #12   24. mar 2012 Men jeg tror til gengæld også at jeg har fået noget helt andet ud af at læse artiklen end i har smiley

  • #13   24. mar 2012 Alfist - og jeg er igen-igen enig i dit sidste indlæg smiley

    Især denne her sætning rammer hovedet på sømmet :

    <i>Hvis man har en hund, der skal bruges, så nytter det intet at lade den "være hvalp", når det at være hvalp er en direkte kontraindikation til dens resterende liv.</i>

    Thumbs up smiley


  • #14   24. mar 2012 Sjovt så forskelligt man læser sådan en artikel smiley

    Jeg ser den som skrevet om den "almindelige" hundeejer som har helt urealistiske krav til hvad en hvalp kan/må/skal/bør...

    Synes den passer fint til nogen af de tråde man ind i mellem læser her på Hg om hvalpe/unghunde problemer..

    En rigtig god artikel synes jeg, omend der er en del ting jeg bestemt ikke er enig i!


  • #15   24. mar 2012 Lise
    Nemlig, det er sgu lidt interessant. Jeg tror vi har læst den på samme måde smiley


  • #16   24. mar 2012 Fuldstændig enig med Alfisten og Martine.

    Mit erfaringsgrundlag er størst med de mere selvstændige racer og grundlaget for et rimeligt lydighedsniveau med disse, skal da netop lægges i hvalpetiden.

    Det er i hvalpetiden de skal lære, at det er mig, der er kilden til de sjove ting. Fik de lov at lalle rundt på egen pote, ville det blive pokkers besværligt at få et samarbejde igang senere, for så har hunden allerede lært, at den fint kan klare tingene selv og jeg ville blot være den der leverede mad og lidt ekstra underholdning.

    Jeg er til gengæld ikke den store fan af legestuer og leg med mange andre hunde/hvalpe, det tror jeg nemlig er en kilde til stress.
    Det er ikke naturligt for en hvalp at skulle forholde sig til en pokkers masse fremmede hunde.
    En hvalp skal socialiseres, men med få og udvalgte individer, hunde som man er sikker på har en anstændig opførsel og ikke laver overgreb på en lille hvalp.

    Hvalpe bider, tisser, springer op, kender ikke forskel på dit og mit, altsammen ting der skal læres og hører med til det at have hvalp.
    Med ro og konsekvens kommer det stille og roligt, samarbejde skal der derimod arbejdes hårdt for og det ville da være idioti ikke, at udnytte den periode hvor hvalpen er allermest modtagelig, så kan man tage en pause, når hormonerne begynder at race.

    Slutteligt, der er aldrig snakket så meget om stress blandt hunde, som indenfor de senere år.
    Nogle hunde er givet stressede, men man skal også huske på at ikke al stress er negativt.
    Jeg ville være bekymret, hvis ikke mine whipper kørte op og var lidt småstressede, ved udsigten til et frit løb, eller mine gravhunde blot forholdt sig i ro, ved forventningen om en drevjagt.
    Stress er også en drivkraft og en overlevelses faktor, ikke udelukkende negativt.



  • #17   26. mar 2012 jeg læser så artiklen som om den er skrevet om de unghunde denne adfærdsbehandler har været ude ved, samt at hun oplever der er flere af denne type hvalpe.

    dette betyder jo ikke at det er et billede på hvordan det generelt er ved familier der har sat sig godt ind i det at få hund og træner meget med deres hvalp,

    jeg ser det som et billede på at der er nogle hvor det går skævt - ud af mange (for så mange hundeejere er det jo heller ikke der bruger adfærdsbehandler)

    synes det er tankevækkende at læse


Kommentér på:
Artikel: når hvalpen bliver for dygtige..

Annonce