{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.875 visninger | Oprettet:

Bettina W
Bettina W
Tilmeldt:
15. okt 2017
Følger: 8 Emner: 2 Svar: 9

Hundehvalp meget nervøs og piver når den er alene {{forumTopicSubject}}

Hej
Er ny her på siden og ny med hvalp.

Vi har for 4 uger siden fået en lille hundehvalp. Hun er en gravhund/Jack russel og papillon. Hun er nu 13 uger.

Hun er virkelig meget nervøs, så snart hun skal væk fra vores rækkehus.
Hun vil ikke gå tur med mindre vi løfter hende et stykke væk. Hun er meget bange for andre hunde og nogle mennesker.

Hvis hun høre høje lyde eller andre hunde fra vores have, vil hun ikke gå ud i haven, heller ikke hvis hun skal tisse.

Vi har prøvet og træne alene hjemme tid, men efter få sek begynder hun og pive efter os.

Har i nogle råd/fif der kan hjælpe os?

Har i oplevet det samme med jeres hund?

Herhjemme er vi to voksne og 3 børn på 12, 10 og 4,5 måned.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hundehvalp meget nervøs og piver når den er alene
  • Bettina W
    Bettina W Tilmeldt:
    okt 2017

    Følger: 8 Emner: 2 Svar: 9
    #1   15. okt 2017 Kan også fortælle at hun er virkelig god til og sige til når hun skal tisse og lave stort. Og hun er en rigtig hygge hund og elsker og lege.

  • #2   15. okt 2017 Nu ved jeg ikke helt, hvordan det er foregået, når hun har mødt andre hunde, men hvis det er møder med tilfældige hunde I møder på gaden, ville jeg helt droppe det. Mange mennesker forstår ikke helt at læse hverken deres egen eller andre hundes signaler og det KAN ende med en dårlig oplevelse for din hvalp, hvis I møder en, som er alt for voldsom. Det har hun nok ikke lige brug for.
    Prøv i stedet at se om I ikke kan finde nogle søde, voksne hunde (f.eks. herinde) som jeres hvalp kan hilse på.

    I forhold til mennesker vil jeg foreslå altid at have godbidder i lommen, som du kan give til folk, hvis de vil hilse. Bed dem om at sætte sig ned på hug og vend siden til hende uden at stirre direkte på hende. Det virker tit bedre end hvis de bøjer sig ind over hende. Det kan virke truende, hvor det andet virker mere dæmpende. Prøv at google dæmpende og truende signaler, så giver det måske mere mening.

    Alternativt dropper du helt at hilse på fremmede mennesker og lader hende kun hilse på folk, som du stoler på kan modtage en besked.

    Det er vigtigt, at hun får nogle gode oplevelser til at opveje den der nervøsitet.

    Og egentligt synes jeg sagtens, at du kan vælge og droppe gåturene. Eller i hvert fald gå lidt væk fra tanken om, at hun skal luftes. Hvalpe skal bare ud og opleve, men det lyder til, at jeres hvalp har rigeligt i at lære bare at blive tryg ved andre hunde og mennesker.

    I forhold til alene hjemme tænker jeg, at I er gået for hurtigt frem. Det er helt normalt, at hvalpe ikke bare kan være alene, men især med en nervøs hvalp tror jeg det er ekstra vigtigt at gå langsomt frem.
    Så jeg ville simpelthen starte helt forfra. Gå ud i køkkenet, luk døren, vend rundt og kom ind igen.
    Gå ud på badeværelset, luk døren og kom ind igen.
    Gå ind i soveværelset, luk døren og kom ind igen.
    Og sådan kan du selv fortsætte smiley

    Det vigtigste er bare, at du/I kommer tilbage, INDEN hun når at pibe.

    Og så vil jeg bare lige sige, at hun ser virkelig sød ud smiley


  • #3   15. okt 2017 Din hvalp lyder sensitiv, det kan trænes men hun vil formodentlig altid være en sensitiv hund på nogle områder, det er nu nu du har størst chance for udvikling, det jeg synes er svært er hvordan træner man bedst så sensitiv en hund så man er sikker på ikke at forstærke utryghed ved feks. at ´´kaste ´´hunden ud i tingene som man normalt kan med en ikke sensitiv hvalp. hvis det var mig ville jeg købe den her asap, brug et par dage på at lære hende den er rar og tryg at være i ved at give guffer og hygge med hende i den inden i kører ud på tur. min oplevelse er små hunde føler en tryghed ved at være på tur i sådan en vogn sikkert fordi de både er skærmet lidt af og samtidig befinder sig højere oppe. http://www.zooplus.dk/shop/hund/hundetransport/baeretaske/buggy_klapvogn/222210
    ud over den vogn findes en lyd cd som indeholder mange lyde - ikke kun fyrværkeri som nok er mest kendt, den afspilles så lavt at din hund ikke reagerer på lydene og så skruer man langsomt op for lyden over et par måneder indtil hunden kan høre biler, stemmer, krudt mm på et normalt lydniveau.


  • #4   15. okt 2017 enig med Therese. jeres hvalp er sensitiv derfor er i nødt til at træne ud fra det udgangspunkt desværre er alt man kan opstøve om hvalpetræning/ socialisering ikke lavet ud fra træning at så sensitive hunde, forstår virkelig godt du søger om råd Bettina håber der komme en masse brugbart til jer i denne tråd.

  • #6   15. okt 2017 hvis hvalpen ikke vil forlade grunden så start blot med at sidde med den v. i dkørslet og giv en masse guf og nus - derefter kan i jo prøve at tage et skridt længere ud fra matriklen osv.

    tag det i hvalpenus tempo, så skal det nok blive godt..
    det er nok blot et for stort indtryk for den lige nu..


  • #9   15. okt 2017 Vil blot tilføje i skal samle på gode oplevelser men i hendes tempo, kan godt lade sig friste når man ser eller hører hvordan andres hvalp klarer de situationer hvor din er utryg med bravur mens man mærker der tænkes ´´pyldret hundemor´´ det skal du bare være total kold overfor - tøv aldrig med at fjerne din hund fra en utryg situation ( altså en situation hvor din hund vil opleve angst uanset om andres hunde ikke er sådan eller om de fremmede i møder forstår det eller ej, stå fast på i samler på gode opleveler også selv om det betyder du må sige nej når et fremmed barn/en voksen/ en hund kommer imod jer for at snakke med den ih så søde hvalp - ´´NEJ du må ej min hvalp er i gang med et træningsforløb så smut pomfrit smiley træn de utrygge situationer blandt folk der kender hundesprog og er sat ind i situationen, køber du en vogn så kør hen til samme rolige sted en periode, luft og hyg med vovse og så kør hjem igen, når den er tryg og glad ved det så gentag samme procedure på et nyt sted. Det jeg nævner er blot hvad jeg ville gøre, du sorterer jo selv og bruger hvad der er rigtig for jer. smiley

  • Bettina W
    Bettina W Tilmeldt:
    okt 2017

    Følger: 8 Emner: 2 Svar: 9
    #10   15. okt 2017 Jeg vil ikke have Luna i en vogn for at gå tur, for så slemt syntes jeg ikke det er.

    Vi har sådan en hundemark hvor hunde kan mødes, her hvor vi bor. Vi mødtes med en anden lille hvalp sidst. Til først var hun utryg, men efter kort tid løb de og legede sammen.

    I dag mødtes vi med den samme hvalp
    Og en lidt ældre. Det gik også super fint. Den ældre var ret vild, men Luna søgte tryghed hos mig et par gange og flere gange ville hun selv lege. Hun tissede og lavede det store på marken.

    Har i dag gået tur med hende to gange. Men denne gang valgte min mand og tage med og baby i barnevogn. Hun skulle lokkes og løftes lidt, men ellers gik hun fint selv. hun tissede også udenfor på gå turen.

    Så tror faktisk vi skal ud og gå den samme rute noget oftere, for hun gik stille og roligt i dag. Måske hun bare skal se tingene flere gange ??

    Og måske vi bare skal starte med de små hunde ?? vi skal gå til hundetræning fra den 22, hvor de andre to hvalpe også skal gå vi har mødt. Det tænker jeg er fint, så hun kan se det er trygt.

    Det med lyde som hun skal høre fra tv er en super god ide.

    Og det med alene hjemme med dørerne er vi begyndt og prøve af.

    Hun sover normalt i gangen ved siden af soveværelset og med hundegitter for ind til stuen. Om om dagen står hendes kurv i stuen under bordet.

    Hvor ville i træne alene hjemme træning med hende, når vi når så langt? Altså hvor er jeres hunde, når de er alene hjemme?

    Pev jeres også i starten? Og gik i helt ud når de skulle prøve og være selv i f.eks enkle minutter?


  • Bettina W
    Bettina W Tilmeldt:
    okt 2017

    Følger: 8 Emner: 2 Svar: 9
    #11   15. okt 2017

    profilbillede
  • #12   15. okt 2017 Det er en rigtig god idé at gå den samme rute her i starten. Og hundetræning er også en god idé såfremt det er et fornuftigt sted smiley

  • #14   15. okt 2017 Jeg ville droppe den hundemark HELT. Den gør blot ondt værre - det er i et ukontrolleret miljø hvor i overhovedet ikke har styr på, hvilke hunde jeres hvalp møder og hvordan. Det er da ikke fordi man overhovedet ikke skal benytte sådanne steder, men med en allerede enormt usikker hvalp så er det alt for ukontrolleret.

    Jeg ville i stedet, hvis i ved at hun leger godt med den anden lille hund, aftale nogle private møder hvor det kun er de to. Så kan man lettere observere legen og handle hurtigt. Men igen, det skal ikke være på betingelse af at hun får overskredet sine grænser først. Det er dig, der skal træde ind, når den større hund er vild, det er ikke din hvalp der skal søge væk gang på gang.

    Jeg tænker du skal prøve at smide nogle af de holdninger du allerede har, og overveje at du har fået en usikker og nervøs hvalp (der muligvis, afhængig af om hun også var sådan hos opdrætter, har arvet dette ustabile temperament?).
    Og så er det vigtigste bare at få hende i trygge omgivelser og styrke hendes tillid, uanset om man synes det er lidt træls ikke at bruge hundemarken, gå med en vogn - eller hvad det bliver.
    Jeg synes det virker foruroligende, at hun er SÅ usikker. Det er ikke normalt for en sund hvalp. Men jeg håber at hun ender ud med at blive en tryg, selvsikker lille hund smiley


  • #15   15. okt 2017 Når du har købt en sensitiv hund, så er der en hel masse detaljer man skal tænke ekstra grundigt over.
    Jeg bemærker at hendes negle er ALT for lange. Det kan let genere når hun går. Klip dem til korrekt længde hver måned.
    Hub har også et kæmpe stort metalnavneskilt på. Det klirrer helt vildt sådan et. Udskift det til et lille rundt af plastik.
    For en følsom hund kan små detaljer udløse dårlige oplevelser. På en hvalp lagres en dårlig oplevelse i det indre kartotek. Derfor skal man gøre alt man kan for at undgå dem.


  • #16   15. okt 2017 Hvis hun selv vælger at sove i gangen mens døren er åben ind til jer er det fint, men hvis hun ikke må være i samme rum som jer når i sover kan det forværre utryghed hos en usikker hvalp - også selv om det ikke er om natten man oplever problemer/usikkerhed hos hunden.

  • Bettina W
    Bettina W Tilmeldt:
    okt 2017

    Følger: 8 Emner: 2 Svar: 9
    #18   16. okt 2017 Dem vi har mødt på hundemarken er aftalt inden. Og hende den ene er en gammel kollega med en lille hvalp som vores. De kan rigtig godt lide hinanden.

    Og vi kender opdrætter som er familie. Der var hun den mindste i kuldet. Og ikke usikker. Men hun mødte en stor shæfer dagen inden hun skulle hjem til os, som skræmte hende meget.
    Men hendes mor kan også være lidt nervøs har de sagt.

    Ang. Hendes negle. Jeg er ny hundeejer, og har i mellemtiden været hos dyrelægen og fået klippet hendes negle. Hundeskiltet syner større på billedet, for det klirrer eller larmer slet ikke.

    Jeg syntes allerede det er blevet lidt bedre med hendes nervøsitet.


  • Bettina W
    Bettina W Tilmeldt:
    okt 2017

    Følger: 8 Emner: 2 Svar: 9
    #20   22. okt 2017 Vil bare sige at Luna er blevet så dygtig.
    Hun vil gerne gå tur og vil gerne sige hej til andre hunde. Tæt på og på afstand.

    Hun vil bare ikke have sele på og mangler stadig alene træning.


  • #22   5. nov 2017 Ingen af mine 3 vovser bryder sig om at have sele på, til de små har jeg et bredt halsbånd med halvkvæl, lyder måske voldsomt men de små vovser er hurtige og smidige vil ikke risikere de vrider sig ud af halsbåndet i farlige situationer, med mine 2 små trunter er det ret nemt giver jeg dem et halsbånd/sele på de er kede af sker det kun en gang næste gang de ser jeg kommer med den/det løber de deres vej, personligt tolker jeg det som hundens måde at sige fra på og synes det er helt i orden. Vi har et utal af stort set ubrugte seler samt halsbånd på lager fordi jeg mente seler og senere (da de blev opgivet) forede halsbånd som de kunne vride sig ud af var sagen må tilskrives at vovsernes ejer var ret lang tid om at acceptere hvad de jo egentlig så fint fortalte/viste mig. Lykkes det ikke med seler er du blot en af mange find et alternativ som fungerer for jer og brug tiden på at træne de andre ting.

Kommentér på:
Hundehvalp meget nervøs og piver når den er alene

Annonce