{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
742 visninger | Oprettet:

Typer træning? {{forumTopicSubject}}

Hej
Hvilker typer træning/sport går jeres hunde til?
Hvordan er det? og hvorfor har i valgt det?

Vi har kun erfaring med alm. lydighed og ville gerne kunne udvide vores horisontKommentarer på:  Typer træning?
 • #1   14. nov Hvad er "almindelig lydighed"?

  Jeg er blevet skrevet op til rally og agility hold i foråret. LP selvtræner vi, da der ikke findes hold i nærheden, og så tager vi nogle onlinekurser som hjælp.


 • #2   14. nov Vores basse har et hvalpekursus og fortsætter kursus bestået i lydighed, det var ikke i en klub eller noget bare på en mark med nogle mennesker. Derfor valgte jeg at kalde det almindelig lydighed, så vores erfaring er i sit, dæk, stå og gå pænt

 • #3   14. nov Vi går på familiehold. Her laves egentlig lidt blandet fra alle andre hold, vi er rundt forskellige steder by/natur og træne, tager evt i svømmehal. Sådan set bare et meget blandet hold. Jeg har valgt det for hygge og samvær med de andre på holdet.

  Så går vi til agility fordi vi begge finder det sjovt.

  Satser på efter nytår at skifte familieholdet ud med rally, da jeg gerne vil træne mere målrettet, i stedet for at lave nye ting hver gang.


 • #4   14. nov Træner dch’s lydighedsprogram.
  Har tidligere været omkring rally og agility.


 • #5   14. nov Vi laver Nose work. Og har gjort det i to år. Træner NW2/NW3 søg med labben
  Jeg valgte Nose worken, fordi jeg havde en usikker hund, når det kom til at skulle udføre diverse øvelser i lydighed mm.
  I Nose work er det hunden der arbejder selvstændigt og det har udviklet hende til at blive en mega sej og stærk hund.
  Jeg kan rigtig godt lide tanken om at det er hunden selv der skal løse opgaven og ikke skulle følge en kommando og så er det p*sse fedt at se glæden og iveren, når hun bruger næsen.


 • #6   14. nov Vi går til ringtræning, og eller træner vi på hyggebasis, med elementer fra både lydighed, rally og agility

 • #7   14. nov Rally, agility og hyrdning.

  Agility er altid det jeg har fundet sjovest, rally var lidt et tilfælde at vi begyndte til. Hyrdning prøvede vi for sjov, fordi Jesse nu engang er en hyrdehund og jeg er blevet grebet af det... Selvom det er svært at finde træningsmuligheder.

  Nosework ville jeg rigtig gerne prøve at gå til med hende.


 • #8   14. nov Vi hyrder primært, men på grund af en dum ledbåndsskade, så måtte vi holde pause med det, og under genoptræningen startede vi så til LP, bare for at have noget at lave

 • #9   14. nov LP, rally, hverdagslydighed og NW er ting, vi har gået/går til

 • #10   14. nov Begge vores har været på hvalpehold og unghundehold - der har været fokus på hverdagslydighed og miljøtræning.

  De er også begge ringtrænet.

  Derudover bliver de brugt til træk i vinterhalvåret, foran cykel eller vogn og både enkeltvis samt i to-, tre- eller firspand.

  Derhjemme træner vi tricks, kropskontrol og lydighed.


 • #11   14. nov IPO med henblik på at aflægge prøver med tiden.
  Spor, lydighed og forsvar.
  Min mand arbejder frem mod sporprøver også.. Han har dog lige en udfordring med en FP først med en temperamentsfuld hund, der ikke kan lide andet end hende selv.. og Bello..


 • #12   14. nov Dogdancing (Freestyle), Rally og Frisbee

  Vi er begyndt til Tysk Rally, det er meget lig den danske heldigvis - faktisk lidt lettere (indtilvidere).

  Hun har også prøvet at hyrde et par gange.

  Jeg tror din Westie ville ku’ lide agility, det kunne min egen Westie


 • #13   14. nov Vi träner hyrdning, spor og lydighed samt färdighedsprøverne I DKK har tränet parkour og rally og skifter lidt fordi min hund er en øve hund som jeg har for at läre. Lydighed er det sväreste pga jeg har en dårlig styr På min krop så der får vi mange gode grin

 • Anni
  Anni Online Tilmeldt:
  maj 2009

  Følger: 4 Følgere: 6 Emner: 83 Svar: 3.285
  #14   14. nov Efter rigtig mange år på diverse træningspladser gider jeg ikke rigtig træne hund mere, samtidig, så siger helbredet også fra.

  Så det eneste jeg træner nu er schweis, det er egentlig kun for at aktivere hunden fornuftig, men det går så forrygende godt, at jeg overvejer at tage lidt prøver inden for vildtspor.


 • #15   14. nov Vi går til rally og Nosework, og så træner vi jagttræning ved min opdrætter en gang imellem. Vi er lige startet på Nosework, men jeg kunne godt forestille mig at ligge mere fokus der fremover. Og så har jeg også en ide om, at vi skal træne agility på et tidspunkt.

 • #16   14. nov Træner lige pt kun DcHs lydighedsprogram. Er lidt on/off på DKKs LP program, men skal seriøst have gjort noget ved det igen. Det er et program jeg har trænet seriøst i mange år, men altså ikke lige pt.
  Har tidligere løbet agility på seriøst plan (stævner nærmest hver week-end).
  Har gået schweiss med flere af mine Irske Terriers.
  Clinton dyrker lidt TerrierCursing for sjov.
  Jeg er konkurrencemenneske og har lidt svært ved at beskæftige mig med noget som ikke involvere konkurrence. Jeg elsker at nørde med detaljerne i lydighedsarbejdet.


 • #17   14. nov #13

  Haha det er også min udfordring. Det er også derfor, agility vist ikke er for mig. Kropssproget


 • #18   14. nov Jeg har været på alm. socialiseringshold med Honey
  Derefter har vi været på 2 hvalpehold ved en retrievertræner, og nu går vi på lydigheds og brugsprøvehold hos retrievertræneren


 • Helle A
  Helle A Tilmeldt:
  maj 2017

  Følger: 1 Emner: 12 Svar: 118
  #19   14. nov Den ene har jeg gået til Rally og agility, den anden blev der forsøgt agility, men den hund har jeg opgivet at tage med på en træningsplads. Han kan simpelthen ikke når der er andre hunde i nærheden.

  Ville gerne NW, og ved det godt kan lade sig gøre med en chihuahua og han vil nyde det, men når jeg så i mit indre ser, at jeg slæber rundt på ham for at hjælpe når det er søg i højde, så bliver det ikke til mere end lysten


 • #20   14. nov LP og IPO

 • #22   14. nov Jeg træner DCHs konkurrenceprogram klasse C med Nicki (schæferen). I dette er der lydighed, rundering, fremadsendelse og feltsøg. Desuden træner vi rally-lydighed, og her er vi i ekspertklassen hos DKK. Og så er vi mere eller mindre klar til færdighedsprøve 1, men må indrømme det ikke har prioritet lige nu, det har DCH

  Med Easy træner jeg mod LP1, og så træner vi momenter fra rally-lydighed, og vi træner også til færdighedsprøve 1.. Han er ret tæt på at være klar til FP1, men han må først stille om et halvt år, så vi har ikke tralvt Og så er der også lidt unghundehjerne pt.


 • #23   14. nov Med min himmelhund trænede jeg dch program.
  Min dsg har bestået LP1 men det blev for kedeligt, desuden vil jeg så gerne bruge kropssprog.
  Så nu træner han agility ( er i kl 3) og rally ( er Champ) til afveksling dyrker vi lidt nosework og hundefitness.
  Min BC har jeg hyrdet med. Men nu træner vi agility ( er klasse 2) og rally ( Champ) og ligeledes lidt nosework og hundefitness.
  I perioder tager vi en del til agility og rally stævner.
  Jeg syntes agility er fantastisk og det giver så store udfordringer til en selv. Det bliver en livstil. Og hundene elsker det! Og der er knald på.
  Rally lydighed dyrker jeg for lydigheden, FVF, de mange øvelser og den tætte kontakt. Jeg kan godt lide lydigheden især når man må rose hunden undervejs og bruge kropssprog og ikke skal være så stiv som i LP.
  Nosework for at få noget næsearbejde og hundefitness for at træne styrke, balance og smidighed så de er i super form.
  Jeg træner i klubben 2 gange om ugen og herhjemme ca 20 minutter pr hund pr dag. Afvekslende træning.


 • #24   14. nov Tja, jeg er sådan en der shopper rundt og træner lidt det ene og lidt det andet.
  Lige nu træner jeg freestyle, rally og LP med Simba og freestyle og DcH-program med Freddy.
  Favorit-aktiveringen er nosework for sjov i kostalden, hvor der ikke er køer men til gengæld 10*35 m med masser af metaldimser til små duftbeholdere.


 • #25   14. nov Rally!
  Det er i hvert fald vores "hoved fokus", som vi konkurrerer i.
  Men vi har både været på hold og kurser indenfor LP, agility, nose work, spor og færdighedsprøverne
  Kan godt lide at træne mere end én ting, så der varierer lidt hvilken af overståede, vi kombinerer rallyen med


 • #26   14. nov DCH lydighedsprogram, klikkertræning og agility. Til foråret også nosework

  Vi gør det fordi det er sjovt og hunden elsker det, især agility.. Er bliver bidt af træningen, det er fedt at se både en selv og hunden udvikler sig


 • #27   14. nov Vores vapper træner IPO...

  Lige for tiden kun til husbehov


 • #28   14. nov Træner IPO mhp deltagelse til VM engang i fremtiden - med lidt held 2020

 • #29   14. nov Der er jo mange grader af lydighed, og som du kan se, er der også mange former for lydighed. Det er med at finde det, man synes er sjovt. Og som hunden også gider

  Jeg har en schæfer i DcH programmet, i A-klassen. Det er sådan en ret tidskrævende hobby, fordi der skal trænes så meget spor og eftersøgning. Og eftersøgningen er ikke noget man kan træne alene, men afhænger af mindst to hjælpere.

  Den lille går jeg rally med for sjov, omend jeg håber at finde en hundefører der vil prøve at gå DcH's C-klasse med hende. Mest fordi jeg ved hun kan, og det kunne være skide sjovt hvis hun kunne gøre det godt i lydighed. B-klassen har hun ikke en chance i! Men ellers går hun rally, og er rykket i øvet klasse. Spørgsmålet er så om jeg nogensinde får trænet så seriøst med hende, at vi gider tage i flere konkurrencer.

  Milla, der er ikke fremadsendelse i C-klassen, først i B


 • #30   14. nov #29 Eeej, øv det havde jeg helt glemt Det har hun ellers ret godt styr på allerede! Nå, så må vi jo op i b-klassen

 • #31   14. nov #29 Vil du ikke selv gå DCHs c-klasse med hende??

 • #32   14. nov 31
  Når man først er rykket i B så må man ikke gå C mere. Heller ikke med en ny hund.


 • #33   15. nov What, det vidste jeg ikke. Nå, så kommer begge vovser i hvert fald ikke til at gå dchs program..

 • Helle A
  Helle A Tilmeldt:
  maj 2017

  Følger: 1 Emner: 12 Svar: 118
  #34   15. nov #25
  Line, "kender" vi ikke hinanden. Har været til nogen af de samme prøver og en sæson i Rally i Kamstrup?


 • #35   15. nov #34 - Det kan da sagtens være!
  Kamstrup ved Vor Frue/Roskilde?


 • #36   15. nov Den gamle har været agilityhund hele hendes liv, men er nu rally hund, da hun er blevet næsten blind med alderen. Nummer to har dyret rally og agility på hyggeplan, men laver nu kun næsearbejde: mantrailing og nosework.

  Den tredje dyrker jagt på hyggeniveau, løber agility og canicross og hundehvalpen skal være jagthund og canicross hund. Her de to gamle på job.


 • #37   15. nov og Wilma

 • Helle A
  Helle A Tilmeldt:
  maj 2017

  Følger: 1 Emner: 12 Svar: 118
  #38   15. nov #34

  Line, nemlig . Det er mig med chihuahuaen Chutney.


 • #39   15. nov Pt. træner jeg mest DKK-konkurrencelydighed og DKK-rally.
  Men har også sideløbende trænet både DKK-færdighedsprøve (tricks), nosework, agility, spor mv. Agility er det, der fik mig hooked på hundetræning for alvor, for ca. 30 år siden....

  Jeg SAVNER i den grad agility, men har ingen hund til formålet mere. Eller det vil sige, Aqui kan sagtens endnu, men han bliver 11 her om få dage, så han er "tvangs-pensioneret" Jeg overvejer dog, at leje en af agilityhallerne én gang eller to, her når jeg snart har ferie, og så få én underviser på til mig og drengene. DET kunne være hyggeligt!


 • #40   15. nov #38 - Hmm, det siger mig ikke umiddelbart noget, men det er også 2 år siden jeg sidst trænede derude, er flyttet nordpå nu
  Men Saga gik jeg både på hvalpe hold, lydighed, agility og rally derude!
  Hvis du har set mig til stævner, har det dog været med Dumle?


 • Helle A
  Helle A Tilmeldt:
  maj 2017

  Følger: 1 Emner: 12 Svar: 118
  #41   15. nov #40
  Snøft, her troede jeg lige at når folk først havde mødt mig, så sad jeg indprintet i deres hukommelse for evigt

  Det er nok også nogen år siden, da jeg er stoppet med at tage til stævnerne og hundetræning.


 • #42   16. nov #41 - Haha, ja det er sku også for dårligt, at det ikke gør det!

 • mette b
  mette b Tilmeldt:
  feb 2010

  Følger: 3 Emner: 17 Svar: 39
  #43   16. nov Vores fem måneder gamle Kleiner går på hvalpehold, hvor der trænes alm lydighed, lidt baby agility, miljøtræning osv.

  Derudover er vi startet op på lidt jagttræning med apport og sløb/spor. Heldigvis træner vi et alsidigt sted, hvor de hjælper med det man gerne vil træne, i vores tilfælde jagt. Men der er også nogle der stiler mod IPO.


 • #44   16. nov Vi træner rally og en enkelt sæson agility. Desværre kunne mit eget knæ ikke holde til det, for vi synes begge det er sjovt

 • Eva
  Eva Tilmeldt:
  jul 2012

  Følgere: 5 Hunde: 3 Emner: 9 Svar: 1.820
  #45   16. nov Jeg træner DcH-programmet med både Ingle og Basso.

  Jeg kommer næppe nogensinde til at gå til konkurrencer med Basso, men vi har det smaddersjovt til træning

  Jeg har tidligere gået til konkurrence med Ingle, men i år har vi holdt pause lige bortset fra en lokalkonkurrence. Jeg regner dog med, at vi vender stærkt tilbage til næste år


Kommentér på:
Typer træning?