{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
678 visninger | Oprettet:

Ann-Sofie A
Ann-Sofie A
Tilmeldt:
11. jan
Emner: 1 Svar: 2

Desperat brug for hjælp!! {{forumTopicSubject}}

Hej alle:)

Vi har en kleiner Münsteländer på lidt over et år.. problemet er at han er noget af en mundfuld af en hund i forhold til vores anden münsteländer på 10. den lille har ekstremt meget energi, som skal bruges hele tiden. (han får en masse motion hver dag, men han vil fremover få mere, da vi kan mærke det hjælper de dage han har fået det) men problemet er at han bider/snapper og hopper op.. specielt det med at bide er et problem, som vi godt kunne bruge en løsning til.. Hvis nogen af jer har nogen form for træning til det, eller oplevet det selv, vil alle svar være en hjælp

Mvh. Ann-Sofie
Kommentarer på:  Desperat brug for hjælp!!
 • #1   11. jan Træner I med ham? Snappen/nappen er tit et udtryk for alt for meget overskudsenergi. Hvis hunden er fysisk og mentalt træt, har den ikke så meget krudt til ballade

  Hvad laver I med ham på en almindelig dag?


 • #2   11. jan I skal også bruge hans hoved, ikke kun motionere ham

 • Ann-Sofie A
  Ann-Sofie A Tilmeldt:
  jan 2018

  Emner: 1 Svar: 2
  #3   11. jan altså i hverdagene bliver han trænet i det almindelige færdigheder såsom sit og sådan noget for at holde det ved lige, og så er han næsten på gåtur i skoven hver dag (om sommeren får han også lov at bade i søen) eller er det bare en almindelig gåtur ved 16 tiden og igen om aftenen. derudover er det en masse ture i haven hvor hundene leger lidt. i weekenden er han påbegyndt at gå på jagt med min far. her skal det så sige at han er en fantastisk hund resten af dagen, så vi er næsten sikker på at det er fordi han ikke kommer af med nok energi i hverdagene

 • #4   11. jan Jagttræning med din far? Er det noget du kunne overveje også at lave? Hvis han skal være jagthund, kan det godt være problematisk at der er flere der træner det samme, men du kunne overveje noget schweissspor måske?

  At hunden bliver luftet 1-2 gange om dagen og er i haven, siger ikke så meget. Havorganismer lange er turene? Får hunden lov at snuse og gå fri eller i lang line?


 • #5   11. jan En münsterlænder kan man næsten ikke køre træt fysisk. Hjernearbejde og snusearbejde. Aktivering aktivering aktivering.

 • Ann-Sofie A
  Ann-Sofie A Tilmeldt:
  jan 2018

  Emner: 1 Svar: 2
  #6   11. jan han skal være jagthund, så han er begyndt at tage med på jagt og vi laver spor arbejde med ham, han har stor potientiale til at blive jagthund, han mangler bare at få hjernen med. altså det alt fra 30-1,5 ture han er på

 • #7   11. jan Jeg ville sørge for at lufte ham MINDST halvanden time om dagen - det meste af tiden løs eller i lang line. Udelukkende fodre med fodersøg i haven eller aktivitetsbolde. Og så lave daglige udfordringer - spor, søg, apportering m.m.

  Der er en tråd herinde med aktivering - jeg ser lige om jeg kan finde den og linke. Det er fifs til små hyggelige "lege", hvor hunden får brugt hjernen til at løse opgaver.

  Måske du kunne starte til noget lydighedstræning midt på ugen, så hunden får nogle andre inputs også?

  Men altså, for nu at sige det som det er, så er teenagehunde bare pisse belastende, og det stopper først omkring 2-3 års alderen. SÅ I kan lige så godt bruge tiden og udnytte energien, i stedet for at lade jer frustrere over det


 • #8   11. jan Hunden lyder misforstået.
  I skal have mere mentaltræning ind, mere hjernearbejde.
  Motion kan aldrig stå alene.


 • #9   11. jan Det eneste du får ud af at øge mængden af motion, er at han kommer i endnu bedre fysisk form, og derfor vil få brug for endnu mere motion for at blive kørt træt.

  Du skal - sideløbende med masser af motion - udfordre din hunds hjerne med træning og opgaver hvor den skal tvinges til at bruge den indvendige side af hovedet...


 • #10   11. jan Man kan ikke som sådan bare øge motion og øge og øge, man ender med en hund der ikke kan slappe af og er i konstant " over gear ". Ligeså vigtig det er at motionere og aktivere sin hund, lige så vigtig er det at lærer sin hund at slappe af og lave ingenting, særligt de sensentive jagthunde, som en kleiner er. Det er hunde der er rigtig gode til at gejle sig selv op, de skal have en kærlig vejledning til at lære at geare ned igen, når de har været aktive.

  Så det handler om at finde en gylden balance mellem hjerneaktivtitet, motion og afslapning. Laver du søge lege med ham, hvor han feks skal finde sin mad, eller godbidder ? Laver du sjove øvelser med ham, altså feks trick eller noget andet han elsker hvor han skal bruge sit hoved ?

  Når han hopper op og snapper og bider, hvordan reagere i så ? • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.360
  #13   12. jan Har selv en ung hund der også hopper op og bider. I mit tilfælde er det bestemt ikke pga manglende aktivering. Sådan er nogle unghunde bare.

  Når vi skal ud at gå kan det kører op. Bider i jakke osv. Her giver jeg ham noget at bære på og roser hunden. Ingen grund til konflikt.

  Det må da være oplagt for en hund som jeres. Man afleder på noget andet og den dårlige vane bliver brudt.


 • #14   12. jan Sikke i øvrigt et skønt hundefjæs, han er da ikke til at stå for

Kommentér på:
Desperat brug for hjælp!!