{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Jagter lys
 • #1   11. mar 2019 Det kræver en del flere informationer, for at kunne komme med et råd, synes jeg?

  Hundens alder og race?
  Hvor længe har det stået på?
  Hvilke situationer forekommer det i?
  Er det blevet værre eller bedre med tiden?
  Hvad har I indtil videre gjort, for at stoppe det?
  Hvordan ser hundens generelle hverdag ud ift. træning, motion, aktivering osv.?
  Virker den ellers stresset?
  Hvor meget sover den i løbet af et døgn?


 • #2   11. mar 2019 Hvilke slags lyspletter?

 • #4   11. mar 2019 Er det fra solstråle, laser eller hvad er det

 • #5   11. mar 2019 Det er normalt patologisk adfærd, ofte stress betinget. visse individer har en tendens genetisk og så

  løsningen er stress reduceret træning ofte medicin fra dyrlægen også.

  studier viser at hunde der bruger mindre end 50 % af deres vågne tid på adfærden har 10 % chance for at få det bedre men langt de fleste aflives fordi deres trivsel er lille.

  før i beslutter noget for jeres hund om hvad det er og hvad der skal gøres bør I finde årsagen. kontakt en rådgiver fx www.sea-hund.dk

  jeg har selv ejet en der snappede efter imaginære fluer efter ophold på et thailandsk kødmarked. Jeg fik aldrig adfærden helbredt og nogle mener det er uhelbredeligt. min hund flyttede adfærden til noget nyt når jeg behandlede en ting. han fungerede dog i mange år. lys er en af de svære at behandle er min erfaring


 • #8   11. mar 2019 Jeg overtog en hund der nærmest ikke lavede andet end at jagte og hyrde ikke bare lys, men skygger og alt hvor der var nuanceforskelle.

  Det er IKKE nemt at ændre på når først adfærden er så indgroet.
  Men det lykkes stort set for os at få bugt med det - Høj dosis Chlomicalm, rolig aktivitet såsom spor og søg. Og så var hun ude og hyrde to gange dagligt, da hendes adfærd bundede i kraftig understimulering i en meget lang periode, der havde ført til at hun underholdt sig selv med at hyrde lys og skygger i stedet.
  Hyrdningen var en rigtig vigtig del af at få bugt med det lige i hendes tilfælde.

  Og så total administration - Den del er virkelig vigtig. Hun var konsekvent i bur hvis vi ikke havde tiden til at være 100 % på hende og stoppe og aflede adfærden.
  Og jeg mener 100% over hende, mens vi spiste eller lavede aftensmad var hun i bur, for der kunne vi ikke være der helt, så konsekvent var det.

  Nemt - NEJ!
  Så jeg tror det er derfor mange har så svært ved at komme af med det, for det kræver 100% konsekvens og arbejdet med det bagvedliggende.
  Jo mindre man ser adfærden og jo hurtigere man gør noget ved det, jo lettere er det at komme af med.
  Min gamle Kaia jagtede alle lysglimt da vi fik hende 5 mdr gammel. En uge, så var vi ovre det - Så det kan gå nemt hvis man får sat ind tidligt. Det må bare virkelig ikke få lov til at udvikle sig og ende som med Sally for tror ret mange ville kaste håndklædet i ringen med hende.

  Så ville få fat i en virkelig dygtig adfærdsbehandler der har hands on erfaring med netop din race og type hund - Som virkelig kan komme bagom problemet og få sat en plan i gang der passer til netop jeres hund.
  Nu var min en bc og jeg valgte derfor at få hjælp af en der selv har og arbejder med racen og det var en ret stor hjælp at behandleren har så indgående kendskab til racen og typen af hund.
  For baggrunden for adfærden kan være meget forskellig fra race til race - Og selvfølgelig og underforstået også fra individ til individ.


 • #9   11. mar 2019 helt enig med menellis. og medicin via dyrlægen er et must

  Ja Sofia hvis sporene dannes i hjernen er de der. ved få individer kan man i tide gøre noget som menellis skriver. men kun ved ca 10 %.

  Det kaldes ocd lignende adfærd i mangel af et dækkende ord. patologisk er en syg adfærd der mindsker et individs mulighed for overlevelse. modsat normal adfærd


 • #10   11. mar 2019 Lens, medicin via dyrlægen er vel ikke et must? Jeg mener, TS skriver ikke noget om hvor grelt problemet er, hvor længe det har stået på, om hunden er tilstrækkeligt stimuleret osv.

 • #12   11. mar 2019 A hvis det er en patologisk adfærd er medicin er must. som jeg skriver skal ts få vurderet hvad ts hund fejler og hvorfor før ts konkludere

  som menellis skriver er det forskelligt fra race til race og individ hvordan adfærd opstår og hvorfor. og det samme her. Det er ikke muligt at svare på for mig via nettet desværre


 • #13   11. mar 2019 TS' hund er da ikke en spaniel? Der står ikke noget om race i startopslag.

 • #14   12. mar 2019 Det gør puk os . og hun er en blanding i mellem labrador og golden. det er bare vildt. vi prøver på og stop hende i det når det sket. men det er ikke sket i et stykke tid. smiley

 • #16   12. mar 2019 Enig med jer andre:

  Det KAN være OCD-lignende
  Det KAN være hyrdeadfærd
  Det KAN være understimulation, overstimulation eller fejlstimulation
  Det KAN være stress-relateret

  Men det er godt nok svært at komme med råd og vejledning, hvis vi ikke får TS på banen med mere information smiley


 • #17   12. mar 2019 Der står heller ikke noget om at det er en hyrdehund?

  Men tjekker man tidligere forumemner fra TS så skal man nok ikke forvente hverken svar eller bare deltagelse i tråden.


 • #18   12. mar 2019 Nej præcis A-S, Derfor er det også meget svært at vurdere, om det kan være hyrdeadfærd. Hvis det er en spaniel, så kunne det vel være en slags modificeret og fordrejet bytte/jagtadfærd?

 • #20   12. mar 2019 Er det den genetiske del hænger det ofte sammen med evnen til at afreagere eller snarere manglende evne

 • #21   12. mar 2019 Det er jo total umuligt at sige noget om hvad og hvorfor uden mere info.

  Har selv oplevet det med en bc og med en Cavalier blanding.
  Forløbene var meget forskellige, baggrunden for adfærden forskellig og den ene var nem og den anden svær. Men begge udfordringer løst på hver deres måde.

  Så når man ikke ved mere er eneste anbefaling og eneste generelt man kan sige vel, at det kan være nemt eller svært - Men at det er en god ide at få noget hjælp af en der kender til den type hund TS nu har og som har en kendskab til den type problemstilling.
  Hvilken type medicin eller behandling er jo umuligt at sige noget om ud fra det info vi har nu.

  Det er jo rent gætteri og det er umuligt at kunne anbefale noget som helst andet end - få hjælp.


 • #22   12. mar 2019 enig menellis

 • Niels S
  Niels S Tilmeldt:
  jan 2018

  Følger: 1 Emner: 5 Svar: 8
  #23   17. apr 2019 Undskyld jeg ikke har fået svaret det er en tyskruhåret på ca 9 måneder.

  Og den er ikke understimuleret.
  Og er meget aktiv men hvis vi ikke laver noget med den kigger den på skygger og lysglimt og ligende.

  Vi har et fantastisk forhold til hunden og den er glad hele tiden så jeg tror at det er startet som kedsomhed og nu går hen i en afhængighed

  Det er ikke et problem under træning eller andre aktiviteter men hvis den er inde og ikke sover er den i gang igen

  Det er træls for både os og hunden så vi ønsker alle former for råd og metoder til behandling.


Kommentér på:
Jagter lys

x