{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Border collie Chut 2014

1.429 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Menellis
Kvinde | 39 år | Oprettet: 21. jun 2009


Border collie Chut

Fødselsår:
2014
Størrelse:
Ca. 14 kg og 50 cm høj
Temperament
Sød, social og vanvittig intelligent
Tricks
Stævner
Kl. 2 i hyrdning
Stamtavle
ISDS og DKK reg.
Mor: TYH Bracken
Far: Llangadog Gary
Køn
Tæve
Beskrivelse
Chut er alt jeg kunne ønske mig af en hyrdehund.
Hun har naturlige flankeringer, åbner naturligt i hendes udløb og læser får utrolig godt. Fra en meget ung alder har hun kunne arbejde med ikke hundevante får og hun har et enormt overblik.
Hun gør aldrig noget dumt, men er cool, lytter og kan samtidig arbejde selvstændigt.
Chut er yderst præcis, samarbejdsvillig og lære ekstremt hurtigt. Det er sjældent nødvendigt at hæve stemmen, fordi hun virkelig vil samarbejde, men hun er samtidig ikke nogen blød hund og kan tåle en del pres.
Hendes svage sider er, at hun kan være for "ordentlig" og flankere for langt ud, så hun mister trykket på fårene og får for lang vej ind og holde presset på dem igen. Så det arbejder vi med.
Hun er en hund der er nem at holde på benene og hun formår selv at afpasse tempo og tryk til de får hun arbejder med.
Jeg forventer mig rigtig meget af hende i fremtiden, for hun har en kæmpe kapacitet, et fantastisk overblik og så meget naturligt i hendes arbejde.

Chutney bliver også trænet i rally og HTM ved siden af hyrdningen. I træningen er hun igen ekstremt klog og lærenem. Hun generalisere utrolig hurtigt og lære nyt på meget kort tid.
Hun er utrolig intens og vedholdende i træningen, samtidig med hun er meget initiativrig og gerne selv "udvider" øvelserne og kombinerer tidligere belønnede adfærd. Hendes kreativitet og lynhurtige generalisering betyder dog, at man som træner skal være meget obs på hvad man får belønnet og at hun lynhurtigt danner små kæder, som ikke altid var det man havde i tankerne.
Det har været ekstremt nemt at lære hende forskellige tricks, da hun ikke behøver mange gentagelser for at forstå en øvelse.
Hun er altid cool og taber aldrig hovedet, men tilpasser sin intensitet til det vi træner.

Temperamentsmæssigt er hun en meget afslappet hund, der tager tingene meget som de kommer og er generelt upåvirket af det meste jeg har budt hende.
Jeg har haft hende med i mange forskellige miljøer og har endnu ikke oplevet hende blive påvirket af selv meget store og tætte konkurrencepladser.
Hun har en helt fantastisk tænd/sluk-knap som jeg virkelig værdsætter og hun slapper af med det samme hun har fri og giver sig 100% når det forventes.
Kommentér på:
Border collie Chut
Annonce