{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hvid schæfer Tilde [ Himmelhund] 2009

6.636 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Sabrina Søgaard L
Kvinde | 41 år | Oprettet: 28. aug 2008


Hvid schæfer Tilde

Fødselsår:
2009
Størrelse:
Mellemstor hund, omkring 62 cm over skulder. Hun vejer 27,4 kg.
Temperament
Ret rolig, men bliver hurtig utryg og stresset i uvante situationer, Er sky over for fremmede, der er ikke andre end mig der rigtig kan snakke og kæle hende. Min mand kan nogen dage, men der er langt imellem.

Grundet Tildes meget stresset adfærd har vi søgt hjælp til den videre træning ved en adfærdsbehandler, så håber virkelig hun kan trænes ud af det stress helved hun lever i.

Går jeg for meget rundt og ordner kan hun ikke finde ro, så går hun rundt i lejligheden og kan ikke rigtig få ro, hun skal blive ved med at tjekke at jeg ikke lige forsvinder. Men det bliver bedre

Hun er en en mands hund. Eller kvinde. Det er suverænt "min" hund, hun er meget reserveret over for René min mand.
Tricks
Lægge sig
sit/læg dig
Kommer når man fløjter eller kalder
bliv (bliver liggende til hun får fri, som regel)
Når man siger "hvad siger hunden" (så gøer hun)
Er super ihærdig fluefanger, genial ting når man bor på landet.
Stævner
ingen
Stamtavle
Vides ikke. Men hun kommer fra en opdrætter på Fyn et sted. (er min fætter der i sin tid har købt hende)
Køn
Utrolig smuk tæve
Beskrivelse
Hun er døbt Matilde men bliver kun kaldt Tilde, da det passer bedre til en hund.
Tilde er en flot hvid schæfer med et cremet strejf på ryggen, Hun har nogen ret store øre, Lidt i underkanten i foderstand, så det bliver der arbejdet på, hun har haft orm, så har haft svært ved at holde vægten oppe.

Jeg har fået hende af min fætter som skulle flytte og ikke kunne have hende med, hun har boet med deres anden hund Osvald, som er en kæmpe hvid schæfer, troede næsten han var ulv så stor er han. omg.

Tilde er en rigtig morhund, jeg har været hendes trygge base fra dag 1 af,men er heldigvis begyndt at udforske lidt på egen hånd, og behøver ikke ligge om benene på mig hele tiden, nu kan jeg så småt bevæge mig ind i et andet rum uden hun følger med hver gang.

Tilde er en lidt sky hund, hun er meget opmærksom på omgivelserne og fremmede kan ikke bare gå hen og klappe hende, hun skal lige lære dem at kende inden de skal tro de er noget, og selvom hun kender dem er det ikke altid hun acceptere de kommer for tæt på dagen efter eller senere samme dag.
Er der mange mennesker og uro omkring hende bliver hun ret utryg ved det hele og begynder at vandre rundt og kan ikke få ro, er begyndt at be hende om at gå hen og lægge sig for at bryde det mønster.

2 måneder
Tilde er blevet en mere glad hund, hun vil rigtig gerne lege og logre meget med halen, Når hun ligger på sit tæppe og jeg kigger på hende og snakker til hende vipper hun med halen.
Hun er begyndt at gå ovenpå mens jeg er nedenunder og omvendt. Hun lægger sig i stuen mens jeg er i køkkenet eller spisestuen.
Hun er begyndt at ligge mere ude midt på gulvet i stedet for under mig eller under bord tørrestativ osv.
Er begyndt at gå hen til ting som siger lyde. f.eks. smed en tom shampoo bøtte på badeværelses gulvet der rejste hun sig og gik hen og undersøgte den, førhen ville hun være løbet sin vej før den havde ramt gulvet.
Kan spise sin mad uden jeg skal stå tæt på.

18 september 2011
Så er der snart gået 3 måneder siden Tilde kom til os. Hun har gået fast med DAP halsbånd, med meget stor effekt, Hun virker mere rolig og afslappet.
Vi har prøvet at undvære det i 14 dage, men efter 1 uge gik det stærkt ned af bakke igen, Hun kravlede nærmest hen af gulvet (var begyndt at kalde hende fodlist) Hun tabte sig også ret hurtig. Da vi fik et nyt halsbånd til hende gik der ½ dag så var hun "sig selv" igen. Som vores dyrlæge siger er hun nok bare en af de hunde som ikke kan klare sig uden halsbåndet. Men så tager vi det med også. Bare hun har det godt. :-)

28 september
Vi syntes ikke DAP halsbåndet gav den længere varende ønskede effekt på hende, så er i dag begyndt på nogen urter i dag mod stress. Håber det er mere effektiv end DAP halsbåndet.

12 oktober
Tilde har nu været på anti stress urter i noget tid, og syntes faktisk de virker ret godt.
Hun virker mere rolig og stresser ikke så meget som førhen.
Har også fået at vide udefra at hun virker mere rolig.

31 oktober 2011
Syntes det går bedre og bedre for hver dag der går. Tilde er så småt begyndt at acceptere min mand René. Han kan nu kalde hende til sig selvom jeg er i den ene ende af lejligheden og han i den anden, Han kan stå ved siden af hende når hun spiser og klappe hende på ryggen uden hun smutter. Så det er MEGET store fremskridt.

4. oktober 2011
På vores gåtur her til morgen forløb som den plejede, indtil vi kom hen til den store stygge gås (den er af træ) i forbindelse med noget lagerslag i området har de sat skilte op der ligner en gås i omrids, sidste gang for ca 2 uger siden var Tilde panisk for den, men fik hende forbi den flere gange uden den store dramatik til sidst.
I dag stod den der så igen, hun tryggede sig en smule men gik hen og undersøgte den, og gik roligt videre. Kanon!!

5.11.2011
Tilde gik i dag hen mod min mand, han lå på sofaen, hun nærmede sig langsomt, med let sænket hovede, (ikke under skulderhøjde) hendes øre var let vippet ud til siderne, da han tog armen ud gik hun helt hen til ham og han kunne ae hende på hovedet og klø ned af skulderne. Kæmpe sejer. :-D

Jeg overvejer om hun skal prøve en Thundershirt. Men ved det ikke helt, nu må jeg se hvad de næste uger bringer. :-)

Vi har haft en samtale med en adfærdsbehandler til Tilde. Vi kunne godt se at det var noget værre end hvad vi selv kunne klare.
Så i samråd med hende er hun kommet over på BARF foder, det spiser hun med velbehag. Ad!!!
Vi skal træne nogen tricks så hun får brugt knolden mere så hun får mere ro. Og når hun så begynder at spise mere skulle hun også få et lavere stress niveau, så hun bliver mere tilpas.
Og så skal der noget fremmed træning til.

16 januar 2012
Tilde bed i dag min veninde uden varsel eller form for pres. Min veninde gik forbi med ca 1½ m afstand til Tilde, hun knurre og springer frem med det samme og bider hende i foden.
vi havde snakket om aflivning inden det her skete, men episoden gav lige det sidste. Så Tilde blev sendt til humlen tirsdag den 17 januar 2012.

I took you under my wing
knowing it was a hard task
but you deserved a sekond chance

i knew my wings was't wide enough
but i had to try saving you
you bit and the task failed.

I wil miss you, always

Kommentér på:
Hvid schæfer Tilde
Annonce