{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Finsk lapphund Balto 2012

2.286 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Jeanette C
Kvinde | 30 år | Oprettet: 7. jul 2008


Finsk lapphund Balto

Fødselsår:
2012
Størrelse:
Som voksen regner vi med at han bliver ca. 1/2 m. og en vægt på mellem 15 og 18 kg, men lige nu vokser han hele tiden så det er svært at sige ;) 16 uger = cirka 9 kg.
Temperament
Han er meget imødekommende overfor mennesker, og meget nysgerrig overfor hunde. Da vi i forvejen har en flatcoated-retriever, har han fra starten været vant til andre (og store) hunde, hvilket vi kan mærke i hans opførsel overfor nye hunde :)

10 måneder: Han er ret dominerende og er ikke en hund der ligger sig på ryggen for andre. Jeg overvejer at prøve kemisk kastration hvis det ikke bliver bedre. Hvis han dog leger med hund der ikke er bange for at sige fra går det rigtig godt. Desuden leger han bedst med hunde der er større og ældre end ham selv fordi han er så fremme i skoene.
Tricks
indtil videre er der ikke det helt store at komme efter, men vi går til hvalpetræning(socialisering) og arbejder på at han bare skal kunne de almindelige kommandoer.

(28/11-12) Hvalpetræningen er slut, men vi overvejer kraftigt at starte på noget unghundehold. Han kan nu kommandoerne sit, dæk og bliv indtil der bliver sagt værsgo(mad). Desuden bliver han bedre og bedre til at gå i snor og komme når man kalder(alder 16 uger).

10 måneder: Vi går til lydighedstræning, og det går godt, han er klog og ved derfor også at han kan stikke af når han ikke har snor på ;) derfor har jeg anskaffet mig en 15 meters line så jeg hele tiden har ham i snor.
Stævner
Vi vil gerne avle på ham, og begynder derfor at gå til stævner når han er en lille smule ældre :)

Stamtavle
Ja
Køn
Han
Beskrivelse
Han er bare en dejlig lille hvalp med masser af energi og charme. Han er ikke til at stå for!

10 måneder: han er stadig min lille baby, og selvom han er strid ind i mellem elsker jeg ham over alt på jorden
Kommentér på:
Finsk lapphund Balto
  •   27. jun 2013 Tusind tak for de søde kommentarer og stemmer smiley

  •   26. jun 2013 Han er da bare smuk, elsker hans farver. Vi sender en høj til en dejlig lapp.

  •   14. jun 2013 Ej hvor er den nuttet helt vild med farven smiley kig gerne forbi

  •   17. nov 2012 Okay, Tak. I siger bare til. Jeg håber da vi ses til en udstilling eller to. smiley

  •   16. nov 2012 Undskyld jeg har været så længe om at svare, men selvfølgelig må du det! og tusind tak for hjælpen med udstilling! jeg vender nok helt sikkert tilbage med flere spørgsmål smiley

  •   10. nov 2012 Hej. Må jeg gerne kopiere billed 1 + 3 af Balto, til min hjemmeside, til siden om sofus hvalpe.? Jeg håber det går godt med ham.

  •   29. okt 2012 Som sagt vil man udstille, kan man ikke starte for tidligt.
    Jeg håber at du kan tyde mine beskeder, tiltrods for taste fejl og min stavekontrol der retter i ordene, jeg er ikke så skrap til lige at få tjekket hvad det er jeg får tastet mig frem til, når det er fra mobilen, jeg skriver. :))


  •   29. okt 2012 Han kan starte nu! Der er ingen min. Alder. Og han kan udstilles fra 3 mdr. Men det er i uofficielle klasser, det vil sige at det tæller ikke rigtig. Hans kritik kommer på hunde Web, men da hunde kan ændre sig enormt meget, så er det først fra de er 9 mdr. At bedømmelserne det tæller, for der kan man nogenlunde se om hunden udvikler sig at blive en lovende hund. Jeg skal selv ud og ringtræning på torsdag i Tokaværd med min Culo, det er i skyde hallen, og det er kl. 19-20 og man kommer bare også betaler man 35,- pr. Gang. Man skal ikke tilmelde sig eller noget, man dukker bare op som det nu passer ind.

  •   26. okt 2012 Tusind tak for dit svar:) hvor gammel skal Balto være for at gå til udstilling? Og hvor gammel skal han være for at gå til ring-træning?

  •   24. okt 2012 Der er noget der hedder ring træning i Toksværd om torsdagen, der trænes de i at løbe i ringen og stå og vise sig pænt og bliver rørt ved af en fremmed, dette bliver de jo på udstillinger og det kan være svært for nogle hunde at skulle vise tænder og blive rørt på pungen for hannernes vedkommende, dette kan de blive vænnet til her. Men selvom man træner det, kan det på et tidspunkt være svært, når de når teenager perioden. Ellers så øv ham der hjemme i at stå pænt og have halen op, en hund der viser sig flot vinder jo over en hund der ikke viser sig så godt. Og jeg tror I kan få fine bedømmelser med ham, for han er en lækker dreng.
    Jeg har selv gået kort til hunde træning på Saras hundeskole med Sofus, Baltos far. Held og lykke med det, og i skal endelig bare spørge hvis der er noget i vil vide ang. Udstilling, det kan være lidt svært at forstå hvis man ikke har prøvet tæt før. Der kommer en udstilling til Marts i hårlev her på Sjælland, hvor det er spidshundeklubbens der arrangere, det er den klub de finske lapphunde høre under. Den skal jeg til. Dr er også juleskuen i Næstved hallen, skuere er god træning, de foregår ligesom en udstilling, de tæller bare ikke med. Så den bedømmelse han får bliver ikke registreret nogle steder. Men det er god træning, selvom I ikke tilmelder så kan det være god socialisering for ham bare at tage ham med ud og se. For det er grænse overskridelse at komme ind i en stor rungende hal med 100-vis af hunde der gør og mennesker i stride strømme. :-))


  •   23. okt 2012 Halløj til brormand smiley

  •   23. okt 2012 Hvordan kan vi træne ham? Vi går til hvalpetræning i Holme-Olstrup, Sara's hundeskole

  •   22. okt 2012 Ps. Hvis i vil udstille så begynd allerede nu at træne ham, det gør det hele meget nemmere til den dag i står i ringen. Jeg er forøvrigt rigtig spændt på at høre hvordan det vil gå ham, hans far er selv dansk og svensk champion. Så jeg håber da at møde jer på udstillinger. Hvor går I til hvalpe træning henne? Jeg bor jo i Fensmark og træner både i Toksværd og ude på DCH med begge mine lapphunde.

  •   22. okt 2012 Velkommen til Sofus dreng. Han er møg lækker.

  •   13. okt 2012 Hvor er han bare kær - velkommen til Balto og en høj herfra smiley

  •   13. okt 2012 Hvor er han da bare sød.. smiley
    Et flot høj til ham.. smiley


  •   13. okt 2012 Har budt velkommen - han er da for nuttet smiley

  •   13. okt 2012 Den er fikset smiley

  •   13. okt 2012 Du har for lidt beskrivelse.


  •   13. okt 2012 Du har for lidt beskrivelse.


Annonce