Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
5.524 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 10 Svar

Hjemmelavede pommesfrites? Hjemmelavede pommesfrites?

Vi har en del kartofler fra sidste år fra egen have. De har ligget mørkt og køligt hen over vinteren og er faktisk stadig ret fine. Men inden længe begynder vores nye kartofler at komme op, og så ved jeg godt, hvad jeg foretrækker :O)

Hvis vi selv vil lave pommesfrites og lægge i fryseren, hvad skal vi så gøre? Jeg kunne forestille mig, at de skal skæres (vi har pommesfrites-jern), men skal de så lige have et hurtigt opkog i kogende vand... eller skal de et smut i frituren... eller skal de bare rå i fryseren?


 
Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet
Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet
00:00
/
00:33
LIVE

Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet

NOW PLAYING

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Opsætning af 6 lamper 1.000 kr.
  • tømrer 1.000 kr.
  • Føring til lampe 250 kr.
  • Opsætning af lampe 700 kr.
  • Fyld vand på mit varmeanlæg 1.200 kr.
  • Badeværelseslåge hænger 400 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Hjemmelavede pommesfrites?
  • #1   2. maj 2009 ved ikke lige med fritter, men når jeg lavede babymos af kartofler og puttede det i fryseren blev det vildt underligt i konsistens. Så har aldrig fundet ud af hvad man skal gøre for at fryse kartofler ned. er lige med på en lytter

  • #2   2. maj 2009 Heidi P.
    Når man fryser kartoffelmos ligner det noget der er skilt når det er tøet.
    Der er ikke noget galt med det. Du skal bare varme det sådan som det nu ser ud, og det samler sig og bliver rigtig at se på igen.

    Jeg fryser altid mos hvis der er blevet lavet for meget.

    Annette.
    Jeg vil tro du lige skal give dem det første opkog, og så i fryseren.

    Men jeg ved det ikke da det ikke er afprøvet her.
    Men da fritter er frosset når de bliver lagt i olien, når de jo ikke at blive sjasket inden tilberedning.
    Så muligheden er der.

    Du kan da prøve at lave en lille portion og så tage den op af fryseren ret hurtigt, og tilberede dem.
    Er de gode så kan du jo nå at lave dem der efter.





  • #3   2. maj 2009 når jeg laver hjemmelavede fritter - og det er i store portioner - så giver jeg dem lige to min i friture gryden, inden de ryger i fryseren - det gør jeg fordi jeg har hørt at de trækker mere vand ind ved et opkog, og vand og friture er absolut ikke to ting der matcher

  • #4   2. maj 2009 Tak for jeres hurtige svar. Havde lige knas med ledningen, men er oppe at køre igen.

    Jamen, så tror jeg, du har ret i, at det er bedst med frituren, for det skal de jo i alligevel, når de skal laves. Kan godt ske, at det vil sprutte for meget, hvis de bliver forkogt i vand.

    Jeg må prøve med en portion en af dagene og fryse ned et par dage og så tage dem op senere og lave dem. Det må blive løsningen.


  • #5   2. maj 2009 god fornøjelse - og du siger bare hvornår vi skal komme forbi og prøvesmage til en god bøf Gg

  • #6   2. maj 2009 en anden ting er at det er godt lige at smide dem i koldt vand så noget af den stivelse der er i dem kommer ud

  • #7   2. maj 2009 Åhh stampe - det så jeg som en selvfølge - jeg smider altid mine fritter i iskoldt vand for at skylle dem godt igennem - tørrer dem af med et viskestykke inden jeg så smider dem i fritúren

  • #8   2. maj 2009 hehe ja ja .......

    men jo flere gange de kommer i ny vand jo bedre er det ..for jo mindre stivelse jo sprøde kan de blive


  • #9   4. maj 2009 Fandt dette på nettet:

    Fremgangsmåde:
    Bagekartofler skrælles og skæres til pommes frites. Derpå udvandes de i koldt vand som man skifter et par gange i ca. 1 time. Kartoflerne tørres grundigt og koges i friture, som holder omkring 140-150 grader, til de begynder at blive møre, men ikke tager farve, ca. 5-6 minutter. Det er vigtigt ikke at overlæsse frituren, så gør det ad flere omgange. Efterhånden som de er færdige, lægges de i en bradepande eller lign.
    Lige inden de skal spises, kommes de i rygende varm friture (190 grader) til de er gyldne og sprøde. Dette gøres også i flere hold. Dryp dem af på fedtsugende papir.
    Fritterne kan holdes varme i ovnen med døren på klem. Vent med at salte til lige inden, de skal serveres.


  • #10   4. maj 2009 Det lyder godt. Har ikke fået afprøvet det endnu, så vil da prøve at 'udvande' dem først.

Kommentér på:
Hjemmelavede pommesfrites?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce