
Tilmeldt:
5. sep 2006 Følger: 64 Følgere: 52 Hunde: 2 Emner: 329 Svar: 5.383
Hjemmelavede pommesfrites? Hjemmelavede pommesfrites?
Vi har en del kartofler fra sidste år fra egen have. De har ligget mørkt og køligt hen over vinteren og er faktisk stadig ret fine. Men inden længe begynder vores nye kartofler at komme op, og så ved jeg godt, hvad jeg foretrækker :O)
Hvis vi selv vil lave pommesfrites og lægge i fryseren, hvad skal vi så gøre? Jeg kunne forestille mig, at de skal skæres (vi har pommesfrites-jern), men skal de så lige have et hurtigt opkog i kogende vand... eller skal de et smut i frituren... eller skal de bare rå i fryseren?
dec 2007
Følger: 18 Følgere: 16 Hunde: 3 Emner: 115 Svar: 790
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.812
Når man fryser kartoffelmos ligner det noget der er skilt når det er tøet.
Der er ikke noget galt med det. Du skal bare varme det sådan som det nu ser ud, og det samler sig og bliver rigtig at se på igen.
Jeg fryser altid mos hvis der er blevet lavet for meget.
Annette.
Jeg vil tro du lige skal give dem det første opkog, og så i fryseren.
Men jeg ved det ikke da det ikke er afprøvet her.
Men da fritter er frosset når de bliver lagt i olien, når de jo ikke at blive sjasket inden tilberedning.
Så muligheden er der.
Du kan da prøve at lave en lille portion og så tage den op af fryseren ret hurtigt, og tilberede dem.
Er de gode så kan du jo nå at lave dem der efter.
okt 2007
Følger: 63 Følgere: 76 Hunde: 4 Emner: 49 Svar: 5.758
sep 2006
Følger: 64 Følgere: 52 Hunde: 2 Emner: 329 Svar: 5.383
Jamen, så tror jeg, du har ret i, at det er bedst med frituren, for det skal de jo i alligevel, når de skal laves. Kan godt ske, at det vil sprutte for meget, hvis de bliver forkogt i vand.
Jeg må prøve med en portion en af dagene og fryse ned et par dage og så tage dem op senere og lave dem. Det må blive løsningen.
okt 2007
Følger: 63 Følgere: 76 Hunde: 4 Emner: 49 Svar: 5.758
aug 2005
Følger: 5 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 32 Svar: 783
okt 2007
Følger: 63 Følgere: 76 Hunde: 4 Emner: 49 Svar: 5.758
aug 2005
Følger: 5 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 32 Svar: 783
men jo flere gange de kommer i ny vand jo bedre er det ..for jo mindre stivelse jo sprøde kan de blive
dec 2006
Følger: 16 Følgere: 15 Hunde: 2 Emner: 39 Svar: 779
Fremgangsmåde:
Bagekartofler skrælles og skæres til pommes frites. Derpå udvandes de i koldt vand som man skifter et par gange i ca. 1 time. Kartoflerne tørres grundigt og koges i friture, som holder omkring 140-150 grader, til de begynder at blive møre, men ikke tager farve, ca. 5-6 minutter. Det er vigtigt ikke at overlæsse frituren, så gør det ad flere omgange. Efterhånden som de er færdige, lægges de i en bradepande eller lign.
Lige inden de skal spises, kommes de i rygende varm friture (190 grader) til de er gyldne og sprøde. Dette gøres også i flere hold. Dryp dem af på fedtsugende papir.
Fritterne kan holdes varme i ovnen med døren på klem. Vent med at salte til lige inden, de skal serveres.
sep 2006
Følger: 64 Følgere: 52 Hunde: 2 Emner: 329 Svar: 5.383
Hjemmelavede pommesfrites?
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside