
Tilmeldt:
2. aug 2007 Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.244
Vinblade Vinblade
Jeg har en kæmpe vinranke som giver 100 vis af små søde grønne druer, men den vokser helt vildt, og bliver studset dagligt. Så ved jeg at man i bl.a. sydeuropa og mellemøsten laver forskellige retter hvor der indgår vinblade. bl.a. noget med at man laver små ruller med fyld o.s.v.
Der skulle vel ikke være nogen der ligger inde med gode ideer eller opskrifter???
Min kanin kan ikke tåle så mange grene og blade, selvom han elsker dem.
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.812
Fyldte vinblade
4 personer
375 g vinblade
1 løg
2 spsk vindruekerneolie
250 g hakket lammekød
2 dl kogte ris
2 spsk hakket persille
2 tsk hakket mynte
1½ tsk salt
friskkværnet peber
2 spsk citronsaft
1 tsk smør
½ l grøntsagsboullion
Skyl vinbladene og damp dem i tre minutter.
Pil, hak og svits løget og rør det sammen med lammekød, olie, krydderurter og ris. Smag til med salt og peber.
Læg vinbladene med den blanke side nedad og læg en stor teskefuld fars på hvert blad. Fold bladets sider op om fyldet, så der dannes en rulle.
Læg nogle af de overskydende vinblade i bunden. Pak vinbladsrullerne tæt sammen. Dryp rullerne med citronsaft og dæk til sidst med vinblade. Hæld bouillon og smør ved. Placer en tallerken over rullerne, så de ligger under let pres, mens de dampes.
Damp rullerne i en gryde med låg en halv times tid.
Vinblade. Hvis ikke du selv er leveringsdygtig i friske vinblade, kan de af og til fås hos en etnisk købmand, der også har dem konserverede – f.eks. syltede i glas eller saltede og vakuumpakkede. Udvand bladene, hvis de er meget salte.
Fyldte vinblade
---------------------------------------------------------------------------------------
Druer og blade
Og så er det vindruemåned, både de hjemmeavlede og de importerede er på deres mest friske og indtagende lige nu, og et par måneder frem.
Hvis man har vin selv, altså den rigtige vin, for rådhusvin og andre ornamentale pyntevine duer ikke til at spise- kan man også bruge bladene.
Vælg store, smukke blade, de små er for fnattede at stå med.
Vinbladene kan man blanchere kort og lægge i lag med salt i en krukke, eller man kan bare blanchere og fryse dem, og bruge dem efterhånden, ligesom de græske på dåse.
Vinblade er altid gode som korset rundt om bittesmå stramme dolmadakia, rullet om opblødt cous cous smagt til med mynte, mandler, korender og persille. Man lægger rullerne tæt-tæt i en bradepande, fylder op med god cider eller æblemost, drypper rundhåndet med citronsaft og flydende honning. Bag længe under sølvpapir ved 165 grader til rullerne er gennembagt, og spis dem kolde.
Hvis man bruger færdigkøbte vinblade skal man ikke salte, de er rigeligt salte i sig selv, selvom de er skyllet grundigt. Hvis bladene er egen avl skal de blancheres, og fyldet skal saltes
Ellers prøv at google vinblade
God arbejdslyst
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.244
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.812
Ja det er sjovt sometider at prøve noget man ikke er vand til at lave.
har du så også prøvet at bruge blomsterne fra squas
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.418
Opskriften kan jeg ikke skrive ned, men plejer at svitse løg, hvidløg i olivenolie og derefter hælder jeg "rå" ris ned i gryden, og en hulens masse tørret og frisk mynte, oregano og persille samt salt, peber og citronsaft. En lille smule vand i, så det kan koge omkring 5-10 min. Risene må IKKE være færdige.
Ellers fylder jeg dem, som nævnt tidligere, og lægger dem tæt i et fad - de skal være lidt under pres fra hinanden. Hælder kogende vand på til det dækker, og olivenolie og dækker det med sølvpapir, og smider det i ovnen ved omkring 170 i 30 min.
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.418
Vinblade
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside