Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
3.691 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 5 Svar

Vinblade Vinblade

Jeg har en kæmpe vinranke som giver 100 vis af små søde grønne druer, men den vokser helt vildt, og bliver studset dagligt. Så ved jeg at man i bl.a. sydeuropa og mellemøsten laver forskellige retter hvor der indgår vinblade. bl.a. noget med at man laver små ruller med fyld o.s.v.
Der skulle vel ikke være nogen der ligger inde med gode ideer eller opskrifter???

Min kanin kan ikke tåle så mange grene og blade, selvom han elsker dem.


 
Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet
Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet
00:00
/
00:33
LIVE

Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet

NOW PLAYING

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • køleskab bipper 1.000 kr.
  • Slutrengøring 1.000 kr.
  • IKEA malm seng samles 650 kr.
  • Hjælp til el 205 kr.
  • Tilslutning og opsætning af lamper + reparation af afbryder (kan ikke tænde og slukke lamper) 1.000 kr.
  • Græsslånning 300 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Vinblade
  • #1   2. jul 2009
    Fyldte vinblade
    4 personer

    375 g vinblade
    1 løg
    2 spsk vindruekerneolie
    250 g hakket lammekød
    2 dl kogte ris
    2 spsk hakket persille
    2 tsk hakket mynte
    1½ tsk salt
    friskkværnet peber
    2 spsk citronsaft
    1 tsk smør
    ½ l grøntsagsboullion


    Skyl vinbladene og damp dem i tre minutter.
    Pil, hak og svits løget og rør det sammen med lammekød, olie, krydderurter og ris. Smag til med salt og peber.
    Læg vinbladene med den blanke side nedad og læg en stor teskefuld fars på hvert blad. Fold bladets sider op om fyldet, så der dannes en rulle.
    Læg nogle af de overskydende vinblade i bunden. Pak vinbladsrullerne tæt sammen. Dryp rullerne med citronsaft og dæk til sidst med vinblade. Hæld bouillon og smør ved. Placer en tallerken over rullerne, så de ligger under let pres, mens de dampes.
    Damp rullerne i en gryde med låg en halv times tid.
    Vinblade. Hvis ikke du selv er leveringsdygtig i friske vinblade, kan de af og til fås hos en etnisk købmand, der også har dem konserverede – f.eks. syltede i glas eller saltede og vakuumpakkede. Udvand bladene, hvis de er meget salte.
    Fyldte vinblade

    ---------------------------------------------------------------------------------------

    Druer og blade



    Og så er det vindruemåned, både de hjemmeavlede og de importerede er på deres mest friske og indtagende lige nu, og et par måneder frem.



    Hvis man har vin selv, altså den rigtige vin, for rådhusvin og andre ornamentale pyntevine duer ikke til at spise- kan man også bruge bladene.

    Vælg store, smukke blade, de små er for fnattede at stå med.



    Vinbladene kan man blanchere kort og lægge i lag med salt i en krukke, eller man kan bare blanchere og fryse dem, og bruge dem efterhånden, ligesom de græske på dåse.


    Vinblade er altid gode som korset rundt om bittesmå stramme dolmadakia, rullet om opblødt cous cous smagt til med mynte, mandler, korender og persille. Man lægger rullerne tæt-tæt i en bradepande, fylder op med god cider eller æblemost, drypper rundhåndet med citronsaft og flydende honning. Bag længe under sølvpapir ved 165 grader til rullerne er gennembagt, og spis dem kolde.

    Hvis man bruger færdigkøbte vinblade skal man ikke salte, de er rigeligt salte i sig selv, selvom de er skyllet grundigt. Hvis bladene er egen avl skal de blancheres, og fyldet skal saltes


    Ellers prøv at google vinblade

    God arbejdslyst








  • #2   2. jul 2009 Tusind tak Anette ! - så er der lidt at gå i gang med - synes bare det er synd de går til spilde, og jeg elsker at afprøve nye retter og nye ingredienser smiley

  • #3   2. jul 2009 Det var så lidt.
    Ja det er sjovt sometider at prøve noget man ikke er vand til at lave.

    har du så også prøvet at bruge blomsterne fra squas


  • #4   3. jul 2009 Plejer at lave dolmades uden kød, og får dem gerne som forret sammen med hummus eller tzatziki

    Opskriften kan jeg ikke skrive ned, men plejer at svitse løg, hvidløg i olivenolie og derefter hælder jeg "rå" ris ned i gryden, og en hulens masse tørret og frisk mynte, oregano og persille samt salt, peber og citronsaft. En lille smule vand i, så det kan koge omkring 5-10 min. Risene må IKKE være færdige.

    Ellers fylder jeg dem, som nævnt tidligere, og lægger dem tæt i et fad - de skal være lidt under pres fra hinanden. Hælder kogende vand på til det dækker, og olivenolie og dækker det med sølvpapir, og smider det i ovnen ved omkring 170 i 30 min.



  • #5   3. jul 2009 Desuden kan man dampe alverdens ting i bladene - Man kunne evt grille en fisk ved at pakke den ind i et godt lag blancherede vinblade - fungerer vel nogenlunde som folie...:-) - Har fået det i Grækenland, men har ikke fået lavet det endnu.

Kommentér på:
Vinblade

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce