Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Justering af TV der er hængt op for lavt 400 kr.
  • Hovede Rengørring og folde tøj 350 kr.
  • Utæt wc x 2 1.400 kr.
  • Ophængning af gardiner og persienner 1.800 kr.
  • Elektriker 400 kr.
  • Bygge terrasse for spejderhytte 5.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Stegt flæsk
  • #1   26. sep 2011 Det må ikke være for magert - og så med god varme så det sprutter og sprøjter.

    Det skal kunne stege i egen fedt, om jeg så må sige *GG*


  • #2   26. sep 2011 Nå ja - salt er vigtigt, det trækker fugten ud ligesom på flæskesvær.

  • #3   26. sep 2011 Det kan godtt være, det har været saltet, det har haltet lidt med. Gnider du det decideret ind som på en steg?

  • #4   26. sep 2011 Jeg giver det en omgang af det grove og tæver det lidt - på en varm pande med margarine (til start), og så ellers være tålmodig.. Det tager lidt tid at få det stegt helt rigtigt =)

  • #5   26. sep 2011 Jeg prøver med en kombi af mere salt og tålmodighed :). Håber, det lykkes, for det smager jo godt, når det er lavet ordentligt.

    Tak for hjælpen


  • #6   26. sep 2011 Jeg masserer også godt ind i groft salt - det der med at tæve det med salten på, det er nok ikke så tosset endda...

    Lidt fedstof til at få gang i de første stykker er også en god ide - allerbedst hvis du har lidt af det heeelt rigtige svinefedt, men det betyder i sidste ende mindre. Der kommer hurtigt afsmeltet fedt fra kødet og så kommer den helt rette temperatur.


  • #7   26. sep 2011 Vi plejer at lave det i ovnen.

  • #8   26. sep 2011 Laver det også altid i ovnen - og det bliver dejligt sprødt, og jeg slipper for svineriet ud i køkkenet smiley

  • #9   26. sep 2011 Jeg endte med at gnide alt fedtet ind i salt og hamre lidt på dem og så starte med at samle stykkerne side om side, så de kunne stå på sværen som en steg. Sværen blev ikke vildt sprød, men det var klart en forbedring fra sidst og selve flæsket blev meget mere afbalanceret stegt end de foregående gange.

    Det lignede simpelthen det, min far plejer at lave smiley

    Og nu er jeg bare helt utrolig mæt smiley


  • #10   26. sep 2011 Skægt, som vi får forskellige billeder af det, vi læser - du tænkte rigtig meget på den flæskesteg *GG*

    Min oplevelse er, at sværen bliver sprød når den bare ligger ned - men den må bare ikke mangle fedtstof, for det skal være meget varmt.


  • #11   26. sep 2011 Jer der laver det i ovnen
    hvad gør i helt prasis
    jeg har brøvet det en gang i ovnen og det blev ikke vildt sprødt så tror ikke jeg gør det rigtig


  • #12   26. sep 2011 CH
    Tanken var, at sværen på den måde kunne få fedtstof helt fra start, men det kan da være, jeg skal prøve bare at lade dem ligge næste gang. Jeg brugte også noget margerine så efter lidt tid blev de nærmest "kogt" i fedtstof. Det tror jeg helt sikkert var med til, at resten blev meget bedre end det plejer


  • #13   26. sep 2011 Det skal startes på meget høj varme - derfor er det faktisk også kun en anelse fedtstof, der skal bruges lige i starten, der kan kickstarte afsmeltningen på kødet. Og så kan der skrues lidt ned for blusset. Det skal netop koge i fedtstof - ikke i kødsaft, men næsten ligesom friture.

  • #14   26. sep 2011 Ja det var også sådan, jeg gjorde. Startede den på fuld hammer og da så der var smeltet en del fedtstof og det var rigtig varmt, skruede jeg ned og lod det stå og stege lidt forsigtigere. Der kom slet ikke de der protein-tingester, der nogle gange kan opstå

  • #15   26. sep 2011 Klik til dig, Marianne *GG*

  • #16   26. sep 2011 Jeg skærer det i passende skiver og lægger det på risten i ovnen. Nedenunder har jeg en bradepande med bagepapir. Og så får det 200 grader varmluft til det er færdigt.

  • #17   27. sep 2011 Vi lægger det på bageparip på en plade og lader det stege i egen fedt. Jeg kan ikke huske hvor mange grader, men dete r nok 200. Og så bare til man synes de er færdige. Hos os skal de være mørke og stive da vi ikke kan fordrage blødt fedt.

  • #18   27. sep 2011 Og så bruger vi forresten ikke salt. Om det er noget andet kød vi bruger ved jeg ikke, men det er salt nok i forvejen.

  • #19   27. sep 2011 Min mor har altid brugt røget flæsk til stegt flæsk - sådan et helt stykke, som bliver skåret i den tykkelse skiver, man nu vil have flæsket i. Det bliver så stegt i ovnen, til det er sprødt. Det er SÅ lækkert og kan varmt anbefales! ;o)

  • #20   27. sep 2011 Umm! Får helt lyst til stegt flæsk...

    Til jer der laver det i ovnen - hvor længe giver i det sådan cirka? Og skal det vendes?

    Hvordan laver i persillesovsen?


  • #21   27. sep 2011 Jeg bruger også røget flæsk......

    Tid i ovnen? Hmmmmm, omkring 20-30 minutter og jeg vender det ikke.

    Sovsen laver jeg med skummetmælk, mel og Milda 4%......... Så kan JEG nemlig også bare "spise løs"........*GG*


  • #22   27. sep 2011 Jeg gnider kødet ind i salt, lægger det på en bage rist, som ligger på en bradepande med vand i.

    Så får de 160 grader ( måske 170 ) og så "bager" jeg det i lidt over 1 time, hvor jeg vender kødet efter ca 30 min, og drysser salt på den anden siden.

    Jeg bruger groft salt, og jeg spare ikke på det. smiley

    Når det har fået 1 time laver jeg sovs og grøntsager så vender manden kødet 2-3x indtil sovs og grøntsager er klar..


  • #23   27. sep 2011 Vi bruger også røget flæsk.


    Persillesovs laver jeg sådan:

    1 dl mælk rystes sammen med 2 spsk. mel og hældes i gryden. Dette varmes op. Når det begynder at blive tykt, tilsættes 2 dl mælk eller mere. Så tilsættes persille, salt og peber efter smag.


  • #24   27. sep 2011 *1 dl mælk rystes sammen med 2 spsk. mel og hældes i gryden. Dette varmes op. Når det begynder at blive tykt, tilsættes 2 dl mælk eller mere. Så tilsættes persille, salt og peber efter smag.*

    Jeps, det gør jeg også....... Bare uden mål.......*GG*



  • #25   27. sep 2011 Mette: Jeg har prøvet det for få gange til at kunne gøre det på slum smiley
    Jeg plejer jo bare at bruge Maizena til sovs smiley


  • #26   27. sep 2011 Jeg tror at jeg har fået stegt flæsk og persillesovs 1 eller 2 gange som barn...... Den slkags spiste vi ikke......*GGGGG*

    Og så måske 5-6 gange de sidste 7 år..........*GGGGG*


  • #27   28. sep 2011 Vi bruger fersk flæsk - heller ikke letsaltet. Det salt, der skal bruges, kommer jeg selv på.

    Sovsen opbager jeg. Nu spiser jeg ikke persillesovs, vi får altid løgsovs til, men sovsen laver jeg på helt samme måde.


Kommentér på:
Stegt flæsk

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce