{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.784 visninger | Oprettet:

Mortensaften - And og tilbehør {{forumTopicSubject}}

Ja så er det endelig ved at være tid til and, og i år overlader min far stafetten til mig. Jeg har bare aldrig prøvet at lave and før. Jeg har taget fri hele dagen, så jeg tænker den kan få lov til at langtidsstege. Men er der nogen af jer der har en god opskrift?
Og hvad skal jeg lave til af tilbehør? Vi plejer at lave æbler med ribsgele, men jeg kunne godt tænke mig at lave noget ekstra – måske noget med nogle svampe?


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Nyt amatur 900 kr.
  • Hjælp til opsætning af en svævehylde og 3 små svævehylder, samt et klapbord i køkken 1.250 kr.
  • Reparation ag opvaskemaskine 1.500 kr.
  • Ophæng af køkkenskab fra Ikea, spejl og håndtag til skuffer 1.500 kr.
  • Opsætning af 3 lamper + rep. af tændknap på lampe 900 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Mortensaften - And og tilbehør
  • #1   31. okt 2011 Opskrift og opskrift :o)

    Dybest set er det jo ikke kompliceret overhovedet :o)

    Rens anden, fyld den med æbler og svesker, eventuelt blandet med flommen, hvis der er sådan en. Sørg for at der er salt indvendig - enten ved at gnide det på anden eller ved at lægge det med æbler og svesker inden det kommes i. Luk den godt til i enden, så fyldet ikke futter ud.
    Salt godt udvendigt.

    Anden sættes på en rist med en bradpande under. Der hældes et par liter vand i den - noget der skal holdes øje med under hele processen, den må endelig ikke blive tør, så smager sovsen branket.
    Brystet skal være nederst.

    Det bedste resultat synes jeg fås ved at lade anden stege ved mellem 120 og 160 grader. Jo mindre temperatur, jo bedre and - men også lidt længere stegetid. 5-6 timer.
    De sidste par timer skal anden have liggende på ryggen.

    Hvis det er nødvendigt kan den lige gøres sprød til allersidst, men pas på, den bliver nemt tør på det tidspunkt.

    Så laves sovs og alt det dejlige tilbehør.. Vupti :o)



  • #2   31. okt 2011 And skal der bare til... Livretten over alle livretter :o)

    Og jeg skal have det på lørdag, og mine tænder løber i vand, jeg kommer til at NYDE det!!


  • #3   31. okt 2011 Jeg ved at kæresten putter smør i fyldet for at undgå den tørre ud - er der nogen der har prøvet det?

  • #4   31. okt 2011 Anja, nej, det har jeg godt nok ikke.. Jeg putter flommen i, hvis der er noget at putte i.
    Men jeg synes ikke ænder bliver tørre, hvis man steger dem ordentligt. Har man for travlt, så kan det måske være...

    Men ænder indeholder så meget fedt selv at det virker meget overflødigt at tilsætte mere.


  • #5   31. okt 2011 det der med vand i en bradepande - bliver skindet ikke blødt af det?


  • #6   31. okt 2011 Hvis man ikke putter vand i bradepanden, så er der ingen sovs.. Og andesteg uden sovs - DET er noget skidtmads!!

    Anden skal ligge på risten over bradepanden.. Det var da noget af bommert, hvis jeg ikke har skrevet det med *GG*


  • #7   31. okt 2011 Hi hi nej jeg havde godt forstået at anden ikke skal ligge i vandbad smiley men jeg ved at min far f.eks. koger hals og vinger til sovsen i stedet for det med bradepanden fordi han gerne vil have sprødt skind. Det var derfor jeg var nysgerrig smiley

  • #8   31. okt 2011 Åhhh... Uha, jeg ville ikke bytte de to :o)
    Den sky, der kommer ud af at anden ligger og drypper er himmelsk.

    Det er meget meget sjældent at anden ikke bliver sprød når jeg langtidssteger den - men så kan man fyrer op i få minutter og så er den der.


  • #9   31. okt 2011 Okay, så tror jeg jeg prøver din opskrift smiley
    Det lyder i hvertfald lækkert!!!


  • #10   31. okt 2011 Svampe kan jeg ikke lige se for mig, men hvad blev der af brune kartofler og rødkål?

    Alternativt en lidt friskere rødkålssalat. Og så har jeg engang fået brunede kastanjer. Noget med noget sirup på en pande, Det var ret godt og man må kunne hitte en opskrift et sted på nettet


  • #11   31. okt 2011 Det ER den dælme også :o)

    Jeg glæder mig :o)

    I øvrigt - kig lige på vægten af anden. Er den meget lille så hold godt øje med lårene, at de ikke tørrer ud.

    2400 og 2600 grams kan det betale sig at holde en pause på en times tid, hvor den bare står ovnen uden varme.


  • #12   31. okt 2011 Hvad vægt skal jeg ca. gå efter? Vi er 4 måske 5 pers...
    Jeg tænker at vi skal have 2 ænder hvis vi er 5 og kan nøjes med 1 hvis vi er 4...?

    Problemet er at jeg ikke kan li nødder eller kastanjer, for ja du har ret det er det mest nærdliggende at servere til...


  • #13   31. okt 2011 2400 eller 2600, der tror jeg ikke man kan snige den op på 5. Jeg ville købe en på 3000 og derovre til 5 tror jeg..

    Vi skal være 6 på lørdag og der har jeg to a 2600 g. Men vi skal også frådse *GG*


  • #14   31. okt 2011 Jeg vil også holde på 3000 gram til 5 personer, men jeg mangler da at se noget til de franske kartofler... de hører altså også bare til, ligesom asier og evt agurkesalat..
    Her bruger vi også at servere tyttebærsyltetøj, men kun 2 af os spiser det dertil:)



  • #15   1. nov 2011 Franske kartofler? Det var da en sær ting? smiley

  • #16   1. nov 2011 Naarj, Franske kartofler er til at søbe resterne af den formidable sovs op med *GG*

    Hos hos er and lig med hvide kartofler, brune kartofler, rødkål, sovs. Og så får vi nogle gange franske kartofler til - og sidste jul prøvede vi sønderjysk hvidkål, og det var bestemt en succes.

    Når vi får andesteg, så er det ultratraditionelt. Ingen nye påfund her overhovedet.


  • #17   1. nov 2011 Jeg har aldrig hørt om franske kartofler til and, kun til okse. Men jeg har mere indtrykket af at det er en gammel jysk tradition, og jeg må indrømme at jeg aldrig har fået det serveret smiley

  • #18   1. nov 2011 Jeg er fra Nordsjælland og har det fået serveret et utal af gange... Det er nok noget der går i arv i familierne, mon ikke...

  • #19   2. nov 2011 Anja.. Jeg har så aldrig hørt om franske kartofler til oksekød...
    Hvilken slags kød/ret serverer I så dem til?
    Jeg er kun vant til franske kartofler til and og flæske/kamsteg:)



  • #20   2. nov 2011 Min salig farmor (fra Nordsjælland) serverede de der kartoffelpinde fra Irma (som chips, bare i strimler), lunet i ovnen til alt muligt. Hakkebøffer, alm. bøffer, frikadeller osv. Men jeg har aldrig fået franske kartofler til hverken and eller flæskesteg

  • #21   2. nov 2011 Uhhmmm.. Kan man stadig få de pinde?

    De er bare SÅ gode!!


  • #22   2. nov 2011 CH
    Jeg ved det faktisk ikke, men hvis jeg kommer forbi en Irma i morgen tjekker jeg det lige, for nu har jeg selv fået vildt lyst til dem smiley


  • #23   2. nov 2011 *GGG*

    Det er ligesom chips med chips på *GG*


  • #24   2. nov 2011 Ha ha - nu vil jeg også ha' pinde smiley Det er maaange år siden, jeg har fået dem...

  • #25   3. nov 2011 Hehe, en kartoffelpinde-dille er under opsejling smiley

  • #26   3. nov 2011 Jeg har aldrig fået franske kartofler til okse kød - kun hørt om det smiley

    Hi hi hvor hyggeligt! pludselig kunne de ikke forstå hvorfor salget af kartoffelpinde blev fordoblet til jul smiley


  • #27   3. nov 2011 Øv, jeg glemte alt om Irma på vej hje. Har haft en vildt travl da, så jeg tænkte kun på at komme hjem og ud med hundene og klare hjernen. Må prøve at huske det i morgen og sig endelig til, hvis i finder dem smiley

  • #28   3. nov 2011 He he Marianne, jeg har også lige været ude at handle - og glemte også alt om pinde. For hulan da ;o)

  • #30   4. nov 2011 Marianne og CH: I dag har jeg købt Taffel sticks i Føtex - så de findes endnu :)) For i morgen står menuen også på and her - lidt Mortensaften på forskud ;o)

  • #31   5. nov 2011 Bente
    Fedt. Jeg var i Irma i går og kunne ikke finde dem og da jeg så kom hjem, kunne jeg ikke finde denne tråd. Men godt at vide, Føtex har dem. Så står der snart kartoffelpinde på menuen herhjemme. Det skulle jo også være så sundt smiley


  • #32   5. nov 2011 ARRJ, du FANDT dem Bente!!

    Jeg var ikke heldig i Rema.... For jeg skal jo OGSÅ have and i aften..Og det ville være cool, om der lå en omgang sticks på tallerkenen!!


  • #33   5. nov 2011 Marianne: Ja, det er ultrasundt - det jo kartofler - eller nowet ;o))

    CH: Ja, jeg fandt dem sørme - men jeg var også chips-hylden igennem 3 gange, før jeg fik øje på den uanselige pose. Det var ikke dem, der havde fået den mest flatterende plads på hylden. Men de var der smiley Og der var endda 2 på tilbud - så nu er der også til juleaften ;o)
    Ja, det ville have været cool - ærgerligt, Rema ikke havde dem smiley


Kommentér på:
Mortensaften - And og tilbehør

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce