504 visninger
|
Oprettet:
faldt over opskrift - hvad siger I??? {{forumTopicSubject}}
Hejsa...
Jeg sidder, som så ofte, og surfer lidt lækre opskrifter for at få lidt inspiration, og så faldt jeg over denne opskrift på en chokoladekage:
http://www.denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Litteratur/Litter%C3%A6re_perioder/S%C3%A6delighedsfejden?highlight=s%C3%A6delighedsfejden
Hvad siger I til den?
Jeg er til tider på udkig efter den perfekte chokoladekage. Altså den skal (i mine øjne) være, blød og snasket, gerne med chokoladestykker i, som selvfølgelig er smeltede, når kagen er varm, og rigtig velsmagende.
Tror I denne er det?
apr 2009
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 37 Svar: 800
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.849
jeg prøver lige igen!
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=20047
nov 2005
Følger: 82 Følgere: 76 Hunde: 1 Emner: 1.155 Svar: 19.266
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.849
mar 2010
Følger: 7 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 91 Svar: 3.092
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.703
Generelt er jeg dog ikke så meget til 'tørre' kager, og det tror jeg den er da der ikke er særlig mange æg i, men til gengæld en del mel.
Jeg er ret vild med denne (og den er ikke tør - nærmest som en klæg konfekt):
CHOKOLADEKAGE MED 3 SLAGS CHOKOLADE
125 g mørk chokolade
125 g lys chokolade (hakket)
125 g hvid chokolade (hakket)
125 g mel
240 g smør
110 g sukker
7 æg
1 tsk. Bagepulver
Smelt det mørke chokolade i et vandbad sammen med smørret.
Del æggene, pisk blommerne hvide sammen med sukkeret og vend mel og bagepulver i. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Fyld dejen i en springform, læg den grofthakkede lyse chokolade i (så den er fordelt og dækket af dej) og bag den i ovnen på 180g i 40 min. Kagen skal være blød når den tages ud (den skal blævre lidt når du rykker i formen). Strø den hvide chokolade over kagen når den er kølet lidt af.
Kagen bliver bedre af at få lov at stå og sætte sig en dags tid inden servering.
Herhjemme serverer vi den med letpisket fløde og evt. friske bær (afhængigt af sæsonen).
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.849
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.849
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.703
mar 2010
Følger: 7 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 91 Svar: 3.092
http://www.arla.dk/opskrifter/opskrifter/brownies/
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.849
det er vist en dårlig vane til tider, selvom den er godt nok til at hurtig-sorterer i opskrifterne efter relevans
aug 2006
Følger: 20 Følgere: 19 Hunde: 4 Emner: 98 Svar: 2.503
Konfektkage
Skal der være fest så lad der være fest, og denne konfektkage passer glimrende til enhver anledning. Den er tig, tung og luksuriøs i følgeskab med flødeskum eller is. Bag den senest dagen før. Den vinder ved at stå endnu længere.
200 g smør el. margarine
200 g mørk chokolade (76 – 86 %)
4 æg
2 dk sukker
2 ½ dl. Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
- Smør en springform og drys med rasp.
- Smelt smørret i en kasserolle på lille blus.
- Bræk chokoladen i mindrestykker, kom den i smøret og tag kasserollen væk fra varmen.
- Rør ind imellem til chokoladen er helt smeltet.
- Pisk æg og sukker luftigt og tilsæt forsigtigt chokoladesmørret.
- Bland mel og bagepulver og rør blandingen i chokolademassen.
- Rør forsigtigt evt. klumper ud.
- Hæld dejen i formen og bag kagen i godt 12 min. Ved 225 grader.
- Opbevares koldt.
Chokoladeforfatterinden gør opmærksom på, at man skal prøve sig frem med bagetider, da ovnen opfører sig meget forskelligt. Men det er hensigten, at en chokoladekage skal være klærig indeni på den fede måde
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.849
aug 2006
Følger: 20 Følgere: 19 Hunde: 4 Emner: 98 Svar: 2.503
Er nem og jeg er bestemt ikke en ørn i et køkken
faldt over opskrift - hvad siger I???
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside