673 visninger
|
Oprettet:
faldt over opskrift - hvad siger I??? {{forumTopicSubject}}
Hejsa...
Jeg sidder, som så ofte, og surfer lidt lækre opskrifter for at få lidt inspiration, og så faldt jeg over denne opskrift på en chokoladekage:
http://www.denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Litteratur/Litter%C3%A6re_perioder/S%C3%A6delighedsfejden?highlight=s%C3%A6delighedsfejden
Hvad siger I til den?
Jeg er til tider på udkig efter den perfekte chokoladekage. Altså den skal (i mine øjne) være, blød og snasket, gerne med chokoladestykker i, som selvfølgelig er smeltede, når kagen er varm, og rigtig velsmagende.
Tror I denne er det?
jun 2011
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 8 Svar: 33
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.849
sidder med SSO om det moderne gennembrud
her er det rigtige link
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=20047
jun 2011
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 8 Svar: 33
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.849
hvorfor?
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 493
Der er meget lidt væske i..
Hvis du skal lave ovenstående kage, ville jeg bytte letmælken ud med kærnemælk
Det her er en god chokoladekage:
300 g Mel
75 g Smør eller Margarine
300 g Sukker
2 stk Æg
50 g Kakao
2-3 dl. Kærnemælk
1 tsk. Natron
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Vaniliesukker
Fedtstoffet smeltes og piskes godt med sukkeret til en ensartet masse, hvorefter æggene (under stadig omrøring) tilsættes et ad gangen.
De resterende ingredienser sigtes sammen med melet, og det hele røres til en ensartet masse, som hældes op i en smurt bradepande.
Bages på ovnens nederste rille ved ca. 200 grader i ca. 15 min.
Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
Tip: Hvis du bager kagen i en rundform - hvor kagen så bliver højere - skal bagetiden forlænges en smule og for at toppen ikke skal blive brændt, kan graderne evt. nedsættes til 180 grader.
Kagen er lækker og svampet og smager godt af kakao. Jo mere svampet du ønsker kagen, jo mere kærnemælk skal der tilsættes
Men den her synes jeg er ulitmativ!!!
(link fjernet)
Den er bedst dagen efter, hvor den har fået lov til at stå og trække sig sammen i køleskabet!! UFF det er godt!!
jun 2011
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 8 Svar: 33
jan 2008
Følger: 80 Følgere: 86 Hunde: 5 Emner: 706 Svar: 2.796
http://spisemedmormor.blogspot.com/2010/01/prins-henriks-chokoladekage.html
jan 2006
Følger: 15 Følgere: 14 Hunde: 2 Emner: 207 Svar: 4.271
den er snasket og meget god
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.849
De treandre ser altså også vildt gode ud
Sitta's - den ser også vildt god ud, men hvordan og hvorledes, når nu halvdelen ikke skal bages, men ovenpå??
jan 2008
Følger: 80 Følgere: 86 Hunde: 5 Emner: 706 Svar: 2.796
Den er intet mindre end fantastisk, men er dog en lidt tung kage :O)
Jamen den resterende halvdel forbliver rå, men "størkner" eller hvad man skal sige i køleskabet, det er derfor at den skal stå på køl i så lang tid før den er spise klar.
Det bliver en af de der kager der sidder dejligt fast på tænderne *G*
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.849
feb 2009
Følger: 41 Følgere: 39 Hunde: 2 Emner: 281 Svar: 2.342
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 493
Brug forresten past. æggeblommer og hvider
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.849
MEN - er der nogle af kagerne her, der er mere velegnede til frysning end andre?
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.849
http://www.madogbolig.dk/Opskrifter/Desserter-og-bagvaerk/Gateau-Marcel.aspx
UFFF den ser godt nok styyyg ud - den skal helt klart prøves
jan 2008
Følger: 80 Følgere: 86 Hunde: 5 Emner: 706 Svar: 2.796
Sidder selv og overvejer om jeg mon skulle invitere nogle venner til middag så jeg har en god undskyldning for at lave kagen ;O)
feb 2009
Følger: 41 Følgere: 39 Hunde: 2 Emner: 281 Svar: 2.342
http://www.madogbolig.dk/Opskrifter/Desserter-og-bagvaerk/Molleux-au-chocolat.aspx
BLIVER Helt sulten plus min mund løber i vand . hehe
faldt over opskrift - hvad siger I???
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside