{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.612 visninger | Oprettet:

Opfælgning på Buddy's sygdom. ( Pemphigus Vulgaris {{forumTopicSubject}}

VIP


Skrevet: 04-06-2011 00:12:55 Slet hele emnet

D. 29/5-11, oprettede jeg en tråd om min Buddy, som desværre har udviklet en meget alvorlig lidelse i sit lymfesystem. Hvor hans kirtler på siden af halsen hæver voldsomt op, huden om øjnene hæver op. Han får feber og virker generelt træt og umotiveret.
Siden da, er der sket en heftig udvikling, til det værre.
Han har fået små bullae (bumselignende blærer), omkring snude, mund, læber og hage. Rundt omkring Anus (endetarmsåbningen). Og rundt i kanten af hans forhud, hvilket generer ham virkeligt meget.
Lymfekirtlen på halsen, er så stor som en blomme og er øm.
Vi har siddet på nettet i timer og har været desperate for, at finde noget, der kunne gi' os en ide om, hvad dette ræsomme fænomen er.
Så idag, var vi hos dyrlægen, for tredie gang på en uge.
Buddy blev simpelt hen indlagt til div. blodprøver og undersøgelser.
Da vi hentede ham i eftermiddags, fik vi en meget videnskablig og grundig forklaring og en næsten tæt på---diagnose, som de ikke kan slå helt fast, før de får svar på alle prøver.
Det vi har med at gøre, skulle være en uhyre sjælden autoimmun lidelse hos hunde, som hedder: Phemphigus Vulgaris. Mennesker kan også have det---uden at det dog smitter.
Nu har vi læst og læst op på det her, ad alle de kanaler der er. Og det er med mere og mere tungt hjerte, at vi forstår, hvor alvorlig lidelsen er. Og hvor vanskelig den er at behandle.
Hvad værre er, er at den ser ud til at være af den kroniske art og kan have en tendens til at blive værre og værre, anfald, efter anfald.
Det er Buddy's eget immunsystem, der faktisk ikke "kan kende", sine egne celler. Og derfor reagerer, ved at prøve på at nedbryde---ja sig selv. Og dette går særligt ud over visse dele af hans hud, på de områder jeg tidligere beskrev. Så huden svulmer op i sådan nogle byldlignende udvækster, som nemt brister og gi'r adgang for bakterier. Og så har vi den sekundære biting, som kan gøre lidelsen endnu værre----infektioner.
Han er fra idag, sat på massiv behandling, med Prednisolon, samt antibiotika, mod infektionen, han allerede har.
Da sygdommen er kronisk, vil han højst sansynligt skulle have steroider ( evt. Prednisolon), resten af sit liv.
Alene det, gør at der er en ret høj dødelighed, hos hunde med denne lidelse, da de simpelt hen bli'r syge af bivirkningerne fra steroidbehandlingen og så vælger man i mange tilfælde, at aflive dyret. Det er dybt frustrerende og sørgelig læsning. Og jeg føler mig på forhånd helt nede i kulkælderen pga dette.
Ubehandlet vil han bare blive dårligere og dårligere. Der vil evt. komme sår og bylder over større partier af hans krop, hvilket vi for hver en pris, vil undgå. Så vi kører løs med Prednisolon og håber, at vi er så tidligt ude, at vi når at få slået dette "uvæsen" ned.
Han har jo haft det i Juni 2009. Men der nåede man ikke længere, end til at være af den opfattelse, at det var en stafylokokinfektion i lymfesystemet. Og efter 7-8 ugers kraftig behandling med forskelligt antibiotika, så det ud til at være overstået---for den gang.
Hvem kunne ane, hvad det var for en skrækkelig lidelse, der lå og lurede kronisk, nede i min lille smukke og vidunderlige hund?
Jeg vil ikke skrive mere om det nu. For vi er nødt til at afvente den endelige diagnose, fra dyrlægerne. Men de mener bestemt, at dette må være det der er tale om.
Jeg vil bare samtidig spørge, om der skulle være en eneste, her på HG, som har haft en hund med det her, eller kender til en.
Undskyld den lange smøre. Men da det kræver lidt forklaring, at beskrive denne ualmindelige og svære sygdom, så er det næsten nødvendigt.
Håber på at høre fra nogen, som har hørt om det før. Tak.


Emne-oversigten | Søg emner | Opret nyt emne | Besvar indlæg | Abonnér Besvar indlæg
Her kan du skrive et indlæg, eller abonnére på emnet.

Bemærk: Misbrug eller stødende indlæg vil medføre anmeldelse til din internet-udbyder samt slettelse af indlægget.

Forum: Gruppe diskussion

Emne: Opfølgning på Buddy's tilstand. (Phemphigus Vulgar

Dit navn: Tina J - IP: 188.176.170.61

Indlæg:


Vis besked når der kommer nye indlæg til emnet

Kommentarer på:  Opfælgning på Buddy's sygdom. ( Pemphigus Vulgaris
 • #1   4. jun 2011 Det lyder forfærdeligt.
  Jeg kender ikke det mindste til sygdommen, men kender lidt til autoimmune tilstande.

  Der findes - ud over prednisolon - et middel, der er tilgængeligt, der kan slå immunsystemet ned på et niveau, hvor hunden måske med lidt held kan blive symptomfri, og hvor den ikke oplever de voldsomme bivirkninger, der er ved prednisolon.

  Det er et middel, man bruger til allergi. Det aktive stof hedder Ciclosporin og bruges også til mennesker med autoimmune sygdomme.
  Præparatet hedder Atopica, det kan være, du er løbet ind i det før.

  Prøv at nævn det for din dyrlæge.


 • #2   4. jun 2011 Hej *CH*.
  Ja det er en besked vi bestemt blev triste over at få. Men nu gælder det bare om, at få de voldsomme og generende hævelser væk. Og så forhåbentlig blive i stand til at kunne holde sygdommen nede, eller helst helt væk.
  Det præparat, som dyrlægerne vil give ham kontinuerligt, når først der er kommet ro på, kan jeg ikke huske hvad hed. Men da dyrlægen, jo meget nødigt vil udsætte sådan en lille hund, for de slemme bivirkninger kortikosteroider har, er der et relativt nyt præparat, kendt i 7-8 år, som ikke endnu har vist nogle alvorlige bivirkninger. Men det bruges mere til vedligeholdende behandling. Lige nu tæppebomber de ham med store mængder Prednisolon, som allerede på disse to dage, virkelig har fået meget af hævelserne til at falde.
  Men jeg ved jo desværre også hvad der kan ske, når så der skal nedtrappes. For der har jeg lige læst en artikel om, at det på en syg Lab, kom igen, så man atter måtte øge doseringen.
  Det er en rigtig grim lidelse, med en høj dødelighed, efter hvad der står om det.
  Men vi er besluttet på, at gøre alt hvad vi kan for at Buddy kan få et godt liv, med masser af livskvalitet---sammen med dyrlægerne naturligvis. Dette kræver nemlig et tæt teamwork dyrlæger og hundeejere imellem.
  Men tak for dit forslag til et rimeligt skånsomt præparat. Det vil jeg nævne for dyrlægen. Tak.


 • #3   5. jun 2011 Tina, man skal ikke negligere alvorligheden ved brug af et middel som ciclosporin. Det er en form for cellegift, som nok har fået meget indpas i behandlingen af hudproblemer, og fremstår som et middel, der er forholdsvis harmløst.

  Men det er meget skrappe sager - bestemt også virksomme.

  Desværre er det helt almindeligt at når man har symptombehandlet udelukkende med prednisolon, at symptomerne blusser op igen, når man er nået langt i nedtrapningen. Hos mennesker gør man det, at man starter et andet immunhæmmende produkt - som kunne være ciclosporin - mens man stadig er på fuld dosis prednisolon og så lader det "overtage" reguleringen af immunsystemet.
  På den måde når der ikke at komme symptomer igen, som kan være meget svære at få væk uden en ny omgang steroider.

  Det er noget af et projekt at regulere immunsystemet, når først dette er gået i gang med en autoimmun proces, og det er ikke et særligt prioriteret område i hundeverden, så ikke så voldsomt meget af afprøvet og nedfældet.
  Så det er om at holde sine dyrlæger til ilden - og det tror jeg bestemt også du gør.

  Jeg håber det bedste for vapsen :o)


 • #4   5. jun 2011 Godmorgen *CH*.
  Nej, du har ret i, at der desværre nok ikke findes, nogen let vej gennem denne "nedkæmpning", af Budsens sygdom. Og som Sygehjælper, har jeg arbejdet på Dermatologisk afd. på Hvidovre hosp. Og derfra oplevede jeg adskillige gange, hvad det indebar, at behandle med dette --hæslige mirakelmiddel. Mirakelmiddel,, fordi det på rekorttid nedkæmper de slemme hudforandringer. Og hæslige fordi glæden kan være kortvarig og fordi der netop, ved nedtrapning, af medicinen, kan "genopstå", disse slemme symptomer. Og så er der jo nok intet alternativ, til en vedligeholdelses- behandling, end at man er pisket nødt til at benytte sig af et af de mindst skadelige præparater, der eksisterer inden for området.
  Og du har nok meget ret i, at forskning på dette område, indenfor hundeverdenen, nok ikke er proriteret, nær så højt, som sygdommen i mennesker. Men sygdommen udarter sig også meget lig den på mennesker.
  Og man står ret så uvidende overfor, hvad det stammer fra. Om det kan være fremkaldt af virus. om det er genetisk, om det kan være en allergisk reaktion på brug af andre medikamenter mm.
  Men man er sikker på, at UV-bestråling, kan forværre og enddog fremkalde et udbrud. Dæleme en kedelig besked, at få, når de små Chier, næsten ikke kan få sol nok. De eeelsker at slænge sig i solen.
  Nu er Pemphigus jo den overordnede betegnelse for flere undertyper af lidelsen.
  Den mest kendte er Pemphigus foliaceus, der angriber lidt andre områder på hunden. Og der kan endda være en tendens til at denne form, angriber nogle racer hyppigere end andre racer. Feks: Schæfer, Collies,Shetland Seepdogs.
  Og så er der Vulgaris, som de så mener min Buddy har. Og det skulle være den der er vanskeligst at behandle, da den er yderst hårdnakket og særdeles smertefuld.
  Men ja, du har ret i, at dette forløb, vil kræve et tæt samarbejde med dyrlægerne. Og at vi bestemt også bør være kritiske til fordel for Buddy.
  Men vi føler os i gode hænder, da vi har nogle utroligt dygtige læger i vores dyrlægeklinik. Vi har sandelig også forespurgt om evt. "second opinion", fra eksperter på området. Og det er de meget åbne overfor.
  Men tak for din hjælpsomhed og dine gode forslag til præparater. Det er jo en ren jungle at bevæge sig rundt i:o)
  Tak. Vh. Buddy og Tina.


Kommentér på:
Opfælgning på Buddy's sygdom. ( Pemphigus Vulgaris

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
x