{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
414 visninger | Oprettet:

Hvor mange varianter kød? {{forumTopicSubject}}

Hejsa

Da jeg har verdens mindste fryser, ville jeg lige høre hvor meget man egentlig skal variere i kødvarianter om ugen ad gangen.


Jeg kan kun købe kød ind til 1 måned ad gangen til Mille. Og da min forhandler kun forhandler 1kg poser, og jeg kun har plads til 3-4 kg i fryseren til hende, så bliver det jo lidt svært at variere meget over en måned.

Derfor er mit spørgsmål, er det ok at variere mellem 3-4 forskellige kødtyper på en hel måned? Og så skifte varianterne ud måneden efter f.eks.

Sidst jeg købte ind til hende havde jeg fejlvurderet pladsen i fryseren fuldstændig, og havde købt alt for meget, så i de sidste 2 måneder har hun haft rigtig meget variation. Nyt kød og nyt dyr hver dag.

Men hvordan vil det se ud hvis man f.eks. fordelte det således:

Mandag: Lammemix (inkl. indmad)
Tirsdag: Vildtribben + lever
Onsdag: Laks
Torsdag: Oksebrystben + nyre
Fredag: Hjerte + oksebrystben
Lørdag: Lammemix (inkl. indmad)
Søndag: Vildtribben

Lever og nyre og indmad er regnet ud så det udgør de 10% af ugens mad smiley

På forhånd, tak!




Kommentarer på:  Hvor mange varianter kød?
  • #1   4. apr 2018 du behøver ikke fordre dig igennem en hel zoologisk have - med variation menes varier mellem de forskellige dele på dyret:
    indmad/muskel/fedt/knogle.
    så det du beskriver lyder da helt fint -MEN, det ser ud til, der er noget for meget indmad Da der også er en del knogler...- giv mere rent kød!
    Hvis du vil nørde matematik på det, så er en rettesnor: max 10 % indmad, ca 20% fedt, ca 20% ben og ca 40-50% rent kød

    - husk supermarkedet har masser af godt kød i kølediskene (og ofte til en langt bedre pris, end fra forhandlere)


  • #2   4. apr 2018 Det er fint at variere ml 3-4 proteinkilder pr mdr og så veksle proteinkilderne fra måned til måned. Alt efter hvor meget kød der er på benene så kan der mnangle muskelkød, som Pia også skriver. Men jeg giver rigtig mange kødfulde ben med ml 50% og 90% kød, så min hund får også meget muskelkød som bare sidder på et ben. Så det er lidt svært at vurdere uden at kende dine bentyper. En del forhandlere sælger nemlig mange ben med meget lidt kød på. Køb evt fx svin og kylling ferskt i supermarkeder for ekstra variation. Jeg køber meget svin i Brugsen fra tilbudsskranken særligt svinestegeben, -hjerter, -lever og -koteletter ofte til 20-30 kr/kg. Jeg tænker, at du har en lille hund, hvis du kan fodre den i en måned med 3-4 kg. Så kyllingelår og andelår kan også være gode bud. Begge dele fås jævnligt ret billigt i supermarkeder. Jeg købte også for nylig en hel fersk fasan på 550 gram i Rema for 25 kr

  • #3   4. apr 2018 Tak for svar! Så det jeg egentlig halter på er, at de dage der er ben på menuen skal jeg have mere kødfyldte ben. Tror jeg gør som du siger Stine, og køber ande/kyllingelår.

    Ville I betegne andehals som ben med meget kød på feks?

    Og hvad køber I feks. Af kødfyldte ben hvor der er nok muskelkød på? smiley


  • #4   4. apr 2018 Fjerkræhalse er ca 50% kød og 50% ben/brusk. Kyllingelår og andelår har en del mere kød, vel omkring 70% eller sådan noget. Et andelår har nok egentlig ca 80% kød. Hvis du har en halalslagter i nærheden, så har de ofte meget kødfulde lammeribben med ca 70-80% muskelkød, fordi de er tiltænkt menneskekonsum. Min lokale halalslagter tager 50 kr for 1 kg og 135 kr for 3 kg. Jo mere kødfulde benene er, jo dyrere er de tit pr kg, men næringsværdien er jo også større. Og mange barf forhandlere tager jo også rask væk 50-60 kr/kg selv for ben nærmest uden kød på. Det skal jo helst være relativt små ben ikke, hvor stor er din hund/hvor store er måltiderne? Svineribben fra supermarkeder har som regel ca 50% kød. En anden mulighed er også til et måltid at give et lille ben fx en kyllingehals og så en hel eller halv svinekottelet eller et andet stykke reelt muskelkød sammen med. Jeg giver også tit fx en hestebøf og så en halv andehals. Jeg køber også tit svinestegeben, de har nok ca 50% kød. De er ret store til din hund, men jeg har selv lige bestilt en nedstryger fra Silvan for omkring 100 kr, som en anden bruger herinde anbefalede til bla at save svinestegeben ud i mindre stykker. Min hund spiser nemlig et svineribben på et splitsekund, så jeg vil hellere bruge stegeben, da de har meget længere gnaveværdi, men stykkerne er meget store ifht at give dem særlig ofte hele til min hund. Derfor vil jeg gerne kunne save dem ud. Jeg kan godt finde linket til den billige nedstryger som skulle være god, hvis du er interesseret? Hende herinde som anbefalede den, skrev, at hun havde brugt den både til at save oksemarvben, vildthalse og svinestegeben over smiley

  • #5   5. apr 2018 PS - vedr nedstryger .... enhver nedstryger kan klare jobbet; Harald-nyborg/bauhaus/silvan/ whatever, og det behøver ikke være den dyreste ..
    Og en økse, alm eller kødækse er også en rigtig godt redaksb til at ned-dele ben, især til halse er øksen bedst.


  • #6   5. apr 2018 Tak for tippet Pia smiley En nedstryger passer bedre til mine boligforhold end en økse, da det skal foregå indendørs i køkkenet. Tænker at en økse er bedst at bruge udenfor, men jeg har ingen have. Jeg har i dag modtaget nedstrygeren jeg bestilte fra Silvan og er spændt på at få afprøvet den snart smiley

  • #7   5. apr 2018 nææh, økse (kød-økse varianten) er beregnet på husholdning, og dens æg (skær) er ikke skarpt, men rundet, så den knuser knoglen frem for at hugge den over
    Jeg ku' ikke undvære min da!

    At save er - nogen gange- rigtig hårdt, hvor øksen klarer stort set alt med et par vellagte hug.

    prøøv de' smiley


  • #8   5. apr 2018 Nååh, jeg troede, at du mente sådan en økse til brænde, jeg kendte ikke lige til kød-økser smiley De ser smarte ud, sådan en kunne jeg godt tænke mig, ved du hvor jeg kan købe sådan en billigt. Ved en hurtig google søgning lå de på ml 500 og 1000 kr, jeg håber, at de kan fås noget billigere et sted smiley

  • #9   5. apr 2018 ja - de er ret kostbare-... men tro mig: sådan een er pengene værd..


  • #10   5. apr 2018 Nå ok, så det er den pris man må give. de ser også rigtig gode ud ifht fx at få kappet svinestegeben ud til hundene. Kan se at Zwilling har en til 550 kr, hvordan synes du, at den ser ud? https://dk.zwilling-shop.com/Koekken-univers/Knive/Koedknive/Koedoekse/Koedoekse-ZWILLING-30795-150-0.html Jeg aner jo ikke, hvordan jeg skal vurdere, om den ser god ud smiley Jeg havde håbet, at man kunne købe en af ukendt mærke en del billigere end Zwilling. Kan sådan en slå et okse- eller hestemarvben over? Der var en anden bruger herinde, som skrev i den tråd, hvor jeg fik anbefalet at købe en nedstryger, at en nedstryger godt kan save disse store marvben over. Jeg giver nemlig ind i mellem et helt lille stykke oksemarvben som en frossen hundeis kun for marven sammen med et ben. Disse oksemarvben køber jeg ved en slagter, som skærer dem ud i helt små stykker for mig. Men jeg kan se, at Hhansen har hestemarvben og dem kunne jeg godt tænke mig at prøve. Men jeg tænker, at de er skåret ud i for store stykker ifht mine ønsker. Jeg vil have dem i stykker på omkring 5 cm. Så det kunne være fedt at finde et redskab, så jeg selv kunne skære dem ud

  • #11   5. apr 2018 Stine, god ide! Jeg tænker at give hende som du skriver muskelkød med et stykke ben ved siden af engang imellem så det går op.

    Hun får 120 g om dagen, så det er også meget små portioner tingene skal deles op i, hvor det selvfølgelig er nemmere med store hunde hvor man kan give en hel hals og et helt stykke kød feks. Jeg skal skære en hals i 10 stykker næsten haha smiley

    Men jeg vil helt sikkert også kigge mere i supermarkeder osv. jeg tror faktisk, at når hun er færdig med denne "portion" så begynder jeg at købe ind til hende fra supermarkeder og slagtere af gode tilbud, på den måde kan man også købe mindre ind og variere mere i løbet af kortere tid.

    Du må meget gerne sende link til stryger!

    Hvordan ser dette ud i forhold til, at der skal være nok muskelkød i forhold til ben?

    (Det er ikke fordi jeg går op i at det er præcise gram eller at det skal være så struktureret, men det er mest for, at I lige kan se hvad jeg har i tankerne smiley )

    Indmaden er som sagt regnet ud til at være 10% af det ugentlige madindtag.


    Mandag: 120 g kylling m. indmad
    Tirsdag: 120 g kyllingelår
    Onsdag: 100 g andehals + 20 g nyre
    Torsdag: 60 g hjerte + 60 g vildtribben
    Fredag: 100 g laks + 20 g lever
    Lørdag: 120 g vildtribben
    Søndag: 100 g andehals + 20 g lever


  • #12   6. apr 2018 jeg er ret sikker på, at økser ikke behøver være tip-top mærke, den har jo ikke noget skær, der kan blive sløvt,

    Mavben skal saves - ellers springer de i 1000 stykker. Men stort set alle andre ben er perfekte at hugge over - det er svært at save i feks en hals, da de er så knudrede, og der er mange led.


  • #13   7. apr 2018 TS - Jeg synes, at det ser fornuftigt ud smiley Du kan evt for nemheds skyld købe en indmadsmix med hjerte, lever, nyre i en barf forhandler og så fra gang til gang veksle ifht hvilket dyr det er fra. Det er denne nedstryger jeg fik anbefalet og lige har modtaget https://www.silvan.dk/bahco-nedstryger-470-mm?id=2640-6346232&gclid=Cj0KCQjwtZzWBRD2ARIsAIPenY0bw_dGpDomnPbdkYB6dA6nwkdbp7Q7F5A2BomikgxZgPyzuxDWnA4aAj-QEALw_wcB Jeg har ikke prøvet den endnu. Svineribben fra supermarkeder har også en fornuftig størrelse som ben for din hund. Vil tro at et enkelt svineribben vejer ca 50-100 gram, hvor ca halvdelen er kød. Og hvis du køber nedstrygeren, så har jeg ladet mig fortælle, at man kan skære svinestegeben ud i mindre stykker og de er billigere og i min Brugsen ofte nedsat pga dato til 20-30 kr/kg. Der er også meget længere gnaveværdi i stegeben end der er i ribben, det synes jeg hvert fald er en kæmpe fordel. Min hund som vel er omtrent dobbelt så stor som din (11 kg), han bruger en lille time på at gnave sig igennem ca 100 gram svinestegeben, hvor han spiser et svineribben på ca 2 min

  • #14   7. apr 2018 ribbensteg med ben er også en fin fordeling ben/kød..

  • #15   7. apr 2018 Hvad er prisen ca på ribbensteg med ben? Dem har jeg aldrig kigget på, men når du anbefaler dem, så har de sikkert en fin pris til hundemad smiley

  • #16   7. apr 2018 ofte til en 28-30 kr/kg

    Føtex har kam (dog uden ben) til 38 kr/kg


  • #17   7. apr 2018 Det var en fin pris smiley Jeg vil helst have ribbensteg med ben smiley Det må jeg lige prøve at kigge efter smiley

Kommentér på:
Hvor mange varianter kød?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside