{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.193 visninger | Oprettet:

Hvad kan hun fejle? {{forumTopicSubject}}

Hej erfaringseksperter smiley

Berta har i de seneste par dage haft det underligt. Hun har virket mindre glad end hun ellers er, hun ryster, hun vil ikke rigtig spise, hun hostede lidt indtil i forgårs, hvor hun begyndte at virke syg..
Vi har haft ringet til dyrlægen her i formiddags, og han vidste ikke umiddelbart, hvad der var galt.. Men han rådede os til prøve at få noget mad i hende - ligemeget hvad for noget mad.. bare et eller andet. Så vi prøvede med alt, hvad der var i køleskabet, og hun ville så spise lidt hamburgerryg, og nu virker det som om hun har det en smule bedre.. Men hun er stadig ikke frisk..

Ville det være dumt at tage hende til hundetræning i morgen? (jeg tænker, om det evt. kunne være kennelhoste? - "problemet" er bare, at hun jo ikke hoster mere)


Kommentarer på:  Hvad kan hun fejle?
 • #1   15. nov 2008 Vi tænker også, at det jo er syndt, at hun skal hoppe rundt, hvis ikke hun har det godt.. Men hun elsker at være til træning, så måske det ville kvikke hende lidt op at komme ud i den friske luft og lave noget.. Men hælder nok også til at blive hjemme.. Men vil lige høre jeres mening smiley

 • #2   15. nov 2008 Her er hvad jeg ville kigge efter hvis det var min hund som var syg.

  Først dens temperatur skal ligge mellem 38 - 39
  Tisser den (normalt)
  Har den tynd afføring eller det modsatte
  føl/ tryk den over hele kroppen og se om den virker til at have ondt nogle steder.
  Ørerne skal være fine lyse og rene indeni og ikke røde • #3   15. nov 2008 Og så en hjerte/lungeorm test hos dyrlægen. Jeg får dette foretaget hver 3 måned - for en sikkerheds skyld.

 • #4   15. nov 2008 Jeg vil også gerne ha' taget temperaturen på hende. Har bare ikke noget termometer smiley Men vil prøve at låne et. Er det bare et almindeligt et, man bruger?
  Hun tisser normalt.
  Hun har også normal afføring.
  Vil prøve at trykke hende rundt omkring på kroppen.
  Tjekker også lige ørene smiley

  - Tak for råd smiley


 • #5   15. nov 2008 Ja et ganske almindeligt et, husk at komme vaseline på og så træk op i halen når du stikker det ind, det skal et godt stykke ind, ellers målen temperaturen ikke korrekt.

 • #6   15. nov 2008 Kan det være løbetid der er på vej ?? *S*

 • #7   15. nov 2008 har lige været en tur igennem med vores mops med hoste opkast og dårlig humør, viste sig hun var forkølet og fik pencilin samt skåne kost (havregrød, og kogt kylling) og nu er hun frisk igen, dyrlægen mente det var fordi vjeret er skiftet:)

 • #8   16. nov 2008 Dengang Trunte kom i sin første løbetid var hun rigtg dårlig, hun ville ikke noget som helst, hverken spise el. drikke. Hun lå bare og var dårlig. Havde ringet til dyrlægen, men vupti så blev hun lige pludselig frisk igen og så kom hun i løb. Kan det evt. være det?

 • #9   17. nov 2008 Tror ikke hun skal i løbetid, for det var hun for en 3 måneder siden. Vi har målt hendes temperatur. I lørdags, da vi målte den første gang var den på 4,64 og så er den faldet til 39,24 i dag. Men hun ryster stadig lidt og hun virker ikke så glad, som hun plejer, men heller ikke så nedtrykt, som hun var i lørdags.. Hun har også fået en smule appetit igen, men stadig ikke som hun plejer.
  - Er det forsvarligt at lade hende være alene hjemme i dag, mener I? Overvejer at lægge en dyne ud til hende, så hun kan putte i den, så hun ikke ryster. Eller er det synd, at hun skal være alene, når hun har det småskidt?


 • #10   17. nov 2008 Jamen hun har da bestemt feber, syntes at I skal få en tid til dyrlægen idag.

 • #11   17. nov 2008 Hej.
  Vil bare høre om hun har det bedre... Håber at i har være ved dyrlægen..
  Man kan aldrig gå for meget.. Jeg vil være utryg hvis det var min Perle.
  Knus Brigitte Perke


 • #12   17. nov 2008 Håber også at I allerede har været ved dyrlægen

 • #13   18. nov 2008 i skal der til dyrlæge vi har prøvet at os charlie hade det meget skidt der var han blevet bidt af en flådt der hade han også feber og kunne ikke noget så af sted det kan jo ikk skade at tage til dyrlæge en gang for meget

 • #14   18. nov 2008 Hej..
  Jeg håber snart at du skriver.. Jeg vil bare så gerne høre om alt er ok..
  Brigitte


 • #15   18. nov 2008 Undskyld jeg ikke har skrevet før nu. Har haft travlt..
  Men i mandags tog vi igen Bertas temperatur, og der var den nede på 39,12 og hun virkede helt glad igen og var begyndt at spise lidt. Men vi fik hende passet af min kærestes forældre (hvor hun har været tusindvis af gange) mens vi var på arbejde, og da vi hentede hende var hun også frisk. Så vi regnede med, at hun var ovre det.. Men så om aftenen da vi lå og så fjernsyn begyndte hun at ryste underligt på hovedet (a la pakintonsyge), så vi ringede straks til dyrlægen, og hun sagde, at vi kunne komme i morgen tidlig.. Men det blev ved, så vi besluttede at køre derud med det samme. De tjekkede hende overalt, og de fandt ud af, at hun nok havde forstoppelse og så havde hun muligvis noget infektion i analkirtlerne.. Det med at hun rystede på hovedet vidste de ikke 100% hvorfor, men det var i hvert fald ikke noget i hjernen, for hendes pupiler trak sig fint sammen og hendes motorik var helt i top.. Og det kunne heller ikke være epilepsi, fordi hun virkede ikke udmattet efter "anfaldene" og vi kunne også sagtens komme i komtakt med hende mens det stod på. Så hun fik noget antibiotika og smertestillende for eventuelle infektioner og smerter + hun fik noget afføringsmiddel, så hun kunne komme af med afføringen.

  I dag har hun så været alene hjemme, og hun har haft det fint og har det også stadig fint. Hun spiser ikke normalt, men spiser da noget bedre end hun har gjort. Hun er også glad og virker ikke synderligt mærket af det. Men hun fryser stadig meget let. Men nu har hun fået en varm jakke, som et plaster på såret, og så er hun kommet på noget skånekost plus hun skal ha' nogle antibiotikapiller morgen og aften.

  smiley


 • #16   18. nov 2008 det var dejligt at høre i har fundet ud af noget så håber vi snart hun er helt frisk igen

 • #17   21. nov 2008 I dag har hun været 100 % frisk og har spist og lavet normalt. Hun har hverken hostet eller rystet. Derimod har hun drillet sin far for alle de dage, hun har været syg smiley Så det er bare dejligt!

 • #18   22. nov 2008 Cosmo har haft noget af det samme, hvor han også havde feber, rystede, ingen energi havde og ikke rigtig ville spise. Dyrelægen mente det var noget han havde spist, men han spiser jo også bare alt hvad der ligger på gulvet.!!! Så det var også noget med maven. Men det var bare super ubehageligt at han rystede sådan og han ville ikke ligge ned og sove, så han sad nærmest op og sov. Men han er heldigvis også blevet frisk igen. Men det er dejligt at høre, at nogle har oplevet noget lignende.

Kommentér på:
Hvad kan hun fejle?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
x