{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.347 visninger | Oprettet:

Hvalpe med ganespalte - betaling? {{forumTopicSubject}}

Min dejlige dreng har lavet et skønt kuld bestående af 7 hvalpe.
5 hvalpe fødes sunde og raske - 2 har desværre ganespalte - men i live, tæve ejer vælger at aflive siger hun.
Hanhunden har lavet 30 hvalpe og har ALDRIG lavet ganespalte børn før.

Nu er mit spørgsmål;

Skal hun betale for de to "defekte" hvalpe?
Vi har lavet en kontrakt at der skal betales 2000kr pr levende hvalp, og i live var de bestemt ved fødsel, vi har ikke taget forbehold for handicappede hvalpe i kontrakten.

Hvad tænker i?


Kommentarer på:  Hvalpe med ganespalte - betaling?
 • #1   13. jun Jeg ville ikke kræve noget for det - At de var levende er jo ikke lig med, at de ville være levedygtige på længere sigt. Ganespalter kan forhindre bl.a. korrekt amning hos mor-hund. Tænker ikke tæveejer har valgt at aflive uden grund.

 • #2   13. jun Hos os er det ikke levende hvalpe ved fødsel men efter 3 uger.
  Så eventuelle svagelige/defekte hvalpe som aflives, naturligvis ikke udløser betaling.


 • #3   13. jun Nej det ville jeg ikke selv betale for.
  Da det er de første hvalpe med ganespalte tænker jeg om tæve ejer har givet Bravecto eller lignende før eller efter parring?


 • #4   13. jun Nej, jeg ville ikke hverken kræve betaling for de hvalpe der skal aflives eller forvente at betale.

 • #5   13. jun Nej, selvfølgelig skal du ikke have betaling for dem.

 • #6   13. jun Jeg ville bestemt ikke tage betaling for de hvalpe.

  Bare fordi hannen ikke har lavet det før, betyder jo ikke at han ikke kan. Kombinationen kan have været uheldig. Selvom en parring på papiret er et perfekt match, kan det godt falde uheldigt ud.
  Jeg kender en der brugte en han, der på papiret var rigtig god til tæven. Begge har lavet gode sunde hvalpe med andre, men sammen lavede de hvalpe med haleknæk, kan ikke huske om der var andre fejl.

  Når man gør det med betaling pr levende hvalp, ville jeg nok gøre som jaric, og gå efter levedygtige hvalpe ved 3 uger og ikke nyfødt.
  Det kan også være alvorlige defekter, som man ikke nødvendigvis kan se eller opdage på en nyfødt hvalp, men som kommer frem indenfor de første uger.


 • Isabelle
  Isabelle Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 13 Følgere: 284 Hunde: 4 Emner: 551 Svar: 25.370
  #7   13. jun Åh, jeg kan blive trist over sådan en grådighed. At en hanhundeejer i stedet for at have ondt af tævehundeejeren, der har måttet få aflivet to hvalpe, vil have betaling for de døde små smiley

  Jeg har betalt hanhundeejere efter to til otte uger. To hvalpe er døde indenfor de første døgn (den ene aflivede jeg selv), og jeg mødte da intet andet end medlidenhed fra hanhundeejerne.


 • #8   13. jun Selvfølgelig skal tæveejer ikke betale for de to hvalpe, normen er at det skal være levedygtige hvalpe man afregner for, og hvalpe med ganespalte er ikke levedygtige.

  At du overhovedet tænker på muligheden for at der skal betales for dem, det undrer mig lidt, nej meget....

  Glæd dig over 5 x 2000 - og hav lidt ondt af tæveejer, der står med byrden at skulle aflive hvalpe, det er ikke en rar ting. Ganespalte hos hvalpe er temmelig umuligt at have med at gøre, der er så mange problemer/risici, at aflivning er den normale udvej.


 • Isabelle
  Isabelle Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 13 Følgere: 284 Hunde: 4 Emner: 551 Svar: 25.370
  #9   13. jun Det er også lidelsesfuldt for en lille hvalp at have ganespalte - at sulte og at få mælken i den gale hals.
  Jeg aflivede en hvalp, fordi noget var galt - hun kunne ikke holde mælken i sig. Hun drak fint - og kastede så op. Dyrlægen gav hende en enkelt chance (prøv med mælkeerstatning) men sagde også, at den lilles nærmest konstante piveri stressede morhunden, som risikerede at standse mælkeproduktionen smiley


 • #10   13. jun Selvfølgelig skal du ikke have betaling for ikke levedygtige hvalpe. Du skulle skamme dig over overhoved at tænke at det var en mulighed!

 • Isabelle
  Isabelle Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 13 Følgere: 284 Hunde: 4 Emner: 551 Svar: 25.370
  #11   13. jun Hvorfor tror du egentlig, Ludvig, at opdrætter fik aflivet hvalpene?

 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Emner: 10 Svar: 132
  #12   13. jun Det var sandelig godt, at du fik stillet spørgsmålet Ludvig smiley

  Det er nemlig ikke alle opdrættere, der vælger at få aflivet pga ganespalte (alt efter størrelsen) Så svaret var ikke bare lige til smiley

  Der er også stor forskel på aftalerne om hvordan man afregner.
  Vil du have et seriøst svar på dit spørgsmål, så kunne det være en rigtig god ide, at spørge opdrættere indenfor egen race selv om der også her, er variationer . Rigtig god aften smiley


 • #13   13. jun Vil du have et seriøst svar på dit spørgsmål, så kunne det være en rigtig god ide, at spørge opdrættere indenfor egen race selv om der også her, er variationer

  Fordi…..? ALLE her i tråden er enige, og faktum er at hvalpene er døde. Ville du selv have opkrævet den betaling, hvis det var inden for “din race” (er der virkelig så stor forskel på etik i forskellige racer? smiley )

  Hvilken del af svarene er useriøse, CM?


 • #14   13. jun Man bruger en kontrakt med betaling pr hvalp, for at dele indtægterne på et kuld. Frem for en ren kontrakt med et fast beløb.
  Da de hvalpe der havde ganespalte aldrig ville kunne sælges (hvis de skulle overleve), bør de selvfølgelig ikke tælles med-


 • #15   13. jun Housebuster det er meget forskelligt. Jeg har 2 racer
  Den ene betaler man oftest for springet, og så pr registrerende hvalp (gerne ved 3-5 uger). Den andet race er det normalen med ét fast parringsgebyr.


 • Isabelle
  Isabelle Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 13 Følgere: 284 Hunde: 4 Emner: 551 Svar: 25.370
  #16   14. jun "Hvordan behandles ganespalte?

  Behandling kommer som regel ikke på tale. Hvalpe, der har fået konstateret ganespalte, bør aflives."


  Netdyredoktor.dk

  - og sådan lyder det generelt, hvis man googler hvalp og ganespalte. Det kan da sagtens være, at der findes så bittesmå ganespalter - eller nogle ikke 100% åbne, hvor det er muligt for hvalpen at die ubesværet, men hvad skal TS bruge den slags sjældenheder til? Ingen ved sine fulde fem tror vel, at en opdrætter afliver to sunde og raske hvalpe, der bare har et par uvigtige småfejl? Hvad i himlens navn skulle grunden være?


 • #17   14. jun Bravecto kan give ganespalte. Det er lidt interessant om tæven har fået det. Ærgerligt at ts ikke svarer.

 • Isabelle
  Isabelle Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 13 Følgere: 284 Hunde: 4 Emner: 551 Svar: 25.370
  #18   14. jun Jeg håber virkelig, at ALLE dyrlæger fortæller tæveejere, der beder om Bravecto, dette, Louise smiley

  TS har vist ikke været online, siden hun lavede tråden.


 • #19   14. jun
  Jeg fik aflivet min kat for få dage siden, og mens jeg stod og ventede på at betale, var der 2 der købte flåtmidler (husker ikke hvilke midler) - begge gange blev de spurgt til drægtighed.


 • #20   14. jun Isabelle jeg vidste det ikke, men vi bruger heller ikke flåtmidler. En bekendt fik 4 hvalpe hvoraf én havde ganespalte. En race hvor det egentlig ikke forekommer. Hun blev spurgt på et opdrætterforum om hunden habde fået Bravecto. Det havde den. Ca 1 måned før parring og dyrlægen vidste den skulle parres... Tror nok hun var bitter.

 • #21   14. jun Bravecto er altså godkendt til brug hos drægtige og diegivende hunde smiley

  https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2014/20140211127740/anx_127740_da.pdf


 • #22   14. jun Umiddelbart tror jeg ikke bravecto har noget som helst med ganespalte at gøre, men det ville da sikkert være godt med en officiel undersøgelse smiley det vil altid være sådan at de forskellige produkter får skyld for al verdens ting smiley fx at vaccine mod røde hunde giver autisme og vaccinen mod livmoderhalskræft giver sløve teenagere smiley


 • Isabelle
  Isabelle Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 13 Følgere: 284 Hunde: 4 Emner: 551 Svar: 25.370
  #23   14. jun Hvorfor skulle Bravecto og andre (giftige) medikamenter ikke kunne tænkes at spille en rolle, Bodil? Jeg synes, det lyder logisk egentlig.
  Det ville helt sikkert være godt, hvis nogle havde tid, lyst og penge til at lave en officiel undersøgelse.


 • #24   14. jun #23 fordi det jo er undersøgt og godkendt smiley jeg stoler generelt på den slags undersøgelser smiley

 • Isabelle
  Isabelle Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 13 Følgere: 284 Hunde: 4 Emner: 551 Svar: 25.370
  #25   14. jun Godkendte medikamenter har også bivirkninger.

 • Isabelle
  Isabelle Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 13 Følgere: 284 Hunde: 4 Emner: 551 Svar: 25.370
  #26   14. jun Jeg tænker, at man ikke har fundet en direkte sammenhæng mlm fx Bravecto og ganespalte hos hvalpe, men man ved, at miljømæssige påvirkninger (fx alkohol og tobak) kan være skyld i ganespalte hos nyfødte. Så kigger man efter, hvad den drægtige tæve har fået af medikamenter. Har hun fået Bravecto opstår mistanken om en sammenhæng - gætter jeg på.

 • #27   14. jun Bodil, nu er mange af de her undersøgelser udført og betalt af producenterne til dyrlægemidlerne, så jeg opfatter dem altid med en anelse skepsis. Desværre er der ikke en eller anden stor velhavende upartisk fond, der står klar med en finansiering af diverse undersøgelser af denne art.

 • #28   14. jun Dette er et udpluk af et skriv som alle dyrlæger får udleveret af producenten. Men ikke er tvunget til at læse.
  Joh det kan blandt andet give ganespalte...


  profilbillede
 • #29   14. jun Louise, står der ikke i det skriv, at hundene har fået op til 168 mg/kg med 8 ugers interval? Altså en væsentlig højere dosis end anbefalet, og med et kortere interval. Altså en relativt stor overdosering. Eller….?

  Og så er der ud af 10 hvalpe med fødselsdefekter (jeg kan ikke lige gennemskue det totale antal hvalpe) 2 med ganespalte. Og vi er enige om, at det er hvalpe, som er lavet af forsøgshunde? Altså under forhold (miljø), som ikke just er optimale.

  Uden at være mediciner, ville jeg nok ikke slutte, at Bravecto giver ganespalte…


 • #30   14. jun Jeg refererer kun til hvad jeg har fået at vide, og det skulle ikke være gisninger. Jeg bed det som sagt ikke selv, da jeg aldrig kunne finde på at give avlhunde gift. Det skulle også kunne ødelægge sæden, og give tomme tæver.
  Jeg var bare nysgerrig om tæven havde fået Bravecto.


 • #31   14. jun Ej, Louise, den er for tynd. Du lægger et billede ud af noget, som angiveligt dokumenterer at Bravecto giver ganespalte. Så må du da også have forholdt dig til dét du bruger som dokumentation smiley • #32   15. jun Ja det er lagt ud i en opdrættergruppe at en dyrlægeuddannet person. Et slags produkt lad dyrlægerne får udleveret men ikke er tvunget til at læse. En dyrlægeuddannet der blandt andet har undervist på DKK's opdrætteruddannelse. Jeg stoler i høj grad på at det er validt. På dén måde har jeg forholdt mig til det.

 • #33   15. jun Det fortæller vel egentlig bare at overdoserer du væsentligt så kan der være en risiko for skader på ufødte hvalpe smiley det gælder jo nok stort set alle lægemidler vil jeg tro, men derfra er der altså langt til at påstå at midlet giver ganespalte smiley

 • #34   15. jun Ja sådan kan man jo også konkludere,, hvis man ønsker.

 • #35   15. jun Ja sådan kan man jo også konkludere,, hvis man ønsker.

  Præcis som man også kan konkludere som dig. Hvis man ønsker….

  Maxdosis er 50 mg/kg hver 12. uge, så det er ikke en uvæsentlig overdosering der er givet. Og at det er en dyrlægeuddannet der har undervist på et opdrætterkursus, gør det jo ikke mere validt.

  Fair nok at dine tæver ikke får bravecto, men at slutte som du gør, virker bare temmelig overdrevet.


 • #36   15. jun Som skrevet poster jeg bare hvad producenten skriver ud til dyrlægerne.
  Ja jeg konkluderer at der er en risiko, og den ønsker jeg ikke at løbe.


 • Isabelle
  Isabelle Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 13 Følgere: 284 Hunde: 4 Emner: 551 Svar: 25.370
  #37   15. jun Kære TS
  Jeg håber, du, efter læsning af din tråd, er kommet frem til, at du ikke skal bede ejeren af hundemoren om penge for de døde hvalpe.
  Egentlig forstår jeg godt, at du ikke føler for at kommentere i tråden, men jeg håber, du er blevet lidt klogere på hundeopdræt - at du viser lidt mere forståelse og empati for opdrætteren, hvis din hanhund skulle blive valgt til avl igen smiley • #38   15. jun 20 år og har allerede haft mindst 9 hunde, som er oprettet. Men der er jo nok flere, for faren til alle hvalpene er jo nok ikke en af dem, da dem der er oprettet.
  Hvad jeg tænker når jeg ser alle de hunde ts har haft, samt den her tråd, så begynder jeg at tænke nogle tanker som ikke skal siges højt.


 • Isabelle
  Isabelle Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 13 Følgere: 284 Hunde: 4 Emner: 551 Svar: 25.370
  #39   15. jun 29 år, Anni - bare for god ordens skyld smiley

 • #40   15. jun Ok Isabelle, det er rigtig, jeg må nok hellere få nye briller.
  Men det er stadig rigtig mange hunde der er gået igennem der.


 • #41   15. jun Anni, jeg kan læse at en af dem døde som 8 ugers hvalp. En var fra hun var 13, og i hvert fald én mere af dem er en omplacering som ikke ligefrem lød til at komme fra de bedste forhold, og blev aflivet pga. sygdom.

  Jeg sad ikke og nærstuderede dem, så jeg ved ikke med de andre, og det rager jo egentligt heller ikke mig smiley

  Men der er jo stor forskel på hvor mange hunde man har, eller har haft, og især hvis man også tæller barndomshundene med.

  jeg er 27 år, og har haft 5 hunde igennem mit liv, nr. 6 er forhåbentligt snart på vej.
  Jeg kender også folk der er lidt ældre end mig, som har haft en del flere end mig, fordi de har dem i flok og opdrætter. Nogle gange er man uheldig at miste en ung hund osv.
  Hvis du har 3-5 hunde af gangen så vil der jo hurtigt kunne være udskiftning og en del hunde, og når man så endda tæller barndomshunde med, så kan det altså se meget voldsomt ud, selvom det jo er fordelt over en del år.


Kommentér på:
Hvalpe med ganespalte - betaling?

x