{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
652 visninger | Oprettet:

Nadia R
Nadia R
Tilmeldt:
27. sep 2012
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6

Parring, hænger ikke sammen. {{forumTopicSubject}}

Hej Hundegalleri,

Jeg vil lige starte med at sige det ikke handler om min hund! Der er rådført med både dyrlæge og opdrætter forudgående for alle parring forsøgene- men jeg tænker alligevel der må være nogle garvede råd jeg kan give videre.

Historien kort:

Sagen er den min mors Berner Sennen er i løbetid! Hun er 4 ish og det er altså 3. Gang hun forsøges parret.

1. Gang var hun 2.5 Ca det lykkedes ikke, hver gang hanhunden hoppede op kunne han ikke ramme og var han tæt på strittede hun meget imod! Hvorfor de valgte at opgive efter et par forsøg der mest gik på leg - min vurdering var både før og efter hun ikke var klar til det og mental moden nok og heldigvis indså min mor det samme og ingen kuld blev til.

2. Gang et år senere var hun altså 3.5år, her var der fundet ny hanhund fordi den første i mellemtiden ikke var til rådighed avlsmæssigt mere. Parring blev forsøgt over et par gange men hanhunden kunne ikke komme ordentlig op omkring hende og få fat/komme ind da han var væsentlig mindre end hende (trods samme race) det blev derfor opgivet og hun blev i stedet insemineret. Dog blev hun kun falsk drægtig, og det kludrede lidt op i cyklus mm.

3. Gang er nu! Det også absolut sidste forsøg, da der ikke er grund til at blive ved med at prøve hvis ikke det lykkedes! Det er en ny hanhund, da opdrætter rådede os til at finde en der passede bedre størrelses mæssig til hende, og lade dem prøve naturligt.

Det så her det bliver "relevant" for hun er på dag 14 idag, det hanhundens første parring nogensinde men umiddelbart klare han det rigtig flot! De har set hinanden løbende, han får lov til at komme op og komme ind! De står begge flot og rolige og lader forløbet gå som det endnu engang skal! Det er tjekket han er inde og "pumper" men de hænger ikke sammen ???????

Det der sker er han hopper op, ordner sit buisness, hopper ned og så ligger de sig ellers og slapper a op ad hinanden! 10-15minutter efter begynder han at vise interesse igen og de har umiddelbart skilt dem ad fordi det virker voldsomt at gentage det om og om igen! For begge parter ???????

Da de ikke hang sammen blev de rådet til at lade dem mødes 1x om dagen til de hang sammen - de andre gange er ægløsning faldet sent 14-16 dagen men der har hun slet ikke ladet hanhunden komme op på hende før hun var højløbsk! Men denne gang er der ikke taget blodprøve for det men forsøgt at lade naturen gå sin gang. Og det så her vi er på dag 14 med en tæve der lader sig parre, og virker både glad og i trivsel før, under og efter besøg men de hænger ikke sammen ???????

Hanhundens svulmelegme er umiddelbart ude og let hævet, men ikke mega hævet? Hun er ikke fedtet bagtil, holder sig i ro efter og hanhunden drypper en smule men virker "tømt" og flad efter.

Jeg er der ikke, så det udelukkende deres observationer jeg deler.

De rådet til at lade dem mødes til interessen for parring er forsvundet eller de hænger sammen - men nu vil jeg altså lige høre her inde om der er nogle råd at hente for at lave succesfuld parring kunne jo være der var et guldkorn eller to at hente smiley
Kommentarer på:  Parring, hænger ikke sammen.
Kommentér på:
Parring, hænger ikke sammen.

x